WTF : [Video] Julia Perez Bergaduh Real Dengan Dewi Persik
Home » » WTF : [Video] Julia Perez Bergaduh Real Dengan Dewi Persik

WTF : [Video] Julia Perez Bergaduh Real Dengan Dewi Persik

36 Comments

Lupakan kisah Julia Perez yang mungkin dikenakan tindakan kerana bekerja di Malaysia tanpa permit yang sah, kerana semalam penyanyi dangdut dan juga pelakon itu telah dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan di Indonesia kerana didapati bersalah menyerang aktres seksi Dewi Persik.

Laman sesawang Mahkamah Agung Indonesia mengumumkan semalam perihal kes tersebut, bahawa:

Mahkamah menolak rayuan defendan, dan meluluskan rayuan pendakwa.

Kedua aktres itu yang terkenal dengan imej yang provokatif, terlibat dalam satu pergaduhan semasa menjalani penggambaran filem seram “Arwah Goyang Kerawang” pada awal tahun 2011.

Keduanya dikatakan bertampar dan bercakaran sesama sendiri sehingga terpaksa dileraikan oleh krew penggambaran.




Dewi melaporkan Julia kepada polis kerana menyerangnya, namun keduanya dibicarakan di mahkamah berhubung insiden tersebut. Dewi dijatuhkan hukuman dua bulan penjara dan empat bulan percubaan Mac lepas sebagai hasilnya.

Julia dan Dewi kemudiannya memfailkan rayuan kes tesebut ke Mahkamah Tinggi Jakarta yang mengekalkan hukuman kepada Dewi Persik.

Keduanya kemudian meneruskan pemfailan kepada Mahkamah Agung Jakarta, yang seterusnya menerima rayuan Dewi Persik dan menolak rayuan Julia Perez.

Dewi Persik enggan mengulas mengenai keputusan tersebut manakala Julia pula memohon peminat agar berdoa untuknya di Twitter.

Entri ini diolah dari artikel KOMPAS. Sekiranya anda ingin menonton, ini video pergaduhan tersebut.


#nampak sangat perempuan yang pakai baju unggu tu jahat.... dia mlakan serangan dulu....lepastu dia kata wanita yang baju kuning tu serang dia.... teknik ISRAEL... hahah

36 comments:

  1. yg sekor pakai handbag itam tu asik terlompat2 je,sawan kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gadis cun ni sanggup bedah kakinya.
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->bedah-kaki.jpg

      Tujuh fesyen tudung si gadis yg dapat mencabar lelaki.
      Tgk banyak gambar disini-->gadis-tudung.jpg

      Antara 10 kemalangan yg paling mahal di dunia.
      Sila tengok gambar ni-->kemalangan-termahal.jpg

      Tau kenapa menjual tubuh itu lumayan??
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->jual-tubuh.jpg

      Rahsia seorang gadis yg paling haram diketahui lelaki.
      Nak tahu apa, tgk gambar ni-->rahsia-gadis.jpg

      Akibat dibaham ikan piranna yg betul2 terjadi.
      Jom tgk gambar ni-->ikan-piranna.jpg

      Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni--->spray-subur.jpg

      Wanita Patut Tengok Ni. Cara Elakkan Gangguan Seksual.
      Jom tengok gambar ni--->gangguan-seks.jpg

      Sapa kata beliau tidak gebu & comel??
      Nak tahu siapa, sila tgk gambar ni-->gebu-comel.jpg

      Tahu kenapa Islam mengharamkan wanita dan lelaki bersentuhan??
      Nak tahu ,tgk gambar ni-->bersentuhan.jpg

      Delete
  2. yg sekor pakai handbag itam tu asik terlompat2 je,sawan kot

    ReplyDelete
  3. kalo mysia melalukan negaranya dgn politik yg kotor..tapi kalo indonesia memalukan negaranya dgan artis yg bergaduh dan bermcm lgi lah..dulu mase aku di tugaskan ke luar negara atas urusan kerja ade sesetengah negara yg aku pergi diaorang ckp aku 'U PUNYE NEGARA AMAN DAN MAKMUR XDE KEGANASAN DAN SY HORMAT NEGARA MELAYSIA, TAPI YANG SAYA HAIRAN KENAPA ORG2 POLITIK U PUNYA NEGARA MEROSAKAN IDENTITI SEBENAR NEGARA MELAYSIA?? TERUTAMA SEKALI DALAM KES ANUAR IBRAHIM LIWAT MANGSA YANG BERUMUR 25THN?? die tnye lagi..MANGSA BERUMUR 25THN,UMUR ANUAR DALAM LINGKUNGAN 60AN.. KENAPA PEMUDA ITU TIDAK MELAWAN SEDANGKAN DIE MUDA??...sebenarnya banyak lgi soalan yg memalukan yg die tnya kat aku...

    moral utk rakyat melaysia..

    kalo buat satu perkara tu buatlah dengan bermaruahkan agama yg kita anuti..bukan dengan ego hati masing2 yg telah di tawan dek jin dan syaitan



    sebagai rakyat melaysia aku malu sangat2 dengan soalan2 yg di tanye itu..

    INI RENUNGAN KITA BERSAMA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think u should not posted this kind of thing here... if u ashamed of it why u post it at this section.... go to the political section.... u just extended the ashamed of your country...remember no matter how dirty the government is, its still our government cant change it, at least for another 5 years. I'm also try to change it but, just accept the result with tears on my eyes and hope the best for our country. peace bye

      Delete
    2. semue org punye pandangan sndiri...

      Delete
    3. emanggg nya....indon bodooooooooooooooooo

      Delete
    4. It's his opinion.He writes whatever he wants. If u don't like it,then don't read. Problem solved.

      Delete
  4. hahahahah !!! kalau c dewi perssik yang mulakan dulu ? kenapa sii julia perez balas !? c dewi perssik tendang sbb julia perez tumbuk perut dia ! tinguk la video yang lain .

    ReplyDelete
  5. mmg ganas .. muke lawa ..

    ReplyDelete
  6. pe kes maknyah tu dok lompat2

    ReplyDelete
  7. julia perez tu yg jahat . cari la d youtube .
    jupe jambak rambut nikita mirzani .
    ganas btl perempuan tu .
    video gdh ne tme 2011 la .

    ReplyDelete
  8. i was hoping baju koyak2 ka keh3...layan buah tembikai bergoyang ja laaa..haram sepatah pon xpaham :3

    ReplyDelete
  9. sampai terkeluar tetek kau eh. btw man of the match mamat bapok yang terlompat2 tu haha

    ReplyDelete
  10. admin siap copy and paste comment kat youtube lagi.. macam sial ja. non-stop plagiarism

    ReplyDelete
  11. padahal baju ungu tu yg serang dulu..pastu dia tudah baju kuning ea hentam2 dia,.

    ReplyDelete
  12. bsar btol tetek dewi persik...(..)

    ReplyDelete
  13. mak aihh....lawan tetek..Jom buat duit sama-sama!! http://www.emailcashpro.com/?source=[Friend's Email]&r=joedanmx

    ReplyDelete
  14. masing2 sudah kena rasuk nie....puuiii...bodoh je nak gaduh2!!

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. woahhh..ad org amik kesempatan

      Delete
  16. hahaha duck lord ...ade org pegang dia pnya tetek ...dh la x maju

    ReplyDelete
  17. hoi nah tetek dewi persik
    ni mcm buah nangka udah aq
    tngk,he3

    ReplyDelete
  18. aku rasa,mula-mula,mereka ingin berlakon sinetro,tapi terlebih...sebab director ada kata,"eh,cut.apa-apa in?"

    ReplyDelete
  19. wow,untunglah baju merah tuh dpat peluk Jupe depe...999 no aku

    ReplyDelete
  20. ahoooooo.....noumber1 I am The powerfull of the human in the era.....lalalalalalalalaolololololololalalalalalalalalalalaololololo ayoh dong nyayi sama......ayoh goyang in...cepatan

    OMG...gue hebat bangat...bisa panjat pokok..masak nasi...potong ikan...oh i dont believe or not of that,,,,oh gue memang hebat kaya superman

    INdonesia first...

    Indonesia hebat dong...kaya maju...ada kereta buatan sendiri(LAMBORGHONO AVON)....lalalalalalalalaolalalalalalalalaololololo ayoh dong nyayi sama......ayoh goyang in...cepatan

    ReplyDelete
  21. Gambo yang tepat admin hahahahahahahaa

    ReplyDelete
  22. mantap gan infonya ... sukses terussssssssss?

    ReplyDelete
  23. bodo...yg rakam tu tau pulak die nak gaduh kat situ...yg kite pon exited macam betol...ntah2 kontrovesi yg dirancang dua pihak tu buat name diorang sentiase orang ingat...wadefak....

    ReplyDelete
  24. apalah admin ni...sikit2 israel....macamlah diri tu bagus sangat....satu jari tunjuk org,4 jari tunjuk diri sendiri...apa kaitan israel dgn diaorang nie..pelik

    ReplyDelete
  25. Haha . Betawi(JuPe) vs Jawa(DePe) mantap deh

    ReplyDelete
  26. paling fuck itu gayboy yg lompat2 .. cm sial ja aq tngok .. btw,depe bg bgus bra nya pnya power teteknya

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri