COOL - MARI MELAWAT WAD BERSALIN MEWAH DI CHINA (10 GAMBAR)
Home » » COOL - MARI MELAWAT WAD BERSALIN MEWAH DI CHINA (10 GAMBAR)

COOL - MARI MELAWAT WAD BERSALIN MEWAH DI CHINA (10 GAMBAR)

7 Comments
China ialah negara yang kini terletak di tangga kedua didalam senarai negara ekonomi terbesar. Mereka memintas Jepun dan dalam masa 10 tahun, akan memintas Amerika Syarikat pula. Akibatnya kini China mempunyai letusan jumlah jutawan yang ada banyak duit. CareBay ialah sebuah hospital yang dibuka khas untuk wanita besalin di Shanghai. Mereka menawarkan khidmat penjagaan mewah kepada ibu dan bayi. Dalam tradisi masyarakat China amalan "Zuo Yue Zi" . "Zuo Yue Zi samalah macam amalan pantang dalam masyarakat Melayu. Ketika "Zuo Yue Zi seorang ibu tidak boleh keluar rumah selama sebulan selepas bersalin. Setiap kehendak si ibu dan bayi akan dilakukan oleh ibu mertua.

CareBay menyediakan perkhidmatan Zuo Yue Zi kepada yang mampu. Kos penginapan dan penjagaan di Carebay selama sebulan ialah diantara 79,800 Yuan (RM 40 000) hingga 380,000 yuan (RM 190 000). Sepanjang tempoh penginapan si ibu akan diberi layanan mewah seperti makanan gourmet, penjagaan bayi 24 jam, pengawal keselamatan, kelas aerobik dan kelas Yoga. Anda mampu?

#Orang China percaya tayang bontot baby kepada matahari dapat elakkan Demam Kuning, that for final picture.





Laporan asal Reuters

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

7 comments:

  1. Ko ni pedo ke hape. Bontot budak pn jd.

    ReplyDelete
  2. mak mertua saya lg kelas layanannya..

    ReplyDelete
  3. ingatkan dia dok tunggu baby tu berak. hahaha

    ReplyDelete
  4. huihhh .. dah banyak duit .. mcm2 leh buat ..

    ReplyDelete
  5. Keputusan terkini, live streaming dan video highlight Liga Super, Liga Premier dan Liga FAM 2013 hanya di http://sepaktonjol.blogspot.com/

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri