Genius : Cara Pelajar Jepun Kira Persamaan Darab Nilai Besar Di Sekolah (6 Gambar)
Home » » Genius : Cara Pelajar Jepun Kira Persamaan Darab Nilai Besar Di Sekolah (6 Gambar)

Genius : Cara Pelajar Jepun Kira Persamaan Darab Nilai Besar Di Sekolah (6 Gambar)

33 Comments
#Mari belajar bersama penpatah, di sekolah mana ada ajar benda ni.





33 comments:

  1. HAHA. Wahh, tak phm sebenarnya xD

    ReplyDelete
  2. Fuyooo...cara diorang selesaikan masalah kreatif..walaupun nampak remeh tp cool..

    PANAS : Ini Semua Tongkat Ali Punya Pasal(18++)
    PANAS : Video Cikgu yang Terlampau
    VIDEO : Asal Usul Kejadian "Terkejut Beruk"

    ReplyDelete
  3. tiap pos kat sini misti ada 2 ekor bapak ayam asik melacur link blog diorang..tag plk bbh tajuk cam sial...cikgu terlampau la..zakar besar la..
    fuck off la..get real job sucker!!!

    ReplyDelete
  4. KEDAI AREEF : AAh aku sokong, cm gampng pon ade pangai

    ReplyDelete
  5. Cara dia kira dengan mengira setiap intersect kalau di perhatikan betul2 cara ni senang tapi makan masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol...cara ni hanya berkesan utk mengajar pelajar yang baru nak mula belajar mengira dan yang lemah sahja, bukan utk solve sesuatu pengiraan

      Delete
  6. haha mmg hebat jepun ni..

    pasal 2 org yg dimksdkn tu, aku pon dah lama perasan. tajuk entry lucah mmg x patot. saham akhirat tu. selagi sempat elok delete jelah.

    ReplyDelete
  7. kreatif..tp aku igt kalo org jepun kire ikot stail biase lg cepat kot drpd nk garis2 2 pon aku igt da mkn mse da..ps2 nk kire lg line yg bersmbung..ps2 nk kne tambah lak lg..tp kalo nk lg cepat tekan je calculator casio..

    ReplyDelete
  8. korea or japan...?
    kat kalkulator tu tulisan jepun

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat calculator tu tulisan korea... nak bezakan tulisan korea ngn jepun senang je. Korea ada mcm bentuk bulat2 dlm ayat diorang. Org jepun dia lebih abstrak tulisan dia.

      Delete
  9. lagi complicated adelah..
    patutla jepon2 kat kilang aku ni semua bodoh2 Maths..

    ReplyDelete
  10. Mmg bongok pun yg 2 kt atas tu..org bwh ni pun mesti akan komen yg sama cm aku kan

    ReplyDelete
  11. Mmg bongok pun yg 2 kt atas tu..org bwh ni pun mesti akan komen yg sama cm aku kan

    ReplyDelete
  12. tak nak ah komen mcam kau bkn dpat duit pun

    ReplyDelete
  13. mase skola dulu ade jgk belajar tapi mcm tak praktikal je time exam . untuk suka2 mcm ok .

    ReplyDelete
  14. x faham btol cra diorng ni............

    ReplyDelete
  15. bijak, makan masa, praktikal....

    ReplyDelete
  16. rase cikgu sekolah kat malaysia(kat perak) dah ade cipta fomula nie, nama teknik nie sigai yang sudah pun di pattern kan.

    ReplyDelete
  17. sakit kepala aku memikirkannya... pakai calculator lg senang

    ReplyDelete
  18. ni nak kena bertapa kat gunung fujiyama baru dpt ilmu nak buat mat ni..haha

    ReplyDelete
  19. kalau depend pada kalkulator mmgla bodoh math, otak kiri xnak exercise. Lecturer Kalkulus aku marah betul kalau ada org yg suka depends pada Kalkulator. Bodoh dan lembab.

    ReplyDelete
  20. Dan bagi aku, walaupun makan masa, tapi teknik yang betul gak, even budak kecilpun boleh buat soalan sifir kalau mcm tu bila melibatkan angka besar. Apa susah? kira jela INTERSECTION POINTS dia secara menyenget.

    ReplyDelete
  21. kalau intersection groups yg byk tu, darabla bil. melintang x bil. mengufuk macam biasa e.g 5x4 cmtu. xlama lah.

    ReplyDelete
  22. Bnde sng je nie.... Skali tgk je da pham....

    ReplyDelete
  23. 01. Dari mana datangnya cinta? dari SMS turun ke hati ..

    02. Andai kau dapat melihat hatiku, Andai saja kau dapat membaca fikiran, Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, Menghiasi hari-hariku, Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku, Cintailah aku dengan kesungguhanmu

    03. Kalau I boleh menyusun abjad, I nak letak U dekat dengan I

    04. Hello..U ada plaster tak?? I luka teruk sebab jatuh cinta pada U!

    05. Hello..Aku pencuri! dan aku di sini nak curi hati kau!!!

    06. U ni doktor ke? Kaki I terseliuh sebab jatuh cinta pada U !

    07. I nak belanja u gula-gula HACKS..faham tak ertinya?

    H- Hanya
    A- Aku
    C- Cinta
    K- Kau
    S -Seorang
    08. Luahan Cinta Ibarat Kentut, ditahan sakit, dilepas malu, dah keluar..fuhhh! Lega!!!

    09. Jika kau hidup sehingga 100 tahun, aku hanya ingin hidup hingga 99 tahun kerana aku tak rela hidup tanpa kau..

    10. Biarlah yang dulu jadi masa laluku, dan kau menjadi masa kini serta masa depanku.

    11. Kalau cinta ibarat penyakit,aku taknak makan ubat.Biar aku merana diserang penyakit ini krn aku ingin kau tahu betapa aku mencintai kau!

    12. Org kata kita hanya jatuh cinta sekali saja. Tapi setiap kali aku mendengar suaramu, aku jatuh cinta sekali lagi!

    13. Aku terasa sesuatu dihatiku.. ianya seperti bara yg kecil. Setiap kali aku melihatmu, bara ini menyala dan ia sungguh istimewa kerana AKU CINTAKAN KAU!

    14. Apakah kasih sayang perlu diucapkan? Tidak perlu. Lalu kukirim SMS ini padamu, hingga tidak perlu mengucapkannya.

    15. Andai hatimu penjara, biar aku dipenjara seumur hidupku di dalam hatimu..

    16. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.

    17. Aku mahu kau tahu aku menyintaimu setulus hati..bukan hipokrit.. bukan cinta palsu..bukan ada kepentingan.. Ini adalah cinta tanpa syarat.. Aku begitu menyintaimu…

    18. Cinta akan hilang jika diambil org. Cinta akan mati jika digenggam rapi. Bagaimana harusku memegangmu? Apa perluku meneruskan atau melepaskan?

    19. Betapa indah pun perkataan, tak boleh sama utk menyatakan cintaku padamu..

    20. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain.

    21. Cintaku bukan ibarat kertas, Cintaku adalah bara yg sentiasa menyala dan semakin marak ditiup kerinduan padamu…

    22. Jika mencintaimu satu kesalahan..biar aku bersalah. Cintaku padamu sangat kuat dan akan kuperjuangkan hidup ini demimu..

    23. Cinta kita banyak ranjau. Tapi percayalah ia tidak sedikit pun mengurangkan cintaku padamu… Kau adalah insan teristimewa dalam hidupku

    24. Aku tak dapat hidup tanpamu… kerana kaulah nyawaku..

    25. Jika cinta itu dicukai.. aku lah pembayar cukai paling tinggi!

    26. Mencintaimu adalah perkara terindah yg pernah berlaku dalam hidupku. Mana mungkin aku melupakanmu seumur hidupku. Kaulah kekasihku yg pertama dan terakhir.

    27. Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan, Air mata kerana ibu bapa 1penghormatan, Air mata kerana kekasih 1penyesalan, Air mata kerana Allah 1 keberkatan.

    ReplyDelete
  24. Terbaik..boleh didik Anak nii.. Nak seribu daya xnak seribu dalih.. xada bnda yg snng dlm dunia ni..
    A busy life makes prayer harder...BUT prayer makes a life easier..

    ReplyDelete
  25. diagram ni same je dgn darab yg kita beljar dari sekolah rendah...just dia permudahkan dgn bentuk garisan yg berwarna...sebab kanak2 ramai yg fobia dgn nombor, lebih2 lagi nombor yg besar2. ni salah satu cara alternatif

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri