Info : Realiti Sebenar Tentang Duit @ Wang (Gambar)
Home » » Info : Realiti Sebenar Tentang Duit @ Wang (Gambar)

Info : Realiti Sebenar Tentang Duit @ Wang (Gambar)

28 Comments
Mungkin kita x pernah terfikir dan terlintas nak ambil tau, Apa itu Wang @ Duit ? sebab kita lahir je dah tau, kertas yang tertulis "Wang ini sah diperlakukan dengan nilai" adalah wang. tapi, bagaimana sehelai kertas yang asalnya kosong boleh menjadi wang ? Hmm.. mungkin sbb ada tanda tangan Gebenor dan wang tu dicetak oleh Bank Negara ( Bank Pusat ). Mungkin takde masalah kot Bank Negara (Bank Pusat) Cetak Kertas jadi wang. Sekilas pandang, Pegi ke KFC bawak Rm10 boleh dapat ayam goreng 2 ketul. Wang kertas ini Takde masalah ape2 pun.... so, ape nak dikesahkan dengan wang kertas ????

Tapi, penah x kita bertanya, kenapa dalam dunia yang serba moden ini, masih ada negara-negara yang miskin, contoh, Somalia, Sudan negara-negara benua Afrika. Kenapa masih ada orang yang mati kebuluran terutamanya kanak-kanak di Somalia. kenapa perlu orang Indonesia, Myanmar, Bangladesh, India bersusah payah datang ke Malaysia untuk cari wang ? Kat Negara dorg x de wang ke ? Jelas, Ada sesuatu yang tidak kena....... Dan perkara itu adalah sistem wang kertas




Bagaimana sistem wang kertas ini membawa masalah ????????????????????

Contoh yang sangat mudah

Ramai orang mengenali apa itu IMF dan World Bank bukan ? Jadi, apa masalah dengan 2 organisasi dunia ni.. Disebabkan kita telah menerima sistem wang kertas yang mana dikawal oleh 2 organisasi ini, dengan sebab itulah perkara yang diatas berlaku.. Bagaimana ????

Contoh, Jika sesebuah negara sangat memerlukan wang untuk pembanggunan katakan negara Antartika.
IMF: yes, no problem mate, saya boleh bagi kamu pinjam wang, nanti bayar la balik, tapi, kena bayar faedah juga
Antartika: hmm... ok...
IMF: Berapa kamu nak ?
Antartika: 100 juta USD bole ?
IMF: boleh aje, nak pinjam lebih lagi pun boleh.....

Nanti sekejap ????? macam mana IMF boleh begitu banyak wang ??? mana dia dapat wang tersebut ??? oooo... ye x ye... IMF ada mesin pencetak wang... cume perlu, kertas kosong, dakwat dan boleh la cetak sesuka hati bapak mereka bukan ?????

Eh, nanti sekejap sekali lagi... kalaulah IMF cetak 100 juta USD untuk beri pinjaman kepada Antartika, dan Antartika perlu bayar balik 100 juta USD + faedah (katakan 50 juta USD), kat mana pulak Antartika nak cari 50 Juta USD untuk bayar faedah yang dikenakan ??? yang boleh cetak wang cuma IMF..

Inilah jerat paling halus yang ada didalam ekonomi dunia.. jawapanya, Antartika perlu membayar faedah dengan memberi kepada IMF dengan hasil Bumi yang ada pada Antartika, mungkin emas, perak, timah, minyak, getah...

Bukan saja IMF membina kekayaan mencetak wang atas angin malah mencuri hasil bumi negara lain secara halus

Bayangkan, Jika IMF meminta kepada Antartika untuk membayar semula pinjaman pada esok hari selepas sahaja Antartika membuat pinjaman, bukan saja Antartika hilang 100 juta USD malah masih berhutang nilai faedah, 50 juta USD.

Jika dulu perlukan kertas, dakwat dan mesen mencetak, tetepi, sekarang ni lebih hebat lagi.. cume, on komputer, log in, press key "1" dan "0" 9 kali dan press "enter" nah.. ini lah wang.. wang yang tidak boleh dipegang cuma bole dilihat nilainya pada skrin komputer saje..

Perkara yang kita tidak perasan adalah:
Tujuan perang dunia 2 dan perunduran mereka adalah untuk memperkenalkan sistem wang kertas.

28 comments:

  1. Replies
    1. EASY CASH OFFICIAL14 August 2013 09:01

      RM5.00 CASH FREE UNTUK ANDA + RM0.20 (PER CLICK)
      http://bit.ly/13VY9e8
      click link ini untuk duit RM5. Free2 je dapat. Lagi banyak link click lagi byk duit masuk. GUNAKAN GOOGLE CHROME SAHAJA. Caranya :
      1. Halakan mouse pada link di bawah dan kemudian highlight kan link tersebut. Selepas itu tekan right click pada mouse, dan pilih go to http://bit.ly/13VY9e8

      ini linknya:
      http://bit.ly/13VY9e8
      2. Tunggu sehingga link selesai loading sepenuhnya.
      3. Selesai loading, tutup browser link yang anda klik tersebut.
      4. Kemudian, pergi ke laman
      http://bit.ly/14t2BrV
      Anda akan dapat lihat di atas sekali perkataan "EASY CASH OFFICIAL has invited you to join 8Share - Malaysia's Private Rewards Club"

      Anda KLIK "Join EASY CASH OFFICIAL on 8Share now!" (WARNA OREN)
      untuk mengisi butiran nama dan sign up untuk tuntut cash out.

      Try it yourself and tengok pe jadi. U wont believe it.
      JIKA MASIH TIDAK BERJAYA, TINGGALKAN ALAMAT EMAIL ANDA DI RUANGAN COMMENT/ EMAILKAN PADA KAMI --> easycash3377@yahoo.com
      KAMI AKAN BANTU ANDA SATU PERSATU. KAMI UNTUNG, ANDA LAGI UNTUNG.

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. info yg baik .. tapi kita terlambat untuk mengetahuinya..

    ReplyDelete
  3. well klu sume negara cetak duit sdri, xde nilai la duit tu (ckgu ak ckp dlu)

    INFO: ADAKAH MAKANAN KITA SELAMAT?

    ReplyDelete
  4. saya pon pelik jgak ..tpi bkan laa bodoh.. cam na duit tu mulanya kertas tpi bole buat macam2???

    ReplyDelete
  5. sebenarnya asal usul duit kertas adalah CEK HUTANG bermula daripada pihak BARAT. ketika mereka nak membeli barang, tapi tidak membawa duit, jadi mereka menulis satu perjanjian mengatakan cek tersebut berdasarkan nilai yg ada pada simpanan mereka, beserta tandatangan. Cek tersebut beredar ke tangan peniaga lain apabila si penerima pertama membuat cara yg sama utk beli barang.

    Kemudian cek hutang diupgrade lagi dengan tandatangan ketua mereka, dan diletak gambar, seterusnya cek semakin mengecil saiznya spt yg kita lihat hari ini.

    Inilah ciptaan pihak Barat yang memanipulasikan konsep HUTANG dan akhirnya diterima semua pihak, menafikan nilai sebenar diukur menggunakan emas dan perak.

    POUND STERLING (UK): POUND = GOLD, STERLING = SILVER

    DINAR = EMAS, DIRHAM = PERAK

    ReplyDelete
  6. tu sbb la rasulallah menyarankn kita berurus niaga dgn dinar dan dirham..

    ReplyDelete
  7. tu sbb la rasulallah menyarankn kita berurus niaga dgn dinar dan dirham..

    ReplyDelete
  8. satu persoalan lagi...poket sape duit2 tuu masok hah?? rasenyer kalau nak gabung semua hutang negare2 dunia nie dekat imf boleh cecah bertrillion2...

    ReplyDelete
  9. sape ceo imf? kaya gilerbabi pun x tau nk beli ap..

    ReplyDelete
  10. dan...satu masa nti akan tercetus perang dunia ke-3 sbb nk mengosongkan hutang dlm IMF. percayalah. ni penganalisa ekonomi yg bgtau (bkn sy).

    ReplyDelete
  11. dan ketika itu.. saya akan berjuang mempertahankan bumi tercinta malaysia! ooyeahh! fap3

    ReplyDelete
  12. Indonesia hebat dong...kaya maju...ada buat jet....lalalalalalalalaolololololololalalalalalalalalalalaololololo ayoh dong nyayi sama......ayoh goyang in...cepatan

    ReplyDelete

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mengular mane??jamban umah aq xsiap2 lg nie...

      Delete
  13. mazeer sudah kembali

    ReplyDelete
  14. ni semua salah amrika ngan anwar

    ReplyDelete
  15. diam aje le la..... ada duit, ada harta dlm dunia....

    ReplyDelete
  16. betul2 , sbb tu muammar gadafi pun pernah suggest pkai dinar emas ..ending kena bunuh .. konspirasi

    ReplyDelete
  17. EASY CASH OFFICIAL14 August 2013 09:00

    RM5.00 CASH FREE UNTUK ANDA + RM0.20 (PER CLICK)
    http://bit.ly/13VY9e8
    click link ini untuk duit RM5. Free2 je dapat. Lagi banyak link click lagi byk duit masuk. GUNAKAN GOOGLE CHROME SAHAJA. Caranya :
    1. Halakan mouse pada link di bawah dan kemudian highlight kan link tersebut. Selepas itu tekan right click pada mouse, dan pilih go to http://bit.ly/13VY9e8

    ini linknya:
    http://bit.ly/13VY9e8
    2. Tunggu sehingga link selesai loading sepenuhnya.
    3. Selesai loading, tutup browser link yang anda klik tersebut.
    4. Kemudian, pergi ke laman
    http://bit.ly/14t2BrV
    Anda akan dapat lihat di atas sekali perkataan "EASY CASH OFFICIAL has invited you to join 8Share - Malaysia's Private Rewards Club"

    Anda KLIK "Join EASY CASH OFFICIAL on 8Share now!" (WARNA OREN)
    untuk mengisi butiran nama dan sign up untuk tuntut cash out.

    Try it yourself and tengok pe jadi. U wont believe it.
    JIKA MASIH TIDAK BERJAYA, TINGGALKAN ALAMAT EMAIL ANDA DI RUANGAN COMMENT/ EMAILKAN PADA KAMI --> easycash3377@yahoo.com
    KAMI AKAN BANTU ANDA SATU PERSATU. KAMI UNTUNG, ANDA LAGI UNTUNG.

    ReplyDelete
  18. nape x de nilai pulak??

    ReplyDelete
  19. tun dr mahathir dh jadangkan penggunaan mas dinar ... tpi ade ke negara brat nak ikut

    ReplyDelete
  20. nilai wang kertas bakal jatuh.. Yang akan kita gunakan pd masa depan (mungkin 15 tahun akan dtg)kad kredit dan elektronik money.. Duit yg Israel paling suka dan Israel adalah penaung Bank dunia (real facts)...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri