LOL : At Least Ada Iman Walau Sekecil Kuman
Home » » LOL : At Least Ada Iman Walau Sekecil Kuman

LOL : At Least Ada Iman Walau Sekecil Kuman

5 Jan 2013 57 Comments
#This tweet Niat dia baik, tujuan dia ikhlas. Dengar apa yang dia cakap, bukan tengok siapa yang bercakap.  FACEPALM!

57 comments:

  1. Replies
    1. ape bangang nye ko ni

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
    3. Kalau dia pakai seksi x boleh ke dia bg nasihat? Kalau kita nak tunggu sempurna semuanya sampai bila2 pun dakwah x kan tersebar. Doakan la dia daripada mengeji sebab kita x tahu penghujung hidup dia nanti. takut kelak di padang masyar kita pulak berhempas pulas dengan amalan kita sendiri, tapi dia dtg menuntut hak dia dari kita sbb kita kutuk2 dia. :)

      Delete
  2. adoyai.. kenapa la nak maki hamun kat twitter.. kesian pulak tgok nicki minaj tu.. hmm,, stop la maki dia.. bukan dia salah pun..

    ReplyDelete
  3. halahh nk org ckp dia tu baik la wlupupon sexy.lolz

    ReplyDelete
  4. haha.. good 2 u...
    umpama taik lembu suh taik anjing jdi kuih..
    pdahal 2 2 taik ade hati nk suh berubah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 taik..taik kuasa dua

      Delete
  5. saidina Ali pernah berkata jangan tengok pada orang yang mengeluarkan perkataan itu tetapi tengoklah pada perkataan yang dikeluarkan oleh orang tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abistu kalau ade pornstar buat donation untuk buat masjid cammana? Jangan tengok dari siapa duit itu tapi tengok harga duit tu! ko ni biar betui

      Delete
    2. betul pasal saidina ali tu..tgk pada meseg nasihat itu, jika kearah kebaikan kita ikot la..mane tau suatu hari nnti dia sendri tersedar..

      pasal derma tu perkara lain, kene tgk sumber halal ke haram.. beza tau ....

      Delete
    3. bangang...pornstar mak ko...cetek agama....

      Delete
    4. bodoh! tetiba nk citer pasal pornstar plak..org citer pasal saidina ali... bodoh tu x agak2.. elakkan aku baling je ngan kayu ko ni

      Delete
    5. Pikir la dulu sebelum nk komen balik...perumpamaan x kene lgsung...jgn malas google...byk hadis yg related...

      Delete
    6. buat malu nma ANONYMOUS jer.. dpt tak ko letak otak kau tue btol2 kat tengkorak kau.. jgn letak kat jmban...

      Delete
    7. ni la manusia yg cetek ilmu tibe2 nk belagak pandai..BODOH SOMBONG...

      Delete
    8. hidup anon!!!!!!!!

      Delete
    9. ahahaha Anonymous gado

      Delete
    10. wei anonymous! ko nak kena pukul ke??!!

      Delete
    11. pornstar mana la yg nk donate untuk masjid..

      Delete
    12. bodo punye anonymous

      Delete
    13. mcm tak penah wujud je bnde tu..ak rasa pornstar masjid pon tak thu. gler r..

      Delete
    14. anon 2 April 2013 07:58 tu paham ke tak paham tu ?

      orang cerita pasal mesej.... yg dia cerita pasal perbuatan pornstar derma masjid tu dah kenapa

      Delete
    15. Anonymous2 April 2013 07:48
      saidina Ali pernah berkata jangan tengok pada orang yang mengeluarkan perkataan itu tetapi tengoklah pada perkataan yang dikeluarkan oleh orang tersebut.'


      buku syiah muke surat berape ko belek ni kwwkwkww

      Delete
    16. Da2.. x baik anon2 bergaduh bersama anon.. yg baik kte ambil jdikn teladan.. yg x baik jdkn pengajaran.. x gitu anon2 semua..

      Delete
    17. Korang think positive ar.. maybe Anon tu maksudkan pawn star bukannye pornstar.. bunyi je nak dekat dekat same. -Chumlee

      Aku cukup pantang jenis orang.. "banyak lagi hadis yang related.. jangan malas google" ni jawapan aku:- KEPALA BANA KAU???!! nie semua jenis ustaj ostajah google xbley pakai! Ko yakin ke dalam google tu semua betul? -Adolf Hitler

      Delete
    18. ak gelak jer bc komen korang..anon gadoh dgn anon..anon yg len dok gelak jer..hehe.

      Delete
  6. Dah nampak ada hidayah sikit tu... cuma kena ada orang nak bimbing ngan tunjuk ajar je.

    ReplyDelete
  7. mcm KEBANYAKAN mana2 komen, nk menasihati tp memaki/mencarut..lagi haru benda yg dinasihatkan tu,ko wat jugak ke?contohnya aurat..ko marah perempuan tu dedah aurat tp pd yg sama, wanita seksi pn ko hadap tanpa memalingkan pandangan..aku berani ckp, ko tgk boob,..maksud aku kat sini,ko nak tegur tu,cermin diri,dan mase yg same,benda yg ko nasihat tu ko buat ke tidak..kesimpulannya, dari iman ko sendiri.

    ReplyDelete
  8. Jangan laa maki dia . Mungkin one day dia akan berubah . Apa yang baik kita amik . Yang buruk kita mintak jauhkan (:

    ReplyDelete
  9. Hakikatnye islam hnya pd nama..jgn hpokrit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..aku sokong..konon-konon nk tunjuk baik la taip macam tu..dah macam pelacur dh aku tengok..

      Delete
    2. Dan hakikatnya kita terlalu mudah menghukum seseorang sebelum Allah menghukum dia. Takut pulak nanti kita yang mendapat dosanya. satu sebab memanggil dia dengan panggilan yang x sepatutnya-Nabi pun larang kita panggil orang dengan panggilan mcam nih. satu lagi sebb hukum dia mcm confirm je dia msuk neraka kita msuk syurga. sbb tu ada pepatah ckp kerana lidah bdn binasa. SENYUM :)

      Delete
  10. bontot leper je..

    ReplyDelete
  11. yg jantan2 ni ckap je ala2 alim ulama, nampak yg seksi2 terus tliur , gatal miang xsudah. . . ! pirahhh nk ceramah bgai ! otak letak kat lutut. . . kurang2 minah ingat Allah, kowang ada ingat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat... dan ikut suruhanNya... hindari laranganNYa... kau ada buat?

      Delete
  12. Admin upload ni kalau berniat baik, baguslah. Kalau sebaliknya, better edit balik isi entry ni. Nabi Muhammad pernah bersabda "dengarlah nasihat daripada siapapun walaupun dia seorang pelacur". Susah betul manusia sekarang nak ikut benda baik. Semua orang kalau boleh nak terus fikir negatif and hentam semua orang. Itu bukan cara Islam. Yang gajah besar di depan mata tak nampak, tapi kuman diseberang jalan boleh nampak. Itu la perumpamaan yang sesuai bagi orang sekarang. salah sendiri tak nampak, salah orang lain walaupun tak kenal, nampak sangat sangat. Haihh, Assalammualaikum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumslm. yes agree :-)

      Delete
    2. Nabi tak pernah keluarkan hadis tersebut. Itu merupakan hadis palsu. sila semak balik.

      Delete
  13. kalau ada perkara baik dtg dari mulut musuh kita pun harus dgr...walaupun dia kapir...dah klu hindu kata Allah tu tuhan? Takkan kita nk cakap...'dey tambi..u jgn ckp itu mcm arr..' ???

    ReplyDelete
  14. makcik karipap????

    ReplyDelete
  15. Walaupun org itu x baik/jahat mana sekali pun, jika pesanan atau teguran dia itu membawa kepada kebaikan kita kena terima... Itu lah apa yg diajar dalam Islam... Jika bunga sudah rosak, x akan akar pun rosak juga!... Jika kita jaga akarnya, tentu bunganya akan mekar dgn cantik...

    ReplyDelete
  16. jangan begini kawan2..kita..haruslah memberi dan memakan nasi ayam kepada yang memerlukan..janganlah kita kedekut ketika memakan nasi ayam dan karipap..makanlah karipap inti sardin..sgt sedap dan menyelerakan.. tidak perlu khuatir lagi..dapatkan segera di pasaran.. karipap tok joko..buatan kampung..

    ReplyDelete
  17. tetek besar gilee...peha mulusss... pehh...leleh... hahaha..

    ReplyDelete
  18. yg mengomen xyah la nk tunjuk baik.. yg korang p tgk pos adnmin wt ape.. dh nmpk pn ade gmbar seksi.. gatal jugak nk klik.. skrg ni yg klik link ni sape? korang jgak kn.. so? baik ke korang tu? aku pn same la.. jd jgn la nk menyekolah kn org klu diri sndiri pn x terjaga..

    ReplyDelete
  19. kalau setakat taip semua orang boleh..tapi kalau tengok cara pemakaian dia memang lambat lagi la nak berubah..

    ReplyDelete
  20. Ramai orang mengaku islam , tapi tak semua yg mengaku btol2 beriman .

    ReplyDelete
  21. Said the slut herself.

    ReplyDelete
  22. respect!!!! semoga beliau diberi hidayah dan petunjuk daripada ALLAH S.W.T AMEEEEN...

    ReplyDelete
  23. MINAH GARIK..NI buat malu kan org nama AISYAH jer..aku nama AISYAH jugak....taw2 la kafir skrg ni just dok igt nama2 muhammad n aisyah jer ...to ler propaganda dorang nk buruk2 kn islammm...minah ni dah murtad...murtad boleh jd melalui lisan dan perbuatann...syrt nye mesti sihat akal..kalu minah ni mmang mental xpela...hey minah murtad..meletakkan Allah ketepi pun kira murtad,,,,BODO..spe la mak bapak ko..ciannyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. knpa awk ckp dia murtad? ada bukti ke? apa yg dia cuba katakan dalam tweet dia tuh-apa yg korang fikekan cuma arak clubbing bla...bla... Allah pulak letak ke tepi kan? then anggap diri sebagai Islam? Mungkin benar dia berpakaian seksi, tapi belum tentu dia xleh berubah. Hidayah tuh milik Allah tetapi manusia macam kita nih suka sangat nak judge sebelum Allah sendiri menghukum. Jangan kerana kata-kata kita menjadi hukuman untuk kita kat masyar kelak :)

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri