OMG : Imej Burung Misteri Dirakam Di Kota Kinabalu, Sabah (4 Gambar)
Home » » OMG : Imej Burung Misteri Dirakam Di Kota Kinabalu, Sabah (4 Gambar)

OMG : Imej Burung Misteri Dirakam Di Kota Kinabalu, Sabah (4 Gambar)

58 Comments
Gambar ini telah dikongsi oleh seorang pembaca CariGold yang mana menunjukkan gambar seekor burung yang agak pelik di Kinabalu, Sabah. Berikut merupakan kenyataan tuan empunya gambar tersebut. 


"gambar ini diambil dari member, beliau gi bercuti ke kinabalu sabah. ketika gambar ini diambil memang tiada kelihatan burung tersebut sperti didakwa.. tetapi muncul didlm gambar... kalau dilihat dan diperati gambar burung tersebut anda akan nampak bilah2 sayap burung tersebut.. dan ianya keihatan besar dari kebanyakan burung yg pernah kita lihat.."

#kalau dah tahu burung tu pelik kenapa tak gambar 1000 snap? Macam ambil gambar UFO, memang tak sah kalau gamar pixel pecah.






Ada yang mengatakan ini hanyalah layang-layang... Tapi, yang bawah ni pula, gambar yg diambil dari kamera hp yg lain.. perbezaan antara 2 gambar tersebut seminit.. ini bg memberitahu ianya bkn layang2..


58 comments:

  1. Replies
    1. apa punya sakai lah itu burung merpati lah!!!!hahahahahahaha sah sah mata tu rabun ke apa sama la mata org ni ngan kamera pixcel pecah dia tu...

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Beza seminit...tp awan 2 nape nmpk lain antara dua2 gambar 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. admin salah taip, beza dua minit kot... ekekee

      Delete
  3. xfaham dgn entri ni...mane pergi burung nye?.. hilang atau hinggap tempat lain??

    ReplyDelete
  4. Cenderawasih pon bole jadi sbab brada di tempat tinggi dan sejuk.. igt lagi dulu bos aku ada Cenderawasih ..bela 1 bulan terus mati siap letak kt tempat aircond ..

    ReplyDelete
  5. conform Acnologia nih http://fairytail.wikia.com/wiki/Acnologia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kartuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

      Delete
    2. anime laaa....

      Delete
  6. Seminit mane,. Laju na bas tu seminit da xde n then tukar pajero lak...

    ReplyDelete
  7. Ilmu sebelum kahwin, kunjungi:
    http://ilmu-perkahwinan.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  8. burung apa tu ayah????
    burung murai......................

    ReplyDelete
  9. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    nak JIMAT PETROL 49%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  10. helang le tuh..tngok kepala n paruh dia ler

    ReplyDelete
  11. INI NAMANYA BURUNG TIESTO . PEGI LAMAN WEB TIESTO.COM . ANDA DAPATI SAMA LAMBANGNYA. HEHEHE...

    ReplyDelete
  12. helang la tu. apa la nk kecoh2..

    ReplyDelete
  13. ni burung pirit klu di sabah yg mkn padi..

    ReplyDelete
  14. ini burung photoshop ! hahahha

    ReplyDelete
  15. burung unta ..

    ReplyDelete
  16. merpati patah sayap nya

    ReplyDelete
  17. bulih bah kalo ko..

    ReplyDelete
  18. gambar diambil di menara di pekan Nabalu..

    ReplyDelete
  19. kakak tua kot.. huh.. =.="

    ReplyDelete
  20. dn persoalan disini mana bas tu adakah ia UFO jgk.. kahkahkah

    ReplyDelete
  21. I see youuu....

    ReplyDelete
  22. tu la Oersipakutubabipukism.sp sejenis burung yang ade unsur besi. . .

    ReplyDelete
  23. Burung cenderawasih

    ReplyDelete
  24. bodoh korang tau tak camner burung cenderawasih camner,dia punya ekor lebih panjang daripari burung lsin cacat

    ReplyDelete
  25. BURUNG PIPIT LAAA<--BARU BETUL

    ReplyDelete
  26. doooo oiiiii... tokukur bai 2 basug no kamu kan.. ha ha buduh!

    ReplyDelete
  27. 1 minit lepas tuh burung tuh kene tembak
    sebab tu ilang

    ReplyDelete
  28. ade burung seseorang tercabut dn terbang kut, ilang tu sebab melekat balik

    ReplyDelete
  29. Tu adalah Mothman

    ReplyDelete
  30. Yellow-vented Bulbul (Pycnonotus goiavier)

    ReplyDelete
  31. Burung kau Memang hebat , Tapi aku rasa edit kau lagi hebat, Hmmm tapi aku lagi rasa lah kan kau punya copy and paste lagi lah hebat ! japp japp Aku rasa Mak kau lagi hebat :D

    ReplyDelete
  32. flying chuck norris

    ReplyDelete
  33. apa laaaaaaaa burung pun mau kecoh kaaaaaah??

    ReplyDelete
  34. Gambar fake..beza 1 minit tengkorak ko..jgn mudah sgt prcaye bnde ni.. Pro edit

    ReplyDelete
  35. seminit....memang la x de...sesaat mau gak misteri..bongok

    ReplyDelete
  36. oowhh burung nya dia MH370 kahx3

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri