OMG : Sharifah Zohra Jabeen Maafkan Semua Yang Mengutuknya (3xListen)
Home » » OMG : Sharifah Zohra Jabeen Maafkan Semua Yang Mengutuknya (3xListen)

OMG : Sharifah Zohra Jabeen Maafkan Semua Yang Mengutuknya (3xListen)

49 Comments

SHAH ALAM - Pengerusi Suara Wanita 1Malaysia (SW1M), Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin menegaskan, beliau sudah pun memaafkan KS Bawani, yang menjadi tumpuan ekoran kemunculan satu klip video kontroversi melibatkan mereka, yang dikatakan telah mengaibkan penuntut jurusan undang-undang Universiti Utara Malaysia (UUM) itu, baru-baru ini.

Dalam kenyataan terbuka yang pertama sejak munculnya isu itu awal minggu lalu, Sharifah Zohra berkata, selain Bawani, beliau turut memaafkan kenyataan pemimpin-pemimpin politik negara yang mengutuknya dengan pelbagai dakwaan, yang dibuat secara sengaja atau tidak sengaja.

"Saya amat kesal kenyataan-kenyataan yang mengkritik saya secara peribadi dibuat tanpa menyiasat dengan lebih lanjut.

“Bagi saya kenyataan-kenyataan seperti ini adalah amat tidak profesional, namun saya maafkan mereka,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, ekoran penyebaran klip video tersebut, ada pihak cuba mengambil kesempatan dengan memutarbelitkan fakta tanpa mengambil gambaran yang lebih besar.

Katanya lagi, ekoran dari persepsi negatif ini, ramai tidak melihat video tersebut sepenuhnya, yang mempunyai empat bahagian, tetapi malangnya hanya bahagian terakhir yang menjadi ‘fenomena’.

“Isu ini telah diputar belit bagi mendapatkan sokongan emosi, oleh itu saya tidak mahu lagi memanjangkan isu ini demi masa depan SW1M.

“Video sensasi yang bermotif politik ini telah menyebabkan saya dan keluarga tertekan, terutamanya anak kecil saya.

"Saya bimbang dengan keselamatan keluarga saya kerana saya telah menerima ancaman SMS tidak bertanggungjawab dari individu, kumpulan dan parti politik,” katanya.

Kata Sharifah Zohra lagi, beliau turut mempersoalkan kenapa sumpah pelajar UUM seperti di dalam klip video itu tidak menjadi sensasi seperti ‘listen, listen, listen’.

“Sumpah itu berbunyi: Kami anak anak bangsa peneraju negara, dengan ini berikrar, menentang budaya songsang perosak bangsa, menentang demonstrasi jalanan penghancur keamanan, menentang anasir luar yang menjadi barah perosak anak-anak bangsa, kami menyokong keamanan, keharmonian dan kesejahteraan sesama rakyat Malaysia berbilang bangsa tanpa campur tangan pihak ketiga,” katanya.

Katanya lagi, pihak yang mempunyai kepentingan tertentu telah berjaya menjadikan isu ini sebagai fenomena sehingga menyebabkan pelajar dan pihak-pihak lain membencinya tanpa sebarang alasan.

“Pada masa sama, fenomena video ini yang menyebabkan saya terkenal dalam satu hari sebenarnya bertujuan mengalihkan pandangan yang lebih penting terutamanya penyalahgunaan hak pelajar, kanak-kanak dan wanita dalam demonstrasi jalanan serta jenayah lain seperti dadah, masalah sosial, pembuangan bayi, HIV, Aids dan rogol.

“Jangan lupa juga, isu-isu politik semasa seperti isu keagamaan, hak lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) dan krisis air di Selangor yang turut melibatkan kaum wanita dan kanak-kanak,” katanya.

49 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. listen.. listen.. listen..
    ini semia poyo!!!

    ReplyDelete
  3. pikir family dia ada masalah..
    kucing, kambing,bewak,anjing pon ada masalah..

    ReplyDelete
  4. kau x perlu maafkan org yng mgutuk kau tapi kau perlu meminta maaf kepada bawani.....

    ReplyDelete
  5. bukannye hilang kaki pon kalau mntak maaf kt org....ego tinggi benor...*geleng2kepala*

    ReplyDelete
  6. mmg poyo... bila nak kaba dio nih...

    ReplyDelete
  7. Kami anak anak bangsa peneraju negara, dengan ini berikrar, menentang budaya listen..listen...listen songsang perosak bangsa!!

    ReplyDelete
  8. haha,apa kes?? u r the one who should apologize.. dont think u have the power, u can 'putar-belitkan' the fact, b****h...

    ReplyDelete
  9. WATCH LIVE STREAM CHELSEA VS ARSENAL NOW http://www.heypy.com/starsports

    ReplyDelete
  10. bodoh btoi..sempat lg nk create isu nk tunjukn kesalahan org...nk berselindung la 2...dah memg ada bukti bersalah..mngaku jela....sombong tahap gaban..

    ReplyDelete
  11. asal ko nak maaf kan die pula,, ko la perlu mnx maaf masalah btul la

    ReplyDelete
  12. Lau ada ugutan wat la report,ni men ckp je..tduh lg ke ape?haha,dye aibkan org,dye ckp dye respect,die wat owg marah,dye plak maafkan,owh lupe.. O-level lah sgt..

    ReplyDelete
  13. Apa masalahnya isu kepopularan dia dgn mengenepikan masalah lain2 yg sememangnya dh jd masalah yg terjadi saban hari...sila baca penyataan 2 perenggan akhir dia. Apadaaaaaa tkdekenemengene (I pown ckp dh putar belit mcm dia daaaaa)

    Masalahnya....siapa yg tak profesional kt sini? U berdepan dgn bkl2 lawyer, mcm tu ker u kawal emosi lawyer? Klau kt dlm court u berhujah mcm tu, alamatnya yg rk bersalah pown boleh kena gantung mati.

    ReplyDelete
  14. Listen,Listen,Listen Madam Sharifah,I can't accept your speech at all.As a malaysian,i regret the way you speak to miss Bawani during the Forum SW1M.You should think before you act.Now,every malaysian saw the video and protest your behaviour against UUM student.why don't you apologize to miss Bawani for your incivility and barbarism?

    ReplyDelete
  15. Video sensasi yang bermotif politik ini telah menyebabkan saya dan keluarga tertekan, terutamanya anak kecil saya.
    Apa kene mengene gan anak kecildie????????

    ReplyDelete
  16. Tapi bila kita tengok balik video full dia yg 3 jam lebih tu.. which is aku skip part yg x penting - - - kita boleh nampak yg Bawani yg salah and degil.. pada aku dua2 tu salah.. Bawani dgn Kak pah sama je salahnya.. Sorang degil, usulkan hal2 politik dlm forum yg xleh bangkitkan hal politik, biadap.. sorg lagi jawab jawapan merepek..

    Conclusionnya, dua2 salah..

    ReplyDelete
  17. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    nak JIMAT PETROL 49%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  18. spe ade link ttg hal ni full version?
    nak

    ReplyDelete
  19. haha pihak uumtv kena post semua video full biar semua org dpt menilai.. tgok yg part last tu pon dh mcm bongkak dh aku tgok puan listen ni.. kalau org buat jahat ke kita adakah dibalas dgn jhat? walaopun xjahat mana pon aku tgok..just lantang ja lissttteenn..

    ReplyDelete
  20. dia kena minta maaf pada Bawani . bukan maafkn org, org yg dengar tak salah, dh nmpk sgt dia brainwash budak2 UUM yg kesian2 tu. huh .

    ReplyDelete
  21. tu laa ckp binatang pn de masalah...hoho...kan dah diri sendiri dpt masalah :)

    ReplyDelete
  22. Memang dia ni spesis hidung tinggi.sombong dan angkuh. Org suruh dia minta maaf tp dia pulak sudah memaafkan orang. Harap simpati la tu konon...cakap semua binatang ada masalah.dia pun ada masalah..ha.ha..baru dia tau siapa dia. Dia lupa Allah nak balas dlm sekelip mata pun blg

    ReplyDelete
  23. die yg ada mslh sbnrnya..binatang mn ada masalah sbb binatang xde otak nak fikir.. sja la 2 nk cover kslhn die..jwwpn yg dbg pn sumenya merapu..puii

    ReplyDelete
  24. ko x dengar ke...dia dh minta maaf dgn suma org dlm video tu.. dia siap wish gud luck tok mis Bawani tu lg..sbb korang yg komen2 ni mempebesarkn isu ni la trkesan dekat anak dia..ni suma yg komen kat atas ni org yg mudh pcaye je ape org len ckp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn..bkn..org skunk baru tgk sikit dorg dah buat conclusion. Yg kuar baru part4, yg len xkuar lg. Mostly dorg akan bash miss listen sbb tu tgh trending, org rmi buat, tp masing2 xphm ape2 pun. Kalau tgk full version boleh nmpk bawani nak selitkan isu politik. Silap kat situ. And cik pah lak kat part4 biadab lak kat bawani. So dua2 slh. Org rmi sng sgt nk judge a book by its cover. Len kali tgk full dulu baru buat conclusion cmne.

      Delete
  25. CIAN MADAM LISTEN...UDAH2 LE TU.. APE YANG PENTING MANUSIA LAGI RAKUS DARI IKAN.. BEWAK, KAMBING, BUAYA AND BLA..BLA BLA

    ReplyDelete
  26. apesal plak dia nk kene maafkan org lain .. dia la patut minta maaf .. org ramai kene maafkan dia .. baru betul.. dia wat salah .. dia maafkan org len .. hahahahahahah ..

    yg lagi best .. binatang pon ada masalah .. binatang tu mane ade akal .. kan ke haiwan pergerakan banyak di pengaruhi naluri.... takkan lembu nk makan chicken chop kot .. hahahahahah ..

    ReplyDelete
  27. orang yang kutok dye tak profesional???? yang dye tarik mic org pastu ckp listen2 tu profesional ke....hmmm u just a piece of bitch sharifah....get the hell out from here...

    ReplyDelete
  28. its doesn't matter tgk dr part 1 hgga part 4 or tgk part 4 aje..but the most important is..attitude..if u r professional enough..u should behave ur self even u tgh marah..org bwk isu politik ke ape ke..
    u r some..a well known person so u should show ur good attitude to others and show how u respect others even ur view are different..rasulullah pernah berdebat dgn kaum kafir tp baginda tetap menunjukkan peribadi yg mulia..people will respect to those who knows how to respect others..tak jd alah pon klau kite respect sesame kite..pendapat manusia bly diterima atau ditolak tetapi kata baginda dan suruhan ALLAH wajib laksana dulu la..

    ReplyDelete
  29. x tahan betol anak kecil dye pon tertekan...ea la semua org ad msalah..binatang pon ad msalah..

    ReplyDelete
  30. even anak kecil dia pun ada masalah...

    ReplyDelete
  31. babi pnye Sharifah Zohra JUBO .. sape yg patut mintak maaf ..

    ReplyDelete
  32. arkkk...arkk..arkkk.... *bunyi burung dlm sangkar

    ReplyDelete
  33. kreeekkkk....kreeeekkkk.....kreeekkk.....

    ReplyDelete
  34. listen.. listen.. listen..
    nie le org tak de otak nak bercakap banyak...
    ko jahit mulut ko, p dok dgn anak n binatang2 ko yg banyak masaalah 2...

    ReplyDelete
  35. Listen3... You must apologize to miss Bawani... You dont give her respect okay... Shame on you!! Why are you removing the mic when miss Bawani was talking? She have right to be heard!!

    ReplyDelete
  36. Bawani yg salah. Poyo! Pah, jum auumm auumm.

    ReplyDelete
  37. poyo sial ni. dia ptut mntk maaf la bk memaafkn je. ego mcm gampang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol3...ape pulak dy yg nk maafkn org, sengal...

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri