Seram : Apakah Yang Sedang Berlaku Di UiTM Lendu? (4 Gambar)
Home » » Seram : Apakah Yang Sedang Berlaku Di UiTM Lendu? (4 Gambar)

Seram : Apakah Yang Sedang Berlaku Di UiTM Lendu? (4 Gambar)

47 Comments
Dua tiga hari ni tengah heboh pasal UiTM Lendu.. Apakah sebenarnya yang terjadi kat UiTM Lendu ni? Terdengan banyak cerita terutama di blog-blog dan twitter yang menerangkan kejadian-kejadian mistik yang berlaku di sana seperti barangan hilang, kes rasuk, histeria, kes penampakan hantu ulik mayang.. dan macam-macam lagi.. Jom baca kisah mengenai UiTM Lendu ni yang telah di post oleh pelajarnya di blognya, http://theruzannapages.wordpress.com. 





It’s been so scary here in Lendu. Almost every night there would be a few stories of (1) items being stolen and (2) people kena rasuk (possession), and (3) pukau.

1. The stolen items part is creepy. First you’d be entering your room and you would think everything is fine. And then you’ll start to realise that one thing is missing. And then two things have gone missing, then you realise that almost everything valuable is missing from your room. And finally you’ll find a note saying this: “Nantikan ketibaan saya di kolej-kolej lain.”, which roughly translated means “Await my presence/arrival at the other colleges.”. (Oh by the way, here, we call dorms ‘Kolej/College’.) From what I’ve heard, four places have been attacked by this person so far. All with the same note.

2. The rasuk/possession is a different story. This one, I saw with my own eyes. Real crazy stuff. Rasuk/possession is when a thing enters your body, with the intention to hurt you and the people around you, and use your body to do various things. The word here is ‘possession’. The girl at my level started dancing, and laughing, and screaming and shouting, walking here and there, and it was going in and out of her body so it was like she was her one second and another person the next. When it was happening at the early stages, my roommates and I turned on the Yaasin on a speaker in our room and sat together. And then we heard it: something screaming outside our window, as if trying to block out the sound of the Yaasin. When we paused the playback, it stopped screaming. When we turned it back on, it started screaming again. It was horrific. So we told our senior, who was at our level, handling the girl that kena rasuk. She then told us to just keep playing the Yaasin and ignore the sound, or leave the room and go to another room and stay there. We did the latter. When we went to the other room, and as we were just about to close our eyes to sleep, we heard a different sound: someone tapping at our window. Mind you, we’re on the third floor. Then we heard another sound: tapping on the bed posts. By that time, the girl that kena rasuk was already okay, but the seniors were still at our level. So we told the same senior again what had happened, and she came in, along with 17 of the other seniors, who are the members of the Majlis Tertinggi Kolej. In the room, we sat in a circle, kept quiet, and listened. Then we heard it. We all just stayed in the room at the time, with no intention to leave, and we asked the seniors what happened the night before, or the other nights, and they told us that it’s only been our college, and one other boys’ college. And it’s quite bad. Bad to the point where the Polis Bantuan, who are the people who guard our campus, had to be involved in the search of the boy who that was possessed, because guess what? They can fly. Yup, they freakin’ jumped off the second floor of the college, and flew or something. This is what I heard by the way. I didn’t see this happen. Anyway, as they were telling the story, a number of us could hear what was happening outside our window. Tapping, screaming, shouting, clapping.. you name it. And while one of the seniors was speaking, another senior was signalling towards the window, while the senior that was speaking just nodded as if to say, “Ignore it!” to her. She was describing to us what had happened in her room, and one thing that happened was that she heard claps but just one clap and at different intervals. She showed us the sound of the clap, and then the whole room felt two strong winds blowing at different directions, and bam, the door opened by itself, as if kicked by something outside. But there was nothing there. That was when we all read the Yaasin together, and decided that the entire room, all 20 of us, will not leave, because apparently the thing was around our level, waiting for us to come out. And get this: it was dancing the same dance the girl did when she got possessed, right outside our window. Scary stuff right there. I think that night is just one of the nights that I’ll just keep thinking about for years to come. I mean this is insane. I was scared. And I’ve never been scared of such things. I’ll just have to keep thinking that Allah SWT is with me. He and His words from the Quran will protect me better than anything else. God is greater than anything else, anywhere, any time. He is with me. Last night, which was Thursday, night of Friday, from what I heard, almost every college kena kacau. My college was the worst because here we were, reading the Yaasin, and then three people started screaming, as if in pain. It was the scariest. Even the colleges near us could hear the screaming, which is what my friend from one of the colleges said to me. Word got out really quickly so, an ustaz (I think) and some people from the Majlis Penggerak Masjid were present in our college when it happened. Some representatives of the Majlis Pewakilan Pelajar were there too. Then I found out through Twitter that every college was holding a bacaan Yaasin, all at the same time. I don’t know if the people were lying about this, but that was what I had read. College lights were flickering and whatnot, and every college was cold all night long. And, from what I read on Twitter, a lot of people couldn’t sleep because of the sounds and the voices. But gosh, it was super creepy. I can still remember the sound of the scream. I don’t think I’ll be able to forget it.

3. The pukau part, is just really really frustrating. What these intruders will do is they will knock on your door (or sometimes they just barge in, if you don’t lock it) and they will shake your hand or tap your shoulder. By then you’re screwed. They’ll start talking nonsense to you, and 10 minutes later you’ll realise that you have taken out RM700 from your bank account and given it to these intruders, for a bottle, of literally nothing. They move really quickly. Everybody’s just afraid of staying in their rooms by themselves now because if they forget to lock it, there’s a higher chance of kena pukau. And this pukau thing will only happen if there are any carnivals/bazaar/fairs in our campus, which happens pretty much every two weeks. Plenty people have been pukau-ed. It’s the worst.

I don’t know what’s going on anymore. It’s just been too much lately. At the start of the semester, everything was fine. And then a month later, creepy things start to happen. Hope we can all be safe during this troubling time. Just end this so we can all be in peace. Thing is, we don’t even know what we did that set off the anger in the spirits around Lendu. All the events this week were all Islamic-oriented. Perhaps it’s mad because of that, because two nights ago, there was a talk in which the ustaz explained the Al-Fatihah. And he read it ever so beautifully. Just as he got to the third ayat, strong winds started blowing, and everything went havoc. The projector screen fell nearly hitting the ustaz’s head, backdrop nearly teared, the papers on the registration tables flew around… and man it was just creepy when the ustaz said “Ada benda tak nak saya teruskan bacaan saya ni.”. When he said that, another strong wind blew.

Ugh, I just.. this is freakin’ scary alright. What do we do about this other than pray for safety? I mean it’s all the spirits here combined. Usually it’s one or two just trying to mess with everyone’s head, but now it’s really just disturbing everyone on campus for no particular reason. It’s annoying, and creepy, frustrating. Scary too. Gosh, just end this. End this now.

Isu Uitm Lendu Di Twitter..



Dan kat bawah ni pulak sekeping gambar yang didakwa diambil di UiTM Lendu yang menampakkan susuk tubuh lembaga yang seolah-olah sedang menari Ulik Mayang..


Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

47 comments:

  1. x phm aku..suma speaking

    ReplyDelete
  2. Ia menjadi begitu menakutkan di sini di Lendu. Hampir setiap malam akan ada cerita beberapa (1) barangan dicuri dan (2) orang kena rasuk (pemilikan), dan (3) pukau.

    1. Sebahagian barangan yang dicuri adalah menyeramkan. Pertama anda akan memasuki bilik anda dan anda akan berfikir semuanya adalah baik. Dan kemudian anda akan mula sedar bahawa salah satu perkara yang hilang. Dan kemudian dua perkara yang telah hilang, maka anda sedar bahawa hampir semua berharga hilang dari bilik anda. Dan akhirnya anda akan mendapati nota yang mengatakan ini: "Nantikan ketibaan saya di Kolej-Kolej lain", yang kira-kira diterjemahkan bermaksud "tunggulah kehadiran saya / tiba di kolej-kolej lain.". (Oh dengan cara itu, di sini, kita panggil asrama Kolej / College '.) Dari apa yang saya dengar, empat tempat telah diserang oleh orang ini setakat ini. Semua dengan nota yang sama.

    ReplyDelete
  3. 2. Rasuk / milikan itu adalah cerita yang berbeza. Yang satu ini, saya melihat dengan mata saya sendiri. Tanah barangan gila. Rasuk / milikan apabila perkara yang masuk ke dalam badan anda, dengan niat untuk menyakiti anda dan orang di sekeliling anda, dan menggunakan badan anda untuk melakukan pelbagai perkara. Perkataan di sini adalah 'milik'. Gadis di peringkat saya mula menari, dan ketawa, dan menjerit dan menjerit, berjalan di sana sini, dan ia telah masuk dan keluar badannya jadi ia adalah seperti dia adalah kedua satu beliau dan orang lain yang seterusnya. Apabila ia berlaku di peringkat awal, sebilik saya dan saya dihidupkan Yasin yang pada penceramah di bilik kami dan duduk bersama-sama. Dan kemudian kita dengar: sesuatu yang menjerit di luar tingkap kami, seolah-olah cuba menghalang bunyi Yasin itu. Apabila kita dijeda main semula, ia berhenti menjerit. Apabila kita berpaling kembali, ia mula menjerit lagi. Ia adalah ngeri. Jadi kita memberitahu kanan kita, yang berada pada tahap kita, pengendalian gadis yang kena rasuk. Beliau kemudian memberitahu kita untuk hanya menyimpan bermain Yasin dan mengabaikan bunyi, atau meninggalkan bilik dan pergi ke bilik lain dan tinggal di sana. Kami melakukan kedua. Apabila kita pergi ke bilik lain, dan seperti yang kita hanya kira-kira untuk menutup mata kita untuk tidur, kita mendengar bunyi yang berbeza: seseorang menoreh di tingkap kami. Minda anda, kami berada di tingkat ketiga. Kemudian kita mendengar bunyi yang lain: mengetuk jawatan katil. Pada masa itu, gadis yang kena rasuk sudah okay, tetapi warga tua itu masih di peringkat kami. Jadi kita memberitahu kanan yang sama sekali lagi apa yang telah berlaku, dan dia datang dalam, bersama-sama dengan 17 senior lain, yang ahli-ahli Majlis Tertinggi Kolej

    ReplyDelete
  4. terlalu banyak jin dan halus di sana

    ReplyDelete
  5. Di dalam bilik, kami duduk dalam bulatan, diam, dan mendengar. Kemudian kita mendengar ia. Kita semua hanya tinggal di bilik pada masa itu, dengan niat tidak untuk meninggalkan, dan kita bertanya yang senior apa yang berlaku malam sebelum, atau malam-malam lain, dan mereka memberitahu kita bahawa ia yang hanya menjadi kolej kami, dan kolej 1 lelaki lain ' . Dan ia agak buruk. Bad untuk titik di mana Polis Bantuan, yang adalah orang-orang yang menjaga kampus kami, terpaksa terlibat dalam carian budak yang yang dimiliki, kerana meneka apa? Mereka boleh terbang. Yup, mereka freakin melompat dari tingkat dua kolej, dan terbang atau sesuatu. Ini adalah apa yang saya dengar dengan cara itu. Aku tidak pernah melihat ini berlaku. Bagaimanapun, kerana mereka telah memberitahu cerita, beberapa daripada kita boleh mendengar apa yang berlaku di luar tingkap kami. Tapping, menjerit, menjerit, bertepuk tangan .. anda nama itu. Dan manakala seorang senior bercakap, lain kanan isyarat ke arah tingkap, manakala kanan yang bercakap hanya mengangguk seolah-olah berkata, "Abaikan ia!" Kepada beliau. Beliau telah menerangkan kepada kita apa yang telah berlaku di dalam biliknya, dan satu perkara yang berlaku adalah bahawa dia mendengar bertepuk tangan tetapi hanya satu bertepuk dan pada jangka masa yang berbeza. Dia menunjukkan kepada kita bunyi bertepuk itu, dan kemudian seluruh bilik dirasai dua angin kencang bertiup di arah yang berbeza, dan BAM, pintu dibuka dengan sendirinya, seolah-olah ditendang oleh luar sesuatu. Tetapi tidak ada di sana. Itu adalah apabila kita semua membaca Yasin bersama-sama, dan memutuskan bahawa seluruh bilik, semua 20 kita, tidak akan meninggalkan, kerana nampaknya perkara adalah sekitar paras kita, menunggu untuk kita keluar. Dan mendapatkan ini: ia menari tarian yang sama gadis itu lakukan apabila dia mendapat dimiliki, betul-betul di luar tingkap kami. Menakutkan barangan di sana. Saya fikir malam itu adalah hanya salah satu malam bahawa saya hanya akan terus memikirkan tentang untuk tahun akan datang. Yang saya maksudkan ini adalah gila. Saya takut. Dan saya tidak pernah takut perkara itu. Saya hanya akan mempunyai untuk menjaga berfikir bahawa Allah SWT adalah dengan saya. Dia dan kata-kata-Nya dari al-Quran akan melindungi saya lebih baik daripada apa-apa lagi.

    ReplyDelete
  6. Tuhan adalah lebih besar daripada apa-apa lagi, di mana-mana, bila-bila masa. Beliau adalah dengan saya. Malam tadi, Khamis, malam Jumaat, dari apa yang saya dengar, hampir setiap kolej kena kacau. Kolej saya adalah yang paling teruk kerana di sini kita, membaca Yasin, dan kemudian tiga orang mula menjerit, seolah-olah dalam kesakitan. Ia adalah yang paling menakutkan. Malah kolej berhampiran kita boleh mendengar menjerit, yang adalah apa yang kawan saya dari salah sebuah kolej berkata kepada saya. Firman mendapat benar-benar cepat begitu, ustaz (saya fikir) dan beberapa orang daripada Majlis Penggerak Masjid hadir di kolej kami apabila ia berlaku. Beberapa wakil Majlis Pewakilan Pelajar berada di sana juga. Kemudian saya mendapati melalui Twitter bahawa setiap kolej telah memegang bacaan Yasin, semua pada masa yang sama. Saya tidak tahu jika orang telah berbohong tentang perkara ini, tetapi itulah apa yang saya telah membaca. Lampu Kolej kelipan dan barang kecil, dan kolej setiap sejuk sepanjang malam. Dan, dari apa yang saya baca di Twitter, ramai orang tidak dapat tidur kerana bunyi dan suara. Tetapi Astaga, ia adalah menyeramkan super. Saya masih ingat bunyi jeritan itu. Saya tidak fikir saya akan dapat untuk melupakannya.

    ReplyDelete
  7. 3. Bahagian pukau, hanya benar-benar benar-benar mengecewakan. Apa penceroboh akan lakukan ialah mereka akan mengetuk pintu anda (atau kadang-kadang mereka hanya Barge dalam, jika anda tidak mengunci ia) dan mereka akan berjabat tangan anda atau ketuk bahu anda. Pada masa itu anda diskru. Mereka akan mula bercakap karut kepada anda, dan 10 minit kemudian anda akan menyedari bahawa anda telah dibawa keluar RM700 dari akaun bank anda dan diberikan kepada penceroboh ini, bagi botol, apa-apa yang benar-benar. Mereka bergerak benar-benar cepat. Semua orang hanya takut tinggal di dalam bilik mereka sendiri sekarang kerana jika mereka lupa untuk mengunci ia, terdapat peluang yang lebih tinggi kena pukau. Dan perkara ini pukau hanya akan berlaku jika terdapat mana-mana karnival / bazaar / pameran di kampus kita, yang berlaku cukup banyak setiap dua minggu. Banyak orang telah menjadi pukau-ed. Ia adalah yang paling teruk.

    ReplyDelete
  8. Saya tidak tahu apa yang berlaku lagi. Ia hanya menjadi terlalu banyak sejak kebelakangan ini. Pada permulaan semester, everything was fine. Dan kemudian sebulan kemudian, perkara yang menyeramkan mula berlaku. Harapan kita semua boleh selamat pada masa ini membimbangkan. Hanya berakhir ini supaya kita semua boleh berada di dalam aman. Perkara, kita tidak tahu apa yang kita lakukan set yang luar kemarahan dalam roh sekitar Lendu. Semua peristiwa-peristiwa minggu ini kesemuanya berorientasikan Islam. Mungkin ia adalah gila kerana itu, kerana dua malam yang lalu, terdapat satu ceramah di mana ustaz menjelaskan Al-Fatihah. Dan dia membaca ia pernah begitu indah. Sama seperti dia sampai kepada ayat ketiga, angin kencang mula bertiup, dan segala-galanya pergi malapetaka. Projektor skrin jatuh hampir memukul kepala ustaz, latar belakang hampir teared, kertas kerja mengenai jadual pendaftaran terbang sekitar ... dan manusia ia hanya menyeramkan apabila ustaz yang berkata: "Ada Benda tak nak saya Majukan bacaan saya ni.". Apabila dia berkata bahawa, satu lagi angin kencang meniup.

    Huh, saya hanya .. ini adalah mengapa menakutkan freakin '. Apa yang kami lakukan tentang perkara ini selain daripada berdoa untuk keselamatan? Maksud saya ia semua roh sini digabungkan. Biasanya ia adalah satu atau dua hanya cuba untuk kucar-kacir dengan kepala semua orang, tetapi kini ia benar-benar hanya semua orang membimbangkan di kampus tanpa sebab tertentu. Ia adalah menjengkelkan, dan menyeramkan, mengecewakan. Menakutkan juga. Wah, hanya berakhir ini. Akhir ini sekarang.

    ReplyDelete
  9. sorry..aku translate kan balik..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gune google translate. Cam naharom die translate. Bukan seram dh lawak jadinye..haha

      Delete
    2. Gune google translate. Cam naharom die translate. Bukan seram dh lawak jadinye..haha

      Delete
  10. wah berlakukan mediumsasi di sana kalo bisa kesurupan

    ReplyDelete
  11. tak jaga diri, memang kena rasuk la...budak2 Universiti sekarang mane nak "perisai diri" sendiri dengan solat, puasa, baca Al-Quran...

    bila dah kena, tak habis2 kesnya... :(

    ReplyDelete
  12. sepatah mende aku x pham. gile pye google translate dah mcm ckp ape dah

    ReplyDelete
  13. cam siot.....p sok tngok btul2

    ReplyDelete
  14. tuh tnder dak2 u tuh dah x smyg...~

    ReplyDelete
  15. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  16. Lah korang ni... x tau baca bi ke?ape korang belajo kat skola?pelik tul aku....

    ReplyDelete
  17. Haish.. UITM lagi... dulu meniru..sekarang? Mmg confirm UITM tak de kualiti.. kite tgk sape yg terbakar dulu..org bawak aku or org bawah bawah aku.. #moodtaksabarnakbacareplykarbawah

    ReplyDelete
  18. Haish.. UITM lagi... dulu meniru..sekarang? Mmg confirm UITM tak de kualiti.. kite tgk sape yg terbakar dulu..org bawak aku or org bawah bawah aku.. #moodtaksabarnakbacareplykarbawah

    ReplyDelete
  19. ptut mlm jumaat mcm nk ujan n sbtu pon ujn so pljar kt sna bnyk bnyk la bca ayat kursi n yasin...

    ReplyDelete
  20. broken english...lain kali ckp melayu je senang.huh...

    ReplyDelete
  21. alaa....budak2 ni xnk duk asrama/uitm...tu yg bt cite...alasan aje...

    ReplyDelete
  22. alaa....budak2 ni xnk duk asrama/uitm...tu yg bt cite...alasan aje...

    ReplyDelete
  23. Yg english terabor, yg translate malay plak penin aku bace smbil trgelak...haihh

    ReplyDelete
  24. MELAYU - - takot sgt ngan hantu, mainan setan je tuu.. bnyak sgt tgk citer hantu kak limah nii.. takot lah kepada ALLAH yg maha esa.. mana tidak nye, ngan hantu takot, ngan Allah x takot.. bila dah datang kak limah baru nak semayang.. serupa kalu dah masuk neraka, baru nak menyesal.. renungan untuk saya dan semua :)

    ReplyDelete
  25. tu la .. solat tak jaga .. jadi la mcm tu ..

    ReplyDelete
  26. walau sape pun yang tulis karangn diatas,... BI mmg berterabur,.... baik soh cikgu BI check dl smlm post kat blog,.....

    ReplyDelete
  27. xyah la nak poyo cakap besar dok bagi renungan.. aku sendri pnah tgk setan2 ni.. mmg la seram. tapi jgn la sampai takot kat iblis lagi byk dari takot kat Allah... sapa yg tak pecaya wujudnya makhluk halus ni bleh blah la... mungkin sbb korang tak pnah nampak. tapi jgn gebang la, hormat org yg ada pengalaman bersua dgn benda2 makhluk halus ni.

    ReplyDelete
  28. betul..uitm lendu mmg seram.penah stay sana 2 bulan masa plkn..mcm2 benda pelik yg berlaku

    ReplyDelete
  29. apesal plak si Nazri Khalid nie duk mgutuk uitm xmemasal plak??? kau ada masalah ker?? Meh personally jumpa nga dak2 UiTM yang amik course2 tough... nak tengok kau berkualiti sgt ker tidak...

    ReplyDelete
  30. seram...!! huhu.... wat mase ni ALHAMDULILLAH xde ape2 yg terjady lagi kat aq....
    Kolej Kasturi........

    ReplyDelete
  31. Tasik kt tengah tuh sbnrnya 'perkampungan' diorang...penah dlu tika blik dr kuliah mlm ternampak cahaya biru dr tasik tuh...& about 30 org yg witness this...spent almost 4 years here...dan yg paling antara yg terrrpaling skali; dngar bunyi keretapi lalu tgh2 mlm???....landasan???...haram x de!...hehh!

    ex uitm lendu (kolej gemilang)
    97193846

    ReplyDelete
  32. ini yang unik pasal uitm dari zaman aku nama itm lg cerita2 camni ada... universiti lain mana ada... hahahaa

    ReplyDelete
  33. Ya Allah... Kau selamatkanlah anakku yang menuntut di sana.. Kau jauhkan lah ia dari syaitan dan iblis.. Kau tenangkanlah hatinya dalam menjawab soalan pepereksaan bermula esok hingga akhir.. Kau lindungilah anakku...Jangan menoleh ke belakang anakku.. Usaha sehingga ke akhir.. Allah sentiasa bersama mu.. Ibu sayang diri mu.. Shu 950329145678...

    ReplyDelete
  34. Banyak orang telah menjadi pukaued. hahahaha

    ReplyDelete
  35. kebersihan tak jaga ni, bebudak ni. tapi ni dah tahap ada budak yg terbang2. ni kes budak tu ada bela jin ni.

    ReplyDelete
  36. for those fucktards saying this entry has grammar errors, i dont know which part did u see wrongly.

    ReplyDelete
  37. sell ayam fakhrul rm 1.00

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri