Serius : Ribut Salji Melanda Padang Pasir Arab Saudi, Petanda Jelas Akhir Zaman? (9 Gambar)
Home » » Serius : Ribut Salji Melanda Padang Pasir Arab Saudi, Petanda Jelas Akhir Zaman? (9 Gambar)

Serius : Ribut Salji Melanda Padang Pasir Arab Saudi, Petanda Jelas Akhir Zaman? (9 Gambar)

18 Comments
Sesuatu yang aneh terjadi pada Rabu lalu (9/1/2013) di Arab Saudi. Worldbulletin menyiarkan berita bahawa Tabuk—salah satu lokasi perang yang terjadi pada zaman Rasulullah—dilanda salji yang sangat lebat, setelah beberapa jam lamanya dihantam ribut yang sangat dahsyat.

Seperti diketahui, Arab Saudi merupakan daerah gurun pasir yang sangat panas. Matahari bersinar sepanjang hari. Turunnya salji menjadi suatu fenomena alam yang di luar jangkaan.

Penduduk Tabuk dan juga orang-orang yang datang dari daerah lain menikmati hujan salji yang jarang terjadi itu. Jalan-jalan terutama menuju ke Gunung Alluz dipenuhi oleh kenderaan bermotor.


Jalan-jalan yang mengarah ke daerah gurun pasir dan pengunungan di Tabuk dipenuhi kenderaan dari arah kota Haql dan Bada. Hujan turun di sejumlah kota di Saudi hari Rabu yang lalu. Tabuk letaknya sekitar 1500 km dari Riyad (Ibu negara Arab Saudi).

Sebenarnya ini bukanlah kali pertama salji turun di Tabuk. Beberapa tahun yang lalu, Tabuk juga sudah pernah diselimuti salji dengan ketebalan mencapai 20 cm.







Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

18 comments:

  1. dunia kita sudah semakin ke penghujungnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela cuba baca betol2 beberapa tahun dulu ada salji ...kalu kat KL salji pon kita seronok melompat x igt dunia!!!!

      Delete
  2. Tengok video ni , menyedihkan http://ysmcdn.com/share/my/2551/3171212

    ReplyDelete
  3. diaorg berpesta daa.. Apa2pun ni tanda2 kiamat makin hampir.. Bila padang pasir tumbuh rumput mmg x lama akan brlaku kiamat.

    ReplyDelete
  4. kalau salji turun kat Malaysia pun kita berpesta..percayalah!

    ReplyDelete
  5. dunia dah tunjuk belang...
    http://www.emailcashpro.com/?source=[Friend's Email]&r=joedanmx

    ReplyDelete
  6. Subhanallah..semakin tua dunia ni..beringat la wahai makhluk Allah..

    ReplyDelete
  7. tak nak la .. ade salji kat mesia ..

    ReplyDelete
  8. Ada terbaca artikel nih seblum ni.. tahun 2011 dan 2012 dan berita yg sama seperti ini.

    nah 2011 : http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Padangpasirdilitupisalji/Article

    ni 2012 : http://sitik.wordpress.com/2012/03/08/salji-turun-di-padang-pasir-panas-saudi/

    mmg dunia da akhir zaman tp, share la news yg patut disharekan.

    ReplyDelete
  9. Di tabuk memng la satu2nya kawasan sejuk d arab,
    Tak heran la klu salji turun.. Klu salji turun kat malaysia bru korng takut separuh mati cam kena sawan cause itu bru la tanda yg dunia nie benar2 dh nk Qiamat...

    ReplyDelete
  10. gambar no 3 tue....dia nak breakdance ke?

    ReplyDelete
  11. biar betul

    http://bit.ly/14pX9Aj

    ReplyDelete
  12. salji tak best...tak bebas nak bergerak! i dah lalui di luar negara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..u lalui kat negara mana?..i kat luar negara besyukur dapat tengok salji..bebas bergerak cuma a bit slippery unless its raining heavily..shouldn't we be grateful that Allah make it rain water droplet instead of fire? =)

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri