WTF : 15,000 Kenderaan Dimusnahkan 'Bergilir-Gilir' Kesan dari Sandy [20 Foto]
Home » » WTF : 15,000 Kenderaan Dimusnahkan 'Bergilir-Gilir' Kesan dari Sandy [20 Foto]

WTF : 15,000 Kenderaan Dimusnahkan 'Bergilir-Gilir' Kesan dari Sandy [20 Foto]

9 Jan 2013 41 Comments
Taufan Sandy yang melanda New York Oktober lalu mengakibatkan kerosakan bernilai USD 63 Billion. Antara yang musnah ialah lebih dari 230 000 kenderaan bermotor. Gambar di bawah ialah gambar 15000 kenderaan yang rosak akibat Sandy dan sedang menanti waktu untuk dilupuskan. Kenderaan ini diletakkan di lapangan terbang Calverton di Long Island. Seperti yang anda boleh lihat, kesemua landasan lapangan terbang serta kawasan lapang sekelilingnya dipenuhi dengan kenderaan beroda. Mungkin ada diantara anda yang berkata "tak nampak rosak teruk pun?". Dari luaran mungkin tak nampak rosak tetapi difahamkan kos membaiki semula kenderaan yang rosak mungkin tidak praktikal dan lebih baik bagi pemilik untuk memberli kenderaan baru sahaja.

#Sedih!




41 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. harga kete baru kat sana murah boleh la. kalu kat mesia ni sampai berkarat dah mcm besi buruk pon org pakai sbb keta baru punyalah mahai.

    ReplyDelete
  3. byak la ko murahh
    ni la org kata, bodoh
    nk plekehkan negara sndri, tp ilmu xda
    aku duk US 6 taun,
    harga lbih kurang ja klu kereta buatan tempatan
    yg import mmg la duty 100-200%, sama ja kita ngan us

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko jgn ye2 sgt le nk bodohkn org bgai. Dok sane jd barua smpi 6 taon pn xgune. Sampah. nk ckp tngk dlu btol ke xfakta yg ko bg. Jgn nk maen bodohkn org. Buatnye org ats 2 bapak ko, xpasal2 ko bodohkn bapak sndri.

      Delete
    2. Kalaulah boleh like mcm fb kan senang... muhammad daan saya like reply awak...nape kalau duduk us 6 taun (tahun) tu dah pandai sangat ke?

      Delete
    3. kalau recycle boleh menjanakan semula industri pembuatan kereta..di us atau europe beli kereta umpama beli baju jer..sebab kuasa membeli tinggi utk negara maju. Jgn kita compare dgn malaysia..sebab negara kita belum lagi utk sampai ketahap kemampuan membeli kereta umpama beli baju. Nak taknak terpaksa guna sampai jd besi buruk.Lagipun rakyat malysia mementingkan..nilai2 sentimental value..sygkan kereta lebih dr sayang marka...aku 15tahun dok europe..hehe

      Delete
    4. sentimental value kepala bapak ko...
      dh harga tinggi sebab nak kayakan beberapa kerat org,
      takan nak tukar mcm beli baju.
      cuba p bandingkan harga keta tempatan yg d jual d luar sana...
      15tahun dok europe pn, klau bangang tu bangang gak...

      Delete
    5. Kau pn bangang nk ckp org bangang...Bangang punye bangang....!!!

      Delete
    6. kau dok u.s jadik orang gaji ea? ke jadik pencacai bersihkn longkang najis?

      Delete
    7. jho han bodoh..boooo! sembang je lebih.. penipu.. tah2 duit dollar pun x penah pegang.. 6 tahun kt u.s konon.. g mampos la.. mesti kalau lepak2 dengan member2 c jho han ni kaki paling kuat kencing..paling kuat sembang.. naik kapal terbang pun x pernah agknye

      Delete
  4. Aku duk us 8tahun...jgn kate beli kete...beli beskal pon x mampu...sebab harge pakai dollar...sedangkan gaji aku gune rupiah...KA

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dok u.s 10 tahun..
      russia 5 tahun..
      switzerlend 6 tahun..
      london 18 tahun..
      paris 3 tahun...
      hongkong 7 tahun..
      jepun 5 bulan..
      xde nk kecoh2 pon..bising la lu..

      Delete
    2. aku duk syurga selama-lamanya rilek je..xkecoh pun cam korang..

      Delete
    3. I'm From London..Also not bising-bising like you all..

      Delete
  5. europe ngan US .. harga keta leh tahan jugak .. mane ade murah .. tapi yg murah cukai jalan .. sebab dorg tak kira CC enjin .. tapi brape pintu ngan warna ..

    ReplyDelete
  6. Ada beberapa bilik kosng utk disewakan di sekitar BANDAR MELAKA,.zack 0177154741

    ReplyDelete
  7. yang kata bodoh tu lg bodoh...konon duk US 6 tahun...puihhh la...

    Harga kete kat us

    BMW 320i = 39500 USD @ RM 120 475.00

    kat malaysia

    BMW 320i = RM 238 800.00

    So klu takat duk je 6 tahun kat US x guna klu jd BODOHHHH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. relax bro..dia memg dok US..Ulu Selangor..

      Delete
    2. sedara smua,
      aku dlu maki hamun jgk kerajaan sbb letak cukai tinggi kt kereta. lepas dok UK, br taw keadaan sbnr. kete mmg murah ble ko convert kpd RM tp, murah masa nk beli je. maintainance smua mmg mahal bro. smpi org2 kt cni repair/servis kete sdiri sbb x mampu nk htr workshop. pastu, government dorg sedut duit rakyat kt tmpt lain. contoh, kbykn brg kena tax 20%. gilo apo kalu stakat nk beli baju pagoda pun kena tax 20%?

      ak sedih tgk org2 kita bgadoh sama sdiri. masing2 nk blagak pandai je. malu org lua tgk. org2 kita yg dpt ke luar negara nk bkongsi pandangan agar buka pemikiran org2 kita di dlm negara tp dorg dlm negara pula kata org dok overseas ni blagak pandai. aduh, bangsaku. smpi bila2 pun tetap layu

      Delete
  8. ala....dtg m'sia jadi Recon la...boleh pakai lagi pe.. jom buat duit!! http://www.emailcashpro.com/?source=[Friend's Email]&r=joedanmx

    ReplyDelete
  9. Psl hrga kete pn nk gdoh??..punye la pndai mnusia2 ni...sma je kete kt mne2 ngra...cmne ko rse mhl or murh korg beli kete kai duit mlysia...cm2 la dorg rse beli dgn duit ngra dorg...hrga lbeh kurg je sbnrnye...xde mhl sgt..xde murh sgt..beza cukai dorg dgn je x sama...cukai dorg x sama cm kte...dorg x ikut cc...that why xde spec utk ubh suai tok dorg..bebas nk buat cmne...lg 1 dorg bkn cm kte..bkn de halfcut cm kte..kte jhnm bleh sumbat brg halfcut..dorg kira lupus trus...

    ReplyDelete
  10. bukan pasal harga kereta...

    tapi manusia yg tak tau guna anggota sebaiknya,

    Hati ego merasa pandai dan orang lain tidak,

    sedangkan kalau kita dinegara orang kita sepatutnya berusaha berada sama taraf dengan penduduk setempat atau lebih baik dari org kebanyakkan dari faktor ilmu atau ekonomi.

    ReplyDelete
  11. erk duduk us 6 tahun?
    harga lebih kurang?
    erk TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8cc
    kat MALAYSIA RM123,005.

    kat US TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8CC
    USDOLLAR 16,230 @ RM123,005
    jho han? anda bodohkan siapa?
    OWN YOU

    ReplyDelete
  12. MAAF DI ATAS TYPO

    erk duduk us 6 tahun?
    harga lebih kurang?
    erk TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8cc
    kat MALAYSIA RM123,005.

    kat US TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8CC
    USDOLLAR 16,230 @ RM49,157
    jho han? anda bodohkan siapa?
    OWN YOU

    ReplyDelete
  13. erk duduk us 6 tahun?
    harga lebih kurang?
    erk TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8cc
    kat MALAYSIA RM123,005.

    kat US TOYOTA COROLLA ALTIS 1.8CC
    USDOLLAR 16,230 @ RM123,005
    jho han? anda bodohkan siapa?
    OWN YOU

    INFO di toyota .com dan toyota.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die bijak. Die pandai. Die xbodoh. Diekn dh dok us 6 taun.

      Delete
  14. hahaha... johan yg bodoh dah hilang fakta...

    ReplyDelete
  15. Hahaha, sakit sgt...dok us kan....naoe xdok trus us 60tahun????? Beli jela keta san aa bawak mai sini, sm rege kan

    ReplyDelete
  16. hahaha,,,bodoh fakta..org kuat proton tu...

    ReplyDelete
  17. jangan nak kencing kuat lah johan yg bodoh.. dok us konon..caitt.... spm pon xpass.. g cek balik harga gen2 kat arab saudi brapa? murah giler dari malaysia..hahahahah

    ReplyDelete
  18. yang komen2 atas aku ni semua babi

    ReplyDelete
  19. 2 dia eh bnyak biajak pandai kat sni...duit malaysia ngn duit us brapa bnyak beza...klu kta x dok sna mmg la senang ckp...cer try dok...nk bli basikal pown x mampu....kos sara hidup mahal beb....

    ReplyDelete
  20. hampa semua dok gadoh apa.. nak tau mana mhal mana murah p sndri survey tgk mana murah mahal.. ckp pndai2 tp xda exprience sndri pun xguna jgak.. ha dah tau baru hmpa tau mana mhal murah.. serrr btoi hampa semua

    ReplyDelete
  21. sekarang nie aku kat US... aku siap beli kate kebal lagi... murah aje... kate malaysia aje yang mahal melampau.. macam macam buleh masuk racing... tak ado pon brand proton kat F1.. apa acara kate pon tak ade.... puihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. enjin cap ayam kakakakkakakakaakaak

      Delete
  22. apa ke bangang korang ni

    ReplyDelete
  23. Korang yg bangang ckp org bangang.
    Bangang punye bangang....!!!
    FOREX kn ade...beli jela...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri