WTF : 40 Fesyen Rambut Lelaki Korea (Cool Korean Men Hair Style) (20 GAMBAR)
Home » » WTF : 40 Fesyen Rambut Lelaki Korea (Cool Korean Men Hair Style) (20 GAMBAR)

WTF : 40 Fesyen Rambut Lelaki Korea (Cool Korean Men Hair Style) (20 GAMBAR)

9 Jan 2013 63 Comments
Ramai antara jejaka-jejaka di Malaysia kini berangan untuk kelihatan seperti lelaki-lelaki Korea. Ada yang memakai pakaian se-fashion dengan orang Korea, ada yang pakai lip gloss (artis lelaki korea memang suka pakai lip gloss!), ada yang melilitkan selendang di leher, malah ada yang sanggup pakai sweater di kala tengah hari cuaca panas di Malaysia! BANGANG

#If u minat Kpop secara tak langsung korang peminat 24:7, nak ke?













































63 comments:

  1. tak semestinyer lelaki yang buat rambut ala kpop ni minat 24:7...

    tapi, terus terang saye katekan, saye suke tgk hairstyle lelaki korea...

    nampak kemas, tak kire rambut pendek or rambut panjang...

    klu org lelaki Malaysia buat style mcm tu, mesti nampak cool~~

    tapi, tak payah la sampai warnakan rambut...

    nampak pelik ade la... hehehe^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. excuse me! laki m'sia tak sesuai okeyh dgn rambut mcm ni. Nmpak mcm gampang ade arr. Ape yg sesuai dgn korea tak semestinya sesuai dgn org kite~

      Delete
    2. kau tau x orang malaysia ni kulit terbakar.. yg hitam legam pun ada..pastu ad plak yg kaler rambut warna oren la.. biru la.. emas la.. da macam sakai aku tengok.. nk tegur kang nanti dia pukul aku..x tegur kesian pulak..nk buat fesyen macam tu mmg xpe..tp jangan la smpai warna rambut tu nk ikot skali warna cam diorang..diorg kulit putih..kita ni hitam..ad yg hitam mati pulak tu.. ad sesetengah yg sesuai..tp senang kata yg badan kurus2 n x brape tough je la yg sesuai..yg badan tough2 ni elok wat rambut pendek je.. aset kat badan dah ad kn..

      Delete
    3. walao rambut lain2, bulu tetap sama juga.

      Delete
    4. jgn wat bangang!! lantak la diorang nak hairstyle.. ade aku kesah!!

      Delete
    5. 24:7 tu m-pop bukakan k-pop

      Delete
    6. ada yang sesuai ada yang tak... tengok orang jugak... bkn semua orang Malaysia yng gelap.. ada jugak yang cerah... yang bangang tu ialah orang yang duduk kat Malaysia tapi pakai baju macam duduk kat tempat sejuk..

      Delete
    7. alaaa rambut ni senang je nk wat...tido smpai petang malam udah siap...free je xpayah kluarkan tenaga atau duit....lebih kurang je ngn stail jepun....

      Delete
    8. ala tak de kaitan ngan warna kulit ngan rambut lah

      Delete
    9. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. dh korean putih2 comel2 jambu2 bleh r nk wt fesyen rambut jurai2 cam2,,org mesia??hahaha ko tgk la 24/7 tuh..ewwww cm pape ntah..bukan jambu doe 2 gay la weh...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. org msia sesuai rambut sikat belah tepi jer

      Delete
    2. wei..ape ni wei..aku minat giler 24/7..ko ade?

      Delete
    3. wei.. patut la kau tu kuno . tak reti nak berfesyen langsung ! macam orang hutan ! hahahaa

      Delete
  3. Replies
    1. kantoi...suka stalk artis korea ye bang...hahhah
      gurau sj...jgn marah aaa

      Delete
  4. Rambut2 ni..confirm pegi sekolah cikgu disiplin kasi potong rojak punya..huahuahua

    ReplyDelete
  5. korea .. muke jambu .. mesia tak kena langsug ..

    ReplyDelete
  6. Ada beberapa bilik kosng utk disewakan di sekitar BANDAR MELAKA.,zack 0177154741

    ReplyDelete
  7. cm sial je aku tgk, sape la yg taksub sgt bodo nk mampos

    ReplyDelete
  8. admin pun sangap ngan gambar laki kpop. gay kot?? jom buat duit!! http://www.emailcashpro.com/?source=[Friend's Email]&r=joedanmx

    ReplyDelete
  9. malaysians muka macho.....mana masuk rambut stail gini.....klu muka ko lembut mcm koreans ada selere jugak aku nk lyn...ni tak...mcm kena renjatan elektrik..agak sakai... :)

    ReplyDelete
  10. bodo jer kate rambot camgini kemas... selekeh jer aq tengok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kelakar lah bro ayat ko ni

      Delete
  11. ni sume gambar lame..admin propa la..bangang..kaji dulu ler tgk latest pesen dorg cmne..haiyaa..

    ReplyDelete
  12. ADMIN punya tajuk "WTF : 40 Fesyen Rambut Lelaki Korea (Cool Korean Men Hair Style) (20 GAMBAR)". tidak pula admin kata "LATEST" hehe. sorry, no hard FEELING.

    ReplyDelete
  13. aku pakai selendang dari tahun aku sekolah 2002 sb minat tgk pendakwah indon pakai selendang...aku pki lipgloss dari aku form 2 (2002) sb cuaca panas bg bibir aku kering.. aku pki byk cream utk penjagaan muke. aku bukan gay .. aku da nak kahwin tahun ni.. pengetahuan admin msh xberkembang klu sb2 yg ko sebut tu ko ingt org mcm aku tiru KOREA.. bermaksud admin masih blom matured dan masih dlm tempurung sb xtau hal2 penjagaan diri dan xtahu budaya2 luar.. sila bykkan merantau ye ADMIN.. ! jgn main type dan bg info yg belum sahih

    ReplyDelete
  14. Org malaysia x padan ngan rmbt mcm nie..kcuali klu agak muka ko encem ..klu mcm tapak selipar baik x yah la...geli pn ade ak tgk..tp ade gak ssetengah llaki mlayu yg padan ngan style rmbt korea..haha korang jeles ek?sbb drg lg encem dr korang huahuahua... :D sbb pmpuan2 skg lg minat tgk drg nie..klu dpn bf pn asyik puji mat korea nie je hekhek..yee btl...bkn takat pmpuan je yg ptt pakai lipgloss or krim2 nie..llaki pn ptt utk pnjagaan..ak sndri pnh nmpk llaki pakai fair n lovely..tp dia bkn gay..hanya utk lindungi kulit ..klu llaki x jaga muka kn hodoh jd nye..serba x kena la..at least llaki haru jaga muka..n kebersihan ...hohoho baru sng awek nak dkt..kan??no hard feeling okey i just give my opinion..

    ReplyDelete
    Replies
    1. argh! aku trase. aku sedar muke aku buruk. ko nk mngate muke aku buruk la ni. aku sedar aku ni hitam. x sesuai buat rambut macam tu. dah la hitam. botak pulak tu. lagi la x boleh buat rambut korea.
      aku tau ko tujukan kat aku. takpe2.. aku sedar.. siapalah diriku ini.

      Delete
    2. wat pesyen will smith sdah la...wakaka

      Delete
    3. sayu hati aku naca komen anon 02:07

      Delete
    4. haha .. ada jgk org terasa..

      Delete
  15. laki melayu rambut pendek, kemas, pacak2 sikit.. encem dah.. hahaha

    ReplyDelete
  16. haha..bapak ko gay muka selipar..tu ko ckp byk

    ReplyDelete
  17. 2PM !! SuJu !! SS501 !! BigBang !!!

    ReplyDelete
  18. alaa.. penat la nk ckp.. soh la mak ngan awek2 korg berjimat.. asyik shopping je.. dah2, pasni tak payah susah2 survey harga, tak payah spend lebih utk barang yg sama kat tesco, giant n carrefour.. click je nama saya..

    ReplyDelete
  19. tak payah lah buat stail rambut mcm ni , sikat kemas dah cukup ler, ingat lah ALLAH dah bagi yg terbaik buat kita jgn suka tiru gaya org lain

    ReplyDelete
  20. hahaha....kelebihan dn kelemahan ade [d dr manusia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko taip ape ni setan.. *typo

      Delete
  21. wahai manusia, tak payah jealous dgn artis korea dan peminat k-pop.

    ReplyDelete
  22. tu semua POYO !

    ReplyDelete
  23. lelaki korea takda lah hensem mana -..-
    bangun tidur sama jugak sememeh :/
    tua apatah lagi , bekedut and beruban :D
    kecuali kim hyun jong , haha :P

    ReplyDelete
  24. Rambut tumbuh sehelai2 ada hati nak nak ckp cool. meluat aku!

    ReplyDelete
  25. diorg kan artis..so style diorg mmg mcm tu..sentiasa jg head to toe...klau x jg imej ssh lah diorg nak pergi jauh..kehidupan biasa mcm org biasa gak..sama lah mcm artis malaysia ni...bila fotografi,menyanyi,berlakon nmpk mcm perfect,tp kehidupan biasanya kat umah ttp spt org biasa gak...kehidupan artis2 korea ni diorg kna bersaing utk maju ke depan..x semua artis korea yg hensem,cute,jambu,cantik...ada juga yg biasa2 jer..tp bakat yg ada pd diorg yg boleh menutup segalanya..artis malaysia pun camtu gak..tp bab meniru gaya, wat masa ni x semua org malaysia yg sesuai dgn gaya artis korea..sbb kdg2 leh nmpak pelik dan x sesuai ngan budaya kita..

    ReplyDelete
  26. tak payah ikot diorg(diorg nih bukan muslim)..kita ikot ja sunah yg slmat dan sesuai dgan semua keadaan.slmat dunia dan akhirat...kita harus bngga dgan apa yg agama kita ajar bukan bgga dpt tiru diorg...

    ReplyDelete
  27. kpd yg selalu fikir, bg pndapat yg artis2 k0rea ni gay, k0rang x rase ke k0rang ni secara langsung ny dah memfitnah??
    sedar dn jaga la pertuturan, prbuatn k0rang 2.. bkn pe, tak0t nanti berbalik pd diri k0rang sendiri.. hukum karma...
    dan klau bt0l pn di0rg ni gay, dah tentu2 ny di0rg ni kafir..
    segala prbuatan di0rg dah memang x brlandaskn islam..
    ape k0rang nk kesah??


    laki msia yg d0k seb0k nk ikut sgt stail k0rea smpai wrna rmbut segala bgai nk buat ape la..
    cbe ambik cnth yg baik2 je dr di0rg...
    mcm brpkaian kemas, brsih n lain2 klau ade...
    ni x, ikut cnth yg bkn2...

    lg 1, rmbut x melmbangkn pribadi manusia..
    kwn kpd kwn ak de yg gay.. klau x knl die, xde spe b0le agak yg die ni gay.. bdn bese2, rmbut pendek, kemas... lelaki yg pd luaranny sgt3 n0rmal.. tp kt dlm, hnya Allah s.w.t yg maklum..
    s0, ksimpulanny, rmbut x mlmbangkn pribadi ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau dah kenape nak sentap?.. mcm bodoh je... biar aku ulang balik.. macam bodoh!!! ambil yg positif la ape la..puii!!!

      Delete
    2. dia ni macai k-poop/pork

      Delete
  28. Wakakaka laki malaysia wat rmbut cam kpop still nmpk cam kbab! Apa pun tak bolehh kekeke

    ReplyDelete
  29. Oppa Nomu Yeppo.. Saranghaeyo.. Eh Bukan.. SARANG BURUNG HAEYOO!

    ReplyDelete
  30. sebahagian gambar di atas adalah artis jepun, bkn semuanya dr korea.. ade jugak sstgah org melayu yg wajahnya chienese look sesuai jgk buat rmbut mcm ni.. tp jgn smpai wrnekan rambut..
    yg ckp 'melayu muka yg mcm .........' tu.. xbaik wak.. kn menghina ciptaan tuhan namanya tu... ish2...
    semua org ade kecantikan sendiri.. kalau bkn pd wajah, mungkin pd hati.. mungkin pd peribadi..
    w'pun sy bkn peminat k-pop tp sy xbpe skong mereka yg xminat k-pop tp menghina keterlaluan peminat/artis k-pop tu sendiri.. xsalah kita nak tegur utk menyedarkan, tp Islam kn ade caranya.. kalau dah smpai keluar perkataan kesat tu.. awk yg menghina tu pun dpt dosa.. sekian.. hanya pandangan sahaja.. maaf kalau ade yang tersinggung..

    ReplyDelete
  31. ehhh asl gambar aku ada skali kt atas tuh..... hahaha jgn jelessssss

    ReplyDelete
  32. tiap - tiap org ada kelebihanya ability masing2 cuma kita tidak sedar...sebenarnya hairsyle begini sudah lama di jepun sejak thn akhir 80@90an lagi.JROCK band..,andai seseorang itu tidak kacak..tetapi comel..bagaimanpula rupa lelaki itu biasa saja..tetapi bibirnya mengancam..manis senyumanya membuatkan gadis terpikat....ada juga gigi 2 besar didepan mcm tupai bkn jongang.serius saya katakan kalau lelaki atau gadis seperti ni senyum pasti lagi comel..sehinggakan saya terpikat...

    ReplyDelete
  33. Fashion rambut gay....

    ReplyDelete
  34. Jepun dulu buat bende gaya rambut ni....sebelum korea baru nak up lg...soo...jepun dulu la yg buat rambut cam gini....sejak zaman dragon ball lg tuuu...
    .

    ReplyDelete
  35. rambut tajde kaitan ngan warna kulit

    ReplyDelete
  36. ok lah jua rambut dorang nie nak buat jya lah

    ReplyDelete
  37. Pasal rambut pun nak kecoh..buat malu jea

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri