WTF : Beg Sekolah 1Malaysia (Gambar)
Home » » WTF : Beg Sekolah 1Malaysia (Gambar)

WTF : Beg Sekolah 1Malaysia (Gambar)

21 Jan 2013 109 Comments
Gambar ini telah diupload oleh seorang hamba Allah yang mana menceritakan bahawa beg ini diberi kepada anak saudaranya yang mendaftar darjah 1 beserta wang RM100. Berikut merupakan kenyataan tuan empunya gambar yang diambil dari FB page SukanStar.

#anak sedara gua masuk darjah 1 tahun ni..lu orang tau apa dia dapat..rm100 berserta beg 1 malaysia..lu orang boleh tengok gambar ni..di sebalik satu sudut..ada lambang UMNO/BN..come on lah..tak kan bagi beg pada budak darjah 1 sampai nak letak lambang parti kot..celaka apakah pemikiran ini..terdesak sangat pun jangan lah pada beg budak darjah 1 sampai nak design macam ni..

#jangan cakap gua edit gambar ni..gua snap sendiri ni..tak percaya..pergi cari beg budak darjah 1..cek sendiri..


Cantik pa design. SARCASM! 

109 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Replies
    1. ntah2 dpt tender pon kenyang krooni juger

      Delete
  3. lorh~! ape kes ? setahu aku budak2 sekolah tak rendah belum boleh amek tau pasal hal2 politikus.. dah ni ape kes, beg dak dajah satu pun ade gambo parti ? haiya..

    ReplyDelete
  4. zaman saya dulu saya x pernah tau pasal kerajaan, parti politik..PM pun xtau nama apa...yg tau hanya kseronokan...ksian bdak2 skrg dipolitikan..dkt tv pandai bdak2 ckp 'terima kasih BN', stelah diajar oleh wartawan...hmmm

    ReplyDelete
  5. senang...kalau banyak sangat komen tak yah ambik ler....

    ReplyDelete
  6. ntahnye...kalu skit mata tgk lambang tu pulangkan lar balik bag tu...duit tu skali..

    ReplyDelete
  7. Iye la.. kan kerajaan BN yg sponsor.. msti la letak logo dorg.. x kan nak letak logo pembangkang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp bkn duit bn pungkok hang..duit rkyat

      Delete
  8. Biar dr kecik bg bdk2 tau ape sumbangan kerajaan. Jgn tau nk mengutuk je! Yg tak malu tu dalam pada x suka, dtg sekolah kelam kabut amek jugak duit.. Kalo x suka, takyah amek la.. Bikin malu je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2..org da bagi tu amik je la..x suka x yah pakai.. bagi duit tu nk plak.. kalau x suke kerajaan.. jgn la amik ap yg krajaan bagi..

      Delete
    2. duit2 yg kerajaan bg tu sume duit rakyat..diorg nk ke keluar duit sendiri pstu bg dekat rakyat??memang tak laaaa...

      Delete
    3. tah duit rakyat disebat banyak cakap plak, ape bn umno beri kena ambik, sebab hak kita bukan dia org sponser pakai duit poket mak bapak bn umno puih

      Delete
    4. Kita x perlu jd bangsa yg buta perut, kerajaan tu majoriti bangsa apa? kalau melayu dah x reti nk sokong bangsa sendiri biar bangsa lain tepuk tangan kt bangsa kita, cuba la buka minda & mata skit baik buruk bkn org lain bangsa sendiri gak bersaudara lg org lain mmg suka kita brpecah baru kita ada di bwh kaki senang tuk dipijak2, bangsa lain buat org melayu cara halus diperbodoh, yg nampak terang kerajaan yg disalahkn...mmg duit rakyat yg kerajaan belanjakn dan berikn pd kita semula tp harus ingat bkn bangsa kita sahaja yg diambil kerajaan tp duit dr bangsa lain gak...tp bangsa lain x canang mcm bangsa kita, apa yg kerajaan bagi semua sapu bersih...mulut tutup...bangsa kita bagi pn bising, x bagi pn bising...mcm x reti nk bersyukur...malu la skit bangsa lain duk sorak kt bangsa kita yg x matang fikiran, bangsa lain duk berebut menambah kesenangan, mengubah kehidupan, bangsa sendiri duk kutuk sesama sendiri...sampai bila nk maju..pastu cemburu tgk bangsa lain maju...tolong la ubah pemikiran kita...kalau kita xnk tanah tumpahnya darah kita dirampas secara halus, perlahan2 melayu diusir dr negara sendiri...masih x sedar lg tgk la contoh negeri pulau pinang x lama lg melayu hidup merempat di negeri sendiri...

      Delete
    5. 1) dalam kerajaan pun ada banyak bangsa melayu & pembangkang pun ada banyak bangsa melayu.. Kalau nak bagi pun, tak perlulah lambang parti untuk budak sekolah... tak kira logo pembangkang atau BN, sebab bukan semua org adalah BN & bukan semua org adalah PR.. Nampak mcm pemberian tak ikhlas.
      2) bangsa lain buat org melayu cara halus diperbodoh? yup, sebabnya? banyak onar yg BN dah buat dekat rakyat termasuk orang melayu sendiri.. Kalau bukan sebab taik & onar yg BN buat ni xdenye aku nak undi pembangkang..sebab bukannya bagus sangat pun PR ni.. rasanya tak perlulah sy terangkan detail pasal taik & onar yg BN buat tu, because i think you already knew it ;)
      3) Kerajaan bagi? ye, kita amik.. sebab tu adalah hak kita.. kalau aku xboleh amik semua tu boleh x jangan potong tax aku bulan2 sebab aku undi PR untuk PRU13..
      4) pulau pinang? alamak..nampaknya masih ada yang tak tau..tak apa, sy terangkan..
      kononya media BN cakap DAP halau melayu secara halus kat sana? puii, penipu... sebenarnya dah start dari zaman pemerintahan Koh Tsu Koon dari parti GERAKAN (BN)..Atas alasan pembangunan, habis clear semua melayu penang.. sekarang ni bila DAP amik alih baru kecoh.. (bukannya aku nak mengagungkan DAP sangat ye)

      Delete
  9. Kowg jgn percaya sgt...ni sume taktik pembngkang sial tu..

    ReplyDelete
  10. Kowg jgn percaya sgt...ni sume taktik pembngkang sial tu..

    ReplyDelete
  11. pukiayam towl.pasal bnda ni nk uat isu...x ke bodoh admin ni.

    ReplyDelete
  12. umno umno.. zaman ko dah nk berakhir.. wat kenangan kat anak cucu la nnt.. kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah aku tgk umno msih mng lg.. mane pmbangkang?? tnggl sejarah je der.. hahahaha.. sok wujud la dlm buku sejarah parti2 pukimak yg penah wujud kt malaysia.. fuck pembangkang!!

      Delete
  13. Time sekolah sibuk nk bantuan buku teks,da besar ko nk kutuk diorg,sedar diri sikit bangang

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul azaidi, inilh yg dikatakn x kenang budi, kacang lupakn kulit....kerajaan mmg bnyk ambil duit rakyat tanpa kira bangsa, tp harus di ingat apa yg kita nikmati & kecapi hari ini adalah hasil dr sebuah kerajaan utk rakyatnya...bnyk contoh yg kita rasai hari ini...kemudahan2 awam diwujudkn utk kegunaan rakyat..cth jlnraya klau kerajaan x bina dgn duit rakyat...? dptkah kita merasa jln yg berturap...? guna jln tanah merah la jwbnya...sekolah klau x bina dgn duit rakyat..? dptkah kita belajar dgn sempurna & selesa...? belajar dlm gua la jwbnya...lebuhraya klau kerajaan x bina dgn duit rakyat...? dptkah kita merasa nikmat masa disingkatkn utk sesuatu perjlnan...? guna jln lama la jwbnya tanpa kemajuan...bila sebut lebuhraya pastinya ada yg akan merungut buat lebuhraya pastu kena bayar tol plak...tp tahukah kita atau buat2 x tahu yg kutipan tol tu utk digunakan menyelenggara & membayar gaji pekerja, membaiki kerosakkan yg akibat vandalisma rakyat yg x bertanggungjawab & juga perlanggaran akibat kemalangan...mmg beban kpd kita tp harus diingat nak rasa keselesaan kenalah keluar duit skit....nak memiliki sesuatu kita kena berusaha & membeli utk mendptkan keberkatannya, pilihan ditangan kita nk yg murah, pasti ada kelemahan & kekurangan jika nk dibandingkn dgn yg mahal yg kena dgn kelebihan & nilainya....jd fikirlh dgn bijak sbg pengguna pilihan terletak ditangan kita...x perlu nk menyalahkan sesiapa...kita bertanggungjawab atas diri kita sendiri...

      Delete
  14. Time sekolah sibuk nk bantuan buku teks,da besar ko nk kutuk diorg,sedar diri sikit bangang

    ReplyDelete
  15. kepada adnan muhaimin: klu BN jadikan isu kecil yang dilakukan oleh pembangkang boleh je. tp bile kebenaran yang pembangkang keluarkan kenape tk bleh terima kenyataan?

    ReplyDelete
  16. rakyat dpat buku teks. kroni dpat songlap juta2.. pencacai amno mmg dungu..

    ReplyDelete
  17. Apa tujuan diorg,suke diorgla,diorg yg sponser,ko wt la bag ada nama ko plak sponserkn.

    ReplyDelete
  18. wtf.. nk raih undila tu.. puiiith

    ReplyDelete
  19. Bukan pembangkang yg merdekakn tanah melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak la ko..nk buat fakta sendiri pulak..aku terajang kepala ko nanti saje je kang

      Delete
    2. Terajang je pale dia..

      Delete
  20. umno ke yg merdeka kan tanah melayu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dulu sekolah sejarah fail ke?

      Delete
    2. sebab fail dan bangang yg buat diorg nie bodoh abadi...

      Delete
  21. Ko bacalah buku sejarah yg ko wt pinjaman dulu tu blk

    ReplyDelete
  22. itu la.. aku nk tnya ko ni. umno ke yg merdeka kn tanah melayu ??

    ReplyDelete
  23. Ada udang di sebalik batu..haha

    ReplyDelete
  24. umno just buat rundingan dgn penjajah.. bkn menentang penjajah.. dlm bku teks sejarah tu ada bgtau isi rundingan x..?? tu pun klu ko penah buka buku teks sejarah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau bodoh n bangang 2, bahlol juga...
      klau tak de rundingan, tak merdeka le smpai sekarang.
      tunggu owg biol cm ko nak melawan diorg ke???
      pttuuuiii....

      Delete
    2. bodoh tak bertempat tul lah kau nie samdol

      Delete
    3. Bodoh merdeka yg sebenarnya tentang penjajah keluar dari negara. Bukan buat deal, puih shame on merdeka malaysia

      Delete
  25. aik rase dgr brite smlm pm kate jgn politikan pendidikkan.. ni maksudnye ape yer?

    ReplyDelete
  26. Klau taknak sedekah jer kat bdk2 yg tak mampu nk beli beg sekolah.... Takder isu nak jadi isu.... Untung2 dapat pahala dari dapat dosa.

    ReplyDelete
  27. Klau taknak sedekah jer kat bdk2 yg tak mampu nk beli beg sekolah.... Takder isu nak jadi isu.... Untung2 dapat pahala dari dapat dosa.

    ReplyDelete
  28. Mmg umno yg merdekakan tanah melayu...ko ingat pembangkang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, jasa dihargai sebab memerdekakan tanah melayu...
      Tapi tu dulu, tengoklah apa yg BN dah buat sekarang?
      BN yg dulu dah tak sama mcm sekarang..

      Delete
  29. Aper sumbangan pembangkang yg ko backup sgt diorang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab pembangkang makin kuat lah baru BN ingat kat rakyat nak bagi Br1m.
      lagi 1, manifesto BN tu banyak cedok dari PR punya manifesto.. dah xde idea? atau BN kekurangan org pandai?

      Delete
  30. Klu da xsuka bag tuh kasi buang jelah..
    Lagi nak bikin kecoh.. Mcm cite itu taik la...
    Benda kecik lagi mau bikin gegah...
    Sedeyy...

    ReplyDelete
  31. agak2 lah..kalau dh kena bagi, buat cara kena bagi..ni mmg jenis manusia tak tahu budi org ni, x mengenang jasa betol..x pyh lah nk komplen2, kalau x nak, bagi je kt org yg lain..apedah!

    ReplyDelete
  32. Tunku g berunding kt London...ape ko ingat Lim Kit Siang atau karpal singh ke yg g runding?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mampos dh karpal singh tu.. bagus!!!

      Delete
  33. semua parti pn sama akn ambil ksmpatan kalo ada pluang....x kira kerajaan atau pn pmbngkang..kita ni sama..nk jd mcm singapore ke prti2 cina dn india yg mng yg mlayu hnya mlukut d tpi gantang...sdar la kn kita bersatu perthn kn mlaysia bumi bertuah dr jd singapore kn bgus dr gduh..bka mata tgok apa yg terjdi jgn ikut perasaan..

    ReplyDelete
  34. UBN ni apa pn blh.Larang berpolitik kat masjid, dia buat tak pe. Serupa larangan berpolitik di sekolah atau universiti. Org lain tak blh, dia buat sume OK je...Cite buku sejarah tu, klu setakat buku teks sekolah tu tanpa nk kaji sejarah negara sendiri lebih dalam baik le tak payah nk berhujah kat cni.

    ReplyDelete
  35. Apa susah..diaorng bgi ambik aje..lps tu buang logo atau tak pun campak aje beg kt tong sampah atau pun buat beg g mancing letak ikan..senang crita..sama aje pemerintah n pembangkang.. tkde bezanye..

    ReplyDelete
  36. Kerajaan dhbg bantuan pon komplen ke..kalo xnk bg la org yg lebih memerlukan. ?dasar x tau bersyukur

    ReplyDelete
  37. main point is, politik tak boleh dicampur adukkan dgn pendidikan... itu je, tak faham ke? pasal ni..apa susah, kalau tak suka, cabut jelah logo tu.. begnya amik... ha..ha..

    ReplyDelete
  38. kalau aku sponsor pon aku tarok nama aku .. kat situ biar budak tu tau sape yg bagi kat dia .. pesal lak aku nk letak nama jiran aku .. cetek tul pemikiran ... budak2 tak tau ape .. tapi bapak budak mesti tau ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RIAK SUNGGUH BERKATA2

      Delete
    2. beza org ikhlas dgn org menunjuk2 berkata2...jenis nie nk derma seringgit kt tabung masjid pon mesti tulis nama kat duit..kehkeh..

      Delete
  39. lagi satu pd pendapat saya, oleh kerana majlis ini diadakan oleh pihak kementerian yg mewakili kerajaan malaysia, memadailah dengan hanya meletakkan bendera malaysia ataupun gambar2 yg mewakili simbol kenegaraan... lainlah kalau majlis ini diadakan oleh pihak UMNO sendiri, terpulanglah nak letak logo apapun... sekian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju ngan encik entahlah

      Delete
  40. allah bg bantuan,syariatnya melalui kerajaan. say"terima kasih bn umno"..bsyukur kpda allah. btrima kasih kpada y memberi bntuan. bsikap positif dlm menerima barang/pemberian.. Kmu mgutuk apa y d berikan orang lain kpada kmu sama sperti kmu mgutuk pemberian allah pada kmu.

    ReplyDelete
  41. nak JIMAT BIL ELEKTRIK 30%?
    nak JIMAT PETROL 49%?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah... terima kasih kpd kerajaan negeri selangor kerana memberi rebat terhadap bil air saya tiap2 bulan sejak bertahun-tahun dulu... syukur..

    ReplyDelete
  43. Terima kasih jgak kt pkr yg memulakan rebat elektrik diselangor,bn ikut langkah yg mulia tu merata ke semua negeri,xkisahpn parti ape,die bg kte ucap terima kasih,bukan g maki.skong pangkah je,abis cite.

    ReplyDelete
  44. da tu xkn la nk ltk parti lain. da parti tu yg sumbang. Haha lawak gler.. xphm sesetengah orang masih xnmpk :) alhamdulillah and bsyukur lah dengan apa kita ada sekarang ni. ^_^

    ReplyDelete
  45. Bende free bro...duit dieorg suke aty dieorg la...nak ambek ....xnk pulangkn blik.bsing2 posting2 pun xde function.

    ReplyDelete
  46. asal pulak kalau bnyk komen tak boleh ambik dan kena pulang ? ape korg igt bn tu kaya sangat kalau bukan semua tu duit cukai rakyat ? semua org ade hak bersuara. bukan tak bersyukur tapi letak logo 1malaysia tu dah la. ni sampai nak babit budak2 masuk politik. esok2 bebudak umur 10 tahun dah ckp pasal politik, korg pulak bising ckp umur baru setahun jagung dah ckp pasal politik. haa. time tu jgn la marah diorg. ni la punca dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la BABI la ko ni... BN kutip cukai, bg balik cukai yg dia kutip tu kat rakyat.. ape bengap sgt kepala otak ko tu... pekerja kerajaan yg duk hbskan duit cukai tu, bukan nye kerajaan.. bongok!!!

      Delete
  47. masalahnya n jd tanda tanya ... btol ke semua thn 1 dpt??? sy sebagai guru xde pn edar beg ni disekolah... xtau ceta pn.. my mum pn sbgai guru xtau ceta... kazen sy pn xde ceta beg ni dpt kt sek dia... ke negeri tertentu je dpt????

    ReplyDelete
  48. Korng igat buta2 org nk bg duit free...tu duit aku punyer gk..bukan duit pm or sekutu dgn dy kuar dr poket dy tu...aku pun angin gk kalau budk2 kecik nk di bn bn kan..

    ReplyDelete
  49. tp...mmg nmpak mcm edit ler...gmbar umno yg kdua 2 senget...yg ktiga x??!!!SPOIL..

    ReplyDelete
  50. ceh bukan duit kerajaan BN/UMNO pun...duit poket najib ke bagi tu...hak puih...esok pkr menang jadi kerajaan pun pakai duit rakyat jugak. Sebat je dah org bagi...esok undi la yg mana suka..hek

    ReplyDelete
  51. kpd komentar2 yg ckp duit bantuan rm100, rm500 tu duit BN blh blah la...BN buat bisnes apa smpi ada duit byk mcm 2? tu "TAXPAYER MONEY"la, duit dari negeri2 yg kaya dgn sumber alam mcm minyak, duit saman bla..bla..bla....igt duit 2 dtg dr kocek PM, menteri2, YB2???...dorg suma pn mkn gaji la...kenapa parti2 politik berebut2 nak jd pemerintah??? sbb nak tadbir duit rakyat...bila dah b'kuasa, apa2 pn blh buat, klu ada yg salah guna kuasa, penyelewengan berleluasa rakyat yg sengsara.....

    ReplyDelete
  52. Citt! Ape punye bangsa korg nih, ngutuk sana sini.. Org dh bg amik jer la..lgpun pic 2 edit jer la, aku tau la keje aku grafik.. To org atas, lu duk negara mana pun kna TAX.. Parti pmbangkang pun kalu jd pemerintah mkn TAX jgk, x pyh nk poyo sgt la..klau lu x mau kna byr TAX lu gi duk dlm gua btu kapur nu.. Pe2 hal lu tggung sndri..puiih!

    ReplyDelete
  53. Klau kate duit rakyat pun, mase ni la 'diorg' nk bg blk wlaupun x byk..drpd x dpt lnsung? Lu mau lebih pi ar mtk kat org yg lu agung2 kn sgt tuh..klau lu x suke duk bwh krajaan malaysia, lu pi duk amerika..hahah

    ReplyDelete
  54. b'dasarkn pgalaman sy, kebanyakkan menteri2 dn VIP2 yg pulang dr luar negara dgn membawa byk brg2 yg b'cukai, bila masuk jer mesti minta pegecualian cukai...esp. isteri2 mereka yg suka shopping brg2 mahal, cukai pn tentu lah tgi tp dorg ni tk ada pn byr cukai, minta pelepasan terus yg biasanya layak untuk barangan bernilai rm500 ke bwh...adil ke mcm 2? kita yg rakyat biasa ni cukai ttp kena byr...

    * Lbh suka jika pemimpin kita mengamalkan gaya hidup bersederhana dn mencontohi akhlak dan peribadi Rasulullah SAW. Selamat Menyambut Maulidur Rasul...

    ReplyDelete
  55. So brharap la..konfem ker pemimpin lu akn bersederhana? Blum jd pemerintah mmg la x nmpk lg kelemahan..yela, smuanye elok jer baik enak mate memandang, sdap tlinge dgr ckp yg baik2 jer..nk pncing undi la katekn..dh mng sok? Lu pkir la sndri..

    #Slamat Menyambut Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  56. bersyukurlah kerajaan dah bagi duit dan beg free..drpda xada...jgn gara2 lambang tersebut pun nak bawak semua org buat dosa maki hamun semua yg jahat2....dah cukup bertuah kerajaan bagi semuanya free...rakyat diutamakn....bagi bantuan kerajaan..lihatlah kepada yang positive lebih drpda yang negative...org dah bagi bantuan ucapknlah kata syukur....jgn diwar2kn benda2 yng xbaik...XPANDAI BERSYUKUR KER???? MGKN ko bnyak duit sbb tue ko sombong...kira trademark dia la tue sbb kerajaan malaysia DBWH NAUNGAN BN DAN UMNO....

    ReplyDelete
  57. be4 korg komen byk2 kat sini..baik korg travel negara org dulu..baru tahu hakikat dunia yg terbentang luas..jgn pergi kosong balik kosong..merantaulah..jauh perjalananluas pengalaman..baru tahu yg haq dan batil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lg satu..kita mentaati pemimpin,dia songlap tu antara dia dgn pencipta..yg maha esa sentiasa mengetahui..

      Delete
  58. umno teruk dari dulu pun x sedar..korg sokong umno sbb budi,bantuan,berjasa,bla..bla..bla..

    ReplyDelete
  59. terima kasih kt pembangkang sbb bangkit bersama rakyat,,baru la merasa bantuan ape smue dlm beberapa taun ni...(BN takut undi lari)

    ReplyDelete
  60. Klu bn kanak2 dikatakan dipolitikkan... Tp bila time pilihan raya kecik angkut bdk2 baru tau nak berjln ape cer lak... Siap ikat kepala lambang pas @ pkr lg... Tu ape cerrr

    ReplyDelete
  61. jangan sampai kite jadik mcm singapore.kat malaysia org melayu gaduh,bangsa lain tepuk tangan.apelah nasib anak cucu aku nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, semua berpunca dari onar & taik BN

      Delete
  62. klu jasa BN ni korg igt sgt... Jasa tuhan utk korg tiap ari korg lupa..... smpi agama korg ketepikn.... cam apa lg prangai.,..

    ReplyDelete
  63. Korg yg byk kritik ni mmg tak de akal agknya, kira untung la ada org nk bgi rm100 tuu belum termsok duit rm500 br1m yg korg mintak ag.. Hdup tak pernah bersyukur korg ni..

    ReplyDelete
  64. hidup puak pembangkang xkn pernah cukup..sbb x reti bersyukur

    ReplyDelete
  65. Sapa pun bagi,kits sapu je,spa yg kecoh2....

    ReplyDelete
  66. buat baik pkai duit rakyat,, bleyyy blaaa la macai!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis tu klu pembangkang memerintah pakai duit anwar,nik aziz n lim kit siang ker???blah laa..meroyan jer lbih pembangkang ni...

      Delete
    2. Bukan masalah pakai duit anwar, lim kit siang...tapi lambang parti tu dipersoal.. pakai duit rakyat yg ada antaranya BN ada antaranya PR... tapi guna logo BN...
      lagi 1, perlu ke letak lambang tu? kalau tak ada lambang tu tak boleh ke?

      Delete
  67. ikhlas nak bantu or nak kaut undi ?

    ReplyDelete
  68. kalau pas dan pkr bagi tak buat kecoh plak..........

    ReplyDelete
  69. rezeki jngn ditolak....pkai jew...jnji bole gune :D

    ReplyDelete
  70. yg duk sbut duit rakyat ni plg lawak, cukai xbyr mulut bising duit rakyat duit rakyat... tmbh2 geng meniaga.. takat byr geran kdai bising duit rakyat dh..ppuuuihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukai tak bayar? please use your brain before you post
      Thank you :)

      Delete
  71. org da bagi tu besyukur la...bnde free ape...nak design stylo2 modal la pegi beli sndri...klo xske jgn amek...xdipaksa pon...

    ReplyDelete
  72. haha, kepada org yg bijak, silalah cari peluang bekerja di luar nagara, malaysia mcm akan hancur je nanti..
    bkn sbb pembangkang or bn or umno, tp sbb rakyat makin bodoh gadoh sesama sendiri, sekian.

    ReplyDelete
  73. x de isu pn kt gambar tu....nape x pulang semula beg dan duit tu.. kata tu duit rakyat bg jer pada rakyat yang nak..abis cerita...logo tu sbg simbol pengurusan jer...klau pembangkang bagi pn benda macam tu mesti diaorg letak jgk logo dieorg..sama jer..

    ReplyDelete
  74. Eh, yang ramai2 undi BN ni langsung xde rasa malu ke? xkan xde kot? BN? poodahhh

    ReplyDelete
  75. Ape yang aku tahu.. Ahli cerdik pandai mostly sokong PR. There are known the truth. Yang sokong BN mostly orang kampung, remaja yang suka bersosial.. Kita yang Allah berikan akal untuk berfikir boleh beza yang mana satu berilmu dan tidak berilmu.. Yang pasal penang,, tak dak makna melayu nak kena tindas kat sana.. As people already knows that kat sana negeri industry.. So memang taraf hidup kat sana tinggi.. Memang kalau yang keja biasa tak dapat survive la.. Tak payah kata penang, dok kulim ka dok kerteh ka dok shah alam ka sama ja..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri