WTF - KAIN RENTANG MENYAMBUT MINGGU PEPERIKSAAN UITM YANG POWER
Home » » WTF - KAIN RENTANG MENYAMBUT MINGGU PEPERIKSAAN UITM YANG POWER

WTF - KAIN RENTANG MENYAMBUT MINGGU PEPERIKSAAN UITM YANG POWER

7 Jan 2013 92 Comments
#Macam nmpk sgt sbelum ni student uitm ramai meniru.. Snorrrrrr~ Snooooorrrrr~

92 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Replies
    1. jd ko ada kualiti? ko ne cam kuali ada laa

      Delete
  3. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI.. UITM XDA KUALITI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAZRI KHALID.. KO SEKOLAH MANA? MESTI SEKOLAH KO DLU XDE QUALITY PRODUCE MENTALITI MCM KO NI.. MUNGKIN KO BERSEKOLAH DANGAN ANJING DAN BABI.. PASAL AKU TGK PERANGAI KO MIRIP DENGAN BABI DAN ANJING.. BELUM LAGI TGK MUKE KO MESTI CAM NAJIS BABI.. U LAIN? PON MENGHASILKAN PELAJAR YG PANDAI BERZINA COUPLE SANA SINI SAMA MCM PERANGAI BABI.. UITM? PON SAMA JE.. BABI ..

      Delete
  4. Tak de kualiti? its okay, kami buktikan yg kami berkualiti. Jgn sembang yg U lain tak de peniruan berlaku,setiap exam mesti ada peniruan. jgn nk tunding jari ke arah UiTM je.

    ReplyDelete
  5. mana2 sama je pn...buat pengetahuan yg kata uitm xde kualiti tu...graduate engineer uitm wanted okay elok skit hahaa...alhamdulillah so far xpnah ade masalah dgn employment sekian...

    ReplyDelete
  6. Owh ok.. yg 3gp pun bnyk UITM gak. Hahahahhaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pernah jumpa gak nazri.3gp...tp xnk la heboh la...

      Delete
    2. Hahahahahaha... nasib baik nazri bukan 1 jek kat malaysia ni...

      Delete
  7. Erk engineer dari uitm byk xtau buat kerja, tau salahkan technician dgn mengarah mcm2 nak solve problem pun xtau. Last2 technician jgk tolong watkan report engineer edit2. Hak puih engineer... suruh budak lepasan spm pun boleh kalau mcm tu. Tapi bukan semua la~ kebanyakan nye je.

    ReplyDelete
  8. jelesss arr tue xdapat masuk uitm hahahahhhaahaaha

    ReplyDelete
  9. Nasib baik la x masuk UITM..malu gile la kalo masuk...hahaha..aku tgk kawan aku yg masuk UITM cam xkemana jek..banyak u lain..patutla sume budak uitm result power2 tapi peliknye masih xlaku...haha

    ReplyDelete
  10. Bangangnya blog ni. Dan bangangnya sesetengah komen yg bodoh dlm blog ni. Nak attack uitm untuk psywar bodoh kome? Nk ckp apa, ckplah, but the reality of the matter is tht uitm has progressed so much n uitm is coming up as a high standard uni. Those who say otherwise only has a dirty propaganda behind their backsides! No point arguing with some of the fools in this blog, it will be a waste of time! Uitm is still the best in many ways comparing to other unis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh budak uitm nye english mmg power... grammar and vocab terbaik... dah lain kali buat final jangan meniru tau... malu jek tulis english camni...

      Delete
    2. tula..bdk uni lain xreti pn english. uitm kan INTERNATIONAL..semua mat salleh.. maklumla bdk uni lain bdk msia jer.. kita sesame rakyat mesia ckp mesia jela yedok?.keh3

      Delete
    3. sbb ko bodoh la ko tau ckp msia ja.. bgs la dia tu pandai english. ko tu xpandai bongok punya anonymus.. yedok ? yedok?

      Delete
  11. xkisah pe org ckp. yg penting UiTm di hatiku! sebab UiTM laa aku ade kerja bagus gaji banyak. tqvm UiTM.

    ReplyDelete
  12. bodohnya admin sukati mak bapak ko je ckp dak2 uitm meniru... aku x penah meniru d uitm dan x penah salahkan lecturer aku...

    aku kat U lain ni, bgtau aku apa universiti yang pelajar dia x pernah meniru

    ReplyDelete
  13. ceteknye pemikiran. u laen pun ade kes meniru jugakk. lg teruk pun ade. open your mind la.

    ReplyDelete
  14. saya bangga jadik student uitm. ini pun nak jadik isu..apa ke baghalnya lah!! semua u ada terjadiknya peniruan, ini kan sekadar banner..double bongoks.

    ReplyDelete
  15. u laen pun ramai gay, lesbian.

    ReplyDelete
  16. bodohnyeee admin...... tahap pemikiran lu memang di bontot la.

    ReplyDelete
  17. uitm ramai melahirkan kaki pengampu

    ReplyDelete
  18. sekurang2nya uitm ni ada juga kesedaran nak betulkan anak didik dia supaya jgn meniru...jgn salahkan banner tu...banner uti alat untuk menyampaikan mesej..bukan perlekehkan...sepatutnya benda mcm ni xperlulah nak di main2kan...ape lah admin...if betul nak bergurau byk benda lagi boleh bergurau...
    kesian dak uitm yg lain...belum masanya admin kena mcm ni...sy bagi contoh jika ibu admin di siarkan dlm blog mcm mesti terasakan...ini cuma perumpamaan...anyway sy bangga jadi anak didik uitm...

    ReplyDelete
  19. da nmpak da..ramai gak yg berdendam xmerasa dpt masuk uitm.haha. nice one,uitm terbuka utk berkempen utk kebaikan student,ko ado?! nk kata byk meniru,kt mna2 ipt pun ada (kalau penah masuk lah)

    ReplyDelete
  20. kerana nila setitik,rosak susu sebelanga...dari dok menghina universiti lain...baik jage name baik universiti sendiri...jgn smapai ditarik balik nikmat anda tu...syukur la sikit ade nasib baik blaja smpai universiti...ni la punca bangsa melayu ketinggalan....sibuk menghina sesama sendiri..ape pon jgn lupa yg Uitm da byk tolong bangsa melayu..bangsa sapa...bangsa MELAYU..

    ReplyDelete
  21. Xde uitm..kuranglah anak melayu yg berjaya..takat merempit semua mlayu...tggu je la anak admin nanti...fuck admin

    ReplyDelete
  22. daripada pikir sal bende yang x berfaedah baik pikir maksud bagi statement tu. it just a kempen bukan statement yang menyatakan student uitm meniru. orang yang educated, dia akan pikr semua tu, bukannya nak menjatuhkan maruah orang lain. meniru nie semua tempat ade, bohong la cakap u lain xde yang meniru. sebelum cakap apa2 sal uitm, fikir la dulu, nnti anak cucu cicit nnti belajar juga kat uitm, ntah2 isteri pon belajar kat uitm dulu. jangan nak pungpang2 cakap uitm itu ini sebelum pikir baik2 maksud yang cuba disampaikan. dan penganggur kat luar tu belambak. bukan dari uitm je.. u lain pon sama. mengata dulang paku serepih, mengata orang dia yang lebih. kalau anda pelajar, i think is not a big problem to take it as a simple thing and thinking.

    ReplyDelete
  23. think b4 u talk...not all student uitm like that. do u have any evidence to conform your statement? if u r the educated person, u will not judge student uitm by that way. such a waste to have u in the university. for those who said rude words, better think twice. if u feel uitm have low qualities, i think u also the 1 who are the most loser in this M'sia. No hurt feeling. just for reminder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dude, tak boleh cakap melayu ke? Kalau english ko tu power sangat tak pe jugak.. ni spelling ntah hape hape ntah... buat malulah.. another uitm failure... sgt memalukan... sangat sangat memalukan...

      Delete
    2. btol tu nazri. tu la masalah bdak uitm.bajet power. eja confirm pn x btol..

      Delete
    3. Btol la die eja conform sb nye confirm after past tense jd conform..lu sblm nk tibai org laen blaja abes2 dlu derr..nie x,kn da mlu sndri..2 la ckgu ajr pegi ponteng apesal..blaja abes2 dlu bru bleh nk menyalak bagai ok??

      Delete
    4. jgn dok nak taram org je bro. kan da termalu sendiri.

      Delete
  24. banner uh depan mata sy je..hr2 sy tgk...tp xrs appn2 sebab sy xmeniru...itu sekadar peringatan...mcm mak ckp "adik..p solat" kan nabi sendri pn pesan...berpesan2 kearah kebaikan...myb admin hanya nk melawak..but..please...think b4 u talk or write in a blog.... mana tahu salah sorang warga uitm ni anak u??n dy bc statement ni??ap dy pikir... UiTM tetap di hati...

    sy slalu folow blog ni...tp y ni serius menyakitkan hati... (sumpah xlawak lah)

    ReplyDelete
  25. hahaaaha!!! itulah kenyataanya
    sebab tulah graduate kita kurang berkualiti

    ReplyDelete
  26. graduate u laen ade kualiti sgt ke? byk je yg graduate kelas ke 2, 3. kau graduate kelas pertama sgt ke?

    ReplyDelete
  27. terasa ke bro! aku tak kata uitm
    tapi kebanyakan graduate kita
    itulah realitinya..

    ReplyDelete
  28. graduate berkualiti x perlu nak terasa la weh.

    ReplyDelete
  29. kalau graduan tak berkualiti tu bukan salah universiti diorg tapi salah diri sendiri... even budak utm yang bergelar engineer pun tak tahu berbahasa inggeris... nak tulis report pn kena tanya org lain... so???

    by the way, aku bangga jadi alumni uitm..dan psal meniru tu mana2 universiti pn berlaku....

    ReplyDelete
  30. benda ni pun nk jd isu...biasalah kalau org nk bg peringatan...x semestinya nk meniru..nk wat lawak pun x guna otak...

    ReplyDelete
  31. daripada bertekak mempermainkan nama2 universiti lain baik lagi memperbaiki kekurangan dir..jangan mudah menuding jari ke orang lain..sedarlah bahawa diri sendiri tida sempurna..masalah berkualiti atau tidak itu bukan dari pihak universiti tp ianya punca diri sendiri yang tidak mahu belajar dari kesilapan..inilah sikap org melayu sendiri yg hanya taw melihat akn kekurangannya tanpa melihat kelebihan yang ad...masalh meniru di mana2 sahaja..ini semua propaganda murahan yg hanya ingin melihat satu2 oganisasi jatuh...

    ReplyDelete
  32. gambar yg diambil di Fakulti senibina dkt blok c. mana admin dpt gambar ni? ntah2 admin pon bdk uitm. seronok plak dy kutuk tempat blaja sendiri.xpon admin pro pembangkang yg xpuas hati kalah masa plihanraya kampus. kesian..

    ReplyDelete
  33. kakaka....tah brapa ramai mbr aku duk wat 3gp ngan budak2 UiTM..no komen..

    ReplyDelete
  34. yang xwat 3gp pun ramai..rosak majlis...

    ReplyDelete
  35. lawak tul arr .. btengkar hal kecik .. muekekek .. masing2 nk tunjuk hebat .. adoiyai .. aku pon bangsa melayu . aku pon grad uitm.. stakat banner ape la sangat .. ade kualiti ke takde ke .. blakang crita .. belajar kat mana2 pon sama .. itupon kalau nk blaja laa .. 3gp eh .... semua org pon ade nafsu beb ..

    ReplyDelete
  36. blog ni,,,bodoh tulis statement x pakai otak.. uitm pon nak kutuk,,admin pon bdx uitm gak ni,,,klu x cne dpt gmbr ni..fuck admin..sblum aq mmg follow blog ni tapi(bnde ni x leh buat lawak)...

    ReplyDelete
  37. Uitm dihatiku =)
    yg cakap bukan-bukan tu dengki.xlayak masuk uitm la dulu tu.hoho

    ReplyDelete
  38. aku ambik dip kat UiTm degree kat U lain...semua tempat sama jerk..nak kata UiTM senang takler jugak...cuma pelajar tuk course22 kritikal kurang tue yang boleh scorer...sbb tumpuan lebih...mana2 U pun peniruan ada..cuma masa testler periksa besar xbranilerr....

    ReplyDelete
  39. Admin kau mmg bodoh nak mampus. xpasal2 melayu nk bertekak psl benda ni.

    ReplyDelete
  40. Admin kau mmg bodoh nak mampus. xpasal2 melayu nk bertekak psl benda ni.

    ReplyDelete
  41. Admin kau mmg bodoh nak mampus. xpasal2 melayu nk bertekak psl benda ni.

    ReplyDelete
  42. HOK ALLOHHHH...apacer student Uitm meniru,semua student U la meniru ..x yah ckp byk.."TOYOL" sapa yg x kenal dikalangan student U..kalau korang kenal mmg sah ler meniru

    ReplyDelete
  43. Senang kerja dgn doktor dari batch uitm.. X mcm lepasan universiti luar negara, knowledge pun tunggang langgang.. Saya rasa semua U di Malaysia berkualiti dan saya bangga belajar d malaysia x kiralah U mana sekalipun.. Mari ramai2 sambung belajar d Malaysia :-)

    ReplyDelete
  44. Senang kerja dgn doktor dari batch uitm.. X mcm lepasan universiti luar negara, knowledge pun tunggang langgang.. Saya rasa semua U di Malaysia berkualiti dan saya bangga belajar d malaysia x kiralah U mana sekalipun.. Mari ramai2 sambung belajar d Malaysia :-)

    ReplyDelete
  45. MESTI ADMIN NI KECEWA DULU2... DATS Y LA...

    ReplyDelete
  46. Cube belaja kat uitm dulu lah baru kate ade kualiti ke x. Tempat lain lecturer employee, student boss. Nak kan kualiti lah uitm macam ni, tempat lain tak heran pun student meniru. Tu pasal result sume cantik je.

    ReplyDelete
  47. Cube belaja kat uitm dulu lah baru kate ade kualiti ke x. Tempat lain lecturer employee, student boss. Nak kan kualiti lah uitm macam ni, tempat lain tak heran pun student meniru. Tu pasal result sume cantik je.

    ReplyDelete
  48. Realiti mmg uitm low class.. Dalilnya dasar gov nk tlg org melayu yg x layak masuk ke u awam d msia.. Dasar pemilihan yg berasaskan kesian byk menghancurkan uitm itu sendiri.. Sy yg bkerja sbg consultant malu bila jmpa fresh graduate uitm yg xtahu basic design formula.. Bahkan saya pernah jumpa student engineerg uitm yg x tau nak convert cm ke m.. Stlh diamati ternyatalah dasar pemilihan pelajar yg berasaskan nk tlg melayulah menyebbkn ramai student uitm yg takde attitude as university student.. Sbb tu ramai yg just dtg enjoy, couple dan.meniru dlm exam.. Bila melayu terlalu dimanjakan, cmnilah jadinya

    ReplyDelete
  49. Realiti mmg uitm low class.. Dalilnya dasar gov nk tlg org melayu yg x layak masuk ke u awam d msia.. Dasar pemilihan yg berasaskan kesian byk menghancurkan uitm itu sendiri.. Sy yg bkerja sbg consultant malu bila jmpa fresh graduate uitm yg xtahu basic design formula.. Bahkan saya pernah jumpa student engineerg uitm yg x tau nak convert cm ke m.. Stlh diamati ternyatalah dasar pemilihan pelajar yg berasaskan nk tlg melayulah menyebbkn ramai student uitm yg takde attitude as university student.. Sbb tu ramai yg just dtg enjoy, couple dan.meniru dlm exam.. Bila melayu terlalu dimanjakan, cmnilah jadinya

    ReplyDelete
  50. Realiti mmg uitm low class.. Dalilnya dasar gov nk tlg org melayu yg x layak masuk ke u awam d msia.. Dasar pemilihan yg berasaskan kesian byk menghancurkan uitm itu sendiri.. Sy yg bkerja sbg consultant malu bila jmpa fresh graduate uitm yg xtahu basic design formula.. Bahkan saya pernah jumpa student engineerg uitm yg x tau nak convert cm ke m.. Stlh diamati ternyatalah dasar pemilihan pelajar yg berasaskan nk tlg melayulah menyebbkn ramai student uitm yg takde attitude as university student.. Sbb tu ramai yg just dtg enjoy, couple dan.meniru dlm exam.. Bila melayu terlalu dimanjakan, cmnilah jadinya

    ReplyDelete
  51. dahlah! i ni ex-student uitm sejak 1st semester... i keluar dari sana pun sebab overstress... kelas i semuanya melayu, perempuan pulak tu... diorang kaki kutuk, umpat, keji orang, nombor satu... mintak tolong dengan orang yang diumpatnya pun, nombor satu... this situation happened on me last month... kalau perempuan melayu semuanya satu kelas, memang susah... thats why i hate singleracial... i love multiracial...

    ReplyDelete
  52. mn2 u pun ada meniru dalam exam. tp tkde la sampai setengah U tu sampai boleh keluarkan IJAZAH palsu.

    overstress sebab belajar kt UiTM ni susah..pasing mark utk post graduate is'B'!

    ReplyDelete
  53. overstress..?tak pndai bawa diri la tu. ramai student elok ja dpt mengaji smpai habis.kalau xsuka,boleh tukar group kn?tak ada pa?alasan ja tu.singleracial?yeee ke..rmai ja student dari borneo.kalau belajar tak habis,jgn salahkan org lain ek. :P

    ReplyDelete
  54. nazri pergi la bawa berzikir,hati tak tenang tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro panas ke pe? Peace no war.. Jazakallah Khairan

      Delete
  55. nazri bajet perfect la tuh. x sedar diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lah kalau saya buatkan awak senak... tapi betulkan.. kalau ada hati nak type english biarlah bebetul sket... jangan lah sampai camtu... memalukan... papehal 3gp uitm mmg terbaik..peace no war..

      Delete
  56. buang masa je argue ng kau. fffffffffttttttt

    ReplyDelete
  57. admin ni tak dpt masuk u mmg mcm ni..ahahha
    dah bodoh sgt mmg jd mcm ni

    ReplyDelete
  58. Pada aku tak boleh salahkan UiTM jer. Korang kata ramai budak Uitm kaki tiru or tak da kualiti. Memang betol pun. Selalu dengar. Tapi korang kene tawu term "Ramai" sangat3 subjective. Tak adil lah kalau korang judge base on ramai sebab pelajar Uitm adalah yang PALING RAMAI. So memang la BANYAK dengar perkara macam2. Persoalan nya berapa banyak? So tak adil lah kalau menyalahkan institusi UiTM semata3. Yang perlu diambil kira adalah peratusan pelajar yang bg masalah mcm meniru or tiada kualiti. So saya boleh jamin peratusan pelajar Uitm yang meniru & tiada kualiti adalah lebih kurang sama dengan universiti2 AWAM yang lain

    ReplyDelete
  59. nazri khalid bangang abadi..

    ReplyDelete
  60. Uitm dh move forward la bro.. Dlm ko sibuk duk kutuk uitm bagai, uitm sikit pun x gentar, n still strong tuk bantu anak2 melayu n skrg uitm dah menghasilkan ramai golongan profesional bumiputera, n fyi uitm antara sejumlah kecil uni awam yg ada tawarankan bidang perubatan dan pergigian n soon uitm will have their own hospital.. Zaman 3gp dah ketinggalan la bro..

    ReplyDelete
  61. npe bangga klau uitm? mcm mne dgn kolej swasta? same je. uitm swasta. yg kerajan tu bangunan. ipta dgan ipts same. lgi berkualiti ipts. knape sye ckp mcm tu? sye tau sbb saye pegawai penerangan pendidikan.

    ReplyDelete
  62. nazri khalid bodoh abadi...kaki lacap...kuat tgk 3gp....hahaha...jgn lyn bdk otak kuning ni...hahahaha

    ReplyDelete
  63. nak sgt masuk UITM...huhu tp result xpower...dpt masuk limkokwing je...dlu2 nk sgt blaja kat sana..apakan daya

    ReplyDelete
  64. "Aku boleh menang berdebat dengan 10 orang berilmu, tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil." -Imam Al-Ghazali.

    Jangan terlalu ikutkan emosi. Perdebatan ni tak ada faedah dan tak akan ada pihak yang menang. Assalammualaikum.

    ReplyDelete
  65. Uitm tak berkualiti?i arrange interview lately..bersepah2 budak umt,unisza,etc..just sorang je budak uitm n dia sorang je mampu communicate in english fluently..yg lain aduhhhhh!yg bdk2 lain i sruh give opinion in english tp mtk plk dgn i nak ckp melayu..

    ReplyDelete
  66. knpe mahu malukn warga uitm??
    ada ke warga uitm malukan university yg lain??
    fikirkanlah wahai generasi muda..
    jgn smpai post yg macam ni boleh bermusuh-musuhan antara melayu..

    ReplyDelete
  67. jap2..
    bkk link ni..
    amik kau UKM!!
    http://nadiukm.wordpress.com/2009/11/04/lagi-kes-meniru-apa-nak-jadi-mahasiswa-ukm/

    ReplyDelete
    Replies
    1. UITM X ADA KUALITI UITM X ADA KUALITI UITM X ADA KUALITI

      Delete
  68. UITM X ADA KUALITI UITM X ADA KUALITI UITM X ADA KUALITI UITM X ADA KUALITI I'm ex UITM and admit cheating is rampant in exam,test, and quiz...true story bro

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri