WTF : Rogol: Di Sini,Wanita Dilarang Pakai T-Shirt & Jeans
Home » » WTF : Rogol: Di Sini,Wanita Dilarang Pakai T-Shirt & Jeans

WTF : Rogol: Di Sini,Wanita Dilarang Pakai T-Shirt & Jeans

12 Jan 2013 13 Comments
New Delhi: Demi mencegah tindakaan perkosaan yang tengah marak di India, sebuah desa menerapkan larangan mengenakan t-shirt dan selua jeans bagi wanita. Larangan ini ditentang oleh remaja perempuan, sementara orangtua seratus peratus menyokong.

Diberitakan Daily Mail, larangan tersebut dikuatkusakan di desa Khedar, wilayah Hisar di sebelah barat laut India minggu ini. Selain dilarang memakai jeans dan t-shirt, pemuda juga dilarang berpesta yang menampilkan DJ dan minuman beralkohol. Jika dilanggar, akan didenda hingga 11,000 rupee atau kira-kira RM700. Pemimpin desa itu mengatakan, larangan ini diterapkan demi mencegah aksi kekerasan dan perkosaan terhadap wanita.”Kami memutuskan melarang alkohol yang menjadi pemicu perkosaan. Kami juga melarang jeans dan t-shirt bagi wanita kerana pakaian itu tidak wajar,” kata kepala desa Khedar, Sarpanch Shamser Singh, kepada Times of India.

Peraturan baru ini mendapatkan penentangan dari pemuda dan pemudi desa, walaupun ramai mengaku senang ada larangan tersebut. “Keputusan ini sangat bagus dan mencegah pelecehan terhadap wanita. Pakaian yang buruk adalah penyebab utama perkosaan,” kata seorang sepuh, Shanti Devi. Isu perkosaan tengah menimbulkan ketegangan di India.

Seorang mahasiswi di India terkorban di hospital Singapura setelah menjalani perawatan atas luka-luka yang dialaminya. Bersama teman lelakinya, wanita itu diperkosa dan disiksa beramai-ramai di dalam bas dan dilemparkan ke luar. Kes ini memicu demonstrasi besar di India terhadap lemahnya keadilan dan buruknya pelayanan polis. Seorang polis terkorban dalam demonstrasi yang berlangsung ricuh di New Delhi.






Demo massa menentang perkosaan di India pada hari pengadilan kelima pemerkosa sadis (REUTERS/Adnan Abidi/Files)

Lima tertduh kini tengah menjalani proses pengadilan yang dilangsungkan secara tertutup. Sementara itu, tunjuk perasaan menuntut hukuman mati bagi pelaku terus tersebar di seluruh India.

#Comel la pakai singlet 

13 comments:

  1. islam agama yang menjaga penganutnya.. betul x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. Bagaimana dengan agama anda?

      Delete
  2. Bgus cdangan tu..kt malaysia pun spatutnye kn buat gitu..sp pkai ketat kne dende 1000 bru dorang tkt..hkum ALLAH dorang x nmpk.kte bg hkum dnie

    ReplyDelete
  3. aku sokong lebih2 lg yg memakai tudung tp ketat sana sini..

    ReplyDelete
  4. tu pasal laa kena tutup aurat

    ReplyDelete
  5. buat duit dgn cara mudah

    http://www.youtube.com/watch?v=coWztbdPnWQ

    atau dapatkan maklumat lanjut di

    https://www.facebook.com/DuitPasifInspiredLivingApps

    ReplyDelete
  6. org india kat india kuat merogol .. hahaha

    ReplyDelete
  7. haha tengok video kisah di negara india , semua penyagap la sini http://ysmcdn.com/share/my/2549/3169339

    ReplyDelete
  8. Kita cakap org lain, negara kita sendiri pun apa kurangnya. Bapak 'makan' pun ada, datuk 'hisap' cucu pun ada, cucu 'cucuk' nenek pun ada!! hish-hish-hish....!!!

    http://www.emailcashpro.com/?source=[Friend's Email]&r=joedanmx

    ReplyDelete
  9. Fakta-permpuan memang suka kene rogol

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik bradik pmpuan ko ska la ek.....ckap jgn gna kaki der....ckap gna mlut n akal.....

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri