COOL : 10 Contoh Resume Kreatif Dan Gempak
Home » » COOL : 10 Contoh Resume Kreatif Dan Gempak

COOL : 10 Contoh Resume Kreatif Dan Gempak

20 Comments
10 contoh resume yang kreatif dan gempak diambil dari pelbagai websites.











20 comments:

  1. Replies
    1. dey! பாராட்டு..

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. X sangguplh nk buat camtu.. org kuat semangat ngan sabo je blh buat spi jd air kotak tu.

    ReplyDelete
  3. kreatif pon .. kene tgk gak la .. kalau tak bestkeje .. kene buang gak

    ReplyDelete
  4. tulis kat bontot lah kompom bos amek...klu bos tu lelaki lah cam mazeer.....

    ReplyDelete
  5. yg simple2 pon dah menarik dah n mudah nak bace kan

    ReplyDelete
  6. Ouviram do Ipiranga as margens plácidas
    De um povo heróico o brado retumbante,
    E o sol da Liberdade, em raios fúlgidos,
    Brilhou no céu da Pátria nesse instante.

    Se o penhor dessa igualdade
    Conseguimos conquistar com braço forte,
    Em teu seio, ó Liberdade,
    Desafia o nosso peito a própria morte!

    Ó Pátria amada,
    Idolatrada,
    Salve! Salve!

    Brasil, um sonho intenso, um raio vívido,
    De amor e de esperança à terra desce,
    Se em teu formoso céu, risonho e límpido,
    A imagem do Cruzeiro resplandece.

    Gigante pela própria natureza,
    És belo, és forte, impávido colosso,
    E o teu futuro espelha essa grandeza.

    Terra adorada
    Entre outras mil
    És tu, Brasil,
    Ó Pátria amada!

    Dos filhos deste solo
    És mãe gentil,
    Pátria amada,
    Brasil!

    Para tebing tenang Ipiranga didengari
    teriakan gemilang orang heroik
    dan dalam sinar bersinar, matahari kebebasan
    bersinar di langit di tanah air kita saat ini.

    Jika jaminan kesetaraan ini
    kita semua oleh tangan yang kuat kami,
    di pangkuanmu, O kebebasan,
    dada kami akan mencabar kematian itu sendiri!

    O yang tercinta,
    tanah air yang diidolakan,
    Sambut, sambut!

    Brazil, sebuah mimpi mendedah, sebuah sinar hidup
    cinta dan harapan turun ke bumi
    jika dalam mu indah, tersenyum dan langit cerah
    gambar dari (Salub (Selatan) bersinar gemerlapan.

    Gergasi dengan alam Mu sendiri,
    Engkau yang indah seni, Engkau kuat, seorang raksasa yang berani,
    dan cermin masa depan-Mu kebesaran-Mu.

    Negara yang tercinta
    antara seribu lain
    engkau, Brazil,
    O tanah air tercinta!

    Untuk anak-anak negara ini
    engkau seorang ibu lembut,
    tanah air tercinta,
    Brazil!
    undi pkr!!!!

    ReplyDelete
  7. Ain't nobody got time for that !

    ReplyDelete
  8. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. que la padros negros zamri kl fans

      Delete
  9. semak ja...yg besa lagi elok apa?

    ReplyDelete
  10. Klu buat resume kat seluar dalam lagi ok bro..

    ReplyDelete
  11. ni nk masuk company advertisement boleh ler...
    serabut jer aku tgk

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri