COOL - PROJEK KERETAPI AL HARAMAIN : KERETAPI HALAJU TINGGI MEKAH MADINAH (12 GAMBAR)
Home » » COOL - PROJEK KERETAPI AL HARAMAIN : KERETAPI HALAJU TINGGI MEKAH MADINAH (12 GAMBAR)

COOL - PROJEK KERETAPI AL HARAMAIN : KERETAPI HALAJU TINGGI MEKAH MADINAH (12 GAMBAR)

24 Comments
Projek keretapi halaju tinggi Al Haramain ialah projek yang kini dalam pembinaan di Arab Saudi. Ianya projek sepanjang 450 kilometer yang menyambungkan Kota Suci Mekah dan Madinah. Ianya dibina bagi memudahkan umat Islam bergerak ketika mengerjakan ibadah haji dan umrah. Selain berhenti di Mekah dan Madinah, kereta halaju tinggi ini akan berhenti di Jeddah dan juga Rabigh. Kos pembinaan dianggarkan mencecah USD 10.7 billion (RM 33.4 Billion). 46 keretapi Talgo 350 keluaran Sepanyol bakal digunakan dan ianya akan beroperasi pada kelajaun 360 kilometer sejam. Diangkakan 3 Juta penumpang akan menaiki sistem keretapi Al Haramain setiap tahun. Pembinaan dijangka siap pada tahun 2014.

#gempak giler





Laporan asal SkyScrpaerCity

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

24 comments:

  1. Replies
    1. kau memang tabah mazeer.

      gogogo

      Delete
    2. aku sokong kau mazeer , haha

      Delete
    3. Kt mne2 je ade mazeer babi ni

      Delete
    4. sbr mazeer ak support ko dr blakang ok... Ak hnjut2 bontot ko smpai puas... Btw ko ni leh tahan jgk.. Sluuurrrppp yeahhh...

      Delete
    5. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. வாழ்த்து கூறல் mazeer

    ReplyDelete
  3. okay bro. aku dah translate.

    ko cakap tahniah.

    makasih.

    hehe!

    ReplyDelete
  4. mazeer pondan

    ReplyDelete
  5. Mazeer,zamri mane?ko gay.

    ReplyDelete
  6. wahhhhh .. dah naik taraf kaw kaw .. lepas ni .. mmg nk kerjakan haji n umrah selesa .. terbaik .. bullet train dah sampai kat Arab .. hehehe

    ReplyDelete
  7. mazeer lanzau ko patah......

    ReplyDelete
  8. kalaw kerajaan kita jujur dgn duit rakyat..
    tentu kita boleh lebih maju drpd negara deorg..negara kita pn pengeluar minyak jugak..kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sbb ngko lh mesia x maju.....
      nak slahkn kerajaan plak...

      Delete
    2. bodoh ko ni. habis xkan salahkan tukang kebun klu hutang negara bertambah sedangkan minyak ada. dah kerajaan korup tak urus perbelanjaan negara betul2. tulah macai bn bangang. mencacai dulu kini selamanya. cibai

      Delete
  9. mmg lah kluar minyak,tp bukan mcm arab 2juta tong sehari..malaysia kluar minyak 600 tong je,smua nak compare2?ngok laaa,dah kne brainwash dgn pr le tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... Dan jgk asik kene doggie oleh anuar al bontoty tu yg mereng gila hanjing tu...

      Delete
    2. cara cakap lu serupa org xde agama. lu melayu ka?? sampah. bagi skit bukti anuar liwat?? takat cakap kt tenet lu sembang lebat la serupa syaitan. fitnah je keja. lu buat sidang media la tuduh anuar camtu. ada berani?? len kali belajar jangan ponteng. cakap bodoh kang marah.tp mahathir dah cakap pun

      Delete
  10. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
  11. lpas nie mmg golongan kaya jea laa yg mmpu g haji atau umrah,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Allah da tulis rezeki seseorang tu mengerjakan haji atau umrah, x kira sesiapa pun miskin or kaya tetap akan berpeluang menunaikannya..kita ni, bnyk2kan berdoa smoga suatu hari nnt berpeluang utk menjadi tetamu Allah kat sana nnt.InsyaAllah

      Delete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri