COOL : Skuter Eletrik Yang Boleh Dilipat Menjadi Beg
Home » » COOL : Skuter Eletrik Yang Boleh Dilipat Menjadi Beg

COOL : Skuter Eletrik Yang Boleh Dilipat Menjadi Beg

19 Feb 2013 16 Comments
Satu kumpulan non-profit, Arto telah mereka Moveo, sebuah skuter elektrik yang bukan sahaja kecil dan ringan, malahan ianya boleh dilipat seperti beg bagasi yang boleh ditarik menggunakan roda.

Skuter yang mempunyai berat kira-kira 24 kilogram ini mempunyai kelajuan 45 kilometer sejam dan kuasa bateri yang mampu bertahan sepanjang 35 kilometer perjalanan.


Skuter yang ditunjukkan di sini hanyalah prototaip namun Arto, syarikat yang bertanggungjawab mereka design skuter eletrik ini menyasarkan pengeluaran sebanyak 4,000 buah setiap tahun sebaik sahaja dana berjaya dikumpul. Harganya pula bermula dari 3,600 hingga 4,600 US Dollar.

#Sangat cool!






Sumber dari Mashable

16 comments:

  1. 1st நான் நேசிக்கிறேன் WTF.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. PERINGATAN: Penpatah.Blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. PERINGATAN: Penpatah.Blogspot bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik comment dan semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan tidak menjadi tanggungjawab pemilik comment sendiri

      Delete
    2. eleh..ye la tu..aku letak komen space banyak pun kena buang..padahal aku tanak bagi orang lain baca komen maki hamun n lucah...biar dia takleh komen jugak...ntah ape ntah aku ni..

      Delete
  3. Nk beli.. tp yg blh bwk 2 org lh..

    ReplyDelete
  4. peeeehhhhhh.........x cool pelik je aku tengok.....
    orang bawah baru cool...kan orang bawah?????

    ReplyDelete
  5. aku mmg cool pon bru tau ke :3

    ReplyDelete
  6. agak2 kalau balik kmpung naik bende ni lepas x??

    ReplyDelete
  7. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri