COOL : "USB 2 USB", Pindah Data Tanpa Menggunakan Komputer (5 Gambar)

Satu konsep telah dihasilkan dan telah memenangi Red Dot Award 2012. USB 2 USB telah direka oleh sekumpulan designer MIMOS Berhad iaitu Saharudin Busri, Mohd Nizam Najmuddin, Mohd Rohaizam Mohd Tahar, Nuzairi Yasin dan Nazjimee Amat Omar.

#Cipta anak malaysia toooo




{ 37 comments.. read them below or add one }

sky sky 18 February, 2013
Hidup anak muda.. Anak mude geng kiter..wakakaka
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
made in malaysia tu.......sky sotong.....
Malong Kuning Malong Kuning 18 February, 2013
stkt transfer je ingat x payah pakai kot. klu ade satu kemudahan. klu xde pun x ape.
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Elehhh bapok benda cam gini pon nak heboh, kuno tol ciptaan nye tu, takda pedah nye nak trenper2 usb 2 usb nak bkak fail pon guna komputeerr gak len la kalau hang pedopia....
MOL.fm MOL.fm 18 February, 2013
transfer data je .. ok gak ..
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
yg tukang bg komen x membina mmg ramai. korg suruh buat USB pun blum tentu reti. podah cit!
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
wei org atas bkan usb jer aku leh bwat, PBB pon aku dpt bubarkan tau tak...
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
relax geng..setiap yg baik, bagus, sume nye dtg dari bende buruk..mula2 just transfer data ja..lps2 ni, bende ni akan jd pioneer tuk ciptaan lebih bagus...jgn la kutuk, bgi semangat sikit...ape daa...
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
mmg dasar anon2 x sedar diri.

hidup mazeer...
go go go....
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Ramai sangat manusia pandai kat sini atau cuma rasa diri pandai. Huhu
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Apa guna bluetooth ~_~
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
pendrive..micro sd..memory kad..bole bluetooth ka??
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
borak je lbih,buat tgk..komen mcm pundek
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
yang komen tak membina ni semua konek kulup. xsunat.
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
xberbaloi kot.haha
baik buat mcm phone je trus... ada lubang usb 2 or 3 n untk run media ..senang lagi nk tnfer
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
for school and work purposes
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Kalau comment sekadar nak promote blog post je. Kirim salam..
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
buat kaki blue sng r nk trasfer video blue.pstu tgk kt umh.nice!gejala sosial mkin parah..!#under18
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Rekaan ni tlah pon mendapat penghargaan ..ingin saya bertanya kepada anda,adakah juri silap menilai, atau main bagi je award tu tanpa menilai? Pasti ade kegunaan lain yg belum kita ketahui. Kalau anda nk yg lebih canggih buat la sendiri sebelum org lain buat...reti..
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
dulu aku sangat cintakan die,namun sejak akhir2 ni aku perasaan aku xcinta kan die....ahhhhh babi kenape la bende ni berlaku kt aq,sejak tu kak ton terus ckp xbenti.selang bberape hari kemudian ceritu tu teru keluar wayang syialllll laaa.
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
hello is it me u lookg forr......
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
sape yang ckp Bluetooth tue mmg bebal, transfer rate bluetooth ngan usb brape Mb plak sengal. ckp tak pakai otak, keje nak kondem je. mmg la bleh bukak komputer nak transfer data, tapi nie portable, ko nak angkut komputer/laptop ko dalam poket ke? haihhhhhh!
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Tah xmalu comment smata2 nk promote blog sndri...cam haram je prangai
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
stju dgn jwpan diatas hehehe
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
wah! dah ada jual ke ni?? kalau ada, post harga kat FB ye admin...
sahanif sahanif 18 February, 2013
ok la tue.....skrgnya ade jgk ciptaan dri org melayu islam.....dri langsung x da...klo nk kutuk produk bngse sendri bila la bangsa kita nk kedpan.....huuhuhuhu
AnonymousAnonymous 18 February, 2013
Ala Yang kondem tu kalau dpt benda ni free kompem2 trus amik. Ckp mcm pundek puiiii
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
blog dah xlaku meme ar cm 2....promosi ler...haha..
Chuck Chuck 21 February, 2013
mende nii baguih kot, time time presentashion kot2 laptop tengah guna memasing ade plak nak transfer, tapi keje nak gak siapkan senang kot.
tapi kalau ade la port nak masuk kat pc lagi baguih no, dapat gak card reader skali harung, tambah plak ngan slot untuk cas tepon kalau semua usb port komputer tengah gune, peeeeergh stail stail.
rimau_jinak rimau_jinak 23 February, 2013
ntah mazeer ni...dengki je kejenye....
AnonymousAnonymous 24 July, 2013
elok ada dari takda..
AnonymousAnonymous 30 September, 2013
Ni utk usb ke usb la kwn, tak paham lg ka??
AnonymousAnonymous 30 September, 2013
alaaa nnti korang beli gakkkk.. puih!

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri