COOL : "USB 2 USB", Pindah Data Tanpa Menggunakan Komputer (5 Gambar)
Home » » COOL : "USB 2 USB", Pindah Data Tanpa Menggunakan Komputer (5 Gambar)

COOL : "USB 2 USB", Pindah Data Tanpa Menggunakan Komputer (5 Gambar)

37 Comments
Satu konsep telah dihasilkan dan telah memenangi Red Dot Award 2012. USB 2 USB telah direka oleh sekumpulan designer MIMOS Berhad iaitu Saharudin Busri, Mohd Nizam Najmuddin, Mohd Rohaizam Mohd Tahar, Nuzairi Yasin dan Nazjimee Amat Omar.

#Cipta anak malaysia toooo




37 comments:

  1. Replies
    1. Kalau comment sekadar nak promote blog post je. Kirim salam..

      Delete
    2. Tah xmalu comment smata2 nk promote blog sndri...cam haram je prangai

      Delete
    3. blog dah xlaku meme ar cm 2....promosi ler...haha..

      Delete
    4. ntah mazeer ni...dengki je kejenye....

      Delete
  2. Hidup anak muda.. Anak mude geng kiter..wakakaka

    ReplyDelete
  3. made in malaysia tu.......sky sotong.....

    ReplyDelete
  4. stkt transfer je ingat x payah pakai kot. klu ade satu kemudahan. klu xde pun x ape.

    ReplyDelete
  5. konsep baru.....

    ReplyDelete
  6. Elehhh bapok benda cam gini pon nak heboh, kuno tol ciptaan nye tu, takda pedah nye nak trenper2 usb 2 usb nak bkak fail pon guna komputeerr gak len la kalau hang pedopia....

    ReplyDelete
  7. transfer data je .. ok gak ..

    ReplyDelete
  8. yg tukang bg komen x membina mmg ramai. korg suruh buat USB pun blum tentu reti. podah cit!

    ReplyDelete
  9. wei org atas bkan usb jer aku leh bwat, PBB pon aku dpt bubarkan tau tak...

    ReplyDelete
  10. relax geng..setiap yg baik, bagus, sume nye dtg dari bende buruk..mula2 just transfer data ja..lps2 ni, bende ni akan jd pioneer tuk ciptaan lebih bagus...jgn la kutuk, bgi semangat sikit...ape daa...

    ReplyDelete
  11. mmg dasar anon2 x sedar diri.

    hidup mazeer...
    go go go....

    ReplyDelete
  12. Ramai sangat manusia pandai kat sini atau cuma rasa diri pandai. Huhu

    ReplyDelete
  13. Apa guna bluetooth ~_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni utk usb ke usb la kwn, tak paham lg ka??

      Delete
  14. pendrive..micro sd..memory kad..bole bluetooth ka??

    ReplyDelete
  15. borak je lbih,buat tgk..komen mcm pundek

    ReplyDelete
  16. yang komen tak membina ni semua konek kulup. xsunat.

    ReplyDelete
  17. xberbaloi kot.haha
    baik buat mcm phone je trus... ada lubang usb 2 or 3 n untk run media ..senang lagi nk tnfer

    ReplyDelete
  18. for school and work purposes

    ReplyDelete
  19. buat kaki blue sng r nk trasfer video blue.pstu tgk kt umh.nice!gejala sosial mkin parah..!#under18

    ReplyDelete
  20. Rekaan ni tlah pon mendapat penghargaan ..ingin saya bertanya kepada anda,adakah juri silap menilai, atau main bagi je award tu tanpa menilai? Pasti ade kegunaan lain yg belum kita ketahui. Kalau anda nk yg lebih canggih buat la sendiri sebelum org lain buat...reti..

    ReplyDelete
  21. dulu aku sangat cintakan die,namun sejak akhir2 ni aku perasaan aku xcinta kan die....ahhhhh babi kenape la bende ni berlaku kt aq,sejak tu kak ton terus ckp xbenti.selang bberape hari kemudian ceritu tu teru keluar wayang syialllll laaa.

    ReplyDelete
  22. hello is it me u lookg forr......

    ReplyDelete
  23. sape yang ckp Bluetooth tue mmg bebal, transfer rate bluetooth ngan usb brape Mb plak sengal. ckp tak pakai otak, keje nak kondem je. mmg la bleh bukak komputer nak transfer data, tapi nie portable, ko nak angkut komputer/laptop ko dalam poket ke? haihhhhhh!

    ReplyDelete
  24. stju dgn jwpan diatas hehehe

    ReplyDelete
  25. wah! dah ada jual ke ni?? kalau ada, post harga kat FB ye admin...

    ReplyDelete
  26. ok la tue.....skrgnya ade jgk ciptaan dri org melayu islam.....dri langsung x da...klo nk kutuk produk bngse sendri bila la bangsa kita nk kedpan.....huuhuhuhu

    ReplyDelete
  27. Ala Yang kondem tu kalau dpt benda ni free kompem2 trus amik. Ckp mcm pundek puiiii

    ReplyDelete
  28. mende nii baguih kot, time time presentashion kot2 laptop tengah guna memasing ade plak nak transfer, tapi keje nak gak siapkan senang kot.
    tapi kalau ade la port nak masuk kat pc lagi baguih no, dapat gak card reader skali harung, tambah plak ngan slot untuk cas tepon kalau semua usb port komputer tengah gune, peeeeergh stail stail.

    ReplyDelete
  29. elok ada dari takda..

    ReplyDelete
  30. alaaa nnti korang beli gakkkk.. puih!

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri