INFO : Cara Membaiki Selipar Jepun Putus Ketika "Emergency" (12 Gambar)

#Tips darurat! Enjoy dan selamat mencuba.


CARA NAK SELESAIKANNYA DENGAN CEPAT DAN MUDAH

Guna straw OK.

sebelum sambung jalan boleh terus repair untuk sementara beli yg baru. Kalau nak pakai sampai straw ni putus boleh juga.

Cara-caranya:

1. pilih straw ikut suka hati korang. Warna yang sesuai dengan selipar lebih baik.



Selipar ni sesuai ngan straw ni. tak perasan pun kalau pakai.



2. Lipat straw macam ni



3. Lepas tu ikatkan sehingga membentuk simpul seperti ini:





4. Kalau ada gunting (bole pinjam kat mapley kalau dok lepak kat mapley), boleh ditambah cara ni. Kasi gunting itu straw lain, sama ukuran dgn straw yg dijadikan tempat untuk kaki kita sepitkan.




5. Masukkan straw yg dipotong ke straw yang siap disimpul


6.Masukkan straw tadi ke lubang tempat straw yang tuan jadikan sebagai tempat kaki nak disepitkan nanti.





7. Akhir sekali, straw dibentuk seperti gambar di bawah ni.Caranya seperti ikatan biasa, nanti jadinya berbentuk camni untuk matikannya.




8. Siap, selipar korang yang putus, bole pakai balik.


{ 64 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 12 February, 2013
hahaha... boleh cuba ni...
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
baek bli slipa laen je~
ery sky ery sky 12 February, 2013
Tips yg berguna.. Pakai utk sementara jela nk smpai kedai sliper.. Xkn nk jln kaki ayam kot
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
enth..dari bagai nak kene cri straw sme wrna ag..bpe sgt la slipar jpun 2..
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
ssh klu ada yg bebal komen dlm ni.. xfhm agaknya perkataan 'EMERGENCY'..
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Weh bodoh kalo pst kt tgh2 jln ko jln kaki ayam la g kedai slipa bangang.. Ade kate wajib cri straw same kaler ke.. Mmg bangang la ko nie... Kote xde telo... Puihhhh
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Aku setuju gak.. Ko nk tembikai?
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Aku pn stuju..kicap nak x?
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Dlu ms kt kg aku cuma pakai paku je..pakai smpai sliper 2 tembus bahagian blkg.. Abu ngn ali mmg suke air yg mak bedah bancuh 2 kerana pak ali bawk proton saga kaler merah..
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
iisHhh...bukaN laH..prOtoN saga pAk ali kalEr putiH aRh..siap spOrtriM black mAfiA lg..gilEr geMpAk cik etOn..!!
Faris Myra Faris Myra 12 February, 2013
Begitulah ragam org kedekut ahaks!
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
kelakar aku bce korang pnyer komen....bangang tahap dewa.....ade sesiape jual spender trpakai??
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
apela komen x memberangsangkan minda langsug huh!!
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
(iisHhh...bukaN laH..prOtoN saga pAk ali kalEr putiH aRh..siap spOrtriM black mAfiA lg..gilEr geMpAk cik etOn..!!) <-- capslock bdk bodo ni de masalah kot. pg la beli keyboard baru!
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Tahniah anda telah memenangi semangkuk taik yg Di peram selama 8thn.. Sila tebus hadiah anda Di kaunter 8...
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
jd x nk g mancing? cuaca hujan hari nh...
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Wei , kalo pakai straw yg boleh bengkok2 tu ok x?
Pakcik Kassim Pakcik Kassim 12 February, 2013
pakcik pg masjid pakai kasut. lau pki slipar jepun asyik kna curi je.pki kasut xpulak
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
kunci tandas aku hilang lar??ada sapa2 nampak ka..kaler biru laut..
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Ak lg stuju..bley tuju lagu??
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Bila putus nk cari straw pulak? Aku pakai dlm jamban ja selipar ni...jamban aku x simpan straw
AnonymousAnonymous 12 February, 2013
Ko ngan jamban ko tu same je...
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
saya di sini ada jual straw, murah2 sebatang harganya RM10 sahaja. beli sebelum habis diborong. Kelebihannya ialah straw itu pernah jatuh ke dalam lubang jamban. Dengan straw ini, korang leh jumpa doraemon dan mazeer yang promote blog dia. Ali dan abu dah beli dah, ali dah beli kepada ani dan siti, tinggal mak jemah je tak beli kat zamri kl. najib dihalang oleh rosmah daripada membelinya kerana dia hanya mahu najib guna straw yang jatuh dalam lubang jamban miliknya saja. sekian. telefon sebelum terlambat
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
woi, nokharom tol la, aku nak jumpa doremon je la, naper mazeer ade sekali? aku dah beli dah tapi yang jumpa mazeer tu je aku tak puas ati skit.
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
fuck la, kan aku bagi instruction kat belakang tu, len kali bace la dulu sebelum menyeru name doremon tu. yang ko pi seru name mazeer sekali buat pe?
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
mana la aku tau, ko tulis tu bahasa jepun, selamat dia ada tulis rumi boleh la aku bace
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
tapi takpe, aku dah pergi ke masa silam, dan aku berupaya mengelakkan mazeer dari hadir. by the way, tq...
AnonymousAnonymous 13 February, 2013
taik tu aku amik baling kt muka mak ko...babi anjing
0nn_Ameriszxoxo 0nn_Ameriszxoxo 16 February, 2013
aku pon stuju..nak beli tiket bas x?
AnonymousAnonymous 24 February, 2013
gareeeengnye.. takot iteee...
AnonymousAnonymous 08 March, 2013
aku jg sutuju.. nak mampus..?
Harifkakashi sensei Harifkakashi sensei 08 March, 2013
kn dia ckp darurat, mna taw ptus kt mapley kerrr leyh wt pakai smentara kn2
AnonymousAnonymous 08 March, 2013
aku tersepak mazeer tadi tue pasal selipar aku putus. sadis. kesian mazeer kepala kemik
Hishamuddin Hassan Hishamuddin Hassan 09 March, 2013
This comment has been removed by the author.
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
klau putos yg tepi cmne plak???
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
mane no telepon ko la bangang! cmne nak order
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
hak3 !!! ape lhaaaaa
afez zazid afez zazid 10 April, 2013
Aku lg la setuju. ok2. 1st, kite ambik tembikai then letak kicap, sambil tu kite dengar lagu. lepas tu baru kite beli tiket bas. tp ending x tahan skitla. trus mampus. adoi. sedih la cite ni.
afez zazid afez zazid 10 April, 2013
wakaka. penat2 taip tp fon no lupe letak. bingai. ilang 1 customer. puiii
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
digalakkan pakai straw kaler kuning ja. yang ada line putih tepi dia.
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
aikk,SILENT x de kat page nie
AnonymousAnonymous 10 April, 2013
nokharom bertarikh :
13 February 2013 01:22
13 February 2013 01:24
13 February 2013 01:25
13 February 2013 01:26
13 February 2013 01:27

adalah orang yang sama..tq..
sila lihat pada masa komen beliau..beliau berbual dengan dirinya sendiri..
ini adalah salah satu contoh seorang looser..
AnonymousAnonymous 30 April, 2013
bgus natang nie..bergune sape2 hok duk hostel....
AnonymousAnonymous 31 May, 2013
Doеs уouг ѕitе havе а contact pagе?

I'm having a tough time locating it but, I'd lіκe to shoot уοu an e-mail.
I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

my website emergency plumbers birmingham
AnonymousAnonymous 03 June, 2013
Heу! Quicκ question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4. I'm
trуing tο find a template oг plugin that might be аble to
resolve this iѕsuе. If you hаѵе anу suggestions,
рleаse share. Mаny thankѕ!



Here іs my wеb site; storage birmingham area
AnonymousAnonymous 05 June, 2013
Wonderful post but I waѕ ωondering if you сoulԁ ωrіte a litte more on this topic?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Bless you!

Also visit my site; natural breast enlargement
AnonymousAnonymous 19 June, 2013
yang kekal hidup hanya aku. . . sbb ak pengarah. . .
AnonymousAnonymous 27 June, 2013
aku ade tali rapia je.. bleh x ikat ? pastu ikat kat hidung mazer..
AnonymousAnonymous 19 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri