INFO : Cara Membaiki Selipar Jepun Putus Ketika "Emergency" (12 Gambar)
Home » » INFO : Cara Membaiki Selipar Jepun Putus Ketika "Emergency" (12 Gambar)

INFO : Cara Membaiki Selipar Jepun Putus Ketika "Emergency" (12 Gambar)

64 Comments
#Tips darurat! Enjoy dan selamat mencuba.


CARA NAK SELESAIKANNYA DENGAN CEPAT DAN MUDAH

Guna straw OK.

sebelum sambung jalan boleh terus repair untuk sementara beli yg baru. Kalau nak pakai sampai straw ni putus boleh juga.

Cara-caranya:

1. pilih straw ikut suka hati korang. Warna yang sesuai dengan selipar lebih baik.



Selipar ni sesuai ngan straw ni. tak perasan pun kalau pakai.



2. Lipat straw macam ni



3. Lepas tu ikatkan sehingga membentuk simpul seperti ini:





4. Kalau ada gunting (bole pinjam kat mapley kalau dok lepak kat mapley), boleh ditambah cara ni. Kasi gunting itu straw lain, sama ukuran dgn straw yg dijadikan tempat untuk kaki kita sepitkan.




5. Masukkan straw yg dipotong ke straw yang siap disimpul


6.Masukkan straw tadi ke lubang tempat straw yang tuan jadikan sebagai tempat kaki nak disepitkan nanti.





7. Akhir sekali, straw dibentuk seperti gambar di bawah ni.Caranya seperti ikatan biasa, nanti jadinya berbentuk camni untuk matikannya.




8. Siap, selipar korang yang putus, bole pakai balik.


Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

64 comments:

  1. Replies
    1. Tahniah anda telah memenangi semangkuk taik yg Di peram selama 8thn.. Sila tebus hadiah anda Di kaunter 8...

      Delete
    2. taik tu aku amik baling kt muka mak ko...babi anjing

      Delete
    3. kuangaja nohh

      Delete
    4. aikk,SILENT x de kat page nie

      Delete
    5. Rindu mazeer........

      Delete
    6. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. hahaha... boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  3. baek bli slipa laen je~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn dia ckp darurat, mna taw ptus kt mapley kerrr leyh wt pakai smentara kn2

      Delete
  4. Tips yg berguna.. Pakai utk sementara jela nk smpai kedai sliper.. Xkn nk jln kaki ayam kot

    ReplyDelete
  5. enth..dari bagai nak kene cri straw sme wrna ag..bpe sgt la slipar jpun 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh bodoh kalo pst kt tgh2 jln ko jln kaki ayam la g kedai slipa bangang.. Ade kate wajib cri straw same kaler ke.. Mmg bangang la ko nie... Kote xde telo... Puihhhh

      Delete
    2. gareeeengnye.. takot iteee...

      Delete
  6. ssh klu ada yg bebal komen dlm ni.. xfhm agaknya perkataan 'EMERGENCY'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku stuju....

      Delete
    2. Aku setuju gak.. Ko nk tembikai?

      Delete
    3. Aku pn stuju..kicap nak x?

      Delete
    4. Ak lg stuju..bley tuju lagu??

      Delete
    5. aku pon stuju..nak beli tiket bas x?

      Delete
    6. aku jg sutuju.. nak mampus..?

      Delete
    7. Aku lg la setuju. ok2. 1st, kite ambik tembikai then letak kicap, sambil tu kite dengar lagu. lepas tu baru kite beli tiket bas. tp ending x tahan skitla. trus mampus. adoi. sedih la cite ni.

      Delete
    8. yang kekal hidup hanya aku. . . sbb ak pengarah. . .

      Delete
  7. Dlu ms kt kg aku cuma pakai paku je..pakai smpai sliper 2 tembus bahagian blkg.. Abu ngn ali mmg suke air yg mak bedah bancuh 2 kerana pak ali bawk proton saga kaler merah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak3 !!! ape lhaaaaa

      Delete
  8. iisHhh...bukaN laH..prOtoN saga pAk ali kalEr putiH aRh..siap spOrtriM black mAfiA lg..gilEr geMpAk cik etOn..!!

    ReplyDelete
  9. Begitulah ragam org kedekut ahaks!

    ReplyDelete
  10. kelakar aku bce korang pnyer komen....bangang tahap dewa.....ade sesiape jual spender trpakai??

    ReplyDelete
  11. apela komen x memberangsangkan minda langsug huh!!

    ReplyDelete
  12. (iisHhh...bukaN laH..prOtoN saga pAk ali kalEr putiH aRh..siap spOrtriM black mAfiA lg..gilEr geMpAk cik etOn..!!) <-- capslock bdk bodo ni de masalah kot. pg la beli keyboard baru!

    ReplyDelete
  13. jd x nk g mancing? cuaca hujan hari nh...

    ReplyDelete
  14. Wei , kalo pakai straw yg boleh bengkok2 tu ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. digalakkan pakai straw kaler kuning ja. yang ada line putih tepi dia.

      Delete
  15. pakcik pg masjid pakai kasut. lau pki slipar jepun asyik kna curi je.pki kasut xpulak

    ReplyDelete
  16. kunci tandas aku hilang lar??ada sapa2 nampak ka..kaler biru laut..

    ReplyDelete
  17. Ade kat mak jah.

    ReplyDelete
  18. Bila putus nk cari straw pulak? Aku pakai dlm jamban ja selipar ni...jamban aku x simpan straw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ngan jamban ko tu same je...

      Delete
  19. saya di sini ada jual straw, murah2 sebatang harganya RM10 sahaja. beli sebelum habis diborong. Kelebihannya ialah straw itu pernah jatuh ke dalam lubang jamban. Dengan straw ini, korang leh jumpa doraemon dan mazeer yang promote blog dia. Ali dan abu dah beli dah, ali dah beli kepada ani dan siti, tinggal mak jemah je tak beli kat zamri kl. najib dihalang oleh rosmah daripada membelinya kerana dia hanya mahu najib guna straw yang jatuh dalam lubang jamban miliknya saja. sekian. telefon sebelum terlambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane no telepon ko la bangang! cmne nak order

      Delete
    2. wakaka. penat2 taip tp fon no lupe letak. bingai. ilang 1 customer. puiii

      Delete
  20. aku nak satu leh x?

    ReplyDelete
  21. woi, nokharom tol la, aku nak jumpa doremon je la, naper mazeer ade sekali? aku dah beli dah tapi yang jumpa mazeer tu je aku tak puas ati skit.

    ReplyDelete
  22. fuck la, kan aku bagi instruction kat belakang tu, len kali bace la dulu sebelum menyeru name doremon tu. yang ko pi seru name mazeer sekali buat pe?

    ReplyDelete
  23. mana la aku tau, ko tulis tu bahasa jepun, selamat dia ada tulis rumi boleh la aku bace

    ReplyDelete
  24. tapi takpe, aku dah pergi ke masa silam, dan aku berupaya mengelakkan mazeer dari hadir. by the way, tq...

    ReplyDelete
  25. aku tersepak mazeer tadi tue pasal selipar aku putus. sadis. kesian mazeer kepala kemik

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. KALAU ADE STRAW...

    ReplyDelete
  28. klau putos yg tepi cmne plak???

    ReplyDelete
  29. nokharom bertarikh :
    13 February 2013 01:22
    13 February 2013 01:24
    13 February 2013 01:25
    13 February 2013 01:26
    13 February 2013 01:27

    adalah orang yang sama..tq..
    sila lihat pada masa komen beliau..beliau berbual dengan dirinya sendiri..
    ini adalah salah satu contoh seorang looser..

    ReplyDelete
  30. bgus natang nie..bergune sape2 hok duk hostel....

    ReplyDelete
  31. Doеs уouг ѕitе havе а contact pagе?

    I'm having a tough time locating it but, I'd lіκe to shoot уοu an e-mail.
    I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

    my website emergency plumbers birmingham

    ReplyDelete
  32. Heу! Quicκ question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4. I'm
    trуing tο find a template oг plugin that might be аble to
    resolve this iѕsuе. If you hаѵе anу suggestions,
    рleаse share. Mаny thankѕ!



    Here іs my wеb site; storage birmingham area

    ReplyDelete
  33. Wonderful post but I waѕ ωondering if you сoulԁ ωrіte a litte more on this topic?
    I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Bless you!

    Also visit my site; natural breast enlargement

    ReplyDelete
  34. aku ade tali rapia je.. bleh x ikat ? pastu ikat kat hidung mazer..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri