INFO : Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita
Home » » INFO : Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita

INFO : Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita

114 Comments
Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita


Khasiat Air Mani Lelaki Untuk Wanita 


Rasanya bukan aku seorang saja yang bertanya diri sendiri kenapa orang lelaki bila dia dah berkahwin perutnya akan buncit. Selalu juga aku dengar orang cakap macam ni, “Sekarang ni kurus. Dah kawen nanti mesti gemuk.”

Walaupun istilah gemuk dan buncit itu tak sama, tapi dalam konteks ini ianya membawa maksud yang serupa, iaitu perut naik. Tapi… kenapa ye? – Aku bukan kurus wei, cuma tak gemuk je haha.

Persoalan itu terjawab akhirnya selepas aku baca satu artikel dalam Majalah Maskulin baru-baru ini. Jadi rasanya elok juga berkongsi dengan rakan² info pasal ni. Artikel yang anda akan baca nanti mungkin ada yang mencelarukan perasaan. Mungkin rangsangan dirinya sedikit terganggu. Tapi ketahuilah, aku tiada niat untuk berkata lucah ke apa kat sini.

Anggaplah ianya satu info yang patut diberi perhatian bagi anda yang bergelar lelaki terutamanya. Perempuan pun sama juga. Takkanlah suami nak isterinya slim anggun menawan tapi perut suaminya boroi ke depan sampai nak tengok kaki sendiri pun tak nampak hehe. Sama²lah berusaha supaya dua² maintain slim dan bergaya.

Menurut artikel dalam kolum Info Seks majalah tersebut, lelaki yang dah berkahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin sebenarnya. Orang perempuan pula perut buncit kerana kena ‘buatan orang’ hehe. Gurau². Ok. Selalu juga kita dengar lelaki yang dah berkahwin ni perut buncit sebab ada orang jaga makan minum dia. Entahlah boleh diterima ke tak. Ianya sekadar agak² orang, bukannya fakta pun. Ini faktanya yang perlu kita tahu.

Kita sambung lagi.

Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang. Ooo…

Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. Kasihan ‘dia’.

Khasiat Air Mani Untuk Wanita

Ada khasiat rupanya. Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut dan mempunyai mood yang lebih baik. Kulit isteri lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein dan berkhasiat. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.

Ooo patutlah wanita yang dah berkahwin ni nampak lebih gebu. Tapi rasanya awal² kahwin je kot. Dah beranak 3, mulalah kulit berlipat². Kena sama² pandai jaga badan lepas kahwin, ok?
Khasiat lain sperma untuk wanita:

* Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.

* Mengurangkan jerawat.

* Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta² hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

Edah dan Air Mani

Dalam Islam, tempoh edah diberi kepada isteri yang baru bercerai adalah untuk menghilangkan air mani bekas suami yang masih berada dalam tubuh badan isteri, supaya tak berlaku percampuran air mani jika wanita itu terus melakukan hubungan seks dengan suami baru.

Ada logiknya juga. Setiap hukum dan ketentuan dalam Islam mesti mempunyai sebab yang tertentu sama ada kita tahu atau tidak. Tak perlulah buah tafsiran atau tohmahan terhadap agama sendiri hingga terjadinya murtad. Kajilah dulu kalau boleh. Memang diyakini Islam itu benar.

Itulah saja info yang baru aku dapat. Lelaki buncit lepas kahwin ni kadang² orang cakap sebab hati senang. Mungkin satu faktor lagi kot yang menyumbang. Ada orang suka lelaki berperut buncit, lagi² bila dah jadi ayah. Boleh anak² belajar mendaki ‘bukit’ hehe. Terpulanglah.

Fakta Mengenai Air Mani:

1. Air mani boleh menyebabkan alergik

Ada beberapa wanita yang alergi terhadap air mani. ini disebut hipersensitivitas plasma mani manusia (seminal plasma hypersensitivity). Gejala ini bergantung pada jumlah air mani yang masuk ke tubuh.

Gejala seperti gatal, kemerahan, lepuh, bahkan kadang-kadang menyebabkan susah bernafas.

2. Air mani adalah sumber tenaga

Air mani telah dikaitkan dalam pengubatan Cina dan teori Chi Kung.

Menurut teori Chi Kung, energi dari tubuh ditransfer ke organ seksual selama ghairah seksual. Teori ini menunjukkan setelah keluar air mani, energi tertentu dari tubuh manusia juga sedang dirembes.

Hal ini menjelaskan mengapa orang merasa lemah setelah melepaskan sperma.

3. Rasa air mani berpunca dari makanan yang dimakan lelaki

Menurut Bodansky dalam bukunya yang berjudul To Bed or Not to Bed (2005), beberapa wanita menyukai rasa air mani tapi yang lain tidak demikian. Sebagai contoh, kafein dan daging merah membuat rasa air mani masam atau pahit.

4. Air mani sebagai ubat anti depresi (stress) wanita

Air mani mengandungi beberapa hormon yang mengubah suasana hati, seperti testosteron, estrogen, hormon perangsang folikel, hormon luteinizing, prolaktin dan beberapa prostaglandin yang berlainan. Dan memberi kesan dalam darah wanita sejam setelah terkena air mani.

5. Air mani adalah sejenis nutrisi

Johnson dan Everitt dalam bukunya Essential Reproduction (2000) mengatakan air mani mengandungi gizi yang tinggi.

Dalam ejakulasi khas (kira-kira satu sudu teh), air mani sudah mengandung 150 mg protein, 11 mg karbohidrat, 6 mg lemak, 3 mg kolesterol, 7 percent US AKG kalium, tembaga dan seng.

6. Air mani tidak akan habis

Lelaki hanya memerlukan waktu 15 minit untuk menambah jumlah air mani setelah ejakulasi.


#Pandai baca pandai menilai, Theeee~

Sumber

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

114 comments:

  1. Replies
    1. Gadis cun ni sanggup bedah kakinya.
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->bedah-kaki.jpg

      Tujuh fesyen tudung si gadis yg dapat mencabar lelaki.
      Tgk banyak gambar disini-->gadis-tudung.jpg

      Antara 10 kemalangan yg paling mahal di dunia.
      Sila tengok gambar ni-->kemalangan-termahal.jpg

      Tau kenapa menjual tubuh itu lumayan??
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->jual-tubuh.jpg

      Rahsia seorang gadis yg paling haram diketahui lelaki.
      Nak tahu apa, tgk gambar ni-->rahsia-gadis.jpg

      Akibat dibaham ikan piranna yg betul2 terjadi.
      Jom tgk gambar ni-->ikan-piranna.jpg

      Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
      Nak tahu kenapa, tgk gambar ni--->spray-subur.jpg

      Wanita Patut Tengok Ni. Cara Elakkan Gangguan Seksual.
      Jom tengok gambar ni--->gangguan-seks.jpg

      Sapa kata beliau tidak gebu & comel??
      Nak tahu siapa, sila tgk gambar ni-->gebu-comel.jpg

      Tahu kenapa Islam mengharamkan wanita dan lelaki bersentuhan??
      Nak tahu ,tgk gambar ni-->bersentuhan.jpg

      Delete
    2. Betoi ka semua info ni.. Bleh tahan gak khasiat nya erk..

      Delete
    3. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. hahaha.....awek kt atas aku ne tgh blajar ngn bg dia lahh 2...
    minum air mani bnyak2x...

    ReplyDelete
  3. Dari url yang ni - http://penpatah.blogspot.com/2013/02/info-hukum-telan-air-mani-suami.html

    nak bezakan dengan artikel yang ni kan. Katanya, kalau "menelan" air mani suami, ia akan masuk ke perut dan akan menyebabkan penyakit. Ok.

    Yang artikel ni pula kata, pancutan air mani akan "diserap ke dalam tubuh" isterinya. Is there sounds any difference? Just confused between these two :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. atikel ni ckp air mani tu serap dalam vagina la..
      bukan telan..
      bace bagi habis..
      hahaha...

      Delete
    2. Blom kawen tu yg xfaham
      Kasian

      Delete
  4. pancut dlm pantat ler mksudnye...asal ko ni bodo sgt????

    ReplyDelete
  5. Pancut kt dinding menjadikn dinding itu utuh dan kukuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..berdekah sial kome n ko!!.

      Delete
    2. lepas2 cicak lalu terus melekat xleh gerak... ^^

      Delete
    3. lpas tu..cicak lak ngandung anak ko....=_=

      Delete
    4. cicak jadi itam cam ko jgk..

      Delete
    5. anak cicak pon ada konek kecik macam ko jugak..

      Delete
    6. ptt la mozek tandas kat umah sewa ak ade yg keras dan ade yg sudah pecah(tidak kuat)..ni hasil dari pancutan rupenye.

      Delete
  6. Info yg berguna.. Tq admin:-)

    ReplyDelete
  7. Hahaha aku king, ko jgn marah die.. Die budak bru blaja.. Hahahaa wat permulaan suh die minum je dlu.. Haha

    ReplyDelete
  8. nie bru nme nye sex education..lau cam kamasutra 2 fuck education

    ReplyDelete
  9. nasib dia tidak kata khasiat bulu ari2... ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade... untuk menambah bulu hidung ko!

      Delete
  10. spa yg nak air mani free?? aku ada banyak air mani..hahha

    ReplyDelete
  11. orang atas aku bodo nak mampus

    ReplyDelete
  12. =D ┣┫Ū:D┣┫Ū=))ªÅ┣┫=DªÅ┣┫Ūª

    ReplyDelete
  13. malaysian book of record lick pussy girl 5hour nonstop,u ingin merasai kenikmatannya leh sms sy anytime 012-6737028 zamri kl

    ................................................_¸„„„„_
    ........................................„--~*'¯.......'\
    ..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
    ................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
    ........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
    **¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
    .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
    :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
    .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
    :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
    :.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
    :.': : : : :"-„ : : :"\
    .:.:.: : : : :" : : : : \,
    :.: : : : : : : : : : : : 'Ì
    : : : : : : :, : : : : :
    "-„_::::_„-*__„„~"

    ReplyDelete
  14. ^ kapir laknat nie

    ReplyDelete
  15. E.tah apa2 entah korang no

    ReplyDelete
  16. macam2....anyway..good info...
    http://goo.gl/f47Ws

    ReplyDelete
  17. Jilake zamri kl da buat da.

    ReplyDelete
  18. kuang ajo korg ni

    ReplyDelete
  19. zamri kl dh muncul..

    ReplyDelete
  20. tq krna sudi berkongsi pengetahuan...

    ReplyDelete
  21. Lidah jua akn tentukn kite masuk syurga atau neraka

    ReplyDelete
  22. one of the anonymous is zamri kL yg tgh stim...

    ReplyDelete
  23. tempoh edah tu bukan sebab tetiba bini tu termengandung ke lepas bercerai??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm , kau bukak la buku tingkatan 5 , check balik . hehe :D

      Delete
    2. Hehe...aku abru belajar ba tu 2 minggu lepas

      Delete
  24. Wanita ; bagaimana kalau air mani x kluar? Org kate air mani terpancar kt muke baru bersih muke kite

    ReplyDelete
  25. Testosteron...testosteron...

    ReplyDelete
  26. tp hakikat dlm Islam agama segaler pintu...mengater kan....melihat kemalu suami/isteri adalah haram...mcm mn kater minumn air mani blh halal....ini semua keterangan Yahudi yg nk menyesatkan umat Islam yg mulia.....
    hidup berpandukan Al-Quran lebih mulia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr,dah kahwin pun haram??

      Delete
    2. SeteLah berkahwin suatu pasangan suami dan isteri , tiada aurat bagi mereka berdua yg perLu ditutup.. tiada batas pergauLan Langsung dan tiada istiLah haram antara suami dan isteri.. kecuaLi ketika ingin beribadah~ :)

      Delete
    3. yang aku twu haram : maen belakang dgn maen time haid

      Delete
    4. byk2 kn dgr ceramah agama....isikan khidupan dgn ilmu agama...nk sng dgr crmah UAI...hihi..

      Delete
    5. Bace baru 1 kitab dah ckp mcm ni? Ke ko search kat google? Banyakkan membaca bro....

      Delete
  27. Aku pn suka telan air mani.sebab aku gay.benar benar sedap.aku suka bila dia pancut dlm mulut aku,lepas itu dia banjirkan punggong aku pula.adoii sedap woii..

    ReplyDelete
  28. Hai pangil saya nisha. Area kajang saje. Harga boleh runding. 012-3241808

    ReplyDelete
  29. org atas^ gayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  30. yang nisha tu pondan erk??hahahaha

    ReplyDelete
  31. If telan air mani takde mslah kan? Coz sometime my wf bjob and dia telan terus

    ReplyDelete
  32. sedap tu...... mana zamri kl?? nak try srh lick pussy... btl sedap ker...

    ReplyDelete
  33. hubby sy perut dia buncit, tp sy jarang main dok ats.... salah info rsnye.... dia sng hati pas kawen....

    ReplyDelete
  34. aku suka tengok air pancutan berirama kat kLcC park tu..kelass noq..mak suke!mak suke!

    ReplyDelete
  35. air zamri kl mesti byk

    ReplyDelete
  36. biji kelentit untuk dijual masih fresh....dan bukan untuk disewa...area dekat rumah zamri kl...

    ReplyDelete
  37. ni yg buat pakcik risau. pakcik xbuncit2 lagi

    ReplyDelete
  38. pt0tla skandal aku suka d0k ats...hmm.....

    ReplyDelete
  39. terima kasih atas info ni

    ReplyDelete
  40. zamri kl bodoh

    ReplyDelete
  41. pastinya jijik banget tuh kalau di makan,,,,

    ReplyDelete
  42. orang atas aku indon..

    ReplyDelete
  43. noh horommmmm

    ReplyDelete
  44. mcm haram coment korang hahahahaa

    ReplyDelete
  45. terbaek info admin~~~ para wanita mau idup sihat/kulit gebus sila sedut air mani byk2~~ hahaahahahahahaa~~ salahkan admin XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. air mani bikin wanita cantik

      Delete
  46. damnn admin~ kasi bocor rahsia~~~ pasni ramai la pompuan p telan air mani~~abis la lelaki kena rogol weh!!! hahahaahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa ni sumpah lawak siall!!

      Delete
  47. apa jd pd wnita 2 ye, klw t'telan air mani laki 2 ?? de efek pe2 x ??

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. best pulak bace komen korang nie

    ReplyDelete
  50. terunaku diambil oleh janda muda lepas baca ni article :(

    ReplyDelete
  51. oooo... compare harga brg kt tesco, giant n carrefour.. senang tgok je kt mane plg murah.. leh soh awek2 korg jimat skit.. click je nama sy..

    ReplyDelete
  52. steam plakk lepas baca :) ape lagi.haaha

    ReplyDelete
  53. bongok plak komen2

    ReplyDelete
  54. burik cikgu aku memang sedap perghhhhhhhhh!!!!! kalau zamri KL isap kote 5 JAM

    AKU RIZ GANU JILAT BURIK 8JAM TANPA HENTI

    ReplyDelete
  55. aku main ngn skandal aku dy x mwu telan pn mani,dy bg jolok ja,hahaha

    ReplyDelete
  56. pantat melayu 1st class

    ReplyDelete
  57. JOM TRY.. AREA JB..

    ReplyDelete
  58. Ee gli la t hanyir

    ReplyDelete
  59. Klo. dgn isteri leh la.jilat.haha

    ReplyDelete
  60. i slalu main ngn negro..negro terbaik sbb air main mcm bomba..mencanak2 i nak tahan air mani negro..bkn mcm melayu dah la kote kecik air meleleh jer..puih!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha bodoh

      Delete
  61. ^ gile ke aper ko nih qasieh. wat malu jew

    ReplyDelete
  62. oi sape nak jilat

    ReplyDelete
  63. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  64. Khasiat yg paling penting buat bikin anak , kalo kaga ada mani kaga bisa bikin anak

    ReplyDelete
  65. Nak air mani yang sihat... selalu makan kacang badam, madu, makanan laut terutama kerang (ada kandungan zink) dan ambil supplement L-Arginine.. confirm ada perubahan isipadu dan kepekatan. Barulah mantap bro..

    ReplyDelete
  66. klakar siot komen qasieh..hahaha...

    ReplyDelete
  67. Downlaod torrent Guna IDM?
    Biarkan server yg downlaod torrent anda dengan lajunya!
    https://www.facebook.com/torrent.seedbox

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by zamri kl

    ReplyDelete
  69. Air mani juga boleh disapu di payu dara wanita untuk menjadikannya lebih anjal, mantap, tegang dan mantap. Kalau boleh disapu setiap malam sebelum tidur. Juga boleh dibuat masker supaya kulit muka sentiasa tegang.

    ReplyDelete
  70. Gelak n kelakar bace..haha

    ReplyDelete
  71. air mani nk bg bnyk,tgk blue 5,6 kali dlm sehari smbil urut2 kn batang,tahan jew dlu jgn kasi pancut lg bro2 semua,selain 2 jge jgn slalu mlncap n main puki sngt bro..bile da bnyk trkmpl..pngl awek,bini,scandle korang kasi hentam ckup2 puki dyorang,grenti pancut giler2 pnye..klu mlncap un..korang bley tembak smpai kena mulut atau dahi..mmg feel giler siot..tp telor akan rase mcm kebas sikit ar sbb td korang lyn blue,5,6 kali..kumpl2 air smbl urut..bile da trtembak ,mmg power ar..mnjerit satu kampung bley dgr saat nk dusshhhh 2..korang rase nk try cdgn aku ,korang try la..x nk x ksh..aku bg tips jew bro...peace yooo

    ReplyDelete
  72. Mnusia2 dia atas aku ini emmangnya enggak thu malu apa. Emmang gini ya masyarkat malaysia enggak pnya adab.Ngomongnya main terus aja enngak ditpis. Hello malu sikit dong sama pmbaca yg lain.. Cuma nasihatin aja.

    ReplyDelete
  73. sedap nya air mani. geramnya. zamri KL jom.

    ReplyDelete
  74. oo..ada kebaikan rupanya..baru tahu..thanks info.

    ReplyDelete
  75. menurutku air mani terlihat jijik jadi janganlah dimakan

    ReplyDelete
  76. salam admin , minta tolong share topic ni leh x.. rasanya ok gak dikongsi pada pembaca yang sukakan topic ni. hehe ^_^

    ReplyDelete
  77. Zamri, nak suruh jilat lubang bontot boleh tak? Saya Atan.

    ReplyDelete
  78. sy anak zamri kl.. cukup2 la ngata ayah saye.. plss.. sye tertekan

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri