OMG - AL AZHAR : TANAH PERKUBURAN ISLAM MEWAH PERTAMA (11 GAMBAR)
Home » » OMG - AL AZHAR : TANAH PERKUBURAN ISLAM MEWAH PERTAMA (11 GAMBAR)

OMG - AL AZHAR : TANAH PERKUBURAN ISLAM MEWAH PERTAMA (11 GAMBAR)

6 Feb 2013 54 Comments
Al Azhar Memorial Garden yang terletak di Jakarta adalah tanah perkuburan mewah Islam yang pertama di Indonesia. Tanah perkuburan ini seluas 25 hektar dan mempunyai 5000 lot kubur. Lot kubur dijual secara individu, pasangan, berempat untuk keluarga. Bayaran pemakaman bermula dari 25 Juta Rupiah (RM 7970) untuk lot persendirian dan meningkat sehingga 8 Billion Rupiah (RM 2.5 Juta) untuk makan keluarga. Jika pengkebumian dilakukan di tanah perkuburan milik kerajaan anda perlu membayar RP 6 (RM 1900) Juta tetapi terdapat sewa bulanan dan yuran penyelenggaraan tahunan. Tiada bayaran bulanan atau sewa tahunan dikenakan di Al Azhar. Pihak Al Azhar akan menguruskan jenazah pelanggan dan menyediakan segala keperluan untuk ahli keluarga pada hari pengkebumian. Disamping itu khidmat keselamatan 24 jam juga disediakan. Yang ni tak boleh blah...

#Indon betul. One step ahead from us ke canne?




Laporan asal AlAzharMemorialGarden

54 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Erkk..aku rase ni dh salah dh ni..?!!

    ReplyDelete
  3. susah la nk curi kain kapan n minyak dagu nt.. ade security guard lak... apepon undilah umno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni Bodo mcm mak bapak ko

      Delete
    2. Ko ni memang bodoh tahap gaban la.. ish3..

      Delete
    3. nenek ko terbang...

      Delete
  4. parti lembu sapa nk undi

    ReplyDelete
  5. macam salah jer

    ReplyDelete
  6. mak endon bt trok dh la byk pendatang dkt msia ada hati plak bt tanah kubur mewah

    ReplyDelete
  7. Haram dlm agama wat mcm ni

    ReplyDelete
  8. dekat indon semua boleh, tukar agama macam tukar baju....tanam kubur boleh campur agama....dalam keluarga, bapak islam, mak kristian, contoh family Dian Sastro, datuk nenek islam, ayah budha, mak kristian, Dian Muallaf....in fact kalau tengok pakaian org ziarah kuburpun lebih kurang sama dengan pakaian org kristian ziarah jirat/kubur kristian, plus kubur diaorang pun dah tak leh beza dan dengan kubur kristian, tgklaaa kubur mewah ni...lagipun nabi dah larang buat binaan atas kubur kan,,,,kan kan kan.....

    matipun nak bermewah bagai, sedangkan seksa kubur pun belum tentu lepas

    ReplyDelete
  9. kan baik klu duit tu wat sedekah...mengalir pahala tu sampai kubur..sampaila hari kiamat. Nabi tak ajar umatnya bina bangunan ats kubur. Bodohla dorang ni. Kt dunia wat jahat, kt dlm tu tetap kena siksa..

    ReplyDelete
  10. Kat indon dorg pnye mazhab lain..org islam pon bley pkai tnde salib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan salib bung, itu penangkal petir

      Delete
  11. Betu tu Admin. Indon a step ahead from us ke arah jahiliyah.

    ReplyDelete
  12. Tanya Ustz Nuruddin al Banjari, ulama indon terkenal yg taksub mazhab tu.....dia kan pendokong bidaah....

    ReplyDelete
  13. dh macam kubur cina lak...islam melarang untuk kita membazir..secantik mana kubur kalau tak beriman kepada ALLAH for sure ko tahu azabnya...mat indon nie kononnya terer agama tetapi buat benda seperti org takder agama...

    ReplyDelete
  14. itu semua poyos...

    ReplyDelete
  15. hehehhe dlm sistem kapitalis memangla mcm tu semuanya mesti bayar maaa.ASAL BARANG JADI DUIT.bak kate p.ramleee hidup susah mati pun susahhhhh..........

    ReplyDelete
  16. hurmmmm ..dah jadi ape plak .. kubur pon mewah ..

    ReplyDelete
  17. emmm..ape nak jdi ngan indon ni
    negare miskin rakyat bodoh..

    ReplyDelete
  18. cuba tengok picture yang ke empat... ada lambang salib? betul x? ke saye yg salah tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan salib bung, itu penangkal petir

      Delete
  19. astafirullah....
    bkn ka di dalam kubur semuanya tanah
    tak guna...
    ini dh terpesong..sila rujuk mufti di negeri anda

    ReplyDelete
  20. yela...gmbo ke4 de lambg salib...

    ReplyDelete
  21. cuba lihat contoh perkuburan Baqi' diMadinah dan Ma'la di Makkah.......jadikan sebagai panduan bukan ikut citarasa.......

    ReplyDelete
  22. jgn ikot cara indon.. kita org malaysia buat cara kita.. saya bangga jadi rakyat malaysia!
    SUDAHKAH ANDA MENJELASKAN CUKAI?

    ReplyDelete
  23. indon oh indon...rkyt kebulor sempat lg nk bermewah2 kubur..ap ke jdh semua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab masa hidup kat dunia ney da susah, so mati pulak nak bermewah. . ape kejadah. . . .

      Delete
  24. da mcm kristian,sbb tu kne bale sll.

    ReplyDelete
  25. kt cni wa ade nk jual brg kwn wa.. DILDO terpakai ori japan made... size xxl msh ade warranty 2thn.. bru 2x pakai... brg dlm keadaan baik.. kondisi 9/10.. ade bluetooth n usb.. leh download lgu ade speaker mini pada dildo tersebut... blh didapati dlm bentuk yg biase n yg duri2... first come first serve... pls pm me.. harga bukak rm200 boleh letgo smpai jd... TENKIU MUDAH

    ReplyDelete
  26. Mewah bagi aku x perlu
    Tapi sistematik kubur aku rasa perlu...

    Kubur umat islam smua menghadap arah yg sama tapi bertabur gak. Kadang2 kubur orng2 bkn islam lagi sistematik.

    ReplyDelete
  27. apparaa.. mau jual brg pegila mudah or lelong.com

    ReplyDelete
  28. wahabi is not allowed, just sunni can be here ye batu tepi jalan, berambus kau dari sini wahai wahabi yang sama je ngan syiah niatnye tu...x reti hormat org lain

    ReplyDelete
  29. Ai!! Kubur pn sewa jugak ke?

    ReplyDelete
  30. mcm kubur kristian dh

    ReplyDelete
  31. Astaqfirullah hal 'azim... Sape yg ckp syeikh nuruddin marbu al banjari tu pendokong bid ah?
    Jgn menghina ulama sesuka hati..
    Siapa kita nak ckp begitu?
    Mendalam sngt ke anda mendalami ilmu agama spt beliau?
    Kesian umat zaman skrn.. Sumanye sombong ngan diri sndiri smpaikan ulama senang2 je nak ckm mcm tu..

    ReplyDelete
  32. Replies
    1. Bukan salib bung, itu penangkal petir

      Delete
  33. disana tidak hanya kaum muslim yg di kubur' tpi macam org kriten budha pun ada. dn tidak semua orang indon macam tu 'sudah lah smpai kapan kita tengkar hnya krna prmasalahan ras -agama - budaya '
    perbaiki diri kita dulu
    lana a'maluna wa lahum a'maluhum la hujjata bainana wa bainahum

    ReplyDelete
  34. saya sendiri pon malu,,,jadi bangsa indonesia,,,tapi saya cm nk cakap,,,x smua org indonesia mcm tu,,lihat dulu dimana keimananya

    ReplyDelete
  35. dah macam ikot style orang cina plak dah....

    ReplyDelete
  36. dah mcm kapir dah wat cmni.

    ReplyDelete
  37. karut! jgn terlalu mngikut2 budaya agama lain..

    ReplyDelete
  38. kl x silap kubur cmni aku penah tgk dlm citer sinetron tv3 tajuk Putri yg ditukar lakonan Nikita Willy... mulanya aku cm x percaya ada jugak kubur yg cantik cmni.... siap ada rumput lagi ats kubur...... mengalahkan rumput umah aku....tp skg aku dah tau la kat mana dorg shoting citer tu ....

    ReplyDelete
  39. Kena tanya TOk Tanah Kubur boleh ke idak?

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri