OMG : Ikan Tuna Termahal Di Dunia Berharga RM2.2 Juta (7 Gambar)
Home » » OMG : Ikan Tuna Termahal Di Dunia Berharga RM2.2 Juta (7 Gambar)

OMG : Ikan Tuna Termahal Di Dunia Berharga RM2.2 Juta (7 Gambar)

49 Comments
Kiyoshi Kimura pemilik restoran Sushi-Zanmai menyajikan hidangan ikan tuna sirip biru seberat 269 kilogram. Ikan tuna tersebut dibeli Kimora pada harga 56.5 juta Yen atau setara dengan USD 736500 (kira-kira RM 2.2 juta).

#Tuna yang sangat berkualiti, tidak hairan. 







Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

49 comments:

  1. peh, daging dia perfect!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana kau tau daging dia perfect? LOL.

      Delete
    2. dia makan sushi tak?

      Delete
    3. die pegi gym....

      Delete
    4. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. org ats wat tau trajang mau

    ReplyDelete
  3. fuhh. . gile laa.. tapii, kalau sampai RM2.2j, tak masuk akal laa ==. .
    kalu org makan sepinggan RM bape pulak??padahal ikan tu tak la besar mane pon.
    katakan sepinggan dalam RM100k, gile??

    ReplyDelete
    Replies
    1. klw RM100k sepinggan, baru 22 pinggan.. xlogik..

      klw sepinggan = 100g fillet
      maknanya, 269kg tolak kepala + tulang (50kg) = 219kg

      so 219kg = 2190 fillet

      harga 1 fillet tuna = RM 2,200,000 / 2190
      = RM 1004

      RM1000 untuk 1 fillet memang masih mewah~

      Delete
    2. klw ikut harga pasaran, ikan 269kg sepatutnya berharga RM15k sahaja..

      Delete
    3. logik lerr,,ingat Tuna tuhh murah cam ikan kembung kerr ?? Tuna antara ikan yg mendapat permintaan tinggi di dunia,,

      Delete
    4. sushii....

      Delete
  4. Ai org atas. 269kg x besar ke ikan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan tuna ni mmg terkenal dgn beratnye.. Bkn besar la mangkok.. Ikan ni mmg x besar tapi berat.. Hayun betul la ko ni..

      Delete
  5. apa yg nak diherankan... ikan tuna sirip biru memang sajian untuk orang2 jutawan , mesti lah diaorang mampu untuk makan , lagipon tuna sirip biru merupakan spesis yg dah terancam , susah nak dapat ikan jenis ni kat laut zaman sekarang , kalau sape dapat ikan ni memang rezeki dia lah.... rezeki besar beb...

    ReplyDelete
  6. tuna is a sensitive cargo..must be keep cooling in -60'c in reefer container..

    ReplyDelete
  7. tuna is a sensitive cargo..must be keep cooling in -60'c in reefer container..

    ReplyDelete
  8. tuna is a sensitive cargo..must be keep cooling in -60'c in reefer container..

    ReplyDelete
  9. tuna is a sensitive cargo..must be keep cooling in -60'c in reefer container..

    ReplyDelete
  10. bab kira mengira aku failed..

    ReplyDelete
  11. ikan tuna kat pasar di KK berlambak....x yah belanja sampai 2 juta pun

    ReplyDelete
  12. korang jangan percaye sangat kengkadang admin nih memberak orng jer...

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. pegi mampos lu!!

      Delete
    2. Aku ingat aku sorang je yg tak suka ko mazeer babi.rupa nye ramai lg yg tak suka.ko ni mmg sial la.asal aku buka je page ko mesti ada menyemak.

      Delete
  14. Duit dia.. dia punya sukalh nk buat ape pon.. korg sebok apesal...

    ReplyDelete
  15. goreng pn sodap..apa kata org bawah:D

    ReplyDelete
  16. Kami anti mazeer.

    ReplyDelete
  17. Goreng cili sedap nih :p

    ReplyDelete
  18. boringlah makan asyik2 makan tuna~

    ReplyDelete
  19. Benda ni jadi mahal sebab dilelongla der. Sapa bid harga plg tinggi dia yg dpt ler. Sushi zanmai sdap woooo. Br je pi makan smlm. Zanmai one utame. Terbaik!

    ReplyDelete
  20. daging dia best je .. tapi mahal bebeno .. makan ikan kembung je la ..

    ReplyDelete
  21. tgk daging ikan tu pn dh blh agak kualitinya..

    ReplyDelete
  22. Mazeer kami anti.

    ReplyDelete
  23. Mkn tuna burger subway je yg mampu..huk3.. Kne cri tuna nie leh jd jutawan segera nie..haha

    ReplyDelete
  24. hahaha jutawan segera la hahaha

    ReplyDelete
  25. ari tu sy brjaring dlaut.. tetibe sy trkejut sbab dpt ikan tuna yg besar mcam pict kat ats tu.. tpi oleh krana bot sy kecik dn tak dpat mnampung brat ikan dsbabkan it bot sy hampir tnggelam. dan sy pon dgn rela hti mlepaskan blik ikan trsebut..
    dn tak lupa sy pon truk lah alat pngesan dbwah prut ikan tuna.. dgn smangat sy mnangkap ikan trsbut sy mula lah mperlengkap smua pralatan sy dn skrg ddapati ikan trsebut brada dsgitiga brmuda brmula minggu dpan sy akn mngejar cita2 sy ntuk mnagkap ikan trsebut idup2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pe bende ko merepek ni syaitoonnnnn!!!!!

      Delete
    2. makan taik banyak sangat nie..!

      Delete
    3. berusaha ya tangkap ikan tuna tu.... najib dah tunggu dah sebab kena paksa oleh rosmah apabila ani asyik bertanya pasal saudara, Ali, dah lama tak balik rumah.. rupanya kau di segitiga bermuda... selamat berusaha jangan gagal ya...

      Delete
  26. kira bgus la tu...byar kat org 2 juta..oopsss

    ReplyDelete
  27. ALAVODOR BLAKE

    ReplyDelete
  28. sekali tgk mcm big mama baring...tergolek plak tu

    ReplyDelete
  29. mesti daging takk sedap... klu dh terlampau besau..

    ReplyDelete
  30. pakcik dlu pnah jual ikan sepat rm50 seekor..

    ReplyDelete
  31. Informasinya bagus gan buat nambah pengetahuan. Terimakasih banyak

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri