OMG : Jutawan Yang Bekerja Sebagai Tukang Cuci Sekolah (INSAF)
Home » » OMG : Jutawan Yang Bekerja Sebagai Tukang Cuci Sekolah (INSAF)

OMG : Jutawan Yang Bekerja Sebagai Tukang Cuci Sekolah (INSAF)

12 Feb 2013 31 Comments
Tyrone Curry hanyalah seorang tukang cuci di sebuah sekolah di Washington State, Amerika namun tidak ramai yang menyangka bahawa dari kelibatnya membersih halaman sekolah beliau merupakan seorang jutawan.

Apa yang lebih menarik lagi, beliau masih lagi tinggal di rumah kecil dan menjalani kehidupan biasa sama seperti sebelum beliau menjadi jutawan tanpa diduga.

Semuanya bermula apabila Tyrone Curry berjaya memenangi loteri tujuh tahun lalu yang bernilai 3.4 juta US Dollar (kira-kira RM10.3 juta). Bagi kebanyakan orang, apabila mendapat berita memperoleh wang sebanyak itu, mungkin mereka akan cepat-cepat berhenti kerja sebagai tukang cuci dan pergi enjoy, namun tidak bagi beliau.

Sebaik beliau mendapat tahu tentang berita tersebut, Tyrone meneruskan kerjanya membersihkan halaman sekolah seperti biasa dan pada petangnya beliau meraikan kejayaan itu dengan bermain bowling bersama rakan-rakannya, aktiviti yang sering dilakukannya setiap minggu selama 25 tahun sebelumnya. Wang yang diperolehinya digunakan untuk melangsaikan hutang, memasang pagar di rumahnya dan pam air panas, serta membina laluan masuk ke rumahnya untuk kereta lamanya.



Ditanyakan kenapa beliau masih bekerja sebagai tukang cuci di sekolah tersebut, bangun pada pukul 4 pagi setiap hari sedangkan dengan wang yang diperolehinya beliau mampu membeli barang-barang mewah, Tyrone berkata, "anda haruslah teruskan bekerja, itulah adalah prinsip saya. Kadang-kadang makanan tengahari yang saya sediakan untuk pelajar di sekolah adalah satu-satunya makanan yang mereka (pelajar-pelajar miskin) dapat nikmati."

Selain itu, sebahagian besar wang yang dimenanginya disumbangkan untuk kebajikan sekolah tempatnya bekerja. Beliau yang juga merupakan jurulatih bagi pasukan olahraga di sekolah tersebut telah menyumbangkan 40 ribu dollar untuk membina trek olahraga baru dan bercadang membelanjakan lagi untuk gelanggang tenis.

Beliau juga membiaya yuran pengajian bagi ketua pasukan olahraganya, DeVante Botello yang ditinggalkan oleh bapanya manakala ibunya baru sahaja meninggal dunia. "Jurulatih adalah manusia terhebat yang akan saya temui sepanjang hidup. Dia merupakan hero saya, hero sebenar", kata Botello.

 


31 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Kalo aku da angkat lambo sebijik..haha

    ReplyDelete
  3. Sy penah mng loteri sbyk 200 shj tp msh blm mampu beli ferrari... Walhal abu menasihati ani berkali2.. Begitulah keadaan mak jemah sejak jaafar meninggalkan ali yg sedang syok memancing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ni???
      Apa tu???
      Semasa ali memancing mak jemah telah tikam no lps 2 ani dtg tolak ali,ali jatuh mak jemah heran kangkung d beli ani men bola ali hilang,soalannya???
      Mana ahmad???

      Delete
  4. Ahmad ada dimana2....lalaalala...

    ReplyDelete
  5. Apa kata anda di dalam rumah tangga mereka akan menjadi kenyataan itu yang akan menjadi kenyataan itu yang akan menjadi kenyataan itu yang akan menjadi lebih mudah untuk hotel di dalam rumah itu adalah untuk mengurangkan pelajar yang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebiasaannya semua orang yang memenangi loteri akan memberikan di mana ianya untuk menguntungkan dan juga menikmati selain jimat memakan ayam goreng yang telah dirempah bersama kehidupan seorang insan dan juga hendap pergi ke arah laluan yang bertentangan..ketidaksanggupan seorang balaci yang memandu sebuah kereta mengapa itu terjadi akan semua kepada itu adalah kini memakan meminum kembali menelan juga adalah satu kepentingan

      Delete
  6. Ery sky ko bodo sbb tu ko beli lambo

    ReplyDelete
  7. mazeer oh mazeer kenape engko gay????
    orang bawah tolong sambung lirik tu...

    ReplyDelete
  8. Mcm mane mazer x gay,encik sehinggit n encik due hinggit ske mintak batang

    ReplyDelete
  9. gua btol2 respect lah ngan si mazeer ni anon2 kutuk dia pon dia x melenting.....

    ReplyDelete
  10. yg dok kutuk mazeer tu patut malu..kutuk teruk2..kawan tu rilek je..bukan cam korg dok kutuk2 mcm org xde adab..malu la skit oit

    ReplyDelete
  11. Fuck u mazeer.sape kata mazeer baik?dia babi,bangsat dan sial.lihat sj ape yg dia post tentang blog dia.sume pasal lucah.tu dia tu gay dan babi

    ReplyDelete
  12. tu laa..mazeer cam fu**

    ReplyDelete
  13. dulu zamri pemes, skrg mazeer pulak. si zamri tu pun lama xnmpk. xD

    ReplyDelete
  14. Eai tolol..kalau ko x suka baca blog mazeer,xpyh la bukak blog dia..bodoh!.

    ReplyDelete
  15. jejaka hensem pon gay..hahahaha...gay mesti la backup gay..wakakaka...

    ReplyDelete
  16. tapi tu lah .. bersederhana bagus ..

    ReplyDelete
  17. Mazeer tu sebenarnya seorang jutawan jugak,,,, saja low profile...

    ReplyDelete
  18. klu org mlayu ne baru dapt 2000 dah joli mcm puntianak rayat

    ReplyDelete
  19. xde butang LIKE ke kat sini...rasa nk LIKE je komen2 lucah korang...

    ReplyDelete
  20. bese la kalo orang mlayu ni.. paling2 dlm seminggu da bole abis 10 juta tu.. tah ap dibelinye aku pun x tau.. walaubagaimanapun, kehilangan zaki masih menjadi tanda tanya.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri