OMG : "Lena Highway", Lebuh Raya Paling Teruk Di Dunia (10 Gambar)
Home » » OMG : "Lena Highway", Lebuh Raya Paling Teruk Di Dunia (10 Gambar)

OMG : "Lena Highway", Lebuh Raya Paling Teruk Di Dunia (10 Gambar)

82 Comments
Lebuhraya M56 Lena atau Lebuhraya Amur-Yakutsk merupakan sebuah lebuhraya persekutuan yang terletak di Republik Sakha (Yakutia), Rusia yang menghubungkan Yakutsk dengan bahagian selatan. Lebuhraya ini mendapat namanya dari sebatang sungai iaitu Sungai Lena yang terletak di bahagian selatan Siberia. 

Lebuhraya sepanjang 1,212 kilometer ini telah dibina secara berperingkat antara tahun 1925 hingga 1964. Walaupun ia merupakan lebuhraya persekutuan, ia hanyalah sebuah jalan raya yang terdiri dari jalan tanah.

Apabila musim sejuk, ia akan menjadi sebuah jalan raya yang baik dan had laju yang diberikan adalah 70 kilometer sejam. Walaubagaimana pun, pada musim panas dengan kadar penurunan hujan yang kerap, jalan raya ini akan bertukar menjadi sebuah jalan lumpur yang mampu menyekat sebarang pergerakan kenderaan dari yang kecil dan yang besar.

#Dengan itu, marilah kita bersyukur sebentar kepada kerajaan kerana menyediakan perkhidmatan jalan raya yang sempurna. #LOL #SARCASM










Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

82 comments:

  1. kahkah..lebuh raya atau sawah padi ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian pulak jalan mereka ni...

      Terbaru : BR1M: Mungkin Naik RM1,000
      Terbaru : PSY Kena Ancam

      Delete
    2. Klu pkr pgg nnti jln kat klantan cmni r jdiknye

      Delete
    3. aku sokong org atas..

      Delete
    4. jangan la berpolitik sangat..kuat bebeno umno nye..

      Delete
    5. Anuar asik membontot je memang negara jd mcm ni...

      Delete
    6. bpk kau bg buntot mau x nk aq pon nk..

      Delete
  2. bersyukur aq ade kat malaysia...hihiih
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. Terima kasih BN..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. say yes to BN

      Delete
    2. hahaha nie laa dikatakan bangang abadi. kisah luar negara sangkut dgn malaysia. boleh nmpak kebodohan anjing2 pr...

      Delete
    3. hidup bn !

      Delete
    4. pembangkang mmg hanjing.. bodoh.. tu negara luar lah bodoh.. puak2 ko sume anak haram

      Delete
    5. Bn damn.....compare la ngan jln german...suck bn

      Delete
    6. are ready for BN??


      NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

      Delete
    7. hidup BN..hidup UMNO.. pembangkang2 ni ckp blkg brani la.. bila kerajaan bg bantuan,semua tersengih..siap salam ape semua.. sama mcm kt org bwh umah aku.. kutuk BN ape semua.. last2 semlm org2 BN dtg umah nk serahkn baucher BR1M,semua senyum,siap peluk lg org2 BN..phuuuiiiii.. BN terus maju..undilah BN..

      Delete
    8. BE END....!!!

      Delete
    9. baucher tu duit rakyat..bukan duit pm la kanak2..baru kne suap sket dah jadi gila..pui

      Delete
    10. x abis2 ngn duit rakyat..duit rakyat..duit rakyat.. tu je la modal puak pr ni.. kalo pkr mng t xdnye la diorg nk bagi duit rakyat..tah2 diorg mkn sndiri..bia bn..ad gak bagi duit kt rakyat..pkr ni pndai bejanji je..sembang lebih diorg ni.. sian aku tgok yg mnyokong pr ni..termakan janji palsu dek al juburi tu

      Delete
    11. kalau PR tak bg BRIM pon takpe.ni skrng mnyk dah naik.smbg subsidi rugi n bebankan rakyat.yg nak bngunkan bngunan lame yg terbiar kat London tu pejadahnye.dah la pakai duit KWSP.

      Delete
    12. ye pasni sumbangan BR1M makin naik! sumbangan duit lain2 pon makin tinggi! sbb harga minyak pon dah naik!

      Delete
  4. dkt sabah byk lg jalan mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakai btl la ko ni,,katak bawah tempurung btl...

      Delete
    2. ko duduk sabah ke katak?? ko xtaw sudah

      Delete
  5. pic last tu..kat sawah padi ker admin..atau kau main selit jer

    ReplyDelete
  6. Bodoh btl..spe soh bt highway se level ngan tnh..bt la tinggi2..

    ReplyDelete
  7. Untung kerajaan bn buat highway cantik2 utk rakyat... tp ade jgk beruk2 yg tak tau bersyukur. Taunye nk kondem kerajaan je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapak kau bn anjing

      Delete
    2. mak kau babi DAPig... hahahaha.... hari2 kene juboh ngan anwar al juburi dan guan eng..

      Delete
    3. fuck DAP bangsat!!

      Delete
    4. bodoh punya anjing pr, jenis bangsa xreti bersyukur. smua dok kusyuk cium bontot anuar jaa

      Delete
    5. bdk2 pr sedap kene jolok ngan anuar tuh

      Delete
    6. Syukur kple bapak ko....jln bn wt cm hanjing..time hujan jln hncus...cbe gk compare ngan thai or sing...suck mscai bn..damn

      Delete
    7. Anuar talibarut amerika...

      Delete
    8. umno dgn porno berpisah tiada..video lucah best tayang kt tv bagi budak2 tgk..tu la umporno

      Delete
    9. puak pr x reti bersyukur.. mcam hanjing puak pr!

      Delete
  8. Replies
    1. bila mazeer sdah mrah :3

      Delete
    2. Ape kene mengene nye pin dgn post ni???
      Bodoh siot lu mazeer ckp jela lu nk promote blog lu je..

      Delete
    3. Ko x taw ke mazeer mmg bgg abadi

      Delete
    4. klu mcm tu ko pun mmg mcm HARAM jgk la sial! kah kah kah..

      Delete
    5. murahan punya mazeer.. low class. fucker

      Delete
  9. teruknye...

    ICE WATCH --> Click This

    ReplyDelete
  10. pewittttttttt

    ReplyDelete
  11. boleh nak salahkan lerajaan..tak payah tol..lalulah jalan lelama..tak guna tol kat malaysia ni..kenalah bersyukur kerajaan buat tol..ada disediakan perkhidmatan r n r,tenaga kerja n byk lagi...menjana ekonomi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju ngan ko.. salah sorg drpd anon2 yg menpggunakan otak utk berfikir...

      Delete
    2. Otak kau letak kat kelentit ke? Tahukah anda duit iklan di sepanjang highway tu dah boleh cover duit maintenance.. tu la asek hisap pepek rosmah je

      Delete
    3. tu pandai2 dorg nak untung ler... ko sebok pehal?? klu bapak ko buat highway, ko nk bg sumer kenderaan lalu percume ker?? bodonye socai DAPig ni...

      Delete
    4. Bodoh betol la macai umno bn nie...

      Delete
    5. bodoh betol bdk2 pr nih xreti bersyukur...ko g sekolah pki jalan jugak

      Delete
    6. bangang..buat highway bkn gune duit bn pon..duit rakyat gak yg bayar cukai..pencacai umno sememangnyer sentiase bangang abadi

      Delete
    7. Pncacai bn mmg pncacai taik sjk azali...2 yg bengap cam beruk

      Delete
    8. Dah keluar dah kat dunia.. bn adalah anjing.. pepek rosmah buruk dan busuk. -Zamri KL

      Delete
    9. pembangkang bodoh! semua benda konon nk free je.. nk kena suap je.. lalu highway nk free.. kalo bley tetiap ari mkn kt kedai nk free.. bile kena kuar duit sikit nk salahkan bn.. ap pnye bangang la pemikiran diorang ni.. bodoh! kalo sndiri buat bisnes tau plak nk untung..patut la x maju2 orang pr ni..keja membangkang smpai ketinggalan

      Delete
    10. Usah lyn budak umno ni...kita rilek jer sudah. Satu hari nanti diaorg akan dtg cari kita, x perlu lah kita nak terikut ikut dgn caci maki diaorg. Insya Allah..semoga mrk diberikan hidayah..

      Delete
  12. muhahuahuahuauhahuhu ....... kaw kaw highway .. hahahahah

    ReplyDelete
  13. org smgt waja je leh lalu jln ni..yg x waja kena naik proton waja..

    ReplyDelete
  14. Mmg advanture la dorg nie.. Gler r hiway..haha

    ReplyDelete
  15. eer... nak jln camne kalo jln mcm ni

    ReplyDelete
  16. Waaaaaa ni kereta 4 wheel pun x lpas kln nak lalu...

    ReplyDelete
  17. Aku Mak Temah:- Ni kena pakai keta kebal nak lalu sini.. Mmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan mak temah... berhati2 di jalan raya. pandu cermat jiwa selamat... aauuwwwww.... bye bye mak temah.....

      Delete
    2. Kete kebal de gear x..ke gear auto mak temah oii

      Delete
  18. Bukan lebuh raya ni..lembah meraya namanya

    ReplyDelete
  19. Bila kita perkatakan tentang negara orang, kita juga harus lihat sebahagian negara kita yang ada di sebelah timur. Keadaannya hampir sama saja.

    ReplyDelete
  20. kesiannye..bersyukurla negara kita ni ada jalan raya yg elok

    ReplyDelete
  21. kesimpulan bn memang celaker...

    ReplyDelete
  22. saya dapat lihat gambar 2006..
    ini biker ni http://www.bikerussia.com/category/asian-russia/amur/ dia mengayuh sekita Amur highway..
    kelihatan highway ni mcm separuh siap..
    kejap jln turap, kejap jln muddy..

    ReplyDelete
  23. trend baru kt sini ---> farn tart
    dia ni adik zamri kl..
    sepupu mazeer
    orang baru y bakal jd popular cam zamri kl..hahahaa

    ReplyDelete
  24. Terima Kasih BN

    ReplyDelete
  25. No BN No Job ..!!!..

    ReplyDelete
  26. Napa x sama us..london singapore dan yg paling dkt brunei?knpa msti sama kan negara mskin..negra malaysia ni ngara mskin ke smpai jalannraya nak d sama kan dgn ngra mskin??tara otak..

    ReplyDelete
  27. Napa x sama us..london singapore dan yg paling dkt brunei?knpa msti sama kan negara mskin..negra malaysia ni ngara mskin ke smpai jalannraya nak d sama kan dgn ngra mskin??tara otak..

    ReplyDelete
  28. hahaha nie laa dikatakan bangang abadi. kisah luar negara sangkut dgn malaysia. boleh nmpak kebodohan anjing2 umno/bn

    ReplyDelete
  29. Buat Duit Hanya Dengan Menggunakan Handphone"
    Syaratnya anda hendaklah menggunakan SIMKAD PREPAID ToneExcel yang dikuasakan oleh TuneTalk.

    Pendaftaran Hanya RM80 Dan Anda Akan Mendapat Satu Simkad Prepaid TuneTalk PERCUMA!!!

    Anda Diberi Rm30 Airtime PERCUMA!!!

    Anda Akan Jadi Agen Kepada Syarikat Besar Iaitu TuneTalk Dan ToneExcel.

    KELEBIHAN SIMKAD :
    1. Setiap kali anda topup, anda akan mendapat point dan point tersebut boleh dikumpul tanpa tarikh luput. Point-point tersebut boleh ditukarkan dengan TIKET KAPAL TERBANG AIR ASIA. Atau, anda blh tukarkan kpd smart phone.
    2. Anda topup sekurang-kurangnya RM30 dalam sebulan secara terkumpul, anda akan dilindungi insurans (PA Insurans) sejumlah RM100 RIBU oleh TUNE INSURANS.
    3. Anda juga berpeluang melancong SECARA PERCUMA.
    4. Anda boleh menggunakan semula nombor handphone kesayangan anda yang sedia ada (Hanya Tukar Plan Ke TuneTalk).
    5. Sekiranya anda bercadang untuk mengambil nombor baru, anda boleh pilih nombor 4 angka terakhir (010-XXX????).
    6. Terbuka kepada semua golongan (berumur 12 tahun keatas).

    KADAR SIMKAD TONEEXCEL
    Call:
    1-2minit =28sen
    3minit dan seterusnya =26sen
    (charging block 60 saat)
    (kadar rata kesemua rangkaian)

    Sms:
    10sen setiap sms
    Surf Internet:
    10 sen setiap 1mb

    Coverage:
    Tunetalk menggunakan prasarana (pencawang celcom), dimana ada line celcom, disitu ada line tunetalk.

    BAGAIMANA NAK BUAT DUIT DENGAN SIMKAD INI?
    *Anda hanya perlu perkenalkan simkad ini kepada ahli keluarga dan rakan-rakan. (Bukan Jual Simkad Dan Juga Bukan Jual Topup)
    *Setiap kali anda perkenalkan simkad ini, anda akan dibayar RM20 dan setiap kali orang yang anda perkenalkan buat topup di kedai-kedai reload, anda akan dibayar lagi 6% berdasarkan jumlah yang mereka topup. Contohnya, sekiranya mereka topup RM30, maka anda akan mendapat RM1.80
    Orang yang anda perkenalkan tadi kita anggap sebagai level 1, level 1 perkenalkan orang lain, akan jadi level 2 kita. Level 2 perkenalkan kepada orang lain, akan jadi level 3 kita.

    "PLAN"
    ANDA (Topup RM30 Sebulan)
    LEVEL 1 (Anda Dibayar 6%)
    LEVEL 2(Anda Dibayar 3%)
    LEVEL 3(Anda Dibayar 11%)
    sekiranya,
    ANDA (Topup RM60 Keatas Sebulan)
    LEVEL 1 (Anda Dibayar 10%)
    LEVEL 2(Anda Dibayar 3%)
    LEVEL 3(Anda Dibayar 13%)

    "POTENSI"
    *L1, L2 dan L3 adalah infiniti
    *Contoh kuasa gandaan 10 orang
    *Contoh topup rm30 setiap orang
    *Anda boleh tolong kira sendiri
    L1-10 orang X rm30(topup) X 10%=_rm30
    L2-100 orang X rm30(topup) X 3%=rm90
    L3-1000 orang X rm30(topup) X 13%=rm3900___
    (JUMLAHKAN L1, L2 dan L3)
    *Semua Komisyen akan dimasukkan kedalam akaun bank anda setiap 21hb.
    *Syarikat ToneExcel SDN BHD Telah Jalin Kerjasama Dengan LPKPM (Lembaga Pelindung Dan Kebajikan Pengguna Malaysia) Di Bawah Kategori Perkhidmatan Telekomunikasi.
    "Suka Atau Tidak, Anda Tetap menggunakan HANDPHONE. Cepat Atau Lambat, Anda Tetap Akan Labur Duit (TOPUP) Ke HANDPHONE"

    Persoalannya???
    Sampai Bila Anda Nak Labur Sahaja Ke Handphone???
    Mari Kita Semua Ubah, Kali Ini Biar Handphone Yang Labur Duit Kepada Kita!!!
    Renung-Renungkan.
    Setakat Hari Ini Sudah 245 ribu Rakyat Malaysia Menyertai Program Ini. Berdasarkan Statistik, Ada 30 Juta Pengguna Prepaid Di Malaysia. Anda Hendak Jadi Ahli Yang Ke Berapa Dalam Program Ni?
    Telah jelas segalanya dan anda bminat...cri sya


    Rebut peluang ini.Hanya tukar simkad anda.
    JADILAH PENGGUNA YANG LEBIH BIJAK

    PM di facebook;
    http://on.fb.me/KpWECm

    email ;
    suzisalim85@gmail.com
    010-809 8485 

    ReplyDelete
  30. post ni psl negara russia...apa kene mengena dgn MALAYSIA? nak berpolitik pun tolonglah tengok tempat..ni kalau budak tak cukup umur baca komen korg dok maki hamun sesama sendiri..tak rasa malu ke..? bkn nk mengahalang..tpi tulis la perkataan yg baik2..kalau dh yg besarnya dok suka memaki hamun yg kecik2 nie akn terikut la..ingat maki hamun org dpt pahala ke? dosa tau..so bila nak komen sila pikir elok2 ye...lain la kalau post ni psl politik, mmg kena la korg nk borak psl politik.. ini psl jln dkt russia je pun xyah la nk berpolitik..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri