OMG : Meet Jose Mujica, President Paling Miskin Di Dunia
Home » » OMG : Meet Jose Mujica, President Paling Miskin Di Dunia

OMG : Meet Jose Mujica, President Paling Miskin Di Dunia

31 Comments
Jose Mujica, 77 tahun adalah bekas pejuang guerrilla sebelum dinobatkan sebagai President Uruguay setelah beliau menang bertanding pada tahun 2010. Beliau juga merupakan president yang termiskin di dunia kerana sebahagian dari gaji bulanannya berjumlah $12,500 didermakan kepada badan - badan kebajikan dan hanya mengambil $1,250 setiap bulan dari gajinya. Beliau mempunyai ladang bunga yang diusahakan sendiri bersama - sama isterinya.

#PM berjiwa rakyat, HIDUP PM! HIDUP PM!





31 comments:

  1. 1st நான் நேசிக்கிறேன்

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. pm malaysia........ ada brani ke wat mcm ni... ??????????.?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X payah tanye pm. Tanye diri ko sendiri dulu. Boleh buat ke mcmni?

      Delete
    2. man taro mane ade tello

      Delete
    3. lorr...adillah tanya PM Malaysia samada berani wat cmni ke x.tanya Man Taro sama ada dia blih wat cmni mmg xbijak sbb dia bkn pm.

      Delete
    4. Suruh orang tapi diri sendiri nak mewah nak ada keta..apa barang..

      Delete
    5. kalu pm nk buat kne baham kak ros dulu la..hahahahha

      Delete
  3. Kn bgus pm malaysia cmni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko jual la keta ko lepas tu sedekah kat fakir miskin..satu lagi kat masjid last jumaat sedekah berapa ringgit?? Cakap jer lebih

      Delete
    2. ko plak bape hinggit??

      Delete
    3. hahaha...ada anon BN buthurtt lol...hahahaha

      Delete
  4. Kuat lg dia usahakan ladang bunga tu.. klu kt malaysia kebanyakan klu umur dah 70 ke atas dh x larat dah. Uzur sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. umo 70 kt malaysia,,cucu dah berderet dah

      Delete
  5. malaysia ???? jgn kata PM .. yg baru dapat gaji 2.5k pon dah hidung tinggi melangit .. hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. Ouviram do Ipiranga as margens plácidas
    De um povo heróico o brado retumbante,
    E o sol da Liberdade, em raios fúlgidos,
    Brilhou no céu da Pátria nesse instante.

    Se o penhor dessa igualdade
    Conseguimos conquistar com braço forte,
    Em teu seio, ó Liberdade,
    Desafia o nosso peito a própria morte!

    Ó Pátria amada,
    Idolatrada,
    Salve! Salve!

    Brasil, um sonho intenso, um raio vívido,
    De amor e de esperança à terra desce,
    Se em teu formoso céu, risonho e límpido,
    A imagem do Cruzeiro resplandece.

    Gigante pela própria natureza,
    És belo, és forte, impávido colosso,
    E o teu futuro espelha essa grandeza.

    Terra adorada
    Entre outras mil
    És tu, Brasil,
    Ó Pátria amada!

    Dos filhos deste solo
    És mãe gentil,
    Pátria amada,
    Brasil!

    Para tebing tenang Ipiranga didengari
    teriakan gemilang orang heroik
    dan dalam sinar bersinar, matahari kebebasan
    bersinar di langit di tanah air kita saat ini.

    Jika jaminan kesetaraan ini
    kita semua oleh tangan yang kuat kami,
    di pangkuanmu, O kebebasan,
    dada kami akan mencabar kematian itu sendiri!

    O yang tercinta,
    tanah air yang diidolakan,
    Sambut, sambut!

    Brazil, sebuah mimpi mendedah, sebuah sinar hidup
    cinta dan harapan turun ke bumi
    jika dalam mu indah, tersenyum dan langit cerah
    gambar dari (Salub (Selatan) bersinar gemerlapan.

    Gergasi dengan alam Mu sendiri,
    Engkau yang indah seni, Engkau kuat, seorang raksasa yang berani,
    dan cermin masa depan-Mu kebesaran-Mu.

    Negara yang tercinta
    antara seribu lain
    engkau, Brazil,
    O tanah air tercinta!

    Untuk anak-anak negara ini
    engkau seorang ibu lembut,
    tanah air tercinta,
    Brazil!
    undi pkr!!!!

    ReplyDelete
  7. Pm macam nilah rakyat cari , aku pun tak sanggup hidup macam tu , tak macam pm kita tuh macai , lepas pilihan raya semua senyap ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak cari pun.aku nak nik aziz.boleh masuk syurga.

      Delete
  8. org bodo je pilih pemimpin bangst mcm pm kte

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,terbaeK

      Delete
    2. Ko tu lagi bangsat...pandai jer kutuk pm kita..dok kat sngaore la tgk ko jadi pa

      Delete
    3. mmng layak dikutuk pun haha

      Delete
    4. majaii majaiii majaii umnoooooooo . hahaha barang naik alwaysss

      Delete
  9. Spttnye najib pun kne bt mcn ni gak

    ReplyDelete
  10. ade gak melayu yg tunjuk bodoh. pm kita pemimpin,kita rakyat.kita rakyat nk pemimpin berjiwa rakyat. pastu ckp sedekah brape ringgit kat masjid.mcm dye bagos sngat je.

    ReplyDelete
  11. hmmmm......ni la pm sbnar ....

    ReplyDelete
  12. boli buat baby lagi nie pm... nnt minta buat laa.. :-)

    ReplyDelete
  13. kote najib
    ................................................_¸„„„„_
    ........................................„--~*'¯.......'\
    ..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
    ................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
    ........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
    **¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
    .:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
    :.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
    .::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
    :.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
    :.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
    :.': : : : :"-„ : : :"\
    .:.:.: : : : :" : : : : \,
    :.: : : : : : : : : : : : 'Ì
    : : : : : : :, : : : : :
    "-„_::::_„-*__„„~"

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri