OMG : Meet Jose Mujica, President Paling Miskin Di Dunia

Jose Mujica, 77 tahun adalah bekas pejuang guerrilla sebelum dinobatkan sebagai President Uruguay setelah beliau menang bertanding pada tahun 2010. Beliau juga merupakan president yang termiskin di dunia kerana sebahagian dari gaji bulanannya berjumlah $12,500 didermakan kepada badan - badan kebajikan dan hanya mengambil $1,250 setiap bulan dari gajinya. Beliau mempunyai ladang bunga yang diusahakan sendiri bersama - sama isterinya.

#PM berjiwa rakyat, HIDUP PM! HIDUP PM!





{ 31 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 19 February, 2013
1st நான் நேசிக்கிறேன்
man taro man taro 19 February, 2013
pm malaysia........ ada brani ke wat mcm ni... ??????????.?.
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
X payah tanye pm. Tanye diri ko sendiri dulu. Boleh buat ke mcmni?
sky sky 19 February, 2013
Kn bgus pm malaysia cmni..haha
Malong Kuning Malong Kuning 19 February, 2013
Kuat lg dia usahakan ladang bunga tu.. klu kt malaysia kebanyakan klu umur dah 70 ke atas dh x larat dah. Uzur sgt.
MOL.fm MOL.fm 19 February, 2013
malaysia ???? jgn kata PM .. yg baru dapat gaji 2.5k pon dah hidung tinggi melangit .. hahahahahahahaha
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Ouviram do Ipiranga as margens plácidas
De um povo heróico o brado retumbante,
E o sol da Liberdade, em raios fúlgidos,
Brilhou no céu da Pátria nesse instante.

Se o penhor dessa igualdade
Conseguimos conquistar com braço forte,
Em teu seio, ó Liberdade,
Desafia o nosso peito a própria morte!

Ó Pátria amada,
Idolatrada,
Salve! Salve!

Brasil, um sonho intenso, um raio vívido,
De amor e de esperança à terra desce,
Se em teu formoso céu, risonho e límpido,
A imagem do Cruzeiro resplandece.

Gigante pela própria natureza,
És belo, és forte, impávido colosso,
E o teu futuro espelha essa grandeza.

Terra adorada
Entre outras mil
És tu, Brasil,
Ó Pátria amada!

Dos filhos deste solo
És mãe gentil,
Pátria amada,
Brasil!

Para tebing tenang Ipiranga didengari
teriakan gemilang orang heroik
dan dalam sinar bersinar, matahari kebebasan
bersinar di langit di tanah air kita saat ini.

Jika jaminan kesetaraan ini
kita semua oleh tangan yang kuat kami,
di pangkuanmu, O kebebasan,
dada kami akan mencabar kematian itu sendiri!

O yang tercinta,
tanah air yang diidolakan,
Sambut, sambut!

Brazil, sebuah mimpi mendedah, sebuah sinar hidup
cinta dan harapan turun ke bumi
jika dalam mu indah, tersenyum dan langit cerah
gambar dari (Salub (Selatan) bersinar gemerlapan.

Gergasi dengan alam Mu sendiri,
Engkau yang indah seni, Engkau kuat, seorang raksasa yang berani,
dan cermin masa depan-Mu kebesaran-Mu.

Negara yang tercinta
antara seribu lain
engkau, Brazil,
O tanah air tercinta!

Untuk anak-anak negara ini
engkau seorang ibu lembut,
tanah air tercinta,
Brazil!
undi pkr!!!!
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Pm macam nilah rakyat cari , aku pun tak sanggup hidup macam tu , tak macam pm kita tuh macai , lepas pilihan raya semua senyap ,
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
man taro mane ade tello
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
umo 70 kt malaysia,,cucu dah berderet dah
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
org bodo je pilih pemimpin bangst mcm pm kte
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
lorr...adillah tanya PM Malaysia samada berani wat cmni ke x.tanya Man Taro sama ada dia blih wat cmni mmg xbijak sbb dia bkn pm.
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Suruh orang tapi diri sendiri nak mewah nak ada keta..apa barang..
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Ko jual la keta ko lepas tu sedekah kat fakir miskin..satu lagi kat masjid last jumaat sedekah berapa ringgit?? Cakap jer lebih
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Ko tu lagi bangsat...pandai jer kutuk pm kita..dok kat sngaore la tgk ko jadi pa
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Spttnye najib pun kne bt mcn ni gak
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
ko plak bape hinggit??
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
ade gak melayu yg tunjuk bodoh. pm kita pemimpin,kita rakyat.kita rakyat nk pemimpin berjiwa rakyat. pastu ckp sedekah brape ringgit kat masjid.mcm dye bagos sngat je.
AnonymousAnonymous 21 February, 2013
hahaha...ada anon BN buthurtt lol...hahahaha
AnonymousAnonymous 22 February, 2013
hmmmm......ni la pm sbnar ....
AnonymousAnonymous 22 February, 2013
aku tak cari pun.aku nak nik aziz.boleh masuk syurga.
AnonymousAnonymous 27 February, 2013
boli buat baby lagi nie pm... nnt minta buat laa.. :-)
AnonymousAnonymous 07 March, 2013
kalu pm nk buat kne baham kak ros dulu la..hahahahha
AnonymousAnonymous 08 March, 2013
kote najib
................................................_¸„„„„_
........................................„--~*'¯.......'\
..................................... („-~~--„¸_....,/ì'Ì
................................¸„-^"¯ : : : : :¸-¯"¯/'
........................¸„„-^"¯ : : : : : : : '\¸„„,-"
**¯¯¯'^^~-„„„----~^*'"¯ : : : : : : : : : :¸-"
.:.:.:.:.„-^" : : : : : : : : : : : : : : : : :„-"
:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: : : : : : : : : : ¸„-^¯
.::.:.:.:.:.:.:.:. : : : : : : : ¸„„-^¯
:.' : : '\ : : : : : : : ;¸„„-~"¯
:.:.:: :"-„""***/*'ì¸'¯
:.': : : : :"-„ : : :"\
.:.:.: : : : :" : : : : \,
:.: : : : : : : : : : : : 'Ì
: : : : : : :, : : : : :
"-„_::::_„-*__„„~"
AnonymousAnonymous 02 October, 2013
mmng layak dikutuk pun haha
AnonymousAnonymous 19 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
AnonymousAnonymous 16 February, 2014
majaii majaiii majaii umnoooooooo . hahaha barang naik alwaysss

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri