OMG : Mumia Gadis Inca Berusia 500 Tahun Ditemui Dalam Keadaan Sempurna (7 Gambar)
Home » » OMG : Mumia Gadis Inca Berusia 500 Tahun Ditemui Dalam Keadaan Sempurna (7 Gambar)

OMG : Mumia Gadis Inca Berusia 500 Tahun Ditemui Dalam Keadaan Sempurna (7 Gambar)

29 Comments
Mumia seorang gadis dari kaum Inca yang yang jugak digelar sebagai "Maiden" oleh para arkeologi ini dianggarkan berumur dalam lingkungan 14-15 tahun sewaktu kematiannya telah terpelihara dengan sempurna selama 500 tahun. Turut ditemui bersebelahan mumia tersebut adalah mumia seorang budak lelaki berusia 7 tahun dan mumia seorang budak perempuan berusia 6 tahun.

Berdasarkan analisis DNA tradisional, para saintis telah mengkaji protein di dalam tisu dan mendapati paru-paru gadis mumia tersebut telah dijangkiti dengan penyakit paru-paru yang menyerupai batuk kering. Buat pertama kalinya jangkitan seumpama ini telah dikesan dalam mumia.

Menurut para arkeologi. tidak mustahil kanak-kanak berkenaan telah dikorbankan berdasarkan penemuan perak, emas, pakaian, mangkuk tembikar yang penuh dengan makanan dan tengkolok mewah dilengkapi bulu burung putih berhampiran mayat mereka.

#Best ni baca malam-malam.






29 comments:

  1. Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. perrrghhhh....seram...


    Dijel Dan Denda RM8,000 Akibat Isyarat Lucah Kepada Raja Permaisuri Agong

    <a href="http://velocityhunter.blogspot.com/2013/02/1000-pekerja-proton-protes-tentang-gaji.html>1,000 Pekerja Proton Protes Tentang Gaji</a>


    ReplyDelete
  3. memang aku baca tengah malam la ni... -_-

    ReplyDelete
  4. teringat plak kat konek aq yg kene mumia

    ReplyDelete
  5. ni bini mazeer ni......

    ReplyDelete
  6. Sial lh org ni... otak kuning je manjang...

    ReplyDelete
  7. night at the museum !

    ReplyDelete
  8. bilenye night at the museum???
    kan petang tue..haha

    ReplyDelete
  9. baju dier xreput pn......menten gtu...

    ReplyDelete
  10. Bogel kan la baru jelas

    ReplyDelete
  11. xyah cayer sangat..ntah cite kurun kebape entah admin ulang kan blek...

    ReplyDelete
  12. benda mcm ni nak baca malam2 pun tak ada apa2 lah. hish. itupun nak takut.

    ReplyDelete
  13. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. psst.. saya pernah main dengan you punya mak. dia punya puki banyak air..sedapnyaa..

      Delete
  14. hahahahahahaha.. lawak ar hmpa ny..

    ReplyDelete
  15. lol.. orang mati letak dalam muzium -_-

    ReplyDelete
  16. Mahu mendapat 2,000 dolar hingga 5,000 setiap bulan. Lawat ke laman web ini. In Sha Allah masa hadapan anda terjamin.
    http://www.vbuildernow.com/679344806

    ReplyDelete
  17. ini semua POYO

    ReplyDelete
  18. Firstly, artikel kt atas ni x menakutkan..
    Second, cerita kt komen tu mmg best,cma klau panjang skit kn best...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri