OMG : Mumia Gadis Inca Berusia 500 Tahun Ditemui Dalam Keadaan Sempurna (7 Gambar)

Mumia seorang gadis dari kaum Inca yang yang jugak digelar sebagai "Maiden" oleh para arkeologi ini dianggarkan berumur dalam lingkungan 14-15 tahun sewaktu kematiannya telah terpelihara dengan sempurna selama 500 tahun. Turut ditemui bersebelahan mumia tersebut adalah mumia seorang budak lelaki berusia 7 tahun dan mumia seorang budak perempuan berusia 6 tahun.

Berdasarkan analisis DNA tradisional, para saintis telah mengkaji protein di dalam tisu dan mendapati paru-paru gadis mumia tersebut telah dijangkiti dengan penyakit paru-paru yang menyerupai batuk kering. Buat pertama kalinya jangkitan seumpama ini telah dikesan dalam mumia.

Menurut para arkeologi. tidak mustahil kanak-kanak berkenaan telah dikorbankan berdasarkan penemuan perak, emas, pakaian, mangkuk tembikar yang penuh dengan makanan dan tengkolok mewah dilengkapi bulu burung putih berhampiran mayat mereka.

#Best ni baca malam-malam.






{ 29 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 14 February, 2013
perrrghhhh....seram...


Dijel Dan Denda RM8,000 Akibat Isyarat Lucah Kepada Raja Permaisuri Agong

<a href="http://velocityhunter.blogspot.com/2013/02/1000-pekerja-proton-protes-tentang-gaji.html>1,000 Pekerja Proton Protes Tentang Gaji</a>


мг. вuппу мг. вuппу 14 February, 2013
memang aku baca tengah malam la ni... -_-
AnonymousAnonymous 14 February, 2013
teringat plak kat konek aq yg kene mumia
AnonymousAnonymous 14 February, 2013
ni bini mazeer ni......
Malong Kuning Malong Kuning 14 February, 2013
Sial lh org ni... otak kuning je manjang...
AnonymousAnonymous 14 February, 2013
night at the museum !
AnonymousAnonymous 14 February, 2013
bilenye night at the museum???
kan petang tue..haha
AnonymousAnonymous 14 February, 2013
baju dier xreput pn......menten gtu...
AnonymousAnonymous 15 February, 2013
Bogel kan la baru jelas
Ayie Nazli Ayie Nazli 16 February, 2013
xyah cayer sangat..ntah cite kurun kebape entah admin ulang kan blek...
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
benda mcm ni nak baca malam2 pun tak ada apa2 lah. hish. itupun nak takut.
AnonymousAnonymous 22 February, 2013
aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
psst.. saya pernah main dengan you punya mak. dia punya puki banyak air..sedapnyaa..
gothic girl gothic girl 30 April, 2013
hahahahahahaha.. lawak ar hmpa ny..
AnonymousAnonymous 07 June, 2013
lol.. orang mati letak dalam muzium -_-
AnonymousAnonymous 25 September, 2013
Mahu mendapat 2,000 dolar hingga 5,000 setiap bulan. Lawat ke laman web ini. In Sha Allah masa hadapan anda terjamin.
http://www.vbuildernow.com/679344806
HH 25 September, 2013
Firstly, artikel kt atas ni x menakutkan..
Second, cerita kt komen tu mmg best,cma klau panjang skit kn best...
AnonymousAnonymous 19 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri