OMG : [Video] Misteri Lebih 100,000 Ekor Ikan Lumba-Lumba Dikesan Di Perairan San Diego

Sekumpulan ikan lumba-lumba dengan saiz yang super besar dengan anggaran sebanyak 100,000 ekor yang merangkumi hampir 7 kilometer panjang telah dikesan di luar pantai San Diego. Ia telah memberi kejutan kepada sekumpulan ahli pemerhati alam sekitar yang berada berhampiran.

Ikan lumba-lumba lazimnya akan berenang di dalam kelompok kecil yang hanya mempunyai bilangan sebanyak 15 ke 200 ekor sahaja. Penemuan kumpulan ikan lumba-lumba berkenaan telah diiktiraf sebagai kumpulan ikan lumba-lumba super besar yang pernah ditemui di dunia.

Mr Dutra, seorang ahli pemerhati alam sekitar berkata, "Kami mengekori kumpulan ikan lumba-lumba itu selama 1 jam lamanya kerana tidak pernah melihat keadaan sebegini dalam hidup saya."

"Mereka (ikan lumba-lumba) datang dari pelbagai arah dan anda boleh melihat mereka sejauh mata memandang," katanya lagi. "Ini merupakan perkara terbesar yang pernah berlaku dalam hidup saya."





{ 15 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 19 February, 2013
1st நான் நேசிக்கிறேன்
Anonymous KingAnonymous King 19 February, 2013
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
bodoh bangang kot....!! sampai xleh nak pikiaq... aku dalam keadaan macam nih pon tau nak seronok...!! bleh plak tinggal aku dalam keadaan macam nih.. ada otak pikiaqqq la sama... jgn nak menyusahkan org lain..org ada anak bini nak kena bela.., bagi makan... tau nak seronok... bagus la...., sampai tak pikiaq perasaan orang lain.

bila aku tegur.. aku jugak salah.... aku jugak xbetol... perabih duit buat pelik2 xpa pulak... pikir sama.... aku neh nak beranak lagi.. banyak nak pakai duit... bodoh bangang tu pon 1.. xpenah nak paham.. nak makan pon xcukup duit..!! nak bt bisness...!!! pikiaq la sama... bila aku tegur..! sibuk xbg amik tahu hal hampa... hang tu sapa gan aku...!! pikiaq ar sama....!!! babi betol....!! aku nih tongkoi kayu ka apa....

payah la..kalau jenis penting diri sendiri..... jenis xsedar diri nih.. payah la.. nak tegur pun salah... xtegur pon salah.... kalau rasa diri tu hebat sangat xpa... masalahnya diri sendiri pon xtera mana.. payah kalau dah nama jenis TAK SEDARRRR DIRIIIII!!!!

payah.. tang aku semua xkena...mau tang adik beradik hampa semua kena sangatttt aihh!!!!!!! sedaq la diri tu sama.......kalau dari dulu nampak x kena xpa... lanie baru nak nampak xkena..!!
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Pelik bin ajaib.tahniah mr keling...hehehehe
manusiamanusia 19 February, 2013
tolol bin toyol
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
sedar tak sedar dunia dah nak kiamat,,ngan meteor kat rusia,,ngan gempa bumi kat itali,,laluan asteroid paling dekat ngn bumi terjadi,,beribu ikan lumba2 macam melarikan diri dari sesuatu,,sama macam keadaan ikan di pantai sbelm berlaku tsunami besar,,macam nak berlaku tsunami yang super besar lagi je,,,

bertaubat lah,,
Malong Kuning Malong Kuning 20 February, 2013
Anon2 xnk buat kajian ker???
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
anon yg wat kajian tu da sangkut kt banjir puchong..
MOL.fm MOL.fm 20 February, 2013
agaknye ade pemanasan kot .. tu yg ikan banyak kluar tu
AnonymousAnonymous 15 April, 2013
hmmm..nk jdi tsunami lgi ker..ikan yg dri laut dlm pon dah terdampar dkt pntai..
AnonymousAnonymous 19 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri