Sadis : Kisah Sedih Budak 6 Tahun Yang Tinggal Seorang Dipulau Masyarakat Akibat HIV
Home » » Sadis : Kisah Sedih Budak 6 Tahun Yang Tinggal Seorang Dipulau Masyarakat Akibat HIV

Sadis : Kisah Sedih Budak 6 Tahun Yang Tinggal Seorang Dipulau Masyarakat Akibat HIV

48 Comments
Ah Long, yang tinggal di wilayah Guangxi di China kehilangan kedua ibu bapanya akibat AIDS dan terpaksa tinggal keseorangan. Kanak-kanak ini terpaksa melalui kehidupan dengan berdikari sendiri seperti membasuh baju, memasak dan belajar.


Neneknya yang berusia 84 tahun ada menanam sayur-sayuran untuk dijadikan makanan kanak-kanak malang ini dan kadang-kadang memasak untuknya namun neneknya tidak akan tinggal bersamanya.

Masyarakat di sekelilingnya, termasuk pihak sekolah berdekatan memulau dan tidak membenarkannya bersekolah di situ hanya kerana dia pembawa virus HIV dan ibu bapa pelajar lain mengugut untuk membunuhnya jika dia menghampiri anak-anak mereka. Doktor pula enggan untuk merawatnya.

Satu-satunya teman yang ada bersama menemaninya hanyalah anjing peliharaannya yang bernama Lao Hei.

Jabatan kebajikan masyarakat juga menolak tanggungjawab untuk menjaga budak ini dan wang saraan yang diberi iaitu sebanyak 70 yuan (kira-kira RM34) sebulan tidak mencukupi untuk menampung hidupnya.

Rasa sangat kasihan dan sedih bila dengar cerita tentang kanak-kanak ini padahal dia tidaklah diminta untuk dilahirkan mendapat penyakit sedemikian rupa.




Namun masih ada harapan untuk kanak-kanak ini kerana cerita kanak-kanak malang ini telah mendapat liputan yang agak meluas dan dikhabarkan ada keluarga yang sanggup untuk mengambilnya menjadi anak angkat. Tapi setakat ini tiada apa perkembangan terbaru.

#Story ni ambil pada tahun 2010, sekarang tak tahu apa dah jadi dengan budak ni.

Sumber dari Weird Asia News

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

48 comments:

  1. 1st எனக்கு அது பிடிக்காது

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ni tulisan cacing ka? tarak paham

      Delete
    2. orang atas dan bawah bodoh

      Delete
    3. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. kesian..pdai budak ni berdikari..sorang2 plak tu

    FAKTA : 20 Jenis Kentut Yang Perlu Anda Tahu
    PANAS : Panas! Suamiku Hebat

    ReplyDelete
  3. Kesian lak.. Kalo kite duk kt tmpt dier cmne agaknye...

    ReplyDelete
  4. undilah pakatan!!!!

    ReplyDelete
  5. sedihnya cite ni..

    ReplyDelete
  6. masih x matang lg penduduk kat situ...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, aku ada mak bapak lagi

    ReplyDelete
  8. ape kes la .. China ni .. tadi aku baru je bace pasal kepesatan ekonomi dorg .. tapi ade gak yg tercicir .. mcm ni

    ReplyDelete
  9. Negara china ni pelik argh . Asyik dengar cerita benda2 yang x masuk akal jje .

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul2....ko nak tom yam x?????

      Delete
    2. betul2 china ni macam2 pelik sampai kapasiti anak pun nak dikurangkan.. kalau aku la ish memang tak pi dah cina sebab kurang budak.aku kan suka budak.. ish kalau budak tu pompuan aku sanggup pi temankan dia dan rogol dia walaupun ada HIV hahaha sebab ... by the way, I am pedo

      Delete
  10. rumah budak ni ade ASTRO la...

    ReplyDelete
  11. Apelah salah budak ni...

    ReplyDelete
  12. Inilah mnusia akhir zaman, smpai mcm 2 skali aniaya bdk 2. padahal dia x mtk pun lahir ke dunia dlm keadaan mcm 2. sbb 2 agknya Tuhan dok trun bala kt dorang, sbb prangai korang yg mcm nie.

    ReplyDelete
  13. Ouviram do Ipiranga as margens plácidas
    De um povo heróico o brado retumbante,
    E o sol da Liberdade, em raios fúlgidos,
    Brilhou no céu da Pátria nesse instante.

    Se o penhor dessa igualdade
    Conseguimos conquistar com braço forte,
    Em teu seio, ó Liberdade,
    Desafia o nosso peito a própria morte!

    Ó Pátria amada,
    Idolatrada,
    Salve! Salve!

    Brasil, um sonho intenso, um raio vívido,
    De amor e de esperança à terra desce,
    Se em teu formoso céu, risonho e límpido,
    A imagem do Cruzeiro resplandece.

    Gigante pela própria natureza,
    És belo, és forte, impávido colosso,
    E o teu futuro espelha essa grandeza.

    Terra adorada
    Entre outras mil
    És tu, Brasil,
    Ó Pátria amada!

    Dos filhos deste solo
    És mãe gentil,
    Pátria amada,
    Brasil!

    Para tebing tenang Ipiranga didengari
    teriakan gemilang orang heroik
    dan dalam sinar bersinar, matahari kebebasan
    bersinar di langit di tanah air kita saat ini.

    Jika jaminan kesetaraan ini
    kita semua oleh tangan yang kuat kami,
    di pangkuanmu, O kebebasan,
    dada kami akan mencabar kematian itu sendiri!

    O yang tercinta,
    tanah air yang diidolakan,
    Sambut, sambut!

    Brazil, sebuah mimpi mendedah, sebuah sinar hidup
    cinta dan harapan turun ke bumi
    jika dalam mu indah, tersenyum dan langit cerah
    gambar dari (Salub (Selatan) bersinar gemerlapan.

    Gergasi dengan alam Mu sendiri,
    Engkau yang indah seni, Engkau kuat, seorang raksasa yang berani,
    dan cermin masa depan-Mu kebesaran-Mu.

    Negara yang tercinta
    antara seribu lain
    engkau, Brazil,
    O tanah air tercinta!

    Untuk anak-anak negara ini
    engkau seorang ibu lembut,
    tanah air tercinta,
    Brazil!
    undi pkr!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. idup pkr bontot

      Delete
    2. Bontot.................bontot ayam singgit jer bontot itik dua inggit, manakala special ar.... yg ni ada mahal sikit RM1500.oo jer Hotel,pelapik zakar dan vibrator adlh percuma untuk pesan anda perlu email kan butiran peribadi ke alamat email mazeer@gmail.com......

      sekian terima kasih

      Delete
    3. Terlupa lak satu benda

      #Undilah Barisan Nasional#

      Tajaan beteri Nasional

      T.Q

      Delete
    4. bontot BN

      Delete
  14. aduiii...siannya...masi keci lg pun dilyn begitu..

    ReplyDelete
  15. moral of the story..."Cegahlah amalan tidak siaht yang boleh merebakkan HIV" ..

    ReplyDelete
  16. Yg peliknye doktor pun xnak rawat dia. Ape jenis doktor mcm tuh?!? Baik takyah jd doktor! blaja tinggi2 tp xnk bantu org sakit.puihh!

    ReplyDelete
  17. dogtor bangang!!!!

    ReplyDelete
  18. PEROGOL bertauliah20 February 2013 03:26

    Ye.. kesian saya.. dahaga air kelapa.. woi org atas g petik kan aku kelapa 3 biji..

    ReplyDelete
  19. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
  20. bagi la ni budak ngan aku...biar aku jaga.

    ReplyDelete
  21. Bodoh! sejak bila yang ni boleh dikategorikan dalam kumpulan sadis? pi baca kamus tu elok-elok dan fahami maksud sadis yang sebenarnya dulu. dan kisah "sadis" yang lain pun tak ada kena-mengena pasal sadis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. g mampos la same ko! yang ko sibuk nak kecohkn ayat sadis tu pehal.. bangang nak mampos la ko! orang tengah sibuk2 kesian budak tu.. ko nak ke anak ko jadik macam tu? btw.. dlm keadaan camtu.. cme haiwan je boleh jadik peneman..

      Delete
  22. jahanam!!! kau mmg nk kena! tggu la ko nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar-sabar bawak bertenang....
      Apasal ko biarkan dia liwat jubo kau ?

      Delete
    2. aku bukan sengaja nk kasi dia liwat jubo aku..
      aku x sedar..aku tengah berak.. dia datang lepastu terus tujah bontot aku.. aku boleh buat ap je.. abis bersepah2 taik aku kat pinggang dia

      Delete
  23. Bontot Rosmary berapa lebar yaa??

    ReplyDelete
  24. negara dorg pun dh mcm negara kite skrg..masing2 tak pikir..hidup nk mewah je..

    ReplyDelete
  25. sedihlah.... nasib baik dia lelaki..if pompuan ;'( syukur ada ibu bapa..

    ReplyDelete
  26. ya Allah, mengalir air mata aku baca cerita dia nie...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri