Serius : Kisah Seorang Wanita Yang Terkena Badi Mayat (Gambar)
Home » » Serius : Kisah Seorang Wanita Yang Terkena Badi Mayat (Gambar)

Serius : Kisah Seorang Wanita Yang Terkena Badi Mayat (Gambar)

38 Comments


Kisah ini telah diceritakan oleh Ustaz Azrin Abdul Karim melalui pengalamannya sendiri sebagai seorang pengamal perubatan Islam. Jom baca kisah kat bawah ni..

Suatu hari saya dikunjungi oleh pasangan suami isteri yang datang untuk mendapatkan rawatan. Ketika mereka datang si suami memapah isterinya dalam keadaan yang amat payah kerana isterinya tidak dapat berjalan. Kelihatan kaki dan tangan isterinya bengkak dan mengeluarkan bahang seperti orang yang kena demam panas. Isterinya tidak mampu untuk mengeluarkan kata-kata kerana menahan kesakitan yang amat sangat. Kedengaran dia hanya mengerang kesakitan.

Menurut si suami, isterinya terkena badi mayat, dan semenjak empat hari yang lalu dia mengadu arwah adiknya yang baru meninggal dunia seminggu yang lepas kerap datang menemuinya meminta tolong. Konon adiknya tersiksa di alam barzakh dan meminta isterinya mengadakan kenduri arwah untuknya.

Kebetulan ketika itu pelajar-pelajar yang baru mengikuti kursus Rawatan Islam anjuran saya datang ke rumah untuk bertukar-tukar pendapat. Jadi pada hari itu dapatlah kami ramai-ramai melakukan rawatan keatas wanita tersebut.

Saya bertanyakan dengan lebih lanjut, bagaimana punca isterinya boleh sakit sebegini. Menurut si suami lagi, ketika arwah adik isterinya meninggal dunia, mayatnya disimpan di bilik mayat hospital. Kemudian mereka diminta datang untuk pengesahan waris, ketika sampai di bilik mayat, isterinya membuka kain penutup mayat untuk melihat wajah si mati, kebetulan apabila terbuka sahaja kain penutup mayat, tiba-tiba telefon bimbit beliau berdering menyebabkan beliau terlalu terkejut dan jatuh terkulai. Seluruh anggota badan isterinya menjadi lemah dan sejak kejadian itu isterinya mulai jatuh sakit.

Setelah mendapat penjelasan, kami pun memulakan sessi rawatan. Kami beramai-ramai membaca ruqyah. Kelihatan wanita tersebut amat tidak selesa dan mula mengerang dengan agak kuat. Saya menyedari bahawa jin yang menganggu wanita tersebut sudah menzahirkan dirinya. Saya mula berinteraksi dengan bertanyakan jin tersebut siapakah dia. Pada mulanya dia mengaku bahawa dia adalah arwah adik wanita tersebut yang baru meninggal akibat kemalangan jalan raya. Dia memberitahu mukanya sudah pecah dan sudah tidak seperti muka manusia lagi. Dia meminta belas kasihan supaya membantunya.

Menyedari bahawa ini adalah tipu daya jin, saya meminta ia keluar dan mengugut untuk menyiksanya dengan siksaan yang berat, kerana dia menganggu wanita ini dan membuat tipu daya untuk memesongkan aqidah manusia. Setelah saya mengenakan beberapa siksaan barulah jin tersebut mengaku bahawa dia sebenarnya adalah jin dari bilik mayat hospital. Dia mengambil kesempatan untuk masuk kedalam tubuh wanita tersebut ketika wanita itu didalam keadaan terperanjat sewaktu di bilik mayat hospital tempohari.

Perlu kita ambil perhatian, diantara waktu dan ketika-ketika jin suka menganggu dan masuk ke tubuh manusia ialah ketika manusia terlalu suka, terlalu sedih, terlalu marah, terlalu bernafsu dan terlalu takut atau terlalu terperanjat. Kerana itulah Islam menganjurkan kita agar sentiasa berada didalam keadaan tenang dan jangan bersifat keterlaluan didalam satu-satu perkara kerana dikhuatiri syaitan akan mencampuri urusan kita ketika itu.

Akhirnya jin tersebut bersetuju keluar dan berjanji tidak akan mengganggu wanita itu lagi. Setelah ia sedar, saya beri dia minum segelas air rawatan dan minta ia sapukan sedikit kemukanya. Apa yang saya tidak sangka, selepas lima minit wanita tersebut sedar, dia sudah mula boleh bercakap dan tubuh badannya yang bengkak dan amat panas tadi, telah kembali normal seperti biasa. Sewaktu mereka pulang juga wanita tersebut sudah boleh berjalan sendiri, dan tidak dipapah lagi oleh suaminya.

Keesokan harinya saya mendapat panggilan telefon dari suami wanita tersebut, mengucapkan terima kasih dan memberitahu isterinya sudah sihat sepenuhnya.

Maha Suci Allah, Dialah Pemilik Kesembuhan, Dialah yang menegakkan kebenaran dan menghapuskan kebathilan.

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

38 comments:

  1. Replies
    1. ooo tau subhanallah...
      sambil link blog lucah kau? dasar munafik

      Delete
    2. Jgn nak mantul sgt shitsy,kang ko lebey kitorang anon2 ni bahan sampai ko tdiam nanti..jgn nak blagak bagos kat sini..

      Delete
    3. yang kau lak apasal bangang sangat.. betul la shirtsy cakap tu.. kau ingat kau anon takde org nak baham kau.. bangsat betul, kau yang perasan bagus

      Delete
    4. Mazeer ko boleh tak kalau link kan benda yg manfaat bukan link yg tak berfaedah mcm ni.dah la mana pun ko ada je menyemak.comment tak seberapa promote link lebih.semak la ko ni.

      Delete
    5. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. 2nd.. huhuhu... memng seram sungguh ya..

    ReplyDelete
  3. Tiada tuhan yg d sembah melainkn Allah..

    ReplyDelete
  4. ade sape2 jual kain kapan x????.
    aku nak buat bju krung untuk awek aku lh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni bodoh kan...bapak xajar kn...elok nyer ko tu dikapankan..bangang punye keturunan...patut la ko hidup susah...sbb perangai keturunan ko ni mmg teruk....otak letak kt tumit...elok orang mcm ko ni tanam dalam kubur tp tegak kapale terkuar pastu amik steamroll lenyek kple ko...bangang abadi

      Delete
    2. ko apsal dia gurau je lah....yang bangang tu ngko x pasal2 emo.cam lah keturunan engko tu baik sangat otak letak kat siku bodohhh....

      Delete
    3. sbb tu la orang melayu x pernah maju..asyik maki2 orng je..suda2 lah tu..kita satu bangsa,satu negara,satu agama!hidup melayu!!

      Delete
    4. istighfar sedare2 sume....mgkin dia cuma buat lawak,jangan2 awek pon dia takde...wakakaka

      Delete
    5. Rlex brder, rlex..

      Delete
  5. ada.....ko g cari kt klcc hahahhaa

    ReplyDelete
  6. Dah bergaduh pulak kalian2 di atas......

    ReplyDelete
  7. ALLAHUAKHBAR...

    ReplyDelete
  8. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=554907964527165&set=a.466720566679239.113836.100000239003679&type=1&relevant_count=1

    ReplyDelete
  9. babi pukimak sial puye jin ... pergi mampos lah ko jin jahanam , suka sangat kacau manusia... kepala butoh lah ko jin , sial celaka malaun puye jin , syaitan dan iblis ,kalau kat dunia ni jin boleh nampak dah lama aku pancung leher diaorg sampai putus , babi anjing puye jin

    ReplyDelete
  10. ^ jng beriye sngt... dikhuatiri kau yg mendapat nanty... kalu kuat iman tak pe lah...... risau aq tengok org mcm ko nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... kalo org tu berani cakap mcam tu , maknanya orang tu tak kuat iman la ye... hahahaha

      Delete
  11. astaghfirullah....tiada suatu makhluk pon yg boleh menandingi kekuasaan Allah.. Allah Taa'la lah yg paling berkuasa di atas muka bumi ini... Allahuakbarr

    ReplyDelete
  12. badi amok xde ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bandi amuk la...org atas mmg tolol

      Delete
    2. bandi amuk terkena badi mayat iaitu ketika badi amuk sedang memandikan jenazah bernama badi. Bandi amuk telah terkena badi dari mayat bernama badi

      Delete
  13. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
  14. Anonymous cakap sorang-sorang ke??buang tebiat ya??:D

    ReplyDelete
  15. Anonymous cakap sorang-sorang ke??buang tebiat ya??:D

    ReplyDelete
  16. Buat Duit Hanya Dengan Menggunakan Handphone"
    Syaratnya anda hendaklah menggunakan SIMKAD PREPAID ToneExcel yang dikuasakan oleh TuneTalk.

    Pendaftaran Hanya RM80 Dan Anda Akan Mendapat Satu Simkad Prepaid TuneTalk PERCUMA!!!

    Anda Diberi Rm30 Airtime PERCUMA!!!

    Anda Akan Jadi Agen Kepada Syarikat Besar Iaitu TuneTalk Dan ToneExcel.

    KELEBIHAN SIMKAD :
    1. Setiap kali anda topup, anda akan mendapat point dan point tersebut boleh dikumpul tanpa tarikh luput. Point-point tersebut boleh ditukarkan dengan TIKET KAPAL TERBANG AIR ASIA. Atau, anda blh tukarkan kpd smart phone.
    2. Anda topup sekurang-kurangnya RM30 dalam sebulan secara terkumpul, anda akan dilindungi insurans (PA Insurans) sejumlah RM100 RIBU oleh TUNE INSURANS.
    3. Anda juga berpeluang melancong SECARA PERCUMA.
    4. Anda boleh menggunakan semula nombor handphone kesayangan anda yang sedia ada (Hanya Tukar Plan Ke TuneTalk).
    5. Sekiranya anda bercadang untuk mengambil nombor baru, anda boleh pilih nombor 4 angka terakhir (010-XXX????).
    6. Terbuka kepada semua golongan (berumur 12 tahun keatas).

    KADAR SIMKAD TONEEXCEL
    Call:
    1-2minit =28sen
    3minit dan seterusnya =26sen
    (charging block 60 saat)
    (kadar rata kesemua rangkaian)

    Sms:
    10sen setiap sms
    Surf Internet:
    10 sen setiap 1mb

    Coverage:
    Tunetalk menggunakan prasarana (pencawang celcom), dimana ada line celcom, disitu ada line tunetalk.

    BAGAIMANA NAK BUAT DUIT DENGAN SIMKAD INI?
    *Anda hanya perlu perkenalkan simkad ini kepada ahli keluarga dan rakan-rakan. (Bukan Jual Simkad Dan Juga Bukan Jual Topup)
    *Setiap kali anda perkenalkan simkad ini, anda akan dibayar RM20 dan setiap kali orang yang anda perkenalkan buat topup di kedai-kedai reload, anda akan dibayar lagi 6% berdasarkan jumlah yang mereka topup. Contohnya, sekiranya mereka topup RM30, maka anda akan mendapat RM1.80
    Orang yang anda perkenalkan tadi kita anggap sebagai level 1, level 1 perkenalkan orang lain, akan jadi level 2 kita. Level 2 perkenalkan kepada orang lain, akan jadi level 3 kita.

    "PLAN"
    ANDA (Topup RM30 Sebulan)
    LEVEL 1 (Anda Dibayar 6%)
    LEVEL 2(Anda Dibayar 3%)
    LEVEL 3(Anda Dibayar 11%)
    sekiranya,
    ANDA (Topup RM60 Keatas Sebulan)
    LEVEL 1 (Anda Dibayar 10%)
    LEVEL 2(Anda Dibayar 3%)
    LEVEL 3(Anda Dibayar 13%)

    "POTENSI"
    *L1, L2 dan L3 adalah infiniti
    *Contoh kuasa gandaan 10 orang
    *Contoh topup rm30 setiap orang
    *Anda boleh tolong kira sendiri
    L1-10 orang X rm30(topup) X 10%=_rm30
    L2-100 orang X rm30(topup) X 3%=rm90
    L3-1000 orang X rm30(topup) X 13%=rm3900___
    (JUMLAHKAN L1, L2 dan L3)
    *Semua Komisyen akan dimasukkan kedalam akaun bank anda setiap 21hb.
    *Syarikat ToneExcel SDN BHD Telah Jalin Kerjasama Dengan LPKPM (Lembaga Pelindung Dan Kebajikan Pengguna Malaysia) Di Bawah Kategori Perkhidmatan Telekomunikasi.
    "Suka Atau Tidak, Anda Tetap menggunakan HANDPHONE. Cepat Atau Lambat, Anda Tetap Akan Labur Duit (TOPUP) Ke HANDPHONE"

    Persoalannya???
    Sampai Bila Anda Nak Labur Sahaja Ke Handphone???
    Mari Kita Semua Ubah, Kali Ini Biar Handphone Yang Labur Duit Kepada Kita!!!
    Renung-Renungkan.
    Setakat Hari Ini Sudah 245 ribu Rakyat Malaysia Menyertai Program Ini. Berdasarkan Statistik, Ada 30 Juta Pengguna Prepaid Di Malaysia. Anda Hendak Jadi Ahli Yang Ke Berapa Dalam Program Ni?
    Telah jelas segalanya dan anda bminat...cri sya


    Rebut peluang ini.Hanya tukar simkad anda.
    JADILAH PENGGUNA YANG LEBIH BIJAK

    PM di facebook;
    http://on.fb.me/KpWECm

    email ;
    suzisalim85@gmail.com
    010-809 8485 

    ReplyDelete
  17. kalau kita yakin bahwa manusia lebih mulia dari jin janganlah takut...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri