WTF : Apabila Awek Punk Pakai Tudung (2 Gambar)

#Muslimah versi punk?


{ 27 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 19 February, 2013
விரும்புகின்றனர் WTF
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Haha..br nak berubah..rmbut keras lg..xleh potong..hehee

Wanita Mati Terminum Air Mani Lelaki Tua
AnonymousAnonymous 19 February, 2013
Dosa seorang wanita yang tidak menutup aurat dan melakukan maksiat tidak ditanggung olehnya seorang sahaja. Tetapi beliau turut mengheret puluhan orang lain yang akan menanggung dosa bersamanya. Adakalanya si wanita ini berkata:

‘Aku tidak menutup aurat itu aku punya pasal la! Bukan aku menyusahkan kamu pun!’

Sebenarnya beliau silap! Dek kerana dirinya yang tidak menutup aurat, beliau telah membuatkan orang-orang yang bertanggungjawab mendidik dan menjaganya turut menanggung dosa. Siapakah orang-orang itu? Mereka ialah:

Suaminya.
Ayahnya.
Saudara lelakinya.
Anak lelakinya.

Keempat-empat golongan lelaki ini perlu bertanggungjawab memikul beban dosa yang dibuat oleh seorang wanita. Adakah ini dikatakan tidak menyusahkan?

Itu baru sebahagian. Mereka yang disenaraikan di atas adalah orang-orang yang perlu ‘bertanggungjawab’, belum termasuk orang-orang lain yang ‘terlibat’. Di bawah ini saya senaraikan pula orang-orang lain yang terlibat kerana dosa seorang wanita:

Sahabat

Sahabat yang menyuruh, mencadangkan dan yang dijadikan contoh untuk seorang wanita membuka aurat perlu menanggung dosa yang sama seperti wanita yang membuka aurat.

Sahabat yang tidak menegur juga perlu menanggung dosa kerana tidak menyampaikan amanah dari Allah. Telah dinyatakan bahawa kita perlu membuat teguran dalam peringkat:

Tegur dengan tangan jika terdaya.
Tegur dengan mulut jika terdaya.
Benci di dalam hati. Dan ini adalah selemah-lemah iman.

Jika tidak menegur kita sekurang-kurangnya perlu merasa benci di dalam hati. Bukankah hal ini menyusahkan orang lain?

Orang yang melihat

Sesiapa sahaja yang melihat dengan syahwat dan ghairah akan menanggung dosa penglihatan dan dosa hati. Setiap mata yang memandang walaupun hanya sehelai rambut akan membuatkan si wanita itu bertambah dosa berlipat kali ganda.

Jurufoto

Jurufoto yang mengambil gambar wanita bukan mahramnya yang tidak menutup aurat adalah berdosa. Dosanya akan bertambah apabila menyebarkan gambar itu dalam majalah, internet dan seumpamanya.

Penerbit surat khabar, majalah, blog dan sebagainya.

Mana-mana sahaja media yang memaparkan aurat wanita adalah berdosa. Tengok saja penulis blog gosip, majalah, surat khabar dan sebagainya. Semuanya dipenuhi dengan gambar-gambar wanita yang tidak menutup aurat. Kesemua orang ini menanggung dosa disebabkan oleh wanita yang tidak menutup aurat.

Penjual/ penyebar

Orang yang menjual majalah, gambar-gambar dan sesiapa sahaja yang menyebarkan gambar wanita yang tidak menutup aurat dalam FB, Tagged, Friendster, Myspace dan sebagainya turut menanggung dosa. Dalam Islam, apa sahaja yang haram adalah haram untuk dijual dan disebarkan.

Pembeli/ pembaca

Orang yang membeli dan membaca turut menanggung dosa. Sesiapa yang menyumbang dan memberi sokongan untuk kejayaan mereka-mereka yang mendedahkan aurat ini akan menerima saham dosa masing-masing. Kerana disebabkan merekalah golongan-golongan yang tidak menutup aurat ini semakin bangga dengan dosa-dosa mereka.

Inilah antara orang yang akan menanggung dosa kerana seorang wanita yang tidak menutup aurat. Tidak cukupkah senarai ini menjelaskan bahawa betapa perbuatan tidak menutup aurat itu akan menyusahkan orang lain? Itu belum termasuk orang-orang yang melihat dengan ghairah sehingga menyebabkan mereka berniat untuk merogol, mencarut, memaki-hamun, mengumpat tentang keburukan bentuk tubuh wanita itu dan banyak lagi kesan buruk yang perlu ditanggung disebabkan sikap sombong seorang wanita yang tidak menutup aurat.
Malong Kuning Malong Kuning 20 February, 2013
Haram jadah.. baik x pyh pki klo camtu.
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
WTF - PELAKON AMERICAN PIE DULU VS SEKARANG
WTF - PELAKON HOME IMPROVEMENT DULU VS SEKARANG
INFO - ANJING VS MANUSIA (2 BAHAGIAN)
WTF - TWEET TERBAIK HARI INI #1 - PIKOR DAN PAS
SEXY - EMILIA CLARKE (5 GAMBAR)
WTF : Apabila Awek Punk Pakai Tudung (2 Gambar)
Cool : "Optimus G Pro", Telefon Pintar Dengan Skri...
OMG : [Video] Misteri Lebih 100,000 Ekor Ikan Lumb...
OMG : Cara Membuat Landak Masak Lemak Cili Api (5 ...
Serius : Lelaki Bergambar Dengan Gaya Yang Sama Da...
OMG : Telinga Manusia Gergasi? (3 Gambar)
OMG : Berhati-hati Semasa Beli Samsung Galaxy S3, ...
WTF : 25 Gambar Objek Harian Di Bawah Mikroskop Ya...
COOL : Bangunan Terbesar Di Dunia Bakal Dibuka Di ...
Sadis : Kisah Sedih Budak 6 Tahun Yang Tinggal Seo...
COOL : 10 Contoh Resume Kreatif Dan Gempak
MENGERIKAN! Bunyi Jeritan Dikeluarkan Bintang Apab...
COOL : Skuter Eletrik Yang Boleh Dilipat Menjadi B...
WTF : Iklan Teh Yang Sangat Seram Dan Menakutkan
WTF : Wanita Paling Menyeramkan Hari Ini
WTF : Ayah Bertukar Menjadi Seorang Perempuan
OMG : Meet Jose Mujica, President Paling Miskin Di...
COOL : Komponen Eletronik Dijadikan Seni
WTF : Video Sedih Shila Amzah Yang Di Parody
WTF :Tangan Gergasi Terbentuk Di Awan
WTF : Punca Sebenar Kejadian Meteor Di Russin
WTF : Stail Rambut Lelaki Yang Sangat #Gay (2 Gamb...
WTF : Model Remaja Taiwan Selepas VS Sebelum MakeU...
SEXY : Fesyen Kim Kardashian Yang 'Menyeksakan' Ka...
WTF : Trolling Roomate Paling Mantap Pada Hari Val...
Serius : Inilah Remaja Paling Tinggi Di Malaysia (...
OMG : Besi Berkarat Yang Enak Dimakan(9 Gambar)
WTF : Gambar Sniper Israel Sedang Sasarkan Senapan...
INFO : Inilah Gambar Yang Memenangi World Press Ph...
WTF : (VIDEO) Bibik Indonesia Lambung Dan Campak B...
WTF : Sekitar Banjir Kilat Teruk Melanda IOI Pucho...
BODOH - KAYA TETAPI TAK ADA OTAK
COOL - PEJABAT AGENSI PENGIKLANAN OGILVY AND MATHE...
SADIS - ANAK-ANAK KECIL DI PENJARA ARGENTINA
FAKTA - 10 JENIS GANJA TERBAIK YANG BOLEH ANDA HIS...
WTF- THE ROCK KETIKA BERUMUR 15 TAHUN
SEXY : Gambar Hot Tiz Zaqyah Dengan Gaun Lutsinar
OMG : [Video] Helikopter Terhempas Ketika Penggamb...
WTF : Jangan Mudah Percaya Dengan Iklan Di Interne...
Serius : Bateri Berkuasa Nuklear Yang Dapat Bertah...
COOL : "USB 2 USB", Pindah Data Tanpa Menggunakan ...
Cool : Kedai Gambar 3D Pertama Di Dunia (4 Gambar)...
Pelik : "Lamprey", Spesis Belut Yang Disangka Makh...
Kaya : Rosyam Nor Beli Kereta Mclaren MP4-12? (2 G...
Cool : "Epiphany One Puck", Caj Handphone Mengguna...
OMG : Trend Terkini, 'Tatu' Khas Untuk Anjing Sema...
Serius : Cara Memindah Kerusi Dengan Porsche 997 C...
INFO : SENARAI PEMAIN BOLA SEPAK PALING PANTAS DI ...
WTF - SIRI MANGA HENTAI KINI DIFILEMKAN
COOL - APABILA MARIO DAN GTA DIGABUNGKAN : KARYA A...
WTF : BAHASA ENGLISH PALING WTF HARI INI
COOL - NAILYMPICS GADIS OLIMPIK UNTUK REKAAN KUKU ...
COOL - PROJEK KERETAPI AL HARAMAIN : KERETAPI HALA...
SEXY - SELEB HOLLYWOOD DAN KEMBAR MEREKA (8 GAMBAR...
Cool : Tasik Turkana, Tasik Terbesar Di Padang Pas...
Info : 16 Fakta Menarik Mengenai Bayi (Gambar)
SERIUS : Meteor Jatuh Di Chelyabinsk, Russia, 500 ...
WTF : Coco Brown, Pelakon Porno Yang Bakal Jadi An...
Sejarah : Ibnu Al-Haitam, Pencipta Kamera Pertama ...
Cool : Restoran Yang Menggunakan Robot Sebagai Pel...
COOL - ARTE S : SEBUAH KONDO UNIK DI BUKIT GAMBIR ...
WTF - MK1M : MAKANAN KUCING 1MALAYSIA?
WTF : [Video] Remaja Tingkatan 1 Ditangkap Khalwat...
OMG : "Lena Highway", Lebuh Raya Paling Teruk Di D...
OMG : [Latest] Remaja 19 Tahun Bunuh Diri Di Berja...
Kaya : Mansion Berharga $12 Juta Milik Rihanna Di ...
Info : 5 Sebab Shisha Lebih Bahaya Dari Rokok (Gam...
OMG : Ikan Tuna Termahal Di Dunia Berharga RM2.2 J...
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
Apekah kebangangan ini????!!!!!
StreeSSSSssss
Ramdan Omar Ramdan Omar 20 February, 2013
Tak kesah lah macam maner sekali pun..yang penting die masih lagi menutup aurat..
PEROGOL bertauliahPEROGOL bertauliah 20 February, 2013
Tutup aurat jadah nya camni.. dah mcm celaka je.. ni patut d terajang je... wahaha
c130 c130 20 February, 2013
"Gangnam Style"

Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Najeneun ttasaroun inganjeogin yeoja
Keopi hanjanui yeoyureul aneun pumgyeok inneun yeoja
Bami omyeon simjangi tteugeowojineun yeoja
Geureon banjeon inneun yeoja

Naneun sanai
Najeneun neomankeum ttasaroun geureon sanai
Keopi sikgido jeone wonsyat ttaerineun sanai
Bami omyeon simjangi teojyeobeorineun sanai
Geureon sanai

Areumdawo sarangseureowo
Geurae neo hey geurae baro neo hey

Areumdawo sarangseureowo
Geurae neo hey geurae baro neo hey

Jigeumbuteo gal dekkaji gabolkka

Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style

Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style

Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Eh-eh-eh, eh-eh-eh

Jeongsukhae boijiman nol ttaen noneun yeoja
Ittaeda sipeumyeon mukkeotdeon meori puneun yeoja
Garyeotjiman wenmanhan nochulboda yahan yeoja
Geureon gamgakjeogin yeoja

Naneun sanai
Jeomjanha boijiman nol ttaen noneun sanai
Ttaega doemyeon wanjeon michyeobeorineun sanai
Geunyukboda sasangi ultungbultunghan sanai
Geureon sanai

Areumdawo sarangseureowo
Geurae neo, hey, geurae baro neo, hey

Areumdawo sarangseureowo
Geurae neo, hey, geurae baro neo, hey

Jigeumbuteo gal dekkaji gabolkka

Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style
Gangnam Style

Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style

Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style

Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Eh-eh-eh, eh-eh-eh

Ttwineun nom geu wie naneun nom
Baby, baby
Naneun mwol jom aneun nom

Ttwineun nom geu wie naneun nom
Baby, baby
Naneun mwol jom aneun nom
You know what I'm saying

Oppa Gangnam Style
Eh-eh-eh, eh-eh-eh
Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Oppa Gangnam Style

Eh, sexy lady
Op, op, op, op
Eh-eh-eh, eh-eh-eh

Oppa Gangnam Style
anonymous anonymous 20 February, 2013
INI BUKAN DH TTUP AURAT, INI DH JDI LAIN. MNA BLEH TUDUNG MYERUPAI RMBUT, HARAM!

INI DIKIRA MGHINA ISLAM DH TAU...
MOL.fm MOL.fm 20 February, 2013
punk pon pakai tudung .. nampak .. hahahahahaha
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
ni bkn bgol unta da ni, ni otromen taro...
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
"Because just wearing a hijab is too mainstream"
AnonymousAnonymous 20 February, 2013
kesian mazeer..blok xda org nk gi tgk...
AnonymousAnonymous 21 February, 2013
aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat
AnonymousAnonymous 21 February, 2013
bapak ayat tamil panjang gile...jwapan mlayu WTF melakukan WTF?
AnonymousAnonymous 21 February, 2013
haha cite lawak tapi terbaikk
AnonymousAnonymous 23 February, 2013
Naneun namja eobsi jal sara
Geureoni jasini eobseumyeon
Nae gyeote ojireul ma
Naneun hamburo nal an para
Waenyamyeon nan

I don’t need a man I don’t need a man (What?)
I don’t need a man I don’t need a man (jinjja)
I don’t need a man I don’t need a man (jeongman)
I don’t need a man I don’t need a man
Naneun namja eobsi jal jal sara

Nae doneuro bangse da nae
Meokgo sipeun geo sa meokgo otdo sa ipgo
Chungbunhajin anchiman manjokhal jul ara
Geuraeseo nan nareul saranghae (hey)

Bumonimui yongdon nae
Doncheoreom sseugo sipji anha naiga manha
Son beolliji annneun ge dangyeonhan geo anya
Geuraeseo nan naega tteotthteotae (hey)

Boy don’t say
Naega chaenggyeojulge naega akkyeojulge No No
Boy don’t play jinjihage ol ge animyeon

Naneun namja eobsi jal sara
Geureoni jasini eobseumyeon
Nae gyeote ojireul ma
Naneun hamburo nal an para
Waenyamyeon nan

I don’t need a man I don’t need a man (What?)
I don’t need a man I don’t need a man (jinjja)
I don’t need a man I don’t need a man (jeongmal)
I don’t need a man I don’t need a man
Naneun namja eobsi jal jal sara

Jallan cheneun andwae ttan
Deseoneun tonghalji mollado neomankeum nado
Jallajin anhatjiman jasingameun neomchyeo
Geuraeseo nan nareul saranghae (hey)

Nae himeuro salge ttan
Aecheoreom bumonim jal manna namja jal manna
Pyeonhage saneun geo gwansimi eobseo
Geuraeseo nan naega tteotthteotae (hey)

Boy don’t say
Naega neoui mirae nareul mitgo gidae No No
Boy don’t play nareul jonjunghal ge animyeon

Naneun namja eobsi jal sara
Geureoni jasini eobseumyeon
Nae gyeote ojireul ma
Naneun hamburo nal an para
Waenyamyeon nan

I don’t need a man I don’t need a man (What?)
I don’t need a man I don’t need a man (jinjja)
I don’t need a man I don’t need a man (jeongmal)
I don’t need a man I don’t need a man
Naneun namja eobsi jal jal sara

Maeil achim iljjik ireonaseo harujongil bappaseo
Bap han kki jedaero mot meogeo
Hajiman naega johaseo han iriya doniya
Jakjiman da nae ttamiya
Namja chinguga sajun banji aniya

Nae cha nae ot naega beoreoseo san geoya
Jeokgeum neoko bumonim
Yongdon deurigo naseo san geoya
Namja mitgo nolda namja
Tteonamyeon eotteokhal geoya
Ireon naega bureowo?
Bureoumyeon jin geoya

Naneun namja eobsi jal sara
Geureoni jasini eobseumyeon
Nae gyeote ojireul ma
Naneun hamburo nal an para
Waenyamyeon nan

I don’t need a man I don’t need a man (What?)
I don’t need a man I don’t need a man (jinjja)
I don’t need a man I don’t need a man (jeongmal)
I don’t need a man I don’t need a man
Naneun namja eobsi jal jal sara
AnonymousAnonymous 07 March, 2013
selang satu dri ats..mlayu otak-otak kau! tgk muke dh tau
AnonymousAnonymous 07 March, 2013
Pale gangnam style ko! Pi main jauh jauh -.-
AnonymousAnonymous 07 March, 2013
tak tau hukum jgn nak pandai2 haram/halal...
yg pandai pasal hukum pn blh tersasar...
AnonymousAnonymous 01 April, 2013
Xbole la nak tiru-tiru..
Haram..
AnonymousAnonymous 19 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri