WTF - APABILA INDON MENGUTUK TENTANG WARGA MALAYSIA
Home » » WTF - APABILA INDON MENGUTUK TENTANG WARGA MALAYSIA

WTF - APABILA INDON MENGUTUK TENTANG WARGA MALAYSIA

4 Feb 2013 96 Comments
#Kutuk kat kayu, Indon betul.. Tapi padu gak kutukan ni.. Mohon terasa. LOL



Laporan asal FazliTaufek

96 comments:

  1. respect indon!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo aku ske think positif..ade betul jgk ckp mat indon ni. Tp cume kurang tepat. Bkn semua rakyat msia malas. Ade yg mls tu mmg bongok perabih harta mak bapak je..

      Delete
    2. malaysia maju sebab org cina yg rajin keje rajin niaga, awal2 pg da bangun mcm solat subuh,org melayu yg g solat subuh ke masjid berape kerat je???

      Delete
    3. Macam ku kenal je pintu jamban tu......

      Delete
    4. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. bodoh bangang kot....!! sampai xleh nak pikiaq... aku dalam keadaan macam nih pon tau nak seronok...!! bleh plak tinggal aku dalam keadaan macam nih.. ada otak pikiaqqq la sama... jgn nak menyusahkan org lain..org ada anak bini nak kena bela.., bagi makan... tau nak seronok... bagus la...., sampai tak pikiaq perasaan orang lain.

    bila aku tegur.. aku jugak salah.... aku jugak xbetol... perabih duit buat pelik2 xpa pulak... pikir sama.... aku neh nak beranak lagi.. banyak nak pakai duit... bodoh bangang tu pon 1.. xpenah nak paham.. nak makan pon xcukup duit..!! nak bt bisness...!!! pikiaq la sama... bila aku tegur..! sibuk xbg amik tahu hal hampa... hang tu sapa gan aku...!! pikiaq ar sama....!!! babi betol....!! aku nih tongkoi kayu ka apa....

    payah la..kalau jenis penting diri sendiri..... jenis xsedar diri nih.. payah la.. nak tegur pun salah... xtegur pon salah.... kalau rasa diri tu hebat sangat xpa... masalahnya diri sendiri pon xtera mana.. payah kalau dah nama jenis TAK SEDARRRR DIRIIIII!!!!

    payah.. tang aku semua xkena...mau tang adik beradik hampa semua kena sangatttt aihh!!!!!!! sedaq la diri tu sama.......kalau dari dulu nampak x kena xpa... lanie baru nak nampak xkena..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko apesal betina pukimak.. puki lame x kene jolok ke.. meh aku jolokkan.. memekak cem babi kat sinie.. gangbang kang nak?

      Delete
    2. Tah ko ni. Bodo bangang.. meroyan x tentu pasal.. pepek lme x sevis ke

      Delete
  3. budak sengal atas ni datang lagi!! Kau mana2 ada ekk...blah la!

    ReplyDelete
  4. Respect Indon !!! kbyakan rakyat malaysia jd kuli di tanah yg penah jd miliknya yg dah di jual kat org cina . org indon yg dah dpt kerakyatan malaysia kejap je maju dan kaya . so thats way . mohon di renung2kan . ambil yg positif dan abaikan yg negatf .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah nak respect sgt la..walaupun apa yg diorng ckp tu btul..mmg btul rkyt sini pemalas..nk duit tp xmahu kerja..dan org indon nak duit sebab tu TERPAKSA bekerja wlaupun perlu menyemak di negara org lain..gua x respect langsung apa si penyemak indon ni ckp tp gua respcet kalau orng kita baca dan berubah..so pergi makan cili cepat..baru rasa pedas

      Delete
    2. gua x respect langsung orang indon ni.. dtg sini kacau anak dara orang.. pecah rumah.. ganggu rumah tangga orang.. rasa nk pukul adelah.. mampos sama indon

      Delete
    3. amboi2~ bukan main melenting bila diri(rakyat) sendiri kene kutuk.. walhal, yg korg dok kutuk2 indon w/p x de kene mengena ngn dorg tu x pernah terfikir pulak kan.. haha,, see! whats goes around come around.. alhamdulillah :)

      Delete
    4. ni semua jd sbb anak pakistan haram mahadir lahanat....doakan seluruh kluarga umno hancur...takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! alllahuakbar!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  5. aaaaa tak yah fikir sgt la. JOM MAIN DOTA ADMIN! hahahaha

    ReplyDelete
  6. kalo ko org indon bgus sgt,,,, nape ko x majukan negara ko tuh??? kenapa sanggup nk keje kt malaysia??? mmg dasar org indon bodoh... senang2 je nk ckp negara org lain mcm nih... Ko tu dtg malaysia sbb nak cari rezki kt sini... kalo ko xnak, ko boleh berambus blk negara ko yg kucar kacir tu !! yg selalu kena bencana alam !!

    ~Liza~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong dgn cik liza. korang dh la miskin, dtg mnumpang cri keje kt Malaysia. ada hati nk kutuk2 ngara org plak.

      Delete
    2. dorg jeles malaysia maju...atleast negara kite x amalkan islam liberal mcm dorg...tu sbb Allah trun bala brtimpa2 kt indon

      Delete
    3. Indon ckp kita pemalas? HELLO! Sbb kitorg rajin la kitorg kerja lagi bagus drpd kerja ni, SBB KORANG PEMALAS la korg kerja macam ni! Takkan benda tuh pun tak boleh pikir?! btw, sokong Cik Liza. Org indon mmg jealous pun dgn org malaysia pun sbnrnye.. sbb negara kita maju drpd dorg.. dorg sbnrnye nak kita ada dlm negara dorg. ni semua sbb konfrontasi yg dulu2.. indonesia paksa malaysia masuk negara dorg.. padahal malaysia x nak.. skrg dorg jealous + bengang. [pastu miula la bangkitakan isu kita claim budaya dorg la.. pa benda la mat & minah indon ni ckp

      ~Syukran~

      Delete
    4. btul2 kalau dh diorng tu rajin pesal dtg sini kerja sini..dh nampak kan TERPAKSA ..

      Delete
    5. ada babi kat atas kata negara kita x liberal.... hotak kau ..kalau x liberal asal x laksanakan HUDUD ...bagi bn memerintah tak laksanakan HUKUM ISLAM..........FUCK

      Delete
    6. hukum mende dah ko pn kaki fuck..

      Delete
    7. yg rajin sbnrya kaum cina LOL!!

      memangpn org indo rajin berusaha..biarpun nmpk miskin tapi tp penduduknya ada tanah sendiri berhektar luasnya..ada sawah sendiri..,ladang pn byk tp
      pemimpinnya byk korupsi...kau kaya mcmna pn tp kalau cukainya tinggi pasti kau muflis disana...cubala kau buka mindamu pergi sana LOL!! jgn kau tengok sj org indon yg merantau d msi..mmg pun sehelai sepinggang...satu lg jgn kaitan isu bencana alam sb itu semua ketentuhan tuhan..lambat laun kita pun kena jugak..

      Delete
  7. Yg ko anti sangat kenapa org atas...pas tu ko nak buat kerja diaorg jd buruh...bior ler. .benda ingtn utk kita...

    ReplyDelete
  8. Yup btl..tp diorg still bwh aku.hahahaha

    ReplyDelete
  9. admin pemalas, nk traffic besar msuk kluar tp copy paste entry..WTF

    ReplyDelete
  10. Pukimak indon..x sedar dri.. Negara ko tu miskin sgt.. Xda pluang kje...

    ReplyDelete
  11. Pukimak indon..x sedar dri.. Negara ko tu miskin sgt.. Xda pluang kje...

    ReplyDelete
  12. xyah la nk respect sgt la...puihh!!

    ReplyDelete
  13. Sbb indon rajin la negara dia org miskin dn mundur..tahniah..

    ReplyDelete
  14. betui jugak apa yang mat indon cakap ini.. tapi bukan semua la..

    ReplyDelete
  15. indon byk mrompak, mlayu byk mnyamun..

    ReplyDelete
  16. ahh...ini smua POYO..!!

    ReplyDelete
  17. Ada betulnye apa yg ditulis mmg anak muda sekarang mana nak keje kontrak diorang nak keje bawah air-cond je..kepada liza jgn ungkit pasal bencana alam.. Sume ketentuan tuhan..

    ReplyDelete
  18. boleh tak takyah upload benda macam nie. buat kecoh je.

    ReplyDelete
  19. liza jom kahwin

    ReplyDelete
  20. Ni jawpan die,
    Indonesian=kerja guna tenaga,xguna otak
    Malaysian=kerja guna otak,xguna tenaga
    Kesimpulan,sebab tu indon jadi kuli kt cni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgn lu bro

      Delete
    2. takpela tak perlu marah marah..kalau kita renung balik sebelum malaysia maju..ramai rakyat kita yang berhijrah ke singapore untk jadi kuli kontraktor kat sana..jual makan dan minum kat singapore untuk cari nafkah...tak perlulah nak gaduh gaduh sesama kita..amin

      Delete
  21. 18SX:KISAH MALAM PERTAMA PENGANTIN BARU!
    WOW:PENGALAMAN PERTAMA MAIN DENGAN AWEK!
    PANAS:AWEK GERSANG CARI JODOH DI LAMAN SOSIAL!

    ReplyDelete
  22. Bagi aq lah semua bangsa ada kelebihan n klemahan.ada yg mlas ada yg rajin kaya miskin dll.orang indon pun ada jga yg malas lgi2 lah miskin.kmu orang indon x d paksa pun dtang mlaysia nak buat keja.apa2 pun kita sama2 manusia.so syukur ape yg ade...

    ReplyDelete
  23. Ayg..tlg top up 3 hengget..abg nk byr hutang advance..cpt ckit ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. karang tau ayg topup,ayg tgh mlncap ni..

      Delete
  24. da nmpk trg2 kebodohan indon disitu..mmg ptot la die jd kuli..law indon jd bos xkn maju la malaysia..malaysia amik indon sebab kos buruh murah..korg tu byar rendah pon nk..sbb dh tedesak..semua nie ade give n take..dh bodoh tu mmg bodoh la..org soh bljr ekonomi xnk..hanya untuk indon yg tulis nie shj ya..hkn semua indon brfikiran bodoh mcm nie..

    ReplyDelete
  25. saya orang utan..hidup saya di hutan hanyalah sekadar makan seks dan tidur...tetapi selelpas menggunakan produk kecantikan dari dr ozmeymeyah,kini hdup saya berubah serta merta..kini hidup saya dipenuhi dengan seks sahaja..dari saya bangun tidur seawal jam 7 pagi saya terus melakukan hubungan seks sehingalah saya tidur kembali pada jam 10 malam..kadang-kadang saya melakukan hubungan seks dengan hanya sebatang kayu ataupun seketul batu..TERIMA KASIH DR OZMEYMEYAH

    p/s-saya juga pernah melakukan hubungan seks dengan diri sendiri...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian nye ko bertuhankn seks ye?!!!

      Delete
  26. wahai org indon..bersyukurlah dan mengenang budi lah cikit..bg ada adab sama..

    ReplyDelete
  27. sebab majoriti rakyat2 malaysia berpendidikan tinggi..dh susah payah belaja sampai ke peringkat phd, xkan nk jadi buruh pulak..bangang!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,btl tu raniey husain,jom kawin

      Delete
  28. Jgn la mrh endon tu.. Kalo xde diorng, mane nk carik ayam endon lg.... stkt diorg nk menyalak sket xde hal lah.. Jgn sampai die gigit sudah la....

    ReplyDelete
  29. Komen Liza plg bengap

    ReplyDelete
  30. Org malaysia lg suka menganggur dr kje buruh.. Realiti zaman skrg..

    ReplyDelete
  31. yg sokong tu semua indo la..indo dtg cri kezeki bg ank bini mkn lps tu kutuk2 org mlysia..bgus ke cam tu..xsemua org mlysia mls..klau org mlysia ni mls xde nye nk maju mcm sekrng ni..indo yg ckp rjin tgk nk mkn pon xleh di ngara sendri..sendri pk la manusia semua...

    ReplyDelete
  32. indo skrg kuar ajar,,jd clener je ckp mengata kt org mlysia ni mcm dia keja menteri kt cni..

    ReplyDelete
  33. btul22 org atas ku ckp..pdhal keja maid n bsuh lubang taik je..tp mlut mcm bangkai..sama busuk ngn t--k.

    ReplyDelete
  34. Apain sik..gue gak begitu don.,gue gak prnah buat begitu

    ReplyDelete
  35. Dh masak sgt ngan peel indon ni.. Sesama diorg pon dengki kuat.. Ni kn bl tgk bangsa lain senang sket.. Adatla kalo nk gaji lebih dtgla keja kt negara yg matawang tinggi dr negara asal.. X kira la keja qpa pon.. Janji masyuk.. Mcm gak org mesia yg g keja oversea.. Tp org mesia lebih bertemaddun la.. X de nk kutuk2 negara tpt mereka cari rezeki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau ckp org msia tak pernah kutuk negara org...LOL org Msia antara paling kurang ajar didunia...suka racist negara org teruama suka kutuk negara china,korea,jepun yg maju pn org msia suka kutuk...apalagi org melayu yg tak sedar diri.

      Delete
  36. Enaff said.. ada betul ada salah.. I am pure Malaysian and i suggest kita x perlu melatah malahan mengambil iktibar sebab almost true what that indon's write.. cuba cari org melayu di sektor pembinaan, berapa org? or the true question is ada tak? mmg peluang pekerjaan menjadi faktor kebanjiran PATI tapi kalau citizen sendiri buka mata, rebut peluang di tempat sendiri, mungkin ini boleh menghalang.. seriusly aku pnh bborak ngan PATI yg keje kat sini, boleh sara famly dia kat 'sana'.. so why timbul isu gaji buruh rendah or what so ever.. lelaki or perempuan ada je kerja yg sesuai di sektor buruh kasar ni.. tepuk dada tanya iman.. saya yang mengomen ni alhamdulillah la dpt keje yg diidamkan.. yang 'tanam anggur' tu.. u alls can do somethin..

    ReplyDelete
  37. anon kat atas pn mne kje buruh, pkai minyak cap buruh je

    ReplyDelete
  38. biasa je .. ade betul gak .. kutukan tu .. sebenarnye .. kat mesia ni .. keje terlebih cukup .. tapi org sini yg demand ...kalau tak .. takkan la kehadiran PATI yg lebih 2 juta org masuk sini leh ade keje ..

    ReplyDelete
  39. Keje buruh d mlysia gji kcik la giler..klau org tmpatan nk kje mcm ne nk hdup bahalol..org indon dpt 500 pn tukar duit dh kaya kt sana..ade pham

    ReplyDelete
  40. betul lah cakap org indon tu...kita ni malas,mudah lupa.....bak kata Dr.mahathir MELAYU MUDAH LUPA!Semua benda kita nak free tapi kita tak hargai pun.Bahasa Melayu pun dah makin dilupakan,Kita lebih utamakan bahasa orang putih.Indon tu walaupun diorang rajin tapi negara diorang tak maju sebab tak bersatu,tak sekepala,negara komunis.Kalau diorang tu bersatu mesti diorang lebih cepat maju daripada kita.Cuba tengok orang dulu-dulu semua rajin,sebab tu kita diiktiraf negara yang cepat berkembang tapi sekarang dah tak lagi...sbb remaja sekarang banyak rosak,kanak-kanak didedahkan dengan pelbagai perkara yang tidak baik dan macam-macam lagi.Satu hari nanti negara kita boleh mundur balik.Nak diikutkan,kalau kita guna je bahasa kita, dalam masa 30 tahun Negara kita boleh maju tau!

    ReplyDelete
  41. INDON mengelabah...

    ReplyDelete
  42. tah. indon bodoh. semua lahanat kat dia. sapa suruh datang malaysia. dia yang pemalas. harap kerja pemalas. kerja buat rumah tapi sambil hisap rokok pastu lambat siap, pastu nak gaji mahal. ni yang nak kena 'GANYANG INDONESIAL'....

    ReplyDelete
  43. hahaha.. indon-indon.. haha.. korang nie umpama hamba jew rakyat Malaysia buat.. korang semua tolol.. 2 mudah di guna-gunakan oleh orang Malaysia..haha.. kalau yew pon orang Malaysia malas ko boleh buat ape?? ko ke tanggung orang yang malas 2.. just inggat perumpamaan nie "MAKAN TANGGUNG! BERAK TANGGUNG LA! JGN SEBUK URUSAN ORANG!" HAHAHAAHA .. MIDLE FINGGER!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak bro..muka bro ni ada plak..dgn bju pakai bju hi tech..nak bgtau satu je bro..middle finger bukan midle fingger..malu bro sbb nmpk muka dgn bju keje mana..hahaha..tpi xpe..alasan typo leh pakai..

      Delete
  44. pkr2 lah rakyat malaysia ..rakyat malaysia baru 27 juta org ..rakyat indon 200 juta ..kesimpulanya terhadlh kerja diaorg kat sana ..kalau rakyat malaysia 200 juta org,tak kan mustahil kerja menjadi terhad ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... semua salah menteri dorang duk makan rahsuah..x lama lagi malaysia pun jadi miskin jugak sebab menteri harom byk cekik duit rakyat.. salahkan orang2 atasan yang pemalas tu..

      Delete
  45. aku xsuka indon!!

    ReplyDelete
  46. indon makn biawak

    ReplyDelete
  47. jangan nak jadi keypad warrior la semua...kalo korang rase korang rajin dan dakwaan mat indon tu salah,pe kate korang try keje buruh ni kt sekitar Malaysia ni yg still ada construction? aku bagi 1 contoh tempat still ada pmbinaan kt area batu3,s.alam...aku nak tgk ada x melayu yang berani terutama lelaki yang sanggup pi interview kt sane? senang citer la kalo ada telur(for male)....yang pompuan aku nk tgk ada x yg sanggup keje sebagai cleaner kt mn2 shopping compleks/tepi jalan? just for reminder..aku masa pas abis spm mcm2 kerja dh aku wat,skang aku dh da company sendiri in book publisher..bhai,aku ckp 1 je kt korang,kalo wat keje halal x payah malu...daripada ko 'tanam anggur' dlm seluar atau dok pedajal org/makbapak sendiri n masyarakat...bantuan BR1M lmbt bg pun dh bising.

    ReplyDelete
  48. janji malaya babi!!! hancor melayu!! hancor melayu!!!

    majulah SINGAPURA!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi bangsat singapura

      Delete
  49. Negara-ku, Tanggungjawab Bersama
    Masa Depan, Milik Kita Semua
    Jalan berliku, tentu mencabar
    Bersama kita harungi

    Orang muda, pikul harapan bangsa
    Mara Depan, Negara tentu Cerah
    Kuat semangat, kita berjuang
    Bersama menuju, cita-cita rakyat

    Ubah, Selamatkanlah Malaysia
    Bersama pahatkan sejarah
    Buka lembaran baru
    Sama-sama kita menuju
    Perubahan di tangan mu

    Ayoh!sokonglah pakatan rakyat!!!
    tolak amno,tolak bn!!!

    ReplyDelete
  50. INI SEMUA POYO...!!!

    ReplyDelete
  51. ape hal masuk singapura nie.

    ReplyDelete
  52. pala butoh ang poyo

    ReplyDelete
  53. Hahah rilek ar genk sekalian..bru kna cuit skit dh brgegar 1 badan..stakat ayat2 contengan kat jamban pun nk gelabah..tu blum lg indon wat signboard beso2 kat tepi jln nu..hahah.. Kate malaysia kuat, so stakat ayat cucuk jarum nih korg tepis je..alah klau kna pun sipi2 je kot.. Rezeki masing2..lu punya lu sapu, wa punya wa sapu.. Malaysia boleh!

    ReplyDelete
  54. aku sokong road runner atas...

    ReplyDelete
  55. muka Liza mcm ayam berak kapur

    ReplyDelete
  56. xyah nak bsing2 ngan komen c indo tu.... klu die ckp mcm2 pon die tetap KULI.....

    ReplyDelete
  57. pakatan berpakat nk hancur Malaysia.

    ReplyDelete
  58. admin yg upload ni yg bangang upload benda yg menimbulkan kekecohan

    ReplyDelete
  59. Nie semua sbb umno yg bwk msuk indon ramai2...

    ReplyDelete
  60. BEGITULAH FLASHBACK SAYA

    ReplyDelete
  61. biarkan aje. janji kita di Malaysia hidup senang, biar indon hidup miskin melarat smpai makan taik !!
    Wanita Tinggi/Rasaksa Di Seluruh Dunia
    WOW Awek Dari Gemuk Ke Kurus
    KimJongUn Mangsa Photoshop

    ReplyDelete
  62. korg ni asyek ckp indon itu ini sbb tu Allah tron kan bala kt negara dorg sume bagai.. skali Allah tron kn bala kt negara kite korg nk ckp pe plak?? compare harga ladies toiletries kt tesco, giant n carrefour (aeon).. senang tgok je kt mane plg murah.. click je nama sy..

    ReplyDelete
  63. xsedar diri. dtg sini org melayu yg bayar gaji dia.jgn jdi kufur nikmat la wahai org indonesia.

    ReplyDelete
  64. Indon tu yg menyibuk nk dtg keje sini.

    ReplyDelete
  65. Keep calm and play dota.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri