WTF : Gambar Sniper Israel Sedang Sasarkan Senapang Pada Kanak-Kanak Palestin Tersebar Di Instagram (5 Gambar)
Home » » WTF : Gambar Sniper Israel Sedang Sasarkan Senapang Pada Kanak-Kanak Palestin Tersebar Di Instagram (5 Gambar)

WTF : Gambar Sniper Israel Sedang Sasarkan Senapang Pada Kanak-Kanak Palestin Tersebar Di Instagram (5 Gambar)

18 Feb 2013 26 Comments
Foto ini telah dimuat naik ke dalam akaun Instagram peribadi Mor Ostrovski, seorang tentera muda yang berusia 20-an yang bertugas dalam unit penembak tepat tentera Israel.

Mengikut konteks, dengan imej bangunan yang dilihat sebagai latar belakang, memberi gambaran yang kuat bahawa kanak-kanak berkenaan adalah kanak-kanak Palestin.

Menurut sumber, tiada gambar lanjut yang menunjukkan sekiranya kanak-kanak yang disasarkan tadi ditembak. Walaubagaimana pun, gambar berkenaan hanya sebagai satu persepsi dan kemanusiaan. Ia menunjukkan bahawa kanak-kanak Palestin merupakan sasaran bagi tentera Israel.

Hal ini amat menakutkan berdasarkan kejadian yang pernah berlaku di Nablus pada tahun 2006-2007 di mana kanak-kanak telah menjadi mangsa tembakan tentera Israel, yang menggunakan peluru hidup di samping menggunakan peluru getah seperti kenyataan terhadap kejadian tersebut di bawah ini:

Where do you aim? Do you choose some kid at random?

Yes. Choose someone, aim at his body.

Body?

Center of mass.

10 meters’ range at the center of mass?

I remember one time we put a kid down. We didn’t kill him but someone hit the kid in the chest and he fell and probably lost consciousness, or at least, it was pretty close. About 10 meters.
Baru-baru ini, Benjamin Doherty menujukkan bagaimana Tentera Israel dengan secara atau tidak sengaja menggunakan Instagram dan lain-lain media sosial untuk mempromosikan diri mereka. Imej seperti ini yang digelar sebagai "perang sporno" oleh Doherty akan menunjukkan imej yang akan menggantikan imej keganasan terhadap rakyat Palestin dengan menggalakkan orang awam di Barat untuk mengenali siapa itu tentera Israel.

Di bawah ini merupakan wajah tentera Israel yang mengacukan senjata pada kanak-kanak tersebut:






26 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PEROGOL bertauliah18 February 2013 at 22:44

      Blh share perasan anda sebab komen anda telah d padam oleh admin? Wahaha

      Delete
    2. Pakai ilmu ghaib...

      Delete
    3. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. dulu aku sangat cintakan die,namun sejak akhir2 ni aku perasaan aku xcinta kan die....ahhhhh babi kenape la bende ni berlaku kt aq,sejak tu kak ton terus ckp xbenti.selang bberape hari kemudian ceritu tu teru keluar wayang syialllll laaa...babi la kt ne nk boleh beli dildo ea??kau babi...hidup pkr

    ReplyDelete
  3. Yahudi laknat... jadikan budak2 yg x berdosa sbg sasaran.. allahuakbar...

    ReplyDelete
  4. Komen iswandy selalu diremove...kenapa yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia adalah penyamar Anon yg tidak bertauliah.....

      Delete
  5. aku sumpah sume askar yahudi taik jdi kmbing biri2.....

    ReplyDelete
  6. Yahudi laknatullah.. Bangsatt..

    ReplyDelete
  7. budak pon nk tembak ? hurmmmm ..

    ReplyDelete
  8. pasni kite lak tembak pale yahudi ni...

    ReplyDelete
  9. fuck jewish plus
    admin gila sex

    ReplyDelete
  10. aku g satu kedai kecantikan wanita... nak beli collagen tuk awek aku... aku sorg waktu tu sampai kedai tu aku masuk... ade sorang penjaga merangkap tuan kedai umur lewatt 40an... tapi solid terbaik geram aku... aku pun beli la... sambil2 tu aku borak ngan dia... mcm2 borak sampaila dia offer satu barang kat aku.. dia tanye dah kawen ker.. ku ckp dah hehe sj jew.. dia bg satu brg namenyer cincin getah arjuna power kat aku.. aku ckp untuk ape ni... di ckp untuk kepuasan malam pasangan suami isteri.. aku pon haaa kan jer lahh.. aku bukak n ckp kat dia muat kew ni mcm mane nak pakai... dia ckp masuk kan kat anu ko n smpai dekat ngan telo... oooo aku faham... aku pon ckp boleh try x smbil sengih... dia ckp bayar dulu pastu try la kat blakang.... aku pon buat ape dia suruh... aku pakai dah tu x muat masuk... aku panggil dia... dia dtg sambil ckp ish kamu ni kot ye nak panggil pakai la seluar tu... aku ckp alaaa x pe akak tolong la x muat ni... dia pon tolong dan pegang anu aku... ahhh sedapnya... ku dah x tahan terus ckp boleh try alat ni kat akak x... dia yg dah stim ckp ok jer... kami pon main sepuasnya... perghhh sedap... kebetulan dtg lak anak dia kat kedai tu... babi betul laaa... aku stop main dia pakai baju balik... terus ke anaknya sambil berbisik terus anaknya dtg kat aku main ngan aku... perghhh mak ngan anak tibai aku sedap giler... dtg lak nenek dia nak join... mase tu aku terus pukol nenek dia smpai koma n terus sambung main balik... ah sedapnya... tamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. cm bodo jew...siallll
      xdok agame kew?

      Delete
    2. mak bapak ko x join ke?, mana tau puki mak ko ketat lagi ye tak

      Delete
  11. pick your own size..israel is just a bunch of cowards!!why you killing the kids,you don't have balls?

    ReplyDelete
  12. yahudi pukimak .. pergi mampos ko yahudi jahanam..hahaha
    admin page ni kaki curi ..copy and paste dari blogger lain..
    pergi jahanam admin page ni..ngehngehnegh

    ReplyDelete
  13. lancau yahudi ingat main blackshot ka apa mati hidop balek

    ReplyDelete
  14. Pergh , MGL siot best sia weapon tu >_<
    Multiple Grenade Launcher ~

    ReplyDelete
  15. aku harap mase orang laknat ni menembak keatas orang tidak berdosa peluru itu akan berpatah balik hinggap diatas kepalanye

    ReplyDelete
  16. doa pula 'senjata' kite..tiada yang lebih hebat dari 'senjata' itu...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri