WTF : Koleksi Ketam Gergasi Yang Meremangkan Bulu Roma
Home » » WTF : Koleksi Ketam Gergasi Yang Meremangkan Bulu Roma

WTF : Koleksi Ketam Gergasi Yang Meremangkan Bulu Roma

72 Comments
Ketam Gergasi atau nama jolokannya Coconut Crab adalah antara spesies ketam tahap gergasi di dunia. Populasi mereka wujud di sekitar lautan Indian, lautan Pasifik dan juga disekitar lautan Pulau Gambiers. Spesies ketam ini memakan buah - buahan segar, isi kepala dan juga daging manusia.

#Anda percaya anda bangang. Ketam ni hanya makan buah-buahan dan tumbuhan sahaja.





Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

72 comments:

  1. Ketam ke pe nie.. Bapak beso.. Seram weyhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. Boleh panjat pokok tu yg xtahan tu..besar bukan main lak tu..nk mkn xselera...

    ReplyDelete
  3. sy ade menjual dildo yg telah patah.. tp dh di repair, di gam n masking tape d sekeliling.. msh boleh pakai lg tp kne perlahan2.. nk jual dgn harga mcm bru beli dulu.. rm250.. yg berminat sila pm sy.. ok tenkiu mudah..

    ReplyDelete
  4. masak chilli crab sedap nih.

    ReplyDelete
  5. saya nak beli dildo awak tu boleh?

    ReplyDelete
  6. Kt christmas island byk ketam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada kat christmas ialand ketam ni.
      Yg tu ketam merah.
      Suka ati ko jeeeee......

      Delete
  7. saya mahu kan dildo!

    ReplyDelete
  8. bodoh jual benda haram bodoh

    ReplyDelete
  9. nak JIMAT BIL ELEKTRIK? nak JIMAT PETROL? sukakan BARANG RARE?
    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  10. ketam besar tu bro.....buat makan sedap....

    ReplyDelete
  11. bapak besor..masak lomak cili api sodap ni... hahaha...

    ReplyDelete
  12. rosmah dapat kumpul duit RM24juta!! WOW!! berjimat cermat la die ni suka menabung...hanya untuk beli cincin! rasanya umur ku 300 tahun pun belum tentu dapat kumpul sbanyak tu..walaupun gaji offshore bersih ku rm4000 lebi...mane nak bayar itu..mana nak bayar kreta...media d tv pula sibuk memihak BN! manakala PR diperkotak katik kan yang menampakkan PR ni ganas...Rakyat semua bukala mata...rakyat sabah sama..bukakla mata..ingat 20 perkara! (search google)...memang dari kecil kita kena support kerajaan itu ini..sedarkah anda dari mana dapatnya duit kerajaan itu kalau bukan dari hasil rakyat?? mungkin pkrja gaji kecil kurang merasakan sengsara...tapi orang pkerja yg bergaji rm4000 ke atas setiap bulan kalau pergi offshore bole dapat sampai rm20k sebulan tapi lepas sampai d malaysia kena income tax sampai hampir rm3k siapa x sakit hati kan?? tukar kerajaan..bukan kata BN ni tak ada yg baiknya..tapi kerajaan sekarang banyak monopoli duit rakyat sedangkan PM kita seronok dapat duit beli hand bag berpuluh ribu dan sebagainya..dan paling menyakitkan hati dengan cincin Rosmah yg berharga RM24 juta!!! ulangi sekali..RM24 JUTA!!! hasil dari "menabung"nya dari kecil...Ulangi sekali..."MENABUNG" nya dari kecil... WTF mau tipu rakyat agak2 la...skrang ni rakyat semua x bodoh mcm lembu yang tau ikut saja printah..skrang ni zaman moden..sgala hal bole rujuk bukan saja d intenet,satelite segala...jadi fikirla dulu sebelum memilih...ikut contoh baik negara jiran..singapore n brunei...renungkanlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. woiiii orang komen pasal ketam lah yang engko merapu pasal rosmah ni knape.lntak dia lah dia mnabung 24 juta ke 1billion ke yng engko tak puas hati ni knape..

      Delete
    2. Budak2 mcm yg dah selalu ke jolok jubo dia oleh anuar al bontity...

      Delete
    3. UMNO memang babi

      Delete
  13. cam rupe kutu ade..cam rupe anak alien pun ade..hahaha

    ReplyDelete
  14. Btl kta owg atas..ntah pe mslh die dok ckp psl cincin rosmah.bwk2 lek brtaubat..nek meluat dgr sume nye..lntak die nk beli ape..bkn minx duit ko pn!!!

    ReplyDelete
  15. ko jeles dgn rosmah kan org atas? eleh.. ko dengki sbab x dpt duit BR1M.. setuju x org bawah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju, sebab rosmah anak anjing ^_^

      Delete
  16. fuck you org ats

    ReplyDelete
  17. Aku nak makn mr.crab dalam cite spanbob...

    ReplyDelete
  18. Oo, ni lah ketam kelapa yg dok citer dalam komik GTO tu...

    ReplyDelete
  19. mazeer bangang abadi

    ReplyDelete
  20. zamri kL. mane gambar batang ko? biar ketam kepit bagi putus terus batang kontot ko tu. skali ngn batang mazeer. hhahaha

    ReplyDelete
  21. aku nak beli dildo yg dah hancur lumat mmg xleh nak gam dah. ade tak? harga nye biar sma mcm yg baru. kalau ade tlg pm aku. 0195267367. plz. urgent

    ReplyDelete
  22. aku ade dildo tuh. sparuh jah. sparuh lagi kne makan ngn babi hutan. aku dh pm.

    ReplyDelete
  23. baik jual jubo korang

    ReplyDelete
  24. ku petik bintang utk kau simpan cahayanya terang sebagai pengingat teman

    ReplyDelete
  25. jubo berkerak berdebu ke orang atas?

    ReplyDelete
  26. sini ada bisjut?
    nak bisjut

    ReplyDelete
  27. bisjut bapak kau!!!

    ReplyDelete
  28. alaa.ni kat kmpung aku banyak....jakun!!

    ReplyDelete
  29. jakun bapak kau!

    ReplyDelete
  30. besar sangat .. takot plak nk makan

    ReplyDelete
  31. uih ngeri nye nengok ketam nih

    ReplyDelete
  32. Sy da beli dildo tu.. sy ber puas ati mengunakan nya.. :)

    ReplyDelete
  33. woi.. orang atas!!! dildo tu x pernah basuh.. atas bawah dah pakai..

    ReplyDelete
  34. org ats n org bawah aku..........fuck u all :P

    ReplyDelete
  35. ehh jangan.. ha..

    ReplyDelete
  36. weh mangkuk mna bley mkan 2 alam..akal ada?

    ReplyDelete
  37. weh mangkuk mna bley mkan 2 alam..akal ada?

    ReplyDelete
  38. Sapa yg sokong BN memang bangang.. Penipuan besar secara terang terangan dah ditunjukkan.. dari media.. surat khabar.. semua bohong.. dah tahu pon masih sokong BN..sebab tu orang muda mahasiswa ..berkelayakan dan berkebolhan nak kan kerajaan baru.. mereka dah mula sedar..Orang citer pasal rosmah tu nak bg semua orang sedar.. rosmah tu pakai duit rakyat.. memang la korang cakap lantak dia la nak beli cincin.. sebab korang kaya.. orang miskin bertambah miskin dan orang kaya makin bertambah kaya.. duit rakyat dislah gunakan.. Perdana menteri negara lain pon takda nak beli cincin berjuta juta.. selamat berfikir :)

    ReplyDelete
  39. maeh!!yang pelik nye asal dia tak duduk kat laut??ntah2 bukan crap tapi........kutu!!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. lawak bace komen korg,.. bodo amat

    ReplyDelete
  41. besarnyo =-= mati lawan ngan binatang tu

    ReplyDelete
  42. ni kt pulau krismas. pkcik pnah singgah kt sini. pnduduk pulau ni pnah ckp kt pakcik ketam ni pnah sepit seekor kera smpai mati masa ketam ni pnjat pokok

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakcik jaga2 satgi ketam tu sepit pelir pakcik xpasai2..

      Delete
  43. takyah la nk kurg ajar sgt. sampai cakap kalau korg percaya, korang bangang . ingt kau tu pandai sgt ke???

    ReplyDelete
  44. pagi2 makan masalodeh panas ada umph

    ReplyDelete
  45. Besor gile. boleh makan ke ketam ni? ni kene sepit die ni mau putus jari

    ReplyDelete
  46. ketam ni nama nye kalau kat kiteorang ketam kelapa,... sedap kalau makan

    ReplyDelete
  47. besarnye ketam tu..boleh makan ke???
    kalo terjumpa kt tepi pantai kompem aku lari..

    ReplyDelete
  48. Dum..dum..dung..bunyi..mercun..

    ReplyDelete
  49. puki ko laa orng ats!!!

    ReplyDelete
  50. Ni klu bela buat gnti maikel petik kelape baguih ni~

    ReplyDelete
  51. Ketam ni xsilap 2alam haram

    ReplyDelete
  52. Ketam ni xsilap 2alam haram

    ReplyDelete
  53. ketam ni hidup kt darat je, blh msuk dalam air cuma sekejap

    ReplyDelete
  54. sakai tak pernah tgk, ni berlambak kat chailing park.

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri