COOL - STESEN JANAKUASA MERANGKAP TANJAK SKI DI COPENHAGEN (12 GAMBAR)
Home » » COOL - STESEN JANAKUASA MERANGKAP TANJAK SKI DI COPENHAGEN (12 GAMBAR)

COOL - STESEN JANAKUASA MERANGKAP TANJAK SKI DI COPENHAGEN (12 GAMBAR)

12 Mar 2013 6 Comments
Janakuasa Amager Bakker. Stesen janakuasa ini juga berfungsi sebagai sebuah tanjak ski yang boleh digunakan penduduk Copenhagen. Sampah pepejal penduduk bandar ini dibakar sebagai bahan api bagi menjana kuasa elektrik. Tanjak ski yang dibina pada luarannya pula berfungsi ketika musim sejuk. Stesen janakuasa ini juga akan "meghembuskan" asap berbentuk bulat setiap kali 1 tan karbon dioksida dilepaskan ke atmosfera bagi mengingatkan orang ramai tentang penceraman yang dihasilkan oleh mereka.

#Stesen janakuasa Amager Bakker sedang dalam pembinaan sekarang.





Laporan asal Dezeen

6 comments:

  1. aku no 1!! dan aku bukan mazeeerrrr zamri kl or sehinggit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami anon yg sebenar dan sejati sgt kisah kerana kami benci si mazeer gay yg cuba merosakan nama anon. Mazeer bodoh g mampos la ko ngan web bodoh ko. ko ingat ko dah upgrade dari blog ke web tu dah cukup power la. ko tunggu jelah network ko bakal di hack!!!!!!!



      Delete
  2. hanya anon je yg layak dpt 1st

    ReplyDelete
  3. Go Home admin, you're drunk...
    jgn copypaste sgt blog serius.... cuba buat topilk sendiri lah bro

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri