OMG : Keindahan Gugusan Kepulauan Sulu (15 Gambar)
Home » » OMG : Keindahan Gugusan Kepulauan Sulu (15 Gambar)

OMG : Keindahan Gugusan Kepulauan Sulu (15 Gambar)

22 Comments
#Mari belajar tentang negara sulu! 
Pulau utama Sulu, Jolo adalah pulau ke-15 terbesar di Kepulauan Filipina dari segi kawasan, merangkumi 1,600 kilometer persegi.


Sulu adalah sebahagian daripada Kepulauan Sulu, yang terbentang dari hujung Semenanjung Zamboanga ke pulau Borneo. Pulau utama dan juga pulau kecil yang terletak di antara pulau-wilayah Basilan ke timur laut, dan Tawi-Tawi di barat daya.

Walaupun terdiri daripada masyarakat majmuk umat Islam dan Kristian, kaum Tausug menguasai Kepulauan Sulu. Tausug adalah antara penduduk pertama di Filipina yang memeluk agama Islam sebagai satu agama dan cara hidup.















22 comments:

  1. 1st jangan jeles orang bawah

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. ko ni kenapa azizi FORMULA ONE(1)?

      NAK KENA PIJAK?

      Delete
    3. banyak lagi ya PALAOTAK KOO

      Delete
  2. Replies
    1. FUYOOOH!

      Jom ke laut :

      Mewah : Kilang Karipap Mak Jemah
      Bestt : Pemadam Api Terbesar Dunia
      Update : Keretapi Ferrero Rocher
      Menarik : Kecantikan Paling Hodoh
      Popular : Senibina Menggempar Dunia Kewartawanan
      Fuyoo : Kapal Lanun MEwah Gila
      Seram : Gambar Hantu ISs tertangkap secara tidak sengaja pulak
      Confius : Tasik Garam Warna-warni Macam Spender ISs
      Meletup : Kapal Bawa Sayur Terbesar Dunia
      Meriah : Hotel ISs di tengah ladang Nenas
      Ngeri : Telapak Tangan ISs Putus Dibaham Tokek
      Offer : Silakan Hack Blog Saya

      Delete
  3. Org bawah,apakata jom kita cuti pegi island sulu...cantik...betul tak org bwh....

    ReplyDelete
  4. aku takut nk pegi sana... byk pemberontak....

    ReplyDelete
  5. sulu island ni mmg cantik tapi takde pembangunan .. sebab tu dorg nk sabah ..

    ReplyDelete
  6. Jika dibangunkan mnjd tmpt pelancongan, Blh menjana pendapatan utk Sultan dn rakyatnya. Pulau yg indah, cantik permandangan dan air laut yg jernih. Such a very nice view..

    ReplyDelete
  7. Duit takdo lagu mano nak bangunkan pulau sulu ni . ~,~

    ReplyDelete
  8. Cantiknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zack forensic6 March 2013 21:08

      cantik sebab gambar edit..

      Delete
  9. Subhanallah...cantiknye....

    ReplyDelete
  10. pulau bangas = pulau basi
    muahaha..apekepeliknye name...

    ReplyDelete
  11. aduh.. apahal nya nak kan sabah? kalau sudah ada pulau2 yg cantik?? bengap tul... cuba jadi cam maharaja india.. mereka langsung tadak memberontak since 70-an dsbbkan sistem negeri di mansuhkan..

    ReplyDelete
  12. xnampak pun ikan. tempat mancing ke tu. hahaha

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri