SERIUS : Pelajar Indonesia Cipta Penyegar Udara Daripada Tahi Lembu (4 Gambar)

Dua pelajar Sekolah Tinggi Indonesia, Dwi Nailul Izzah dan Rintya Aprianti Miki memenangi hadiah pertama dalam Projek Sains Olympiad negara hasil ciptaan mereka membuat penyegar udara daripada najis lembu yang mesra alam.

Penyegar udara itu dikatakan mempunyai wangian herba semulajadi dan baik untuk kesihatan manusia kerana penyegar udara ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya seperti produk penyegar udara lain di pasaran.

#Yeah, sangat baik untuk kesihatan.



{ 34 comments.. read them below or add one }

Satr Raynok Satr Raynok 13 March, 2013
taik lembu bagus buat baja . ni pulak proses buat pewangi . macam takda bende lain nak guna. t('.'t)
bayu bayu 13 March, 2013
penah nengok orng sna guna tahi lembu utk bwt simen rumah..kreatif dn jimat agaknya,,dari tahi lmbu btabur kat jln..
AnonymousAnonymous 13 March, 2013
lol keturunan bangang, memang bangang
AnonymousAnonymous 13 March, 2013
Asalkan Bukan Umno.. A.B.U
AnonymousAnonymous 13 March, 2013
aq pasti pewangi tu bau rumput....
AnonymousAnonymous 13 March, 2013
halal lah wak! selagi benda tu takde kene menngena dengan keturunan khinzir/anjing dan tidak memudaratkan diri. Insyallah halal <3
AnonymousAnonymous 13 March, 2013
Tapi unsur najis? Cuba taik manusia ko tapis2 buat perfume halal ke? ko ingat india ke taik lembu suci
KUNTA KINTEYKUNTA KINTEY 13 March, 2013
FAP FAP FAP
MOL.fm MOL.fm 14 March, 2013
pewangi dari tahi lembu .. adoi .. hahahaha
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
lepas ni ada pewangi dari diperbuat dari tahi palat.hihihi
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
apa pulak keturunan bangang? mende la... pemikiran kolot.. benda ni menang sains olimpiad.. ko ingt juri2 dy tu bangang ke? bnda tu dorng menang hasil idea sendiri,ko ingt senang ke nak ekstrak idea mcm tu? shame on you..
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
creative..otak bergeliga...syabas untuk kedua2 muslimah ni...
sape yg cakap banggang tu...ko boleh ke buat cam diorang.....
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
gile ape taik lembu halal....dungu,skolah ke tak?
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
pesal dia xpakai taik dia sendiri jer buat pewangi..
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
suka suki ko je panggil orang bangang. tu namanya kreatif.dapat fikir buat something yang xterfikir orang lain. ke kau yang bangang sebab xdapat pk langsung?
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
pewangi ni rsenye xleh pakai lah.. sbb ade unsur najis
proses la camne pon tetap bnde ni buat dari najis.. emm xbrape praktikel keje minah2 indon ni..
Synyster Gates Synyster Gates 14 March, 2013
stahu aq taik lembu lah yg byk kluarkan gas2 kimia...sbb2lah ade penagih yg ktagih ngn taik nie...ade pulak dier ckp taik lembu bebas dari bhn kimia sdangkn taik lmbu tuu sendiri mgluarkan bhn kimia...apakah ini???
Synyster Gates Synyster Gates 14 March, 2013
betol tuu aq pon rase mcm 2...arak pown asal nyer air tapai pas2 wap2 air nie disulingkn jadi liquid bersih tetap jugak HARAM...
AnonymousAnonymous 14 March, 2013
otak bergeliga tapi x fikir halal haram adoyaiii....
AnonymousAnonymous 16 March, 2013
ni namanya kreatif..at least produk diorang ni mesra alam
AnonymousAnonymous 17 March, 2013
endon mmg bodoh buat wangian dari taik lembu, asal x gune taik ko je?bdoh!
AnonymousAnonymous 16 July, 2013
mesra alam pun tp selekeh..pengotor..
AnonymousAnonymous 16 July, 2013
tu bukan kreatif.. duit takde..tu yg guna taik lembu
AnonymousAnonymous 16 July, 2013
tu la..sembur2 pastu tempat tu area nk solat..
AnonymousAnonymous 16 July, 2013
hahaha..mana indon ni..senyap je.. selalu kalau ada artikel pasal negara diorang memang diorang la dok menyalak kat sini.. hahaha.. ngah sibuk hirup pewangi taik lembu kot
AnonymousAnonymous 16 July, 2013
saya orang indognesial..mohon dikutuk saya
AnonymousAnonymous 08 October, 2013
Teringin nak jadi Director/Pengarah filem?Klik link ni untuk register dan reka plot movie yang anda inginkan. Mana tahu anda terpilih, dan nama anda akan diletakkan sebagai DIRECTOR/ PENGARAH! Believe it!
Daftar dan rancang plot filem!Nama anda akan dicredit sebagai Pengarah Filem.
AnonymousAnonymous 18 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
AnonymousAnonymous 03 January, 2014
auk auk auk.... sy indon pak... sy emangnya sk nyalak2... sy byk bangat hidu taik lembu...itu yg sy pun sudah jd mcm hewan...suka nyalak.. beza nya sy ngak jd lembu... hanjing pun boley... idop endon di kandang lembu...hahaha

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri