SERIUS : Pelajar Indonesia Cipta Penyegar Udara Daripada Tahi Lembu (4 Gambar)
Home » » SERIUS : Pelajar Indonesia Cipta Penyegar Udara Daripada Tahi Lembu (4 Gambar)

SERIUS : Pelajar Indonesia Cipta Penyegar Udara Daripada Tahi Lembu (4 Gambar)

34 Comments
Dua pelajar Sekolah Tinggi Indonesia, Dwi Nailul Izzah dan Rintya Aprianti Miki memenangi hadiah pertama dalam Projek Sains Olympiad negara hasil ciptaan mereka membuat penyegar udara daripada najis lembu yang mesra alam.

Penyegar udara itu dikatakan mempunyai wangian herba semulajadi dan baik untuk kesihatan manusia kerana penyegar udara ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya seperti produk penyegar udara lain di pasaran.

#Yeah, sangat baik untuk kesihatan.



Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

34 comments:

  1. Replies
    1. Teringin nak jadi Director/Pengarah filem?Klik link ni untuk register dan reka plot movie yang anda inginkan. Mana tahu anda terpilih, dan nama anda akan diletakkan sebagai DIRECTOR/ PENGARAH! Believe it!
      Daftar dan rancang plot filem!Nama anda akan dicredit sebagai Pengarah Filem.

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. taik lembu bagus buat baja . ni pulak proses buat pewangi . macam takda bende lain nak guna. t('.'t)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni namanya kreatif..at least produk diorang ni mesra alam

      Delete
    2. mesra alam pun tp selekeh..pengotor..

      Delete
  3. penah nengok orng sna guna tahi lembu utk bwt simen rumah..kreatif dn jimat agaknya,,dari tahi lmbu btabur kat jln..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bukan kreatif.. duit takde..tu yg guna taik lembu

      Delete
  4. lol keturunan bangang, memang bangang

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka suki ko je panggil orang bangang. tu namanya kreatif.dapat fikir buat something yang xterfikir orang lain. ke kau yang bangang sebab xdapat pk langsung?

      Delete
    2. stahu aq taik lembu lah yg byk kluarkan gas2 kimia...sbb2lah ade penagih yg ktagih ngn taik nie...ade pulak dier ckp taik lembu bebas dari bhn kimia sdangkn taik lmbu tuu sendiri mgluarkan bhn kimia...apakah ini???

      Delete
  5. Asalkan Bukan Umno.. A.B.U

    ReplyDelete
  6. aq pasti pewangi tu bau rumput....

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. halal lah wak! selagi benda tu takde kene menngena dengan keturunan khinzir/anjing dan tidak memudaratkan diri. Insyallah halal <3

      Delete
    2. Tapi unsur najis? Cuba taik manusia ko tapis2 buat perfume halal ke? ko ingat india ke taik lembu suci

      Delete
    3. najis mutawasitoh

      Delete
    4. gile ape taik lembu halal....dungu,skolah ke tak?

      Delete
    5. tu la..sembur2 pastu tempat tu area nk solat..

      Delete
  8. FAP FAP FAP

    ReplyDelete
  9. pewangi dari tahi lembu .. adoi .. hahahaha

    ReplyDelete
  10. lepas ni ada pewangi dari diperbuat dari tahi palat.hihihi

    ReplyDelete
  11. apa pulak keturunan bangang? mende la... pemikiran kolot.. benda ni menang sains olimpiad.. ko ingt juri2 dy tu bangang ke? bnda tu dorng menang hasil idea sendiri,ko ingt senang ke nak ekstrak idea mcm tu? shame on you..

    ReplyDelete
  12. creative..otak bergeliga...syabas untuk kedua2 muslimah ni...
    sape yg cakap banggang tu...ko boleh ke buat cam diorang.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak bergeliga tapi x fikir halal haram adoyaiii....

      Delete
  13. pesal dia xpakai taik dia sendiri jer buat pewangi..

    ReplyDelete
  14. pewangi ni rsenye xleh pakai lah.. sbb ade unsur najis
    proses la camne pon tetap bnde ni buat dari najis.. emm xbrape praktikel keje minah2 indon ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tuu aq pon rase mcm 2...arak pown asal nyer air tapai pas2 wap2 air nie disulingkn jadi liquid bersih tetap jugak HARAM...

      Delete
  15. endon mmg bodoh buat wangian dari taik lembu, asal x gune taik ko je?bdoh!

    ReplyDelete
  16. hahaha..mana indon ni..senyap je.. selalu kalau ada artikel pasal negara diorang memang diorang la dok menyalak kat sini.. hahaha.. ngah sibuk hirup pewangi taik lembu kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya orang indognesial..mohon dikutuk saya

      Delete
  17. auk auk auk.... sy indon pak... sy emangnya sk nyalak2... sy byk bangat hidu taik lembu...itu yg sy pun sudah jd mcm hewan...suka nyalak.. beza nya sy ngak jd lembu... hanjing pun boley... idop endon di kandang lembu...hahaha

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri