WTF : Orentasi Junior UITM Sabah Paling Jahanam Dan Bodoh
Home » » WTF : Orentasi Junior UITM Sabah Paling Jahanam Dan Bodoh

WTF : Orentasi Junior UITM Sabah Paling Jahanam Dan Bodoh

7 Mar 2013 67 Comments
Berdasarkan sumber , kejadian ini berlaku ketika orientasi pelajar baru UITM Sabah. Video menunjukkan sekumpulan remaja dibuli dengan cara yang melampau oleh beberapa remaja lain. Mana lecturer atau koordinator ? Nampak senior yang kurang hajar?

#Tahukah anda video ini sangatlah menyirap? Mohon semua buat aduan ni UITM SABAH di http://jade.uitm.edu.my/aktif/aduankorporat.nsf



67 comments:

  1. Ini sangat noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. cakap la 1st bodoh sial lahanat.. Memalukan ANON!

      Delete
    2. ko asl bdoh kalau ckp 1st nnti bangga dri pulak Ko la bodoh lahanat naharom kannina boooo anon atas aq bodoh

      Delete
    3. gadoh gadoh

      Delete
    4. hahahaha...mereka ni memang...bullshit...


      Terbaru : IGP: Jeneral Anon, 31 yang lain terbunuh
      Terbaru : Sultan Anon mohon gencatan senjata
      Terbaru : Anon Air dapat pembiayaan beli 27 pesawat

      Delete
    5. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?-> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM




















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. kejadah nyer nih??? membuang mase aq..

    ReplyDelete
  3. sampah sial orang sabah. teruk gila prangai. mcm sial. semenanjung pon tak la sampai mcm ni . agak2 la nk buli pon. bangang kekal abadi. pui

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah, nie la contoh manusia paling bangang. asal sabah, mesti kutuk. sudala bahasa kau beterabur. org cakap pasal UiTM Sabah. Yg sampai
      "ORANG SABAH" kau kutuk pasal ? wuahahah! kesian...kau nie mesti kategori manusia yg tiada kawan nie. :) :D wakakaka! kalau tidak pernah datang sabah jgn la bising bro mcm tau sangat. (y) balik rumah belajar cara2 menghormati org :)

      Delete
    2. tu la...betul tu..asal sabah..mesti semua la dia ckp org sabah buruk perangai..jadi ko ingat perangai ko tu bagus sangat la...

      Delete
    3. heLlO, exusSZ me! klau x puas hati skali pn jgan laa komen kuang ajar sgat, lu x kena ajar ke beb? ne lar cntoh org simpan otak kat tapak kaki, u tahu kew ceta sbenar apa yg brlaku ne, klau stakat baca pen patah ne jaa ngko boleh buktikan kah kesahsian ceta ne? siap ckap org sabah smpah sial? bangang kekal abadi? rasanya lu terok la beb, jejak kaki ke sabah lum pernah kot ada hty nk kutuk sbah, heiI!! lau dpat wak ne cnform pecah!!!

      Delete
    4. lol kat mana2 pn sama la...camni jgk..tp ni tersebar...

      Delete
    5. hotak kau mcm ni kau kata kt mana2 sama je.ni dah kira kes buli kau tau tak.bodoh.ckp jelah tak pernah merasa orientasi tu yg taktau pakai hembus je.

      Delete
  4. bodoh siot org sabahyg membuli nih.. xde hotak ke. diorg pon manusia gak cm ko. kimak tol la

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. kau lagi bodoh :P tiba kau maki sabah. mcm 1 sabah tue bodoh. wah,mungkin kau nie paling pandai..hakikatnya kau lagi bodoh dari org sabah sbb cakap itu "bodoh", pelan2 bh kau :P

      Delete
    2. pegi mampos la fik bla bla nie......

      Delete
    3. sabah?..tu kan budk2 uitm..bkn satu ngeri je yg blajor kt situ bahalol! mcm la satu uitm kt sabah sume org sabah belake..ptuih!

      Delete
    4. fik bla bla... thniah kerana anda adalah salah seorang yg meletakkan otak d tapak kaki! cermin dri dulu laaa!! apa lu ingat smua org kat tmpat lu tu baik sgat kew, kita ne sbagai mnusia x lepas dripada melakukan kesalahan, fkir sblum ckap laa!!

      Delete
  6. sabah memang bodoh , memang patut ada perang sane . LAHAD DATU PERGI MATI LAH ANJENG !

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are retarded. Stupid brainless Malaya.

      Delete
    2. org semenanjg tak pernah hormat org lain...apa sbb??..korang bergaul sesama korang je..ada korg nampak kita org bergaul semua kaum sj di kedai kopi ?..basug..mulau..kita org bole bergaul dgn kaum murut, cina, lundayeh, brunei etc d kedai kopi...korang takde pengalaman punya mcm kami..tu la kami aman damai kt sini..korang tu kalo perang, tolong sesama kaum je ye..

      Delete
    3. betul tue! kau mana pernah datang sabah..paling2 kau hidup pun di tempat sendiri..org sabah semua kaya2..perasaan kau jak tue kalau kau anggap org sabah bodoh. kebanyakan peninsular yang datang pegi sabah semua pun diam2 sebab nda pernah nampak rumah sebesar istana bila datang ke borneo timur sabah...nah...perasaan kau jak tue. tu la kau..racist..mari sini sabah..belajar cara2 anti racist..kalau kau tidak mau, dari kau seja tue kalau mau terus kekal bodoh :P

      Delete
    4. just shut up...
      i have been 2 sabah n live there...
      i know...

      Delete
  7. apa masalah kamu dengan kami orang sabah? kalau kamu islam takkan kamu menghina kami yang beragama islam. dasar kafir laknatullah kamu yang menghina kami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tu pn manusia jg..ada dosa..agama awak tak akan menyelamatkan anda..Ingat dgn agama awak, awak jd org suci tanpa dosa ye.. Awak dr keturunan adam dan hawa la..berdosa sejak awal dunia..

      Delete
    2. sekurang-kurangnya di sabah bilangan kumpulan syiah lagi kurang berbanding tempat kau. cara2 kau ckp nie pun mmg cara2 syiah.

      Delete
  8. woi korg agak2 la.. jgn salah kn semua org sabah... sensitif la ckit.. mmg la kite kt semenanjung ni xde perang... tp kne ingt.. Allah tu Maha Adil.. xmustahil klu berlaku kt semenanjung plak... ckp biar berilmu kang xpasal2 bala menimpa diri...#uitmShahAlam-fkm

    ReplyDelete
  9. haktuiii laa SEMENANJING sial!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakkktuuiilaa kena muka hang

      Delete
  10. kita sama2 orang malaysia patutnya saling membantu, menghormati antara satu sama lain, bukannya bergaduh sampai menunjukkan korang ni tak de tamadun. name pon satu malaysia, jadi kita kena la hayati dan mengamalkannya. apa2 pon aku doakan orang sabah dan sarawak selamat dan tidak diambil oleh penceroboh kurang ajar tu.bila kita saling berdoa benda yang baik, dunia pon akan aman.
    btw aku orang semenanjung

    ReplyDelete
  11. ok bah kalaukau..tapau tea ais 1.ikat tepi..

    ReplyDelete
  12. mamak...tambah teh ais satu lg ikat tepi..

    ReplyDelete
  13. President Ajib7 March 2013 12:11

    Nama gua ajib ..gua mnjangkakn bhawasanya Bn akn menang besar pda PRU-13 ..hidup BARISAN UMNO ..

    ReplyDelete
  14. Padan la sabah kena perang ha. LOL busuk punya orang. Tak matang. Baru belajar pukul ke? Yang tak tahan perempuan tudung labuh pukul tu. Malu kan Islam je. Lepas tu sembang macam faham pasal Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah kau tue. bukan sebab kami rakyat sabah tidak paham islam. kami lagi paham islam...kurang betul rakyat yg ada ciri 'syiah' di sabah. d sabah kalau kami tegur org mana sampai tahap maki hamun, tp kalau peninsular, bh...mcm kau la tuhan sampai isu neraka,dosa disebut mcm kau la pegang bumi nie. (y) setede kau...

      Delete
  15. Sedang saya menikmati Tutti Frutti saya.., tiba2 datang seorg kanak2 lelaki Melayu dlm lingkungan umur 8 tahun. Duduk disebelah meja saya & berkata: Pakcik., mahal tak ice-cream tu? Dia ada jual sikit2 tak?

    Saya jawab: Kalau adik ambil banyak, kena la bayar lebih.

    Beliau terus mengajukan soalan demi soalan, tapi saya mendiamkan diri. Mungkin anda anggap saya sombong atau angkuh. Mungkin ada yg berkata: Ala ice-cream mcm tu pun nak berkira., belikan la aje kat budak tu."

    Sebenarnya rakan saya ada yang dah terkena. Beliau didatangi oleh budak seperti ini, & beliau belanja dia Tutti Frutti. Duduk berbual dgn budak tu, dlm masa 5 minit 2 lelaki berusia approach dia dan berkata "Awak culik anak saya ye"...budak tu pun berkata: Ayah ni la pakcik yg suruh saya naik kereta dia.

    Pendekkan cerita, rakan saya diugut supaya bayar RM1,000 kalu tak hendak perkara itu dilaporkan pd polis. "Ayah" budak tu siap tunjuk laporan polis yg dibuat yg mengatakan anak dia hilang & diculik. Utk tidak kecoh rakan saya ke ATM machine & bayar Ayah budak tu. Mereka hilang setelah mendapat RM1k.

    Cara baru warga kota cari duit di KL ketika musim cuti sekolah ini. Oleh itu., saya berhati2 & tidak layan budak itu. Bukan saya kedekut tapi mengapa budak 8 tahun jalan seorg diri & datang tanya kat saya pasal ice-cream?

    ReplyDelete
  16. Anwar Ibrahim7 March 2013 17:08

    marilah pengikut ku kita porak perandakan Malaysia...agenda saya akan bermula tidak lama lagi...hahahahahak tui

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. sampai macam tuh skali buli junior...apa la slh bdk tuh smpi kene penampar dan penumbuk....balasan tuh ttp ada...agak2 la nk wat orientasi pun..mcm sial je senior2 nie

    ReplyDelete
  19. haha kalau aku la, lunyai la senior-senior bangang ni. bajet sangat.

    ReplyDelete
  20. Should be revenge for this!

    ReplyDelete
  21. worst orientasi..kalau aku kt tempat kejadian sorang2 aku kasi pecah...menggong punya fasilitator ngan lecture pown banggang x pantau..

    ReplyDelete
  22. ok la tu...aku pernah kne lg trok dri ni..

    ReplyDelete
  23. mgalahkan kolej tentera..
    yg kena buli pun cm kayu..

    ReplyDelete
  24. fasilitator konon...hakkk tuihhh.....korang ikut emosi orientasi junior...kalau ak junior ,ak cri blk celaka yg lempang tu...

    ReplyDelete
  25. tunjuk samseng xkena tempat..mari 1 by 1 la..bru gentle..budak2 tadika jer wat perangai poyo cmnie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senior buli junior. patut report nie.

      Delete
  26. dah la, kita sama2 senegara, MALAYSIA, knapa perlu gaduh2, mmg setiap org yg g smbung study tk kira la mna pon ada kes2 sebegini, aku pon pnah lalui, tp aku akui la xsmpai kena tampar2 mcm tu, tk pa lah, bkn kna bunuh pun, sikit ja tu, anggap la sbg pengalaman, kalau manja sgt pon susah. rilek ar bro2 suma.

    ReplyDelete
  27. sapa2 nak gaduh datang ke rumah aku...aku ada PARANG...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau ckap tu agak2 ckit lar, bkan lu sorang je ada parang... sptutnya kna komen laa yg boleh wt org insaf ckit, yg lu tmbah nk cari mslar ne pasal?.. BODOH x guna otak!!

      Delete
  28. boleh dibuang uitm ni..

    ReplyDelete
  29. bodoh sapa yg kuat sngt tue mai lah dtg sabah,,,,kuat xkuat lah ....

    ReplyDelete
  30. tunggu la budak kene buli tu .. lepas je hal ni mesti cari balik .. hahahaha .. masa tu.. masing2 lari .. hurmmm tau dah

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. x kisah dom negeri mna pon,ragging@buli nie mesti ada..x kisah kt semenanjung ke,sbh ke swak.nie kes kt sbh yg kt semenanjung smpai msok brita brp kali?that is normal ok..

    ReplyDelete
  33. Otak aper la udk betol uitm... kag um dulu lagi la...ms orientasi buat debate tajuk sex sebelum atau slps mkn? Mentah betol budk2 uni nie...

    ReplyDelete
  34. ah kepaala butooooo

    ReplyDelete
  35. rasanya diorg ni mcm dlm kem latihan komander kesatria ja..kt sni pun diorg wat sbijik mcm tentera jgk..nak didik bg tegas..tp sya x pastilah sama ada diorg ni btul2 dlm latihan tersebut atau x..

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. kat mana2 pon boleh berlaku kes pembulian nie... bkn stakat kat Sabah jer... dekat smenanjung pon ader... xkan laa sbb video nie.. kita 100% setuju yg pihak smnanjung xder kes buli cam nie.... tolong laaa... kita nie adala senegara... berdamai laaa... kita pon umat sementara je kat dunia nie.... sume nie duniawi..yg kekal abadi di sana jua....

    ReplyDelete
  38. org smenanjung smua bodoh!!!!!!!!!babi!!!!

    ReplyDelete
  39. asl la orang semananjung bdo babi??ko sengal ape?semua sama je manusia jugak darah merah gak dlm badan kite bengong.sape yg bully tu mmg mangkok da tak ada keje len da dia nak wat..mangkuk

    ReplyDelete
  40. .... Orientasi sepatutnya meletakan stu titik mula merasai suasana di u yang paling seronok. Bkn mcm nie.. Harap kes nie dah xder.. Lau ad kena report buang jer budak2 nie... Yang pkai tudung labuh tu pon satu memalukan...

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri