WTF : [Video] Perompak Bersenjatakan Pedang Samurai Di Hong Leong Bank, Georgetown
Home » » WTF : [Video] Perompak Bersenjatakan Pedang Samurai Di Hong Leong Bank, Georgetown

WTF : [Video] Perompak Bersenjatakan Pedang Samurai Di Hong Leong Bank, Georgetown

14 Comments
Dua lelaki bertopeng dan bersenjatakan pedang samurai sekali lagi ‘makan besar’ apabila mereka merompak cawangan Bank Hong Leong di pasar raya besar Tesco di Gelugor di sini buat kali kedua semalam melibatkan kerugian RM11,000. 

Sebelum ini iaitu pada 15 Januari lalu, suspek yang sama telah melarikan RM20,000 dari bank tersebut. Kejadian pukul 12.56 tengah hari itu hanya mengambil masa kurang seminit apabila suspek terus menerpa ke arah pintu masuk sebelum mengacukan parang ke leher salah seorang pengawal keselamatan.

Suspek kemudian pergi ke kaunter juruwang dan memaksa pegawai bertugas menyerahkan wang sebelum melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta. Ketika kejadian terdapat tiga pekerja dan empat pelanggan. Mereka tidak dicederakan.

Manakala, pak guard yang berada di situ hanya malu-malu kucing dan berjalan-jalan sambil memegang cota. 







14 comments:

  1. org atas fail lol

    ReplyDelete
  2. penyamun pkai samurai pakguard pkai cota. kalau aku jadi pkguard pun malu2 kucing blah.

    ReplyDelete
  3. mazeer are not alowed here.

    ReplyDelete
  4. samurai beb .. baik blah dari ilang kepala ..

    ReplyDelete
  5. kesian budak pompuan baju ijai dalam video tu, leh aku buat mangsa rogol sebelum dibunuh, by the way, I am pedo

    ReplyDelete
  6. orang melayu ke suma tue? buat dek je.

    ReplyDelete
  7. tak payah laa.. nak halang perompak kalau dah ada senjata pedang samurai ingat senang ker guard tue nak defend ngan kayu cotar... call polis jerlaa.. kang kita pi lawan perompak mati kita plak masuk penjara sebab konon "self defence" nanti dalam mahkamah still kena charge membunuh tanpa niat. Cuba la tgk kes suri rumah yang self defence tau tau kena hukum penjara..

    ReplyDelete
  8. depan tesco tu ada polis bawah payung....ni kali ke 2 bank yang sama kena rompak.

    ReplyDelete
  9. Nieh bukan tesco penang ker..?? mcm sama aja..

    ReplyDelete
  10. bising sruh kol polis tp diorang tak kol pun
    sibok nak tgk2 lpstu kecoh
    lancau melayu
    -rozita

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri