OMG : [Video] 5 Orang Pelajar Sekolah Mempersendakan Solat Dengan Tarian
Home » » OMG : [Video] 5 Orang Pelajar Sekolah Mempersendakan Solat Dengan Tarian

OMG : [Video] 5 Orang Pelajar Sekolah Mempersendakan Solat Dengan Tarian

78 Comments

Menurut Hidayatullah.com pelaku dalam video ini merupakan 5 orang pelajar Sekolah Menengah Atas Negeri (SMAN) 2 Tolitoli, Sulawesi Tengah. Mereka telah secara terang-terangan menghina agama Islam dengan mempermainkan solat.

Video ini telah dirakam pada 9 Maca 2013 dan pihak sekolah hanya mengetahuinya pada 30 Mac 2013. Pengetua sekolah terbabit telah pengsan sebanyak dua kali setelah melihat video perilaku para pelajarnya. Dia begitu terkejut dengan kejadian tersebut. Sekolah tersbut majoritinya ialah pelajar muslim dan kelas agama sentiasa diadakan. Tanpa ragu-ragu, kelima-lima pelajar tersebut telah dibuang sekolah serta merta.



Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

78 comments:

  1. Replies
    1. Tu bukan gila ler...bijik kelentit dia dah terlebih panjang sebab tak kerat.... Perlu Ingat, kat Sulavesi rata-ratanya orang Kristian bukan nya Islam....

      Delete
    2. yg baju biru tu pun...aq kocak burik baru tau!!!yg pakai tudung tu baek x yah pakailah aq tampor trus bisumu!!yg rambut cam org asli tu aq kocak jubo baru selok!!!conclusionnye...semua budak2 nie kena kocak burik baru tau besor ke x besor pele aq!!

      Delete
    3. ni indonesia kn..biasalah..indon pnye rakyat...ni yg dibnggekn sngt

      Delete
    4. Bodoh betina nie smua, xselamat hidup korg main2kan agama.

      Delete
    5. ni da bukan stakat gila....ptutlah negara dorg sllu ditimpa musibah..tu pon xsedar2 lg..subhanallah.

      Delete
    6. bahlol..ak bnci indon..FUCK indon..x prnah nk brsyukur..crita indon plg ak bnci..fux3

      Delete
    7. berani sungguh mempersendakan asrama

      Delete
    8. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD*--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. kebanyakkan video mcam nie mmg semua dtang dri indon... subhanallah

    ReplyDelete
  3. mcm babi.. minta kena sambar petir tunggal skali.. tak jumpa tak apa.. jumpa sakit la budak2 anjing ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mashaallah istighfarlah anda. anda komen caci maki yg bkn2 ni lebih menambahkan dosa. sebaiknya kita pohon mendoakan agar mereka mndpt petunjuk drNya. wallahualam

      Delete
  4. kalu xleyh di nasihat bertaubat...patut hukum gntung

    ReplyDelete
  5. http://hidayatullah.com/read/28201/18/04/2013/read/28189/17/04/2013/sekolah-telah-beri-sanksi-tegas-para-pemeran-video.html

    ReplyDelete
  6. walao ini budak

    ReplyDelete
  7. memang da sngat terpesong nie....dan juga gila..otak tu mgkin da x de function..

    ReplyDelete
  8. indon adalah negara Islam yang memalukan Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju! xsnggup ak tgok smpai habis... lahabat pny budak... snggup dia persendakan islam

      Delete
    2. sila btl bebudak cilake dlm nie..pukimak haram jadah..kne panah petir bru ade akai..yg bertudung tue pn satu hal..baik tangal tdung dr wt perkara cmnie...patut la kne tsunami...menghina islam

      Delete
  9. Replies
    1. kau tak tahu kira?

      Delete
    2. 3rd la pandai

      Delete
  10. malu mak bapak ko

    ReplyDelete
  11. bodo nak dance tu dance jela..perlu ke nak persendakan solat? attention whore tol..

    ReplyDelete
  12. yang pakai tudung pun boleh pulak main2kan agama macam tu..ish3..sedih tengok..

    ReplyDelete
  13. patut dihukum pancung kepala budak2 ni

    ReplyDelete
  14. Buang sekolah pun tak guna..baik hantar kat pusat pemulihan aqidah.

    ReplyDelete
  15. they should burn in hell

    ReplyDelete
  16. bodoh indon

    ReplyDelete
  17. INNALILLAH...UMAT MENDERITA TUAN...

    ReplyDelete
  18. Datang Dari Negara Yang Mempunyai Umat Islam Yang Paling Banyak Dan Ulamak..Fikir2 kan lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuatnya dan ramainya org islam dan ulama akan seiring dgn banyak nye berlaku maksiat..Umpama ramainya pesakit di tempat yg ramainya doktor(hospital)..Doakan yg terbaik untuk umat islam..

      Delete
  19. Fuck ya bitch..sial la bdak2 ni..

    ReplyDelete
  20. Sebenarnya Indonesia bukan negara Islam.cuma dunia mengiktiraf Indonesia mempunyai penduduk Islam yg ramai..isu murtat di indon amat2 kriktikal lebih2 lg di sualawesi tmpat yg paling ramai Islam murtat di Indonesia..

    ReplyDelete
  21. Semua yg mmgutuk nie ckup x solat hari ni?? Islam mngajar kite utk bdakwah dgn cara yg sopan dan mngikut garis panduan yg btul n bpandukan kitab alquran,hadis dan sunnah...
    Bukan dgn kutuk mngutuk dan hina mnghina...
    Spatutnye kite sme2 doa smoga anak2 ni btaubat kpdNYA dan sedar ksalahan mereka..
    Tegur mereka,nasihatkn mereka bukan hina,caci, dan mngeluarkan kata2 kesat kpd mreka..
    Sye cme hamba Allah sperti kamusmua , klau salah maaf kn sye..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUTUH KO...

      Delete
    2. kahkahkah hamek kau

      Delete
    3. ha..tengok..tengok..tegur sikit je da kuar cipap lah..butuh la..mencarut ap lgi la pasni.. x pena nk terima silap diri sendiri.. cbe la renungkan usia sendiri yg makin tua tu.. kita ni hidup bkn kekal kt dunia ni.. ermm..tp aku pun smayang x ckup gak arini

      Delete
  22. Whore Alert!!

    ReplyDelete
  23. kimakkk bdk2 nie....panas aku tgk....x tau ker hukum murtad mempermaenkan ayat2 quran??kimak nye bdk!!

    ReplyDelete
  24. indonsiallll....ni msti anuar yg ajar..jom undi BN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pale hotok mung.. ko lgi sial sruh undi BN

      Delete
    2. bapok hang anuar ajor sial........ ini kali lah jgn kasih lama

      Delete
    3. anuar ajar cara nk membontot jee.. dgn pikat bini org.. hahaha

      Delete
    4. Tu saiful bukhari je yg pakar membontot. bodoh.

      Delete
    5. pakar sebab anuar mengajar.. die dh puas main dengan bini orang die main dengan lelaki lakk..

      Delete
    6. anuar sokong islam liberal...sokong gna kalimah allah dlm bible..gna nme allah dlm bible blh bt slh tafsir..ak x skong anuar..ak x skong bn..ak adlah bebas..haha

      Delete
    7. kahkah komen xleh blah. "anuar ajar membontot laa
      tah mcmne la blh nk terselit politik ni

      Delete
  25. buat depan aq taktau la apenasib die..

    ReplyDelete
  26. depa memang bangang dan bahlul aku jumpa depa nih aku ajak geng aku terus pukui samapai insaf atau mati

    ReplyDelete
    Replies
    1. smseng lh puikk!!!!

      Delete
  27. x yah la nk ktuk2, wat tambah dosa korg ja...baik berdoa mnx depa dpt hidayah & ptunjuk Allah....Amin... :)

    ReplyDelete
  28. patutla malapetaka slalu singgah di Indon tu.Ni la puncanya.kesiannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kita selalu kutuk orang pun kita akan dapat malapetaka juga. jadi, lebih baik bagi nasihat dari mengutuk.

      Delete
  29. sejahat-jahat aku pun, takde la sampai nak menghina agama lain apatah lagi agama aku, Islam,
    hurmm camner benda ni leh berlaku????

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau mmg jahat..kau dah buntingkan mastura lpastu ko hilang gitu je..kau ingat dia tu ap! kau mmg jantan x guna sudin.. selama ni aku diamkan..aku perhatikan..tapi kali ni aku mmg betul2 x boleh tahan lagi.. jantan x guna!

      Delete
    2. kes rmah tangga jgn bwa mai sini k

      Delete
    3. ha3..siot je..x psl2

      Delete
    4. haha..yg ni sumpah klakar!

      Delete
  30. mcm ni indo bangga dengan negara die.. mcm haram.. die igt islam ni agama main2. semoga die mendapat hidayah ALLAH

    ReplyDelete
  31. LANGSUNG X DA PERTIMBANGAN..MEREKA TU MASIH BUDAK2 LAGI... KENAPA X DA PELUANG KA UNTUK MEREKA BERUBAH ?? BUANG SEKOLAH KA CARA PENYELESAIAN.. AGAMA SUDAH JELAS TAK ADA BELAS KASIHAN...

    ReplyDelete
  32. astagfirullah hal azim..npe la budak2 ni wat gtu..menitis air mata bila tgk perbuatan diorg..taubatla dik..

    ReplyDelete
  33. kalu orang islam mcm diorg ni dah mempermainkan agama islam itu sdri apatah lagi kalu org bukan islam =.=

    ReplyDelete
  34. 1st!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  35. macm apa jak komen2 sini nhe. kesian budak atas tue..

    ReplyDelete
  36. astaghfirullahal 'azim O.O ~ ntah hape2 btui budk2 mentah ni.. klu gini gaye nye,kompom semayang pn idak ni..tu yg jdi rope ini.. memalukn org pompuan ngn org islam je =,=

    ReplyDelete
  37. ...gler pe dak2 ni tak ada cara tarian len ke nak wat??bengong persenda kan agama islam kite sendiri..bdo.

    ReplyDelete
  38. semoga Allah berikan hidayah pd mereka..Amin

    ReplyDelete
  39. untuk me anes dari mana awak tahu yg sulawesi tu penduduknya rata2 kristian?, for you information sulawesi tu ada pelbagai kaum dan ada yg muslim dan ada yg kristian, contoh bangsa muslim di sulawesi adalah bugis, mandar dan buton

    ReplyDelete
  40. Kasihan pada anak2 ini....Ambik pengajaran dari ini agar anak2 kita mendapat didikan agama yg baik. Doakan agar anak2 ini bertaubat.

    ReplyDelete
  41. 5 org pelajar ni sepatutnye hantar kt sekolah juvana je.... indon pukimak !

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri