SADIS : Sekitar Tragedi Ngeri Serangan Bom Di Boston Ketika Marathon (8 Gambar)
Home » » SADIS : Sekitar Tragedi Ngeri Serangan Bom Di Boston Ketika Marathon (8 Gambar)

SADIS : Sekitar Tragedi Ngeri Serangan Bom Di Boston Ketika Marathon (8 Gambar)

16 Apr 2013 45 Comments

Tiga orang kini disahkan terkorban akibat dua letupan yang berlaku berhampiran garisan penamat Maraton Antarabangsa Boston di Massachusetts, awal pagi ini. Menurut polis Boston, mangsa yang terkorban termasuklah seorang budak lelaki berumur lapan tahun.

Pihak hospital pula berkata, sekurang-kurangnya 144 orang cedera dalam insiden letupan itu dengan 17 daripada mereka berada dalam keadaan yang kritikal.


Pihak berkuasa tempatan masih kebingungan letupan itu angkara siapa sekaligus mencetuskan spekulasi Amerika Syarikat telah diserang untuk kali kedua selepas insiden 11 September 2001.

Presiden Barack Obama dalam satu kenyataan segera yang disiarkan secara langsung menerusi kaca televisyen dengan pantas meminta semua pihak jangan membuat sebarang kesimpulan bahawa ini adalah serangan pengganas sehinggalah pihak berkuasa mengumpul segala maklumat terperinci.



45 comments:

  1. Replies
    1. kene kat mak bapak kau mcm ni pun padan muka gak la ye..

      Delete
    2. hah! bodoh. pikir pakai kepala lutut.

      Delete
    3. Contoh setan yang bencikan keamanan.. Bangang..

      Delete
    4. ni nak kna bom kat otak hang ni..bru pdan muka ko balik...

      Delete
    5. korang pun bodoh bising mende gini. kat iraq 50 orang mati hari sama ada korang kisah?kat afganistan 30 orang mati hari sama ada korang amik peduli saudara2 korang?yang lahanat2 ni sibuk nak backup. itulah bodoh namanya

      Delete
    6. aq sokong ko bro...!nie bru skit jewk...negara islam kat sana lg teruk dr nie...

      Delete
    7. Negara Islam sngaja mncari masalah... tak payahlah korang sibuk membebel kat sini....

      Delete
    8. yg cari masalah tu org syiah. bkn org islam.

      Delete
  2. hmm,nape la bleh jd camni????alhamdulillah,malaysia aman dan slamat dari bende2 camni..syukur lah.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih umno

      Delete
    2. nak terima kasih.. terima kasih pada tuhan... *sigh*

      Delete
    3. terima kasih tuhan kerana menciptakan Barisan Nasional. tidak ada yang sempurna melainkan DIA namun di antara dua kemudaratan (PR dan BN)saya pilih BN yang kurang mudarat. selamatkan Malaysia.terima kasih UMNO.

      Delete
    4. hotak ko tak mudarat...tolak hudud dgn k pop tu nk dapat bala ada la..kayuuu.......mahathir ckp org pandai masuk pas..ko ni mesti kurang pandai

      Delete
  3. US ngah carik alasan nk serang negara mana pulak lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. malaysia aman taik mu.. baru kne serang ngan sulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodohnya kau...skang semua dah ok..barua toi..

      Delete
    2. kau ni mesti taik PKR kan?

      Delete
    3. atas aku ni macai,

      Delete
    4. ko ape lak?

      Delete
    5. doh klu dok aman gi a laen lembu :)

      Delete
    6. yang sokong bn panggil = macai
      yang sokong pakatan panggil = pacai

      korang semua ni sama je. .baghal. .

      kat sini je sembang lebat

      Delete
  5. Pray for Boston... Tolong mereka... bukan dengan negara tertentu sja baru mau tolong.... Semua yang ditolong negara islam.. Lepas tolong bansamoro, merka tu lg yang datang serang malaysia..mau rebut SARAWAK.. apa ke reti...

    ReplyDelete
  6. amerika ni bukan bley percaya, 11 september pon bukan leh percaya. 11 september event yg teruk tu pon dorang brani buat, kali ni plak, rasanyer dorang buat sendiri ni. nak serang negara mana plak ni?

    ReplyDelete
  7. percaya tak percaya islam yang dia akan tuduh... tapi realitinya amerika ni x sedar dia dah banyak mencetuskan kemarahan orang islam dan bukan islam contoh kes dia campur tangan dalam kes korea utara, dan kes2 yang lain... tapi bagi pihak yang buat ni x patut sebab sasaran tu orang awam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. true...
      mereka terlalu bangga dengan status polis dunia -yg kononnya menjaga keamanan sejagat..
      dia melakukan pelbagai kerosakkan di negara2 lain.. dan apabila org membalas itu dikira sebagai penganas..?
      walau mcm mana pun perbuatan pengebom ini pun xperikemanusiaan...

      alhmdlh .. malaysia masih lagi aman.. walaupun baru2 ni ada kes [encerobohan sulu..hope semuanya terkawal dan tidak seextreme di boston.. ..sama2 kita doa..

      Delete
  8. MMG PADAN MUKA,NI BARU CELAH KUKU JE BANDINGKAN APA YANG DORG BUAT KAT ISLAM KAT KEBANYAKAN NEGARA ARAB..MMG PEMIMPIN DORG YG SALAH BUKN DORG TP KAT GAZA TU PUN RAMAI ORG TUA,PMPN BUDAK2 DORG LETUP SMPAI HNCUR TANPA BELAS..KAN BAGUS KALAU SEMUA BKECAI KAT SITU..2.MMG PADAN SB PRESIDENT&RAKYAT 22 BODOH SEBAB JUAL SENJATA API DAN BOM SEBEBASNYA TANPA ADA SEKATAN.DULU BYK KALI DAH TJADI BUDAK TEMBAK KWN2,STIL SLOW,SKG AMBIK

    ReplyDelete
  9. FUCK ALL COMMENTS!

    ReplyDelete
  10. aku nak cakap
    1) tahniah US sebab kill org sdiri
    2) tahniah US sebab kau tunjukkan kat kitorang kau lg bengap n bengong dr org asli and haiwan
    3) celaka kau US nak tuduh org islam as terorist nak kill
    4) balasan sebab banyak sgt party orgy/seks bebas kat US
    5) celakalah mereka yg kafir
    6) padan muke hoho

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. cilaka amerika...cilaka yahudi+israel...cilaka iluminati...fbi/cia kumpul maklumat nak kaitkan bom ni ngan umat islam..tgk je laaaa~~

    ReplyDelete
  13. esok white house pulak dyorang letupkan..haha

    ReplyDelete
  14. lahanat pun orang jugak.islam ke x salah ke amik tahu?

    ReplyDelete
  15. Hahaha,,,,Alhamdulillah Ya Allah...semoga kedepan ada yg lebih dahsyat dan lebih banyak lagi orang mati maka lagi best!InsyaAllah. Pdan muka ko amerikalaknatillah

    ReplyDelete
  16. nanti yang di salahkan orang islam... macam sial je

    ReplyDelete
  17. hahahah..lucu2..pndai betul melayu buat kenyataan sendiri tanpa bukti..kau yang berdosa..hahahha..keep it up..TAHNIAH!

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri