SADIS : Sekitar Tragedi Ngeri Serangan Bom Di Boston Ketika Marathon (8 Gambar)


Tiga orang kini disahkan terkorban akibat dua letupan yang berlaku berhampiran garisan penamat Maraton Antarabangsa Boston di Massachusetts, awal pagi ini. Menurut polis Boston, mangsa yang terkorban termasuklah seorang budak lelaki berumur lapan tahun.

Pihak hospital pula berkata, sekurang-kurangnya 144 orang cedera dalam insiden letupan itu dengan 17 daripada mereka berada dalam keadaan yang kritikal.


Pihak berkuasa tempatan masih kebingungan letupan itu angkara siapa sekaligus mencetuskan spekulasi Amerika Syarikat telah diserang untuk kali kedua selepas insiden 11 September 2001.

Presiden Barack Obama dalam satu kenyataan segera yang disiarkan secara langsung menerusi kaca televisyen dengan pantas meminta semua pihak jangan membuat sebarang kesimpulan bahawa ini adalah serangan pengganas sehinggalah pihak berkuasa mengumpul segala maklumat terperinci.



{ 45 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 16 April, 2013
hmm,nape la bleh jd camni????alhamdulillah,malaysia aman dan slamat dari bende2 camni..syukur lah.... ;)
RarePicture RarePicture 16 April, 2013
US ngah carik alasan nk serang negara mana pulak lepas ni.
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
malaysia aman taik mu.. baru kne serang ngan sulu..
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
bodohnya kau...skang semua dah ok..barua toi..
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
kene kat mak bapak kau mcm ni pun padan muka gak la ye..
SILA BACASILA BACA 16 April, 2013
Pray for Boston... Tolong mereka... bukan dengan negara tertentu sja baru mau tolong.... Semua yang ditolong negara islam.. Lepas tolong bansamoro, merka tu lg yang datang serang malaysia..mau rebut SARAWAK.. apa ke reti...
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
hah! bodoh. pikir pakai kepala lutut.
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
kau ni mesti taik PKR kan?
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
Contoh setan yang bencikan keamanan.. Bangang..
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
ni nak kna bom kat otak hang ni..bru pdan muka ko balik...
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
doh klu dok aman gi a laen lembu :)
awesome awesome 16 April, 2013
amerika ni bukan bley percaya, 11 september pon bukan leh percaya. 11 september event yg teruk tu pon dorang brani buat, kali ni plak, rasanyer dorang buat sendiri ni. nak serang negara mana plak ni?
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
percaya tak percaya islam yang dia akan tuduh... tapi realitinya amerika ni x sedar dia dah banyak mencetuskan kemarahan orang islam dan bukan islam contoh kes dia campur tangan dalam kes korea utara, dan kes2 yang lain... tapi bagi pihak yang buat ni x patut sebab sasaran tu orang awam.
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
true...
mereka terlalu bangga dengan status polis dunia -yg kononnya menjaga keamanan sejagat..
dia melakukan pelbagai kerosakkan di negara2 lain.. dan apabila org membalas itu dikira sebagai penganas..?
walau mcm mana pun perbuatan pengebom ini pun xperikemanusiaan...

alhmdlh .. malaysia masih lagi aman.. walaupun baru2 ni ada kes [encerobohan sulu..hope semuanya terkawal dan tidak seextreme di boston.. ..sama2 kita doa..
botak chang botak chang 16 April, 2013
MMG PADAN MUKA,NI BARU CELAH KUKU JE BANDINGKAN APA YANG DORG BUAT KAT ISLAM KAT KEBANYAKAN NEGARA ARAB..MMG PEMIMPIN DORG YG SALAH BUKN DORG TP KAT GAZA TU PUN RAMAI ORG TUA,PMPN BUDAK2 DORG LETUP SMPAI HNCUR TANPA BELAS..KAN BAGUS KALAU SEMUA BKECAI KAT SITU..2.MMG PADAN SB PRESIDENT&RAKYAT 22 BODOH SEBAB JUAL SENJATA API DAN BOM SEBEBASNYA TANPA ADA SEKATAN.DULU BYK KALI DAH TJADI BUDAK TEMBAK KWN2,STIL SLOW,SKG AMBIK
AnonymousAnonymous 16 April, 2013
aku nak cakap
1) tahniah US sebab kill org sdiri
2) tahniah US sebab kau tunjukkan kat kitorang kau lg bengap n bengong dr org asli and haiwan
3) celaka kau US nak tuduh org islam as terorist nak kill
4) balasan sebab banyak sgt party orgy/seks bebas kat US
5) celakalah mereka yg kafir
6) padan muke hoho
mohd fauzi parian mohd fauzi parian 16 April, 2013
This comment has been removed by the author.
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
cilaka amerika...cilaka yahudi+israel...cilaka iluminati...fbi/cia kumpul maklumat nak kaitkan bom ni ngan umat islam..tgk je laaaa~~
nah tudia macam usa nah tudia macam usa 17 April, 2013
korang pun bodoh bising mende gini. kat iraq 50 orang mati hari sama ada korang kisah?kat afganistan 30 orang mati hari sama ada korang amik peduli saudara2 korang?yang lahanat2 ni sibuk nak backup. itulah bodoh namanya
AyuArjuna BiGoshh AyuArjuna BiGoshh 17 April, 2013
nak terima kasih.. terima kasih pada tuhan... *sigh*
Rafiq brutal Rafiq brutal 17 April, 2013
esok white house pulak dyorang letupkan..haha
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
lahanat pun orang jugak.islam ke x salah ke amik tahu?
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
Hahaha,,,,Alhamdulillah Ya Allah...semoga kedepan ada yg lebih dahsyat dan lebih banyak lagi orang mati maka lagi best!InsyaAllah. Pdan muka ko amerikalaknatillah
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
nanti yang di salahkan orang islam... macam sial je
amirul HAZWAN amirul HAZWAN 17 April, 2013
This comment has been removed by the author.
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
hahahah..lucu2..pndai betul melayu buat kenyataan sendiri tanpa bukti..kau yang berdosa..hahahha..keep it up..TAHNIAH!
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
yang sokong bn panggil = macai
yang sokong pakatan panggil = pacai

korang semua ni sama je. .baghal. .

kat sini je sembang lebat
AnonymousAnonymous 17 April, 2013
terima kasih tuhan kerana menciptakan Barisan Nasional. tidak ada yang sempurna melainkan DIA namun di antara dua kemudaratan (PR dan BN)saya pilih BN yang kurang mudarat. selamatkan Malaysia.terima kasih UMNO.
AnonymousAnonymous 18 April, 2013
hotak ko tak mudarat...tolak hudud dgn k pop tu nk dapat bala ada la..kayuuu.......mahathir ckp org pandai masuk pas..ko ni mesti kurang pandai
shinobi_haziq shinobi_haziq 23 September, 2013
aq sokong ko bro...!nie bru skit jewk...negara islam kat sana lg teruk dr nie...
AnonymousAnonymous 17 October, 2013
Negara Islam sngaja mncari masalah... tak payahlah korang sibuk membebel kat sini....
Afiq Rolex Afiq Rolex 18 October, 2013
yg cari masalah tu org syiah. bkn org islam.

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri