PEMBONGKARAN : BIAR BETUL KEJADIAN WTC SUDAH TERTULIS DALAM AL QURAN


Masih ingatkan korang akan trajedi menara WTC yang di langgar kapal terbang dan membunuh ramai orang di dalamnya pada tahun 2001? Ia menjadi satu misteri, propaganda dan konspirasi.

sama-sama kita ikuti penerangan lanjut di bawah ini...

“Tragedi 11 september 2001 memang membuat pilu. Namun Kejadian tersebut Telah Tercatat dan tidak diketahui oleh seorang pun.

Adalah suatu Keajaiban Al-Quran yaitu membuktikan Suatu kejadian akan terjadi di masa mendatang. Walaupun ALLAH telah MEMPERINGATKAN kita akan kejadian ini,namun kita tak sedar akan maksud dari Surah At-Taubah ayat 109 ini : ”

Ternyata ALLAH telah memberikan kabarnya 14 abad yang lalu tanpa diketahui oleh manusia. Ini adalah salah satu mukjizat Al-Qur’an yang telah membuktikan kejadian pada masa yang akan datang.

Tragedi WTC ada dalam Surah At-Taubah Ayat 109 :

Terjemahan

“Maka apakah orang-orang yang mendirikan bangunannya di atas dasar taqwa kepada ALLAH dan keridhaan-(NYA) itu yang baik, ataukah orang-orang yang mendirikan bangunannya di tepi jurang yang runtuh , lalu bangunannya itu jatuh bersama-sama dengan dia ke dalam neraka Jahannam. Dan ALLAH tidak memberikan petunjuk kepada orang-orang yang Zalim.” Disitu disebutkan keruntuhan sebuah bangunan karena yang mendirikannya adalah orang -orang yang zalim.

Pada Surah At-Taubah di atas telah disebutkan kata ditepi jurang yang runtuh yang dalam arabnya “JURUFIN HAR”. ulama tafsir dulu menterjemahakan kata ini sebagai “tepi jurang yang runtuh”

ternyata 14 abad kemudian kata tersebut menjadi nama sebuah jalan dikota New York tempat berdirinya WTC, iaitu : Jalan JERF HAR.

Subhanallah.. !!

Kita ingat kejadian Gedung WTC runtuh pada tanggal 11-9-2001.

Mari kita lihat beberapa kesamaan (yang mestinya bukan hanya kebetulan semata-mata ) :

1. Tanggal 11 adalah tanggal terjadinya tragedi WTC , apakah suatu kebetulan bila surat At Taubah terletak pada juz ke 11.

2. Bulan terjadinya tragedi itu adalah bulan September (bulan ke 9), apakah secara kebetulan jika surat At Taubah berada pada urutan ke 9 dari Alquran.

3. Tahun terjadinya tragedi itu adalah tahun 2001 , apakah secara kebetulan pula bila jumlah huruf dalam surat At Taubah terdiri dari 2001 huruf.

4. Jumlah tingkat di gedung WTC ada 109 tingkat, sekali lagi apakah mungkin kebetulan – berulang sampai 4 kali – bila hal tersebut sudah tertulis dalam Surah At Taubah ayat 109.

Maybe rumors?

Ikuti pula Penjelasan dari seseorang lulusan Al Azhar :
Jika kita sedikit teliti saja maka kesimpulan itu hanya kedustaan atas nama Al Quran. Satu saja dari kesimpulan itu salah maka kesimpulan itu hanya mengada-ada.

Cuba kita lihat misalnya :

1. Betulker bangunan WTC 109 tingkat ? Tenyata tidak. bangunan WTC yang roboh itu terdiri dari 110 tingkat. Ini bukan susah untuk dibuktikan. Datanya boleh dilihat oleh orang seluruh di dunia. Silakan dicari di bahagian search msn.com atau yahoo, cari info tentang WTC New York.

2. Benarkah terletak di jalan Jerf Har ? Ternyata tidak. WTC itu terletak di Wall Street.

3. Kejadian pada tanggal 11, Surat At Taubah ada di juz 11 ? Hanya orang yang tidak pernah baca Al Quran yang mengatakan demikian. Jelas sekali keseluruhan ayat Surat At Taubah ada di juz 10. Lebih detailnya surat At-Taubah terdiri dari 129 ayat, yang 92 ayat ada di juz 10 dan selebihnya (37 ayat) ada di juz 11. Apakah persamaan tarikh kejadian WTC dengan surah At-Taubat bukankah ia satu kedustaan dan “pemerkosaan” Al Quran.

4. Di ayat 109 ada perkataan JURUFIN HAR . Sudah jelas terbantah karena jalannya bulan Jerf Har tapi Wall Street. Dalam tafsir apa pun, sepanjang beliau belajar di Al Azhar University, baik di tafsir Ar Razi dan lainnya, tidak ada seorang ulama pun yang memaksudkan kalimat ‘jurufin haar” itu untuk mengisyaratkan nama sebuah jalan di Amerika. Terlalu nista dan remeh Al-Quran mengisyaratkan hanya sebuah nama jalan. Maha Suci Allah dari mengisyaratkan hal-hal remeh.

5. Yang mengatakan jumlah huruf dari awal surat sampai ayat 109 berjumlah 2001. Maka itu juga satu penipuan. Sebab baru sampai ayat 25 jumlah hurufnya sudah 2001. Juga yang mengatakan jumlah kalimatnya 2001, hanya cukup-cukup ajer.

Saya tidak tahu ini siapa punya angkara. Yang jelas inilah gaya Israiliyah moden. Hasil kerja orang-orang yang hanya ingin membuat bodoh umat Islam. Dan orang awam yang tidak tahu apa-apa mendengar kabar seperti itu akan sangat semangat mempropagandakan kesana-kemari. Ia makan mentah-mentah tanpa rasa risau. Dan setelah itu jadi keyakinan dan pendapat masyarakat awam ternyata hanya kedustaan belaka. Mereka akan ragu pada Al Quran dan ulama. Padahal itu kerjaannya musuh Islam. Sapmapi bila umat ini tidak terus dibodohi orang? Dalam memahami Al Quran, kitab sucinya saja bukan begitu mudah didustai orang.

Sekali lagi, ikhwah wal akhawat, jangan mudah mempermainkan Al Quran. Alangkan bagusnya jika ayat 109 itu dibaca tafsirnya dipahami dengan baik isinya. Dipahami asbabun nuzulnya. Kandungannya dimasukkan ke dalam nurani untuk bekal hidup di dunia dan akhirat. Bukan malah diperkosa dengan zalim dan mempropagandakannya dengan semena-mena dan justru melecehkan kemukjizatan Al Quran.

Sama seperti beberapa waktu yang lalu. Ada yang mengotak-atik rahasia angka 9 sebagai mukjizat Al Quran. Ternyata juga sebuah kedustaan, itu kerjaannya kaum Bahaiyah yang mengingkari risalah Muhammad saw.

Apakah hakikat mukjizat Al Quran itu ? Hakikat terbesar adalah bahwa Al-Quran adalah petunjuk bagi manusia untuk berjalan lurus meraih keredhaan Allah SWT. Siapa yang mengikuti petunjuk Al Quran akan selamat di dunia dan di akhirat akan memperolah nikmat yang tiada putusnya. Inilah mukjizat Al Quran sepanjang masa. Dan syaitan selalu ingin menjauhkan dari hekikat Al Quran ini diturunkan.

Firman Allah, “Sesungguhnya Al Quran ini memberikan petunjuk kepada (jalan) yang lebih lurus dan memberi kabar gembira kepada orang-orang mukmin yang mengerjakan amal shaleh bahwa bagi mereka ada pahala yang besar” QS. Al Israa : 9

Ini saja. Semoga bermanfaat. Mari hidup bersama Al Quran, memahami dan mengamalkan isi Al Quran. Dan membela Al Quran dari serangan orang ateis yang membenci Al Quran.


SUMBER : wikipedia, qiqukqiquk ,baiturrahmanvni

{ 18 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 07 May, 2013
1st... jgn bg aku hazika. bodoh org bawah
AnonymousAnonymous 07 May, 2013
hurmm 2nd pon 2nd la~lapsap punya orang atas dapat 1 st..
AnonymousAnonymous 07 May, 2013
herm . kalau camtu . AKU 1st ORANG YANG REPLY KOMEN !
afiq khairuddin afiq khairuddin 08 May, 2013
assalamualaikum

nak ilmu masuk singabiru46.blogspot.com yew
..terima kasih...

third!!!haha
AnonymousAnonymous 08 May, 2013
Hazika : Jap ye..
Hazik : SEKARANG!

Hazika : Ala, jap lagi arrr..
Hazik : Nak sekarang!!

Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

Hazika : Jom, abang?
Hazik : aummm aummm!

Hazika : eeeeeeee

18SX:GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
WOW:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
ADOI:VIDEO GWIYOMI VERSI WANITA GILA SEKS!
AnonymousAnonymous 08 May, 2013
Islam is the religion of terrorist.
AnonymousAnonymous 08 May, 2013
can u prove it..???
AnonymousAnonymous 08 May, 2013
the most stupid people is u.. prove it stupid!
AnonymousAnonymous 09 May, 2013
tolong hentikan cite bodoh ni
AnonymousAnonymous 05 June, 2013
najib punya pasal ni
AnonymousAnonymous 05 June, 2013
setiap agama di dunia ini adalah suci dan mengajar yang baik. bukan disalahgunakan untuk menjadikannya sesuatu untuk menghina. baik buruk pandangan orang terhadap agama adalah pendirian yang melampaui batas. kalau islam itu betul2 suci. seharusnya tiada kandungan yang melibatkan pertumpahan darah. Islam menang atas peperangan dan pertumpahan darah, tetapi agama lain menang atas cinta kasih Allah dan penderitaan. jangan sesekali mengatakan ajaran agama sendiri itu baik jika diri sendiri tu menghina agama dan bangsa lain.
AnonymousAnonymous 24 June, 2013
Listen,Listen,Listen . .
~persOalan ku . .
::ALLAH itu maha adil dan baik atau tidak . .
::adakah AGAMA yg menjamin seseOrang itu untuk layak masuk ke syurga atau neraka . .

pendapat aQ,ALLAH itu maha adil,baik,penuh kasih syg dan d atas segala sesuatu yg menjangkaui akal manusia dan sgala yg ada d dunia ini . .oleh itu,aQ yakin ALLAH tidak hanya akan menyelamatkan sesuatu agama kerana semua manusia itu cipta-NYA . . jadi kenapa masih ada manusia yang berani menyatakan cuma agama,kitab,ajaran mereka yg benar d sisih ALLAH,dan layak ke syurga ? ? adakah agama pengukur segala apa yang ALLAH kehendaki untuk manusia genapkan .. pada sy seSUCI mna pn agama kita jika diri kita sendiri x sedemikian nescaya neraka jga akhirnya . .
Dude Iqbal Zainal Dude Iqbal Zainal 12 September, 2013
Maklumat ni takde sandaran yang kukuh. Korang ada buat research terperinci dahulu ke sebelum post? Nanti pembaca semua misleading.
AnonymousAnonymous 12 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COMASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
Cara Menghilangkan Jerawat Cara Menghilangkan Jerawat 20 August, 2015
Artikel yang sangat bermanfaat sekali, semoga artikel ini juga bermanfaat untuk orang yang sudah membaca.

.

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri