SERIUS : NeverWet, Spray Untuk Membuatkan Permukaan Kalis Air [Video]
Home » » SERIUS : NeverWet, Spray Untuk Membuatkan Permukaan Kalis Air [Video]

SERIUS : NeverWet, Spray Untuk Membuatkan Permukaan Kalis Air [Video]

18 Comments
Satu spray yang dihasilkan dari silikon telah dicipta untuk menghasilkan permukaan yang kalis air. NeverWet atau dikenali sebagai Superhydrophobic bertindak menghalang air dan cecair lain dari membasahi permukaannya. Spray ini juga dapat digunakan pada kasut dan telefon bimbit untuk membuatkannya kalis air.



18 comments:

  1. mcm mana nk basuh baju kalu letak??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe...

      Delete
    2. sbb ko bodoh pasuh baju ko uh xyah basuh,lg satu badan ko busuk mcm babi hitam,kalau basuh pon xleh hilang bau baik buang je baju ko,satu lagi daki yg melekat kt kolar baju ko pon dah mcm daki kt peha babi liar...jd ko lupekan je la niat nak basuh baju ko.

      Delete
    3. org atas,indahnya bahasa melayu sekarang ye!

      Delete
    4. Hazika : Jap ye..
      Hazik : SEKARANG!

      Hazika : Ala, jap lagi arrr..
      Hazik : Nak sekarang!!

      Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
      Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

      Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
      Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

      Hazika : Jom, abang?
      Hazik : aummm aummm!

      Hazika : eeeeeeee

      18SX:GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
      WOW:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
      ADOI:VIDEO GWIYOMI VERSI WANITA GILA SEKS!

      Delete
    5. Pas baju tu da dibsuh n kering, spray r bnde tu at baju -_-

      Delete
    6. ko ni bodo gilo babi bengom anjing sial pukimak lahabau laa..xley ke klu ko x post mnda mcm ni..xrugi n xmati eh klu ko xpost mnda ni..bangang bahalol pnye budak

      Delete
    7. sungguh indahnya bahasamu wahai sahabatku, kita semua sebagai rakyat Malaysia harus bersyukur kerana dikurniakan Islam sebagai panduan. Tanpa Islam, kita pasti akan masuk ke dalam neraka kelak buat selama-lamanya.

      Delete
    8. pehal orang atas3 aku ni agresif sangat....

      Delete
    9. begitulah ceritanya.. HIDUP ANON!!! jyeahh!

      Delete
    10. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. One Step Ahead!!!

    Semakin ramai telah mendaftar, masa makan duit masuk , masa jalan2 duit masuk, masa tido pon duit tetap masuk ke akaun kita. Duit masuk 24jam tak henti. Boleh cek terus dari handphone kita.

    Klik di sini → http://topup8.weebly.com/

    Promosi hanya RM30 sahaja !!! ( pakej asal RM299.00 )

    ✔ Dapat keuntungan hingga RM 900 seminggu
    ✔ Dapat diskaun topup sehingga 25%
    ✔ Dapat bonus topup PERCUMA seumur hidup
    ✔ Topup blh dijual atau utk kegunaan sendiri/keluarga
    ✔ Dapat keahlian PERCUMA kelab ‘Jutawan Topup’.
    ✔ Kaedah diberikan pada setiap ahli berdaftar.

    > CARA MENDAFTAR / JOIN <

    Selepas lakukan bayaran RM30 ke akaun Maybank :

    Mohd Alwie B Mohd Ali
    ACC NO 162843013170

    Sila sms kan info di bawah ke 019-3190380 :

    1) Masa bayaran
    2) Nama
    3) Alamat ( Negeri sahaja )
    4) No. Handphone ( Maxis/Celcom/Digi prepaid shj. )

    Sebaik menerima sms anda, kami akan memproses permohonan anda dgn segera. Pendaftaran dilakukan dalam masa 1 jam sahaja dan anda akan menerima NOTIS AKTIF beserta NOMBOR ID KEAHLIAN ke hp anda. Kaedah lengkap akan diberikan. -

    PENDAFTARAN DIBUKA 24 JAM TERMASUK HARI SABTU & AHAD. CALL / SMS/ : 019-3190380

    ReplyDelete
  3. nk bli weiii..nk letak kt kasut..sng ley celop air..

    ReplyDelete
  4. Nah amik duit aku

    ReplyDelete
  5. https://www.facebook.com/AwesomeNews99
    like

    ReplyDelete
  6. jangan percaya iklan bangsat kt atas ni. barua lancau nakharom. penipu, makan duit orang. haih kesian mak kau masa kecil sibuk main dgn jantan lain sampai tak sempat nak jaga kau. dah besar jdi tukang iklan je. hisap canyon, makan roti kosong, minum ais kosong. teh o ais dua minggu sekali baru boleh minum. haha apa cerita mak kau? last time aku kongkek dia pepek busuk ah.

    ReplyDelete
  7. HOW MUCH THE NEVERWET PRICE?
    CAN U GV ME THE PRICE AND HOW I CAN BUY THE NEVERWET?
    PLS EMAIL TO ME HSY8891073@HOTMAIL.SG
    THANK
    FROM ALEX

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri