Serius : Pakaian Dalam Wanita Mengandungi Caffeine Untuk Hilangkan Selulit (2 Gambar)
Home » » Serius : Pakaian Dalam Wanita Mengandungi Caffeine Untuk Hilangkan Selulit (2 Gambar)

Serius : Pakaian Dalam Wanita Mengandungi Caffeine Untuk Hilangkan Selulit (2 Gambar)

8 Comments
Masalah selulit merupakan masalah pada kulit yang sangat menganggu. Pelbagai krim dan gel yang dijual di pasaran bagi menghilangkan selulit nyata tidak selalunya berkesan. Kini, terdapat inovasi lain bagi menghilangkan selulit, iaitu dengan mengenakan pakaian dalam yang mengandungi kafein. 


Produk pakaian dalam dari Perancis ini akan memasukkan cairan kafein khusus yang akan membantu menghilangkan selulit ketika ia dipakai. Jenama dari Simone Perele itu menamakan produknya sebagai 'Top Model' bagi membuatkan para wanita berasa seksi dan bebas memakai seperti seorang model. 

Pakaian dalam yang unik ini diperbuat dari bahan Lycra dan lace yang mengandungi microfibre microencapsulated dengan teknologi pelangsingan badan yang terdiri daripada kafein, vitamin E, retinol dan Aloe Vera.

Dalam proses kajian yang dijalankan pihak perusahaan tersebut, hasilnya, 63 peratus pengguna wanita akan kekurangan selulit dalam tempoh masa 28 hari. Menurut seorang pemilik klinik kecantikan iaitu 'Nataliya Robinson Skin Clinic' menyatakan bahawa kafein tidak dapat menghilangkan selulit secara keseluruhan namun hanya mampu membantu mengurangkan masalah tersebut. 

"Pertama, belum ada rawatan khusus untuk menghilangkan masalah selulit sepenuhnya. Menurut kajian, selulit merupakan gangguan dalam jaringan ikat (jaringan tersebut telah rosak dan tidak dapat menyokong lapisan paling dalam pada kulit), peredaran limfatik lamban, dan masalah pada hormona estrogen. Maka dengan aplikasi kafein, ia dapat membantu meningkatkan tahap peredaran lamban dan akan menyokong jaringan ikat untuk membantu proses penyembuhan," komen Nataliya Robinson seperti yang dikutip dari Daily Mail. 

Tidak hanya dapat menghilangkan selulit, produk pakaian dalam ini juga dikatakan dapat dicuci sebanyak 100 kali, dan berfungsi dalam melangsingkan perut, merampingkan pinggul dan mengangkat bahagian punggung.


Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

8 comments:

  1. 1ST!!! HIDUP UMNO, FUCK ISRAEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazika : Jap ye..
      Hazik : SEKARANG!

      Hazika : Ala, jap lagi arrr..
      Hazik : Nak sekarang!!

      Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
      Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

      Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
      Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

      Hazika : Jom, abang?
      Hazik : aummm aummm!

      Hazika : eeeeeeee

      WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!
      PANAS:BENARKAH GADIS BERPAKAIAN TAK SENONOH INI ANAK SOFEA JANE?
      GEMPAR:WANITA BERMISAI DAN BERJANGGUT DITEMUI DI MALAYSIA!

      Delete
    2. ko ni bodo gilo babi bengom anjing sial pukimak lahabau laa..xley ke klu ko x post mnda mcm ni..xrugi n xmati eh klu ko xpost mnda ni..bangang bahalol pnye budak

      Delete
  2. BN MUST BE END...FUCKING UMNO!...

    Mahathir tu dah berumur 87 tahun...xkan nak masukkan dia dalam penjara...penjara pun xnak dia...

    ----> Pulau Paling Romantik Di Dunia
    ----> Pantai Buatan Manusia Di Jepun
    ----> 9 Bandar Berwarna warni tercantik Di Dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. org dh nk mati tu..bia an la dy..jap2 g masuk kubur dh org tua tu

      Delete
    2. kamu x leh cakap macam tu....nanti x pasal2 dikatakan kurang ajar....kawal lah perasaan geram tu....kamu jugak yang dapat dosa bermaki-makian macam tu.... tolonglah, nak berpolitik pun kene laa ade had nye...kite orang Islam, kita ade care kite tersendiri yang telah di didik oleh Nabi Muhammad S.A.W.

      Delete
  3. sapa nak main bontot jom sokong anwar.. wakkaka

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri