SEXY : Lukisan Manga Berasaskan Senibina Malaysia Yang Sangat Awesome (15 Gambar)
Home » » SEXY : Lukisan Manga Berasaskan Senibina Malaysia Yang Sangat Awesome (15 Gambar)

SEXY : Lukisan Manga Berasaskan Senibina Malaysia Yang Sangat Awesome (15 Gambar)

57 Comments
Selalunya kita biasa melihat hasil lukisan style manga dari pelukis-pelukis luar negara, dari Jepun terutamanya. Tapi kali ini mari kita lihat hasil tangan rakyat MALAYSIA.


Berasal dari Seremban, Negeri Sembilan, pelukis yang bernama Chong Fei Giap ini telah menghasilkan satu siri lukisan style manga yang diberi nama 'Schoolgirl'. Apa yang menarik tentang siri lukisan ini ialah bukan sahaja hasilnya yang memang nampak sangat cantik, tapi juga tema yang dipilih di mana ianya banyak memaparkan tentang suasana dan senibina yang terdapat di beberapa tempat-tempat menarik di sekitar Malaysia.

Dalam lukisan-lukisan di bawah anda boleh lihat beberapa background yang dilukis berdasarkan tempat-tempat di negara kita seperti Penang, Ipoh, Seremban dan juga Selangor, selain menggunakan watak pelajar sekolah wanita yang memakai seragam sekolah Malaysia sebagai watak utama. Anda boleh lawati profil beliau di laman Deviant Art (klik).

Girl on balcony

Fishing village school girl 3.0 (Pasir Penambang, Kuala Selangor)
Girl in the window (Penang)
Fishing village school girl (Pulau Ketam, Selangor)
Sundry shop
Back alley girl (Seremban)
After school 
Girl with camera on rooftop 
Floating village girl 
Comic fiesta 2011 
Cable car in town 
Rooftop girl (Georgetown, Penang)
Old town school girl (Ipoh)
Village school girl
And...... my personal favourite, hehe :D

Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

57 comments:

  1. Replies
    1. Hazika : Jap ye..
      Hazik : SEKARANG!

      Hazika : Ala, jap lagi arrr..
      Hazik : Nak sekarang!!

      Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
      Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

      Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
      Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

      Hazika : Jom, abang?
      Hazik : aummm aummm!

      Hazika : eeeeeeee

      18SX:GAGAL BERSETUBUH KERANA ZAKAR TERLALU BESAR!
      WOW:KISAH MALAM PERTAMA 3 BERADIK!
      ADOI:VIDEO GWIYOMI VERSI WANITA GILA SEKS!

      Delete
    2. mazeer bodo la mg nim....

      Delete
    3. selamanya . selamanya . selamanya mazeer memang bodoh . asyik2 datang blog orang . promote blog sndiri . tak malu . nampak sangat blog sndiri tak femes . MAZEER NOOB !

      Delete
    4. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA 2014 (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER 2014 DI MALAYSIA --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.IPHONEMSIA.COM















      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. semua cantik..nak yg last sekali ..osemm..haha
    dont give up !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..pas jer takde...kesiannnn...pas syok sendiri...

      Delete
    2. haha aku baru nak ckp dia buta. :D

      Delete
    3. A ah ler ada Pas..kat pic last tu..buat malu pas jer..pelukis nih dye nak bgto orang pas suka tengok pompuan separuh bogel...hahahah

      Delete
    4. memang pun haha.........

      Delete
    5. aku sokong PAS dan amoi manyak cantik juga

      Delete
    6. nak cakap macai ni sengal karang marah pulak adoi. macai macai. nampak sangat otak kuning. gambar pudak uniform sekolah kau kata gambar separuh bogel. MACAI OTAK KUNING.

      Delete
  3. biar betul aku 1st...hahhahahhaha
    DAMn blackout la plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL patut la ko dah x jadi first... ini semua salah blackout

      Delete
    2. aku kat mne nie gelap je

      Delete
  4. phuiii..la bodo...pr da kalah la sial...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anjing najib la niee

      Delete
    2. macai kuat mencarut. hahaha. macai memang kuat mencarut. macai macai. meh berubah.

      Delete
    3. babi lim guan eng la nie...

      Delete
    4. eh babi boleh menaip? otak macai hebat gila!! teruskan macai teruskan dengan pemikiran kolot kau.

      Delete
    5. bunuh je macai ni. racist je lebih. tengok sangat tv3 suku and utusex tuu mampuih hang!!!

      Delete
    6. macai sial..pegi mampus macai BN..umno boleh pegi makan taik..sekarang cine power..pe barang melayu pegang kerajaan..tak maju..cine pegang baru maju..

      Delete
    7. buto la cina,hancur kerajaan

      Delete
  5. uwahhh.. kawai-desu ne!! I want draw like that too..

    ReplyDelete
  6. lukis la budak sekolah rendah, semua sekolah menengah , apa cer, tak best la , aku pedo tau tak, by the way, I am pedo

    ReplyDelete
  7. dah menang sila senyap, tak perlu jadi anjing menyalak2 kat sini ye.. terima kasih..

    ReplyDelete
  8. yeah dont give up percent kemenangan pru13 bn kali ni turun sikit maybe pru14 kita menang hidup PKR

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..hidup PKR..anuar jadi Pm lah baru best..abis anuar lim guan eng jadi PM..bia melayu jadi kuli

      Delete
  9. org yg kalah je kuat menyalak.. who lets the dog out.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. SAPA NTAH YG DOK MENYALAK GELAP 2 NI????? ORG LAIN COOL JE... BAWAK SPARE TORCH LIGHT

    ReplyDelete
  11. Yang akhir sekali tu penting. ahahaha x) cayalah

    ReplyDelete
  12. macai kuat mencarut. go home macai. nak tunggu BB1M ke?
    bantuan bangla 1 malaysia?

    ReplyDelete
  13. korang tuvyg sial ! pasal politik nk gaduh ! bengong !

    ReplyDelete
  14. ppeeerrrghhhhhhhhhhh, kalo betol la penang macamm tu ade cable car tgh2 bandar macam tu, bapak best.....

    ReplyDelete
  15. Floating village girl ... aku xjumpa budak pompuan pon.. hahahaha

    ReplyDelete
  16. owg melayu bodoh sokong cina jadi baruah komunis!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nak bodoh macam juburi pulak kot

      Delete
    2. org bodoh cam najib lah yg jd perdana menteri .. dr anwar tau blackout je.. titah komunissssss

      Delete
  17. Bangang abadi...5tahun najib dok pulun buat 1malaysia...last2 1ari ja macai2 musnah kn nya...cakap 1 malaysia...booooooOooOOO end

    ReplyDelete
  18. Aku tahu gambar terakhir tu pelukis nak bgto pas pkr ngan dap suka tengok pic separuh bogel...pompuan murahan skirt terselak...hahahahah

    ReplyDelete
  19. Hahahah..aku sokong org atas....

    ReplyDelete
  20. Perempuan terkangkang lagi selera tengok..betul tak hamPAS2 sumerrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. btoi2............. bawak bendera DAPig.... takbir sana sini.... tgok pompuan kgkang.... hahahahahahah bodoh nya...

      Delete
    2. hg la bodo..p sokong najis ..dh la tipu dlm pilihan raya..mula2 pr menang..pastu lepas black out tiba2 group najis tu menang plak..pastu mai peti entah dari mana tah sampai melebihi bilangan pengundi yg kat tempat tu..x logik langsung..orang yg jaga kat tempat mengundi tu ja yg tau kebenaranya..hg macai bn apa tau..kalau bukan inikali..lu tungu..lainkalilah

      Delete
    3. Oii mangkuk..lu citer kencang lu ada ke masa blackout tu..lu nih jenis org bodoh yg suka carik maklumat dr fb..lenkali cek citer dua2 belah pihak..lu baca apa citerborg2 yg jadi counting agent tu..sampai ada yg pelik bila cina dap bawak masuk touch light takut black out katanya..aii org spr tak tahu..cina2 nih lagii tau..otak lu dah tepu psl suka cina menang..lg satu ko g baca komen wartawan kat tempat yg cina pompuan tu ckp bentong blackout..baru ko tau kebenaran..asek baca blog perosak agama..ko pun jadi rosak..aku tanya ko klo cina spore dtg mengundi sapa buleh cam..tu psl tempat dap sumer deme sapu..tp org pas pangkah pun leh jadi gakm..nnt ko mati suruh cina mandikan mayat ko rr....

      Delete
  21. ape nak kisah umno, pas, pkr sama2 melayu kan? kena la bersatu ape la nak gaduh2. korg tgk kaum lain dorg x gaduh la sama dorg. fikir guna akal la masa nak pangkah tu. ape pun sgt sedih pr kalah..huhu..but im happy selangor pr pgg lg..yeay...love selangor...btw, slh blog la ni bkn blog politik..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..btol tu nak cite politik gi port len...buat ape nak gado pasal politik....xde bende pon.. nak pecah belah antara kaum lagi adelah...yang dah lepas tu biarkan....jgn biarkan peristiwa 13 mei tu terjadi lagi

      Delete
  22. sudah2 la 2..gmbr pny pasai pn nk gaduh2 mncarut suma...

    ReplyDelete
  23. Terbuka kepada pelajar IPT, siswazah menganggur, suri rumah, kakitangan kerajaan dan swasta!!

    Income RM300-RM700 Seminggu

    Daftar percuma:
    http://bit.ly/11p2jRo

    ReplyDelete
  24. sbnrnye macai jeles pasal org sblh sana xde y hebat camni... kui2... y hebat camni tup2 sokong pr... haha

    apa kaitan kalah dgn dia nak sokong? sukati la, ni kan negara demokrasi...
    pahtu kalo kalah? dah xyah sokong? nak kene sokong y menang je?...

    ReplyDelete
  25. pas PKR macai anuwar dgn DAP.. macai tetap macai!

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri