COOL : LESEN MEMANDU VERSI BARU BAKAL TIBA (2 Gambar)
Home » » COOL : LESEN MEMANDU VERSI BARU BAKAL TIBA (2 Gambar)

COOL : LESEN MEMANDU VERSI BARU BAKAL TIBA (2 Gambar)

16 Jun 2013 14 Comments
Dalam laporan berita pada Jumaat 14 Jun, memaklumkan bahawa Kementerian Pengangkutan akan memperkenalkan Lesen Memandu Bersekuriti Tinggi (LMBT).


Difahamkan pengeluaran lesen itu secara serentak di semua pejabat dan cawangan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bermula 15 Julai ini bagi menggantikan lesen kini yang telah digunakan sejak 1989.

Di samping itu, pelaksanaan lesen baru tersebut turut diperluaskan pengeluarannya di pejabat-pejabat pos di seluruh negara pada November tahun ini.

Antara ciri-ciri keselamatan baharu tersebut termasuk pengaplikasian kad plastik pra-cetak bentuk dan lapisan hologram yang memiliki keselamatan tinggi.

Kad plastik pra-cetak itu akan mengandungi reka bentuk keselamatan tinggi dan canggih dalam imej garisan-garisan halus manakala lapisan hologram tersebut akan melindungi informasi serta gambar pemegang lesen memandu berkenaan.


14 comments:

 1. Replies
  1. ko memang kepala pundek

   Delete
  2. kau lg pundek........

   Delete
  3. Dua dua sama saja........hahahahaaaa

   Delete
  4. ok2,,,ko first,,,nah bisjut gn royi,,,tahniah ==

   Delete
 2. bangla are everywhere

  ReplyDelete
  Replies
  1. ko lah bangla... DAP

   Delete
  2. Bangla Nation.... Together we unite

   Delete
 3. Semua anak Kaling! ^^

  ReplyDelete
 4. bangla anak jagaan BN...mahadir sial, isap kote razak...najib isap kote mahadir

  ReplyDelete
  Replies
  1. geng2 kuli la ni. sibuk nak anuar jadi pm ntah apa dlm hati anuar too belum kita tahu. setakat janji indon buat rumah boleh ckp.bodo. kucar kacir nnt negara bru nak nyesal. bangsat

   Delete
 5. tak habis2 panggil macai, korang too kuli bin hamba kepada anuar dan keluarganya. dasar kuli bodoh, kalah tak ler terima. dasar bangsat

  ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri