Cool : Enjin Roket Teknologi Tinggi Yang Mampu Bawa Manusia Ke Angkasa Dalam 15 Minit

Reaction Engines, iaitu sebuah teknologi yang boleh membantu mempercepatkan pesawat yang sedia ada sehingga mencapai lima kali ganda lebih laju dari kelajuan bunyi. Dengan teknologi, ia di katakan dapat membawa manusia hingga ke stratosfera Bumi hanya dalam masa 15 minit. 


Pihak syarikat ini juga merancang untuk menggunakan teknologi ini pada "spaceplane" yang mampu mencapai kelajuan hingga 3,500 batu sejam yang dikenali sebagai Skylon.

Menurut pihak The Daily Mail, reka bentuk enjin SABRE ini menggunakan sistem paip yang dipenuhi dengan helium. Udara akan melalui paip-paip ini dan helium akan membantu membuang haba yang terhasil. Apabila berada di angkasa, enjin ini akan bertukar mod kepada enjin roket.

Ini bermakna kapal terbang yang menggunakan enjin berkenaan mampu bergerak di orbit selama kira-kira 36 jam dan boleh juga digunakan untuk melancarkan satelit, contohnya.



{ 8 comments.. read them below or add one }

SharpShooter SharpShooter 28 July, 2013
Tujuh fesyen tudung si gadis yg dapat mencabar lelaki.
Tgk banyak gambar disini-->gadis-tudung.jpg

Tau kenapa menjual tubuh itu lumayan??
Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->jual-tubuh.jpg

Rahsia seorang gadis yg paling haram diketahui lelaki.
Nak tahu apa, tgk gambar ni-->rahsia-gadis.jpg

Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
Nak tahu kenapa, tgk gambar ni--->spray-subur.jpg
SharpShooter SharpShooter 28 July, 2013
Tujuh fesyen tudung si gadis yg dapat mencabar lelaki.
Tgk banyak gambar disini-->gadis-tudung.jpg

Tau kenapa menjual tubuh itu lumayan??
Nak tahu kenapa, tgk gambar ni-->jual-tubuh.jpg

Rahsia seorang gadis yg paling haram diketahui lelaki.
Nak tahu apa, tgk gambar ni-->rahsia-gadis.jpg

Kerana Nak Subur, Org China Sanggup Spray.
Nak tahu kenapa, tgk gambar ni--->spray-subur.jpg
AnonymousAnonymous 28 July, 2013
malas aku nk tgk... nk kena klik2 plak... membazir
AnonymousAnonymous 28 July, 2013
so..kalo 5 kali kelajuan bunyi..mase nk speed jump tu camne la keadaan pilot kat dalam tu.. elakkan otak tertinggal kat blakang..cam best je
VIMAX Pembesar Penis VIMAX Pembesar Penis 21 December, 2013
Tersedia :
1.Viagra USA no 1
2.Cialis England 20/50/80 mg
3.Levitra Germany 20/100 mg
4.Procomil Spray
5.Perangsang Wanita Spontan
6.Vakum + Crem Payudara Montok
7.Vakum Big Long + Lintah Oil
8.Boneka Full Body
9.Sextoys P/W Komplit

http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri