COOL : KARTUN MALAYSIA ERA 90-AN (6 Gambar)
Home » » COOL : KARTUN MALAYSIA ERA 90-AN (6 Gambar)

COOL : KARTUN MALAYSIA ERA 90-AN (6 Gambar)

31 Comments
Koleksi Kartun zaman kanak-kanak era 90an. Bila datang time puasa memang benda ni la yang kanak-kanak selalu tunggu depan tv bak kata memang rare cerita kartun sampai rasa lapar pon tak boleh rasa dah time nie khusyuk depan tv. 


1. Anak-anak sidek

Kartun ni membuatkan kanak teruja nak jadi hebat main badminton time ni lepas jek tengok mesti ajak kawan kawan pergi main. memang penuh dengan mesej yang mendalam cerita anak-anak sidek ni. 


2. Teletubbies 

Boneka orang putih yang comel waktu 90an boleh la layan sikit. Admin tak berapa nak ingat dia cerita pasal apa tapi dia buat budak budak ketawa la.





3. Keluang Man

Super hero melayu pertama time ni kot.. Keluang Man jadi kebanggaan orang johor jap sebab nama kluang hehe cerita nie serius rare gila teruja tengok kalah cerita suparman hehehe. :p




4. Upin Ipin

Ni baru la jugak tapi penuh dengan mesej yang tersendiri bagus tok kanak kanak. (Tapi bukan 90an dah)



5. Usop Sontorian

Ini paling best ni penuh lawak dengan ayam yang boleh bercakap yang selalu kena buli kisah degil name budak usop lawak lawak korang boleh tgk kat youtube.



6. Yokies.

Kisah keluarga telor yang unik korang boleh cari kat youtube kalau ada la hehe..(Hasbullah Awang)



Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

31 comments:

  1. Replies
    1. Hazik : BABY NAK KE MANA TU?
      Hazika : NAK KE KEDAI KEJAP ABAM..

      Hazik : MINTAK TOLONG BELI SOMETHING, BOLEH?
      Hazika : BOLEH AJE. ABAM NAK APE?

      Hazik : MEH SINI, BENDE NI KENE BISIK..
      Hazika : ISH, PULAK DAH.

      Hazik : MEH LA..
      Hazika : ADOYAI ABAM NI.. GELI LA!

      Hazik : MEH SINI BABY..
      Hazika : AMENDE TUH?

      (BISIKAN MANJA...)

      Hazik : USOP TAIYUB!
      Hazika : eeeeeeee

      SEDIH:MAYAT GADIS DIGALI DAN DIROGOL SEPUAS-PUASNYA!
      18SX:VIDEO WANITA MATI KETIKA BERZINA!
      KISAH BENAR:ZAKUAN TERKULAI DALAM PELUKAN PONTIANAK!

      Delete
    2. kampung boy x de.....

      Delete
    3. FROOTEES jugak!..tersenarai dlm kartun lame2 tau,,aq suke citer tu.. =(

      Delete
    4. Upin ipin karton 3d,citer kacang pn patut tersenarai skali,aq suke cite tu gak.

      Delete
  2. Rindu zaman kanak kanak, tak ada masalah langsung dalam kepale otak, ehrmm..

    ReplyDelete
  3. Satu lagi crite yg ade buah durian n manggis.. aku lupe tajuk dye tp best jgak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye2..crite pasal buah2 tmpatan..yg mnarik nye crita tu, kalau buah durian, rumah yg dia tinggal pun bntuk durian..

      Delete
    2. Cite TomatoMan kn..mmg best..

      Delete
  4. hahaha.. bila admin show yg telur tu.. baru sya teringat lah.. mmg layan tu crita..

    ReplyDelete
  5. mne datang upin ipin 90an..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn admin dh ckp bkn thun 90an....ayoooo...tarak bca ka???

      Delete
    2. boooooo.....hahahaha...x baca ke?

      Delete
  6. Katun buah tu frooties klu xsilap aku..

    ReplyDelete
  7. kg boy mne??

    ReplyDelete
  8. Dash yonkuro xde ke?

    ReplyDelete
  9. cerita kickers dgn tomatoman yg paling best!

    ReplyDelete
  10. ala citer kacang lagi best

    ReplyDelete
  11. thunder cat ngn power ranger best...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go go power ranger!!!

      Delete
  12. nk bisjut...nk bisjut.. nk bisjut raya...

    ReplyDelete
  13. lat kampung boy la..

    ReplyDelete
  14. sume ni favourite aq time kanak2.. age time tu 4- 5 taun..mmiss zaman kanak2...

    ReplyDelete
  15. orang Melayu boleh buat kartun sendiri...itu sudah satu kejayaan

    ReplyDelete
  16. dulu aku selalu layan kartun Sang Wira klw xsilap taon 1998 tv1 jam 4.30ptg.. hoho..

    ReplyDelete
  17. kartun abang sidi takde ke?

    ReplyDelete
  18. Bodoh.

    kata 90an, tapi tak ulas betul2.

    Upin ipin bukan 90an (walau dah nafi), tapi buat membazir ulas luar tajuk 90an? Teletubbies bukan kartun Msia, buat apa ulas luar tajuk? Dulu masa sekolah tulis karangan tajuk lain, isi lain kot.

    Kenapa tak ulas Sang Wira, Frotees, Kampung Boy dll.

    Kau ni umur berapa sbnrnya? Pernah ada otak ke tak masa tahun 90an utk ingat benda2 ni?

    Gua saspek lu ni poser je lebih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rilek brader,brader rilek

      Delete
  19. joe jambul mane?

    ReplyDelete
  20. papa yokie baru aku ingat....

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri