COOL - KOC TIDUR UNTUK KERETAPI HALAJU TINGGI JEPUN (13 GAMBAR)

Kereta Shinkansen memang keretapi yang sinonim dengan Jepun. Kereta "peluru" ini boleh memecut sehingga 320 kilometer sejam. Jiyukukan ialah konsep gerabak tidur Shinkansen masa hadapan. Apabila L0, model Shinkansen terkini mula beroperasi pada tahun 2016, ia mampu memecut sehingga 581 kilometer sejam. Central Japan Railway Company pemilik Shinkansen mahu keretapi mereka memberikan keselesaan setanding kabin kapal terbang. 

Dengan kabin yang lebih selesa mereka berharap lebih ramai penumpang akan memilih menaiki Shinkansen untuk perjalanan melebihi 1000 kilometer di dalam Jepun. Jiyujukan ialah konsep gerabak tidur yang dihasilkan oleh Marco Peter dari Umea Institute of Design Sweden. Setiap gerabak memuatkan 44 pod tidur dan 4 bilik mandi. Marco mendapat inspirasi rekaan Jiyukukan dari hote kapsul yang popular di Jepun. 
Laporan asal UID

5 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 25 July, 2013
Awek jepun mantap,fap fap
AnonymousAnonymous 29 July, 2013
Ohh....maria ozawa...
AnonymousAnonymous 10 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri