LOL - SATU LAGI PRODUK JUAL AGAMA?

Bulan Ramadan bulan yang mulia. Tak sampai dua minggu Ramadan kita dah lihat air bekarbonat 30 juzu dan air janggut magis. Hari ini mari lihat satu lagi produk yang mungkin boleh memberzihkan hati anda. Ini sungguh explotasi agama!Laporan asal Mudah

{ 15 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 25 July, 2013
nk men2 kn agama..elok benar lh tu..
AnonymousAnonymous 25 July, 2013
URM BAGI AKU XSALAH PUN ORG TU CUMA BERZIKIR KT MAKANAN SALAH KE.. HADIS MANA KORANG KATA SALAH? SAMA JGK KITA BUAT KT MINUMAN MINERAL YG DIJUAL.. KE KORANG NI SYIAH?? KIRA OK LA TU DARI DIA SEBUT POM PANG2 KENA SANTAU BARU TAU..BAGHAL ADMIN NI SYIAH KOT.. NNTI DLM MASAKAN KO AKU NK MENCARUT PUKIMAK BABI SIAL HARAM JADAH PUIII
AnonymousAnonymous 25 July, 2013
Hmmm, apa maasalah berzikir dekat makanan? O.O
AnonymousAnonymous 26 July, 2013
Dh kira bida'ah...melebih2 dlm agama...
AnonymousAnonymous 26 July, 2013
asal bid'ah lak..abih tu nk minom air zam2 asal kne selawat lak..??
AnonymousAnonymous 26 July, 2013
Air zam2 dalam agama ade digalakkan minum kerana byk fadilat.Tak kira air zam2,air lain kite minum pon kene baca bismillah dan boleh berselawat..

P/s: dalam agame ade ker disuruh selawat kat makanan??
AnonymousAnonymous 26 July, 2013
Ini bukan pandangan saya, ini pandangan dri sudut agama..terserah la kalau nk terima.:)

Salam Ramadan~
AnonymousAnonymous 26 July, 2013
Sebab takde dalil dalam Al-Quran/hadis la kte tk boleh nak create sembarangan cara macam tu..

Air mineral/air zam zam selalu digunakan dalam rawatan ruqyah mengikut ajaran sunnah.Kenapa Air mineral / air zam zam, kerana air tersebut bersih.Kajian saintifik pon ade membuktikan bahawa molecule air zam2 dan mineral (yg blum tercemar) adalah jernih.

-berkongsi sebahagian Ilmu.


Terima kasih.;)
mohd fikrie mohd fikrie 29 July, 2013
Rasulullah saw. bersabda maksudnya: “Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt. Berfirman kepada mereka, “Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim ( cendikiawan ) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)”.

(Daripada Abu Hurairah r.a – Riwayat Tarmizi).


sekarang ni si penjual gunakan modal "dibaca 30 juzuk ayat quran" sebagai point untuk lariskn jualan beliau...considered sebagai menggunakan agama untuk keuntungan dunia. memang sekarang rata2 orang guna ayat quran untuk cari duit sedangkan allah turunkan firman kepada junjungan rasulullah s.a.w secara free.

awak ni taip guna caps nak menunjukkan marah dan menuduh orang syiah. awak kena faham, zikir dan amalan TAK perlu dihebahkan kepada orang dan perbuatan baca sampai 30 juzuk quran kepada makanan yang kita nak jual tu dah sampai tahap melampau batas. si penjual pulak jual harga yang mahal..nampak sgt mahal serunding tu disebabkan bacaan quran. perlu ke charge sampai tahap camtu???
AnonymousAnonymous 02 August, 2013
kesimpulan..jangan main ckp kalau x betol2 tahu..and jgn la bagi coment agresive..be a matured muslim..kalau salah tegur cara baik..
kalau btol la awak tu pandai agamae skali pun..and nak tegak kan benang yang basah..jangan sampai ludah kat agama sendiri..rasulullah x aja untuk bergaduh sesama agama..tapi tegur menegur dengan cara halus.salam ramadan al mubarak.:)
AnonymousAnonymous 10 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
VIMAX Pembesar Penis VIMAX Pembesar Penis 21 December, 2013
Tersedia :
1.Viagra USA no 1
2.Cialis England 20/50/80 mg
3.Levitra Germany 20/100 mg
4.Procomil Spray
5.Perangsang Wanita Spontan
6.Vakum + Crem Payudara Montok
7.Vakum Big Long + Lintah Oil
8.Boneka Full Body
9.Sextoys P/W Komplit

http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri