SERIUS - Abby Abadi Mempertahankan Sally Yen Yang Menghina Islam (3 Gambar)
Home » » SERIUS - Abby Abadi Mempertahankan Sally Yen Yang Menghina Islam (3 Gambar)

SERIUS - Abby Abadi Mempertahankan Sally Yen Yang Menghina Islam (3 Gambar)

8 Jul 2013 97 Comments
Kenyataan Sally Yen dianggap tidak menghormati sensitiviti masyarakat melayu yang menganut agama Islam di Malaysia. Dia kini dikecam hebat oleh rakyat dan mungkin akan dikenakan tindakkan undang - undang kerana telah menyentuh isu sensistif.


Lain pula bagi Abby Abadi. Beliau mengeluarkan kenyataan seolah - olah mepertahankan Sally Yen yang terang - terang menghina Islam.


97 comments:

  1. abby abadi pragai SYIAH snggup petahankan sally yen yg da terang2 menghina uslam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila iseng ke apa minah ni? ko x baca Al Quran ke abby?

      Delete
    2. Ko orng lagi teruk menghina agama orang lain... slalu anggap diri suci sgt.. kna phyco skit sdh mcm anak mama... x da iman langsung..MUDAH GOYAH...

      Delete
    3. ape tu phyco?
      phyco-
      a combining form meaning “seaweed,” “algae,” used in the formation of compound words: phycochrome.
      Origin:
      < Greek phȳko-, combining form representing phŷkos seaweed>
      bodoh balik skola la belagak je pndai...ade hati nak kutuk islam

      Delete
    4. http://bit.ly/14mCFqV
      click link ini untuk duit RM5. Free2 je dapat. Lagi banyak link click lagi byk duit masuk. GUNAKAN GOOGLE CHROME SAHAJA. Caranya :
      1. Halakan mouse pada link di bawah dan kemudian highlight kan link tersebut. Selepas itu tekan right click pada mouse, dan pilih go to http://bit.ly/14mCFqV

      ini linknya:
      http://bit.ly/14mCFqV
      2. Tunggu sehingga link selesai loading sepenuhnya.
      3. Selesai loading, tutup browser link yang anda klik tersebut.
      4. Kemudian, pergi ke laman http://8sharers.com/my/signup untuk mengisi butiran nama dan sign up untuk tuntut cash out.

      Try it yourself and tengok pe jadi. U wont believe it.

      Delete
    5. She cross the line la.

      Delete
    6. Nak kecoh apa dengan orang bukan islam yang hina islam sedangkan orang islam sendri menghina islam. Melanggar perintah Allah tu dah kira penghinaan besar bagi agama islam. Renung2kan

      Delete
    7. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

      IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) , IPHONE 5C (RM1000)?--> WWW.IPHONEMSIA.COM










      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. abby umpama menegakkan benang yang basah

    ReplyDelete
  3. aku nk menegak kn batang yg basah

    ReplyDelete
    Replies
    1. batang yg basah akan senang tegak dengan adanya bantuan dari seorang gadis

      Delete
    2. haha.. berdekah r korang ni.. best r kawan gn korang.. kan3..

      Delete
    3. Elehhh, sape nak kawan ngan ko, xmaluuuuu wekkkkkk

      Delete
  4. CIna lahanat kalau hina Islam xpa....kalau melayu hina cina kapir...ckap isu berkauman la...racist la....abby kn mcm Babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aby ababi ni ustazah segera..mencemarkan imej pas je..adoii

      Delete
    2. cina tu dah tentu bukan islam..
      kau yg kot islam pun tak hormat orang..

      Delete
  5. sedih.........................

    ReplyDelete
  6. Memang padanlh abby tu bercerai smpi skrg tak kahwin kalo dh jahil tu jahil jugak abby abadi@babi abadi!

    ReplyDelete
  7. Abby abadi 112 ni The Real Abby Abadi ke?? Erm??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong komen anda..betul ke page dia or orang fitnah dia

      Delete
  8. memang betul pun apa yang yen tulis tu.buat apa kawen ngn budak umur 6 tahun.masalah betul la nabi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau mesti cine kan...?

      Delete
    2. masya Allah. ko xtau,cer kaji isi Alquran kitab umat islam. nabi wlaupn msa itu mengahwini Aishah ttpi TIDAK menggauli nya.malah Nabi melayan Aishah spt kanak2 lain..Aishah menyatakan prnah blumba lari dgn nabi..jd u xtau,jgn ckp sbrg..blh menimbulkn amarah umat islam.klu u nk tau kisah nabi,u blh rujuk pd ustaz.x pa klau skadar btanya.

      Delete
    3. Dijodohkan pada umur 6 tahun, dan dikahwinkan hanya pada ketika usia beliau 9 tahun. Ada yang mengatakan pada umur 10 tahun. Sebenarnya, kanak-kanak perempuan boleh mencapai maturity (akil baligh)seawal usia 9 tahun, lebih2 lagi berdasarkan keadaan masyarakat seperti orang Arab yang bertubuh besar berbanding org Asia.

      Namun, oleh kerana karakternya pada ketika itu masih lagi seperti kanak-kanak lain, sama spt yg Anon di atas ni cakap, baginda tidak menggaulinya dan membiarkan Aishah r.a bermain dan membesar spt kanak-kanak yang lain, cuma Aishah r.a pantas memahami dan mendalami apa yang dibawa oleh baginda Muhammad s.a.w berdasarkan status beliau sebagai yg paling rapat.

      Delete
    4. Agama ko basuh berak guna tisu je kn? eeee.... disgusting! lol XD

      Delete
    5. child molester

      Delete
    6. anon 09:59 betol2 , air ade nak jugak beristinjak eeeyukk

      Delete
    7. btol la ape dia cakap tu....tubuh arab umor 9 tahun da besar..x macam cina tetek kecik..pantat hancing..sape nak sial cina umor 9 tahun...cina fyuck macam anjing boleh la

      Delete
  9. lebih la cina nie...tuhan ko pn aq xktuk..ko nk kcau agama Islam apehal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip formal wording. Cina tak paham short form yang engkau tulis.

      Delete
  10. brani dia kutuk sbb dia tak kna blasn tuhan ,kalo maTi mcm mn lak agaknya..dia kutuk nabi,kutuk agama islam mmg mlangla nasib hidup dia lps ni..

    ReplyDelete
  11. umat islam diminta bersabar..kita tunggu balasannya di dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  12. basuh berakpun tak cebok ada hati nak komen Nabi org..dah tu ada pulak melayu yg buta hati buta perut..sepatutnya mulut cina dgn mulut si abbyni disental pakai sabut kelapa disental atas bawah pastu tanya cemana rasa..

    ReplyDelete
  13. ISLAM ITU INDAH... KITA TUNGGU DI AKHIRAT KELAK :)

    ReplyDelete
  14. sama2 lah kita pertahankn agama kita seperti Sally pertahankan agama dia.
    untuk kamu agama kamu, untukku agama ku.

    ReplyDelete
  15. apa masalah si Abby Abadi ni?? tu bukan mempertahankan kepercayaan tu, tp dah tahap menghina. kalau tak ada jahil tu jgn belagak pandai

    ReplyDelete
  16. err..ape yg sy faham la psl kenyataan abby ni.

    abby kata, sally yen tu tulis mcm tu sbb sally yen tu nk pertahankan kepercayaan die kt agama die.

    x nmpk pn yg abby sokong sally yen. jgn cpt sgt bersangka buruk sahabat..boleh jatuh fitnah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lancau la kau

      Delete
    2. nabi x gila seks..tp umat die yg gila seks, mcm kau ni la. guna la bahasa elok sket.

      Delete
    3. kalau sally nak pertahankan kepercayaan agama dia kenapa perlu melibatkan agama islam? abby mmg terang2 sokong si sally tu walaupun dia tak sokong kenyataan sally tu..nak komen pun fikirlah dulu..

      Delete
  17. ye lah.tp abby ptt bri knyataan mprthnkn agama islam. bkn status buat dek cmtu.siap ade so? g kt hjg nye. dah trg2 minah Sally tu menghina Islam.

    ReplyDelete
  18. in my opinion, abby saying 'so' means something else. i think what she means is 'biarlah ape org kate pun pasal islam, yg betul2 tahu ttg islam adalah penganut dia sendiri. dah jelas2 islamophobia menular di kalangan penduduk dunia, tak perlulah nak maki hamun bagai. kalau betul muslim, tegur dengan cara baik. perkenalkan islam dgn cara baik. tunjukkan contoh yg baik sbg seorg muslim'.

    ni kalau muslim pun tak tutup aurat, buat maksiat, couple sana sini, hina agama lain, diskriminasi org lain, mcm mana kita nak bagi org faham dan suka dgn islam?

    #inb4 moralfags replying with rage

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong2 but in my opinion pula..
      salah faham kot korg ~
      satu kenyataan bgni xboleh kita trus judge abby abadi org yg macm mana. aku pecaya dia xda niat nk pertahan kan sally yen tu.
      maksud abby, kita ada kepercayaan kita sndri, faham kenapa dia memaki islam bukan bermksud dia sebelahkan sally yen tu~ tgk skrg, cermin diri kamu yg marah, cara kamu mencaci mencerca sally yen tu x tumpah sama dgn sally yen tu sndri.
      mungkin ada bnda yg umat islam mcm kita sndri sudah myentuh topik2 sensitivty agama sally yen, wat dia marah smpi mcm tu, pokok xkan goyang klu xda angin.
      " so? " abby abadi smpt lagi beritahu kita , so? kita sbgai rakyat malaysia, umat islam ada hak memaki, mercerca, menghina sally yen x henti2 ??
      ingat masa perjuangan nabi, nabi adlah contoh umat islam, pernah x skali dia memaki, mencerca, menghina orang2 yg tidak menerima/menolak/mencaci ajaran islam ? berhenti la mmbuat dosa.. renung2 kan lah

      Delete
    2. kenyataan sally yen ni bukti kebodohan dia. dia tak tahu pon pasal islam. dia hanya pertahankan kepercayaan dia. sebagai orang islam yang lebih tahu sepatutnya kita menjelaskan kepada dia bukan terus marah-marah dan caci maki. sikap kita yang terlalu mudah sangat melenting buat mereka-mereka ni bertambah tak hormat dengan islam tu sendiri. kalau dia orang senyap/ mengalah pun sebab takut. suami saya sendiri dulunya bukan orang islam. dia tak tahu pun apa kebenaran islam itu sendiri berbanding kristian sehinggalah diperjelaskan perbezaannya.

      Delete
  19. eleh korang ni sume poyo je........bile orang start hine agame korang,mule la nak kecam la nk bunuh la nk tembak la tp korangt tengok la diri korang tu.......islam atas name ke or islam yg seislamnye....... ngaku islam...... nk sembahyng 5 wktu pn payh...........mne ade statment aby abadi tu menghine islam....... ishh....paham la ayat die tu...... jgn malukan org name islam depan kaum cine la........

    ReplyDelete
  20. Memang dia nak mempertahankan agama nya , tapi tak payah la nak sampai kutuk islam bagai ... yang si abby makin mempersoalkan ... pehal??? dah sah-sah dia kutuk islam , abby sebenarnye agama apa? -.-'

    ReplyDelete
  21. kesian abby.. terang2 menunjukkan KEJAHILANnye... lebih baik diam dari berkata2 yang tidak pasti dan benar.. takut makan diri.. SOOOOOOO????

    ReplyDelete
  22. Cina kat malaysia ni makin melampau! Cuba kalo sekali ko ckp pasal buddha dorg yg boroi n botak tu...maunya dorg terbalikkan msia ni n buat kecoh2

    ReplyDelete
  23. Fuck buddha..lg truk xkwin sbb tuhan kmu mandul

    ReplyDelete
    Replies
    1. buddha mandul ke??? wakakakakaka patut la kene sumpah jadi patung...bodo nye buddha ..

      Delete
  24. Abby Abadi ni patutnya kalo nak buat status cam ni, tulis laa penuh2 apa maksud tersirat dan tersurat dlm status dia tu..dah tulis cam tu memang banyak la orang akan salah interprete. Dia public figure so kalau tulis questionable statement cam ni akan buat ramai org bertekak dan kutuk dia balik. So sensitive laa sikit.

    ReplyDelete
  25. Ramai yang gagal puasa Ramadhan.. Buktinya: bahasa dalam komen2 di atas

    ReplyDelete
  26. itu twitter abby ke? fitnah itu bahaya..
    fake profile juga bahaya. . nauzubillah

    ReplyDelete
  27. dah dapat kote baru pon bodoh lg ababi ni

    ReplyDelete
  28. TAK KISAH LA NAK PERTAHAN KAN AGAMA MASING-MASING MCM MANA..TP BUKAN DGN MENGHINA AGAMA LAIN..
    XSALAH NAK TEGAKKAN KEBENARAN KEPERCAYAAN MASING TP BUKAN DENGAN KELUARKAN STATEMENT YG MENGHINA AGAMA DAN RASUL ORANG LAIN
    CUBA WAT DI STATUS FB TTG KEBAIKAN DAN KELEBIHAN AGAMA KAU..ORANG BOLEH BERFIKIR..TP BILA DH MENGHINA RASUL ORANG LAIN..ORG DH BERPENDPT ITU YG AGAMA KAU AJAR..
    CELAKA LAH SALLY YEN YANG MENGHINA AGAMA ORANG LAIN,SEMOGA DIBERIKAN BALASAN KEPADA DIA

    ReplyDelete
  29. Dah nak perang antara agama...dicetuskan oleh sally yen....

    ReplyDelete
  30. http://bit.ly/14mCFqV
    click link ini untuk duit RM5. Free2 je dapat. Lagi banyak link click lagi byk duit masuk. GUNAKAN GOOGLE CHROME SAHAJA. Caranya :
    1. Halakan mouse pada link di bawah dan kemudian highlight kan link tersebut. Selepas itu tekan right click pada mouse, dan pilih go to http://bit.ly/14mCFqV

    ini linknya:
    http://bit.ly/14mCFqV
    2. Tunggu sehingga link selesai loading sepenuhnya.
    3. Selesai loading, tutup browser link yang anda klik tersebut.
    4. Kemudian, pergi ke laman http://8sharers.com/my/signup untuk mengisi butiran nama dan sign up untuk tuntut cash out.

    Try it yourself and tengok pe jadi. U wont believe it.

    ReplyDelete
  31. tangkap lepas tu rogol beramai2 je lah si sally yen tu... baru dia tau apa itu sex...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nabi dia gila sex.. dengan budak 6vtahun...pun ditibaii.. ni umat dia lagi teruk rogol jer kerja nyer... ni kes suruh kawan cerai istri nyer pastu dia gi kawennn... bodoh.. gila sexx. tul apaer sally cakap

      Delete
    2. celaka ko...berani ko cakap nabi gila sex....kat dunia ni boleh lah ko cakap macam tu... kalau depan aku ko cakap macam tu .. aku penggal kepala ko hidup2...

      Delete
    3. marah terus .. contohilah akhlak pemimpin2 islam yang membuka kota2 besar untuk menegakkan syiar islam ..

      Delete
  32. makin ramai si jahil yg berani buat kenyataan yg bukan-bukan tentang Islam sejak kebelakangan ni... begitu juga yg masih lagi nak berlembut dengan kenyataan-kenyataan seumpama itu, tak payahlah kita nak bercakap pasal hak seseorang kalau orang itu terang-terangan mencabuli hak orang lain... mana undang-undang? tak perlu tunggu lagi, tak perlu berlembut lagi, tak perlu nak gubal undang-undang baru lagi... gunakan saja undang-undang yang dah sedia ada, bukti pun dah jelas, tangkap, bicara dan hukum sekeras-sekerasnya agar menjadi contoh kepada yang lain...

    ReplyDelete
  33. Sesiapa yg mencaci maki kat sini nih.... kat maner yer maruah tu diletak?
    Kalau dah kita benci org lain mencaci/menghina... kita jgn buat mcm dia...
    kalau buat juga... sama lah kita dengan dia...
    Waallhua'lam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maruah aku ltk kt diri ko. Aku syg dan cinta kan ko..

      Delete
  34. EASY CASH OFFICIAL13 August 2013 at 11:29

    RM5.00 CASH FREE UNTUK ANDA + RM0.20 (PER CLICK)
    http://bit.ly/14mCFqV
    click link ini untuk duit RM5. Free2 je dapat. Lagi banyak link click lagi byk duit masuk. GUNAKAN GOOGLE CHROME SAHAJA. Caranya :
    1. Halakan mouse pada link di bawah dan kemudian highlight kan link tersebut. Selepas itu tekan right click pada mouse, dan pilih go to http://bit.ly/14mCFqV

    ini linknya:
    http://bit.ly/14mCFqV
    2. Tunggu sehingga link selesai loading sepenuhnya.
    3. Selesai loading, tutup browser link yang anda klik tersebut.
    4. Kemudian, pergi ke laman
    http://bit.ly/14t2BrV
    Anda akan dapat lihat di atas sekali perkataan "EASY CASH OFFICIAL has invited you to join 8Share - Malaysia's Private Rewards Club"

    Anda KLIK "Join EASY CASH OFFICIAL on 8Share now!" (WARNA OREN)
    untuk mengisi butiran nama dan sign up untuk tuntut cash out.

    Try it yourself and tengok pe jadi. U wont believe it.
    JIKA MASIH TIDAK BERJAYA, TINGGALKAN ALAMAT EMAIL ANDA DI RUANGAN COMMENT SAYA AKAN BANTU ANDA SATU PERSATU. SAYA UNTUNG, ANDA LAGI UNTUNG.

    ReplyDelete
  35. gila sex tulll... 6 tahun nak rogol takut mati... dah rase 9 tahun tu boleh tibai buleh rogol.. nabi dah tak tahan nafsu sex terus dia kawen.. puas hati rogol budak 9 tahun.. hahha.. kalau kat malaysia kompom kena hukum penjara 20 tahun.. ni nabi ni kena penjara lah 20 tahun, n rotan konek sampai lebam.. gila sex.. kata puasa sebulan.. tapi nafsu kat budak 9 tahun tak tahan pun.. entah2 umor budak tu 8 tahun dah suruh isap kinek nabi

    ReplyDelete
    Replies
    1. engkau orang gila..

      Delete
    2. Yang kau sibuk pasal agama orang kenapa. Bukan ke semua agama mengajak ke arah kebaikan. kau ni kutuk agama orang pulak. Nampak sangat kau pun bukan menuruti tuntutan agama engkau. MaluMalulah pada diri sendiri wahai jahiliah...

      Delete
  36. allah maha adil...tggu je balasan untuk mereka yg menghina agama dn rasul...cpt atau lambt je...

    ReplyDelete
  37. Jangan kacau agama orang kalau orang tak kacau agama kau.. ade ke sblom ni org islam kt Msia ni kutuk agama lain ? nk sebut nama2 tuhan korg pun takot, sbb takot murtad.. adoiiii... lw tak puas hati sekali pun, simpan je lh, tak yah nk publickan.. kt akhirat nanti terjawab le sume soalan kau.. paham ? and ingt, korg tu menumpang je kt msia ni, n ingt, msia ni nme Tanah melayu, MELAYU tw.. bkn cina, bkn india.. ade paham ? SEKIAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu mereka ni jenis pukimak gila nak mampus..sibuk hal agama org..esok2 jd kayu api je kafir2 ni..tgu la kauorg ingat kat dunia ni korang kan hidup lama..esok2 mampus jugak

      Delete
  38. tukar je name tu,abby jdi babi abadi....

    ReplyDelete
  39. aku tak faham la kenapa lately ramai benar kafir2 menghina islam..kalu nak compare org islam xade pun nak ktuk2 agama mereka nak meroyan mcm kafir2 laknatullah ni..apa masalah diorang..jaga agama masing2 la..mental la kafir ni..gila betul..kafir2 ni esok2 jd kayu api bahan bakar kita aje

    ReplyDelete
  40. Nasib baik cina dah dijanjikan neraka.. Syurga dunia je pun..

    ReplyDelete
  41. Marah mcm mana pun kita, saya mtk kawan2 seagama bertahan. Jgn sesekali hina bgsa dan agama mereka.

    Dah terang2 level mereka rendah suka sgt mghina bgsa dan agama kta yg mulia. Jgn kta pulak rendahkan maruah kta ke level mereka

    attack dan maki peribadi org yg mghina. Jgn sesekali maki bgsa dan agama mereka. Sekurg2nya ada sesuatu yg dpt kta bangga. Kita beragama islam takan sesekali mghina agama org lain. Itulah islam sebenar

    ReplyDelete
  42. hoiii babiii.. siapa cakap bangsa melayu tu mulia hahahahha... bodoh atas tu,,, benggong.. melayu penipu..

    ReplyDelete
  43. bodoh.. korang x paham pe dia tulis.. dia cakap SO 2 tanda apa tggujawab kita sbgai umat islam.. yg nk spin 2 apa pasal???

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri